andzia69 Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Alex78 napisał(a):Słuchajcie, szukam kogoś, kto mógłby w Siedlcach udać się na wizytę przedadopcyjną w sprawie Mefista. Czy ktoś może pomóc? Gallegro i Wanda Szostak jest z Siedlec - napisz do nich pw Quote
Alex78 Posted May 14, 2009 Author Posted May 14, 2009 Gallegro chyba mieszka pod Siedlcami,a o Wandzie rzeczywiście powinnam była pamiętać :lol: Zaraz piszę. Quote
Alex78 Posted May 16, 2009 Author Posted May 16, 2009 Kurcze, Wanda nie odpowiada na priw... :( Chyba napiszę do Gallegro. Quote
ab-agnieszka Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 I jakie wiadomosci? Jest ktos chetny na wizyte? Quote
Alex78 Posted May 19, 2009 Author Posted May 19, 2009 Wanda jest poza miastem. Gallegro napisał, ze jak znajdzie czas, to postara sie pomóc. :) Quote
Alex78 Posted May 22, 2009 Author Posted May 22, 2009 Gallegro, dzięki za poświęcony czas na wizytę przedadopcyjną. Kontaktowałam się z Panią i prawdopodobnie przyjedzie jutro w odwiedziny do Mefista. Ma mi potwierdzić jeszcze. Mam nadzieję, że wszystko potoczy się w dobrym kierunku. Quote
Alex78 Posted May 25, 2009 Author Posted May 25, 2009 No więc po wywiadzie zrobionym przez gallegro oraz po wizycie zainteresowanych u nas, doszliśmy do wniosku, ze Mefik do mieszkania nie pójdzie. Za mało terenu do biegania bez kagańca i smyczy, czyli brak własnego podwórka. Ale nic straconego! Państwo zaadoptowali od nas młodą mix-astkę :)))) http://www.dogomania.pl/forum/f28/wyrzucona-z-samochodu-mloda-astka-szuka-domu-137823/ Pojechała dziś do domu :multi: Będzie wysterylizowana po 1-wszej cieczce i zachipowana, bo w jej nowym mieście jest akcja darmowego chipowania do końca roku :) Quote
Alex78 Posted June 15, 2009 Author Posted June 15, 2009 Mefisto nadal szuka dobrego, odpowiedzialnego domu, najlepiej z posesją. Quote
Alex78 Posted June 17, 2009 Author Posted June 17, 2009 Dzisiaj komórką zrobiłam Mefikowi zdjęcie. Było to trudne, bo szalał ze mną w kojcu. Jak mam czas, to wchodzę do kojca i bawię się z nim. Bardzo się lubimy i dlatego zależy mi na tym, aby szybko znalazł odpowiedni dom na stałe. Szkoda, że nie wyszło mi ujęcie, na którym widać jaką ma klatę chłopak :) Quote
Alex78 Posted June 18, 2009 Author Posted June 18, 2009 Zachęcam gorąco do zainteresowania się losem Mefista. To bardzo fajny pies dla ludzi, którzy zechcą cierpliwie i konsekwentnie go poprowadzić. To nie jest pies dla leniuchów :cool3: Nie dość, że lubi zabawę, to jeszcze wymaga układania. Ale jesy wspaniały. Szkoda będzie mi się z nim rozstać, ale nie mogę zabrać go do siebie, bo mam mieszkanie w bloku i pracujemy na tyle długo, że zanudziłby się w domu. Quote
agaga21 Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 podsyłam go komu się da. szkoda, że taki młodziak wciąż nie ma swojego domu. Quote
Alex78 Posted June 18, 2009 Author Posted June 18, 2009 Dzięki za zaangażowanie. Dla Mefista szukamy domu, który zostanie dokładnie "prześwietlony" :cool3: Co prawda dla żadnego psa nie chciałabym losu tzw. gadżetu do fury-skóry i komóry, ale do Mefista przywiązałam się bardzo. Quote
Alex78 Posted June 18, 2009 Author Posted June 18, 2009 Mefik ma teraz ok.13 miesięcy. A ponizej zdjecie z sesji telefonem komórkowym sprzed 2 tygodni :) Quote
agaga21 Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 a gdzie mefik jest ogłaszany? im dłużej jest u was tym trudniej mu będzie znaleźć dom. Quote
Alex78 Posted June 26, 2009 Author Posted June 26, 2009 Ogłaszam go w lokalnej prasie (kilka gazet), na cafeanimal, dogomanii, tygodniku warszawskim Waseet. Jest też na naszej stronie www.ampulka.com.pl Nie mam dużego obycia z takimi ogłoszeniami i czasu też brakuje. Quote
Alex78 Posted June 29, 2009 Author Posted June 29, 2009 Postanowione! Mefisto zostaje z nami, będzie pilnował przychodni :) A jeśli wygram w totolotka i kupie dom z posesją, to sama go wezmę. Doszlismy do wniosku, że skoro ciężko nam znaleźć dla niego dom, który spełniałby nasze oczekiwania, to zostanie z nami. W sobotę pobawiłam się z nim 15 minut. Był zazdrosny, gdy chciałam głaskać owczarkę i dyskretnie ją odpędzał :) Quote
agaga21 Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 szkoda, że nie będzie miał prawdziwego domu...ale lepsze to niż nic. Quote
an1a Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 [quote name='Alex78']Oj, poczułam się dotknięta takim komentarzem. Ja też uważam, że najlepszy byłby DOM z prawdziwego zdarzenia. Ale zgłaszali się do Mefista ludzie, którzy nie budzili zaufania. Dlatego nie będziemy go na siłę wydawać, aby miejsce się zwolniło. A do schorniska napewno go nie oddamy.[/quote] Można dawać cały czas ogłoszenia i jeśli wiecie, że nie ma pośpiechu - cierpliwie czekać na zgłoszenie tego właściwego. Quote
Alex78 Posted June 29, 2009 Author Posted June 29, 2009 Oj, poczułam się dotknięta takim komentarzem. Ja też uważam, że najlepszy byłby DOM z prawdziwego zdarzenia. Ale zgłaszali się do Mefista ludzie, którzy nie budzili zaufania. Dlatego nie będziemy go na siłę wydawać, aby miejsce się zwolniło. A do schorniska napewno go nie oddamy. Quote
Vectra Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 15 minut na zabawę z bullowatym ? to trochę za mało ... on teraz jest młody , teraz ważne by go układać ..... jak dorośnie ... wtedy będzie za późno by go podoukładać ... Quote
andzia69 Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 [quote name='Alex78']Postanowione! Mefisto zostaje z nami, będzie pilnował przychodni :) [/quote] znaczy się będzie siedział w kojcu całe życie? i ludzia dla siebie będzie miał od czasu do czasu? Quote
Recommended Posts