Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 112
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Alex78 napisał(a):
Słuchajcie, szukam kogoś, kto mógłby w Siedlcach udać się na wizytę przedadopcyjną w sprawie Mefista.
Czy ktoś może pomóc?

Gallegro i Wanda Szostak jest z Siedlec - napisz do nich pw

Posted

Gallegro, dzięki za poświęcony czas na wizytę przedadopcyjną.
Kontaktowałam się z Panią i prawdopodobnie przyjedzie jutro w odwiedziny do Mefista. Ma mi potwierdzić jeszcze.
Mam nadzieję, że wszystko potoczy się w dobrym kierunku.

Posted

No więc po wywiadzie zrobionym przez gallegro oraz po wizycie zainteresowanych u nas, doszliśmy do wniosku, ze Mefik do mieszkania nie pójdzie. Za mało terenu do biegania bez kagańca i smyczy, czyli brak własnego podwórka.
Ale nic straconego!
Państwo zaadoptowali od nas młodą mix-astkę :))))

http://www.dogomania.pl/forum/f28/wyrzucona-z-samochodu-mloda-astka-szuka-domu-137823/

Pojechała dziś do domu :multi:
Będzie wysterylizowana po 1-wszej cieczce i zachipowana, bo w jej nowym mieście jest akcja darmowego chipowania do końca roku :)

• 3 weeks later...
Posted

Dzisiaj komórką zrobiłam Mefikowi zdjęcie. Było to trudne, bo szalał ze mną w kojcu. Jak mam czas, to wchodzę do kojca i bawię się z nim. Bardzo się lubimy i dlatego zależy mi na tym, aby szybko znalazł odpowiedni dom na stałe.

Szkoda, że nie wyszło mi ujęcie, na którym widać jaką ma klatę chłopak :)

Posted

Zachęcam gorąco do zainteresowania się losem Mefista.
To bardzo fajny pies dla ludzi, którzy zechcą cierpliwie i konsekwentnie go poprowadzić.
To nie jest pies dla leniuchów :cool3:
Nie dość, że lubi zabawę, to jeszcze wymaga układania.

Ale jesy wspaniały. Szkoda będzie mi się z nim rozstać, ale nie mogę zabrać go do siebie, bo mam mieszkanie w bloku i pracujemy na tyle długo, że zanudziłby się w domu.

Posted

Dzięki za zaangażowanie.
Dla Mefista szukamy domu, który zostanie dokładnie "prześwietlony" :cool3:
Co prawda dla żadnego psa nie chciałabym losu tzw. gadżetu do fury-skóry i komóry, ale do Mefista przywiązałam się bardzo.

Posted

Postanowione!
Mefisto zostaje z nami, będzie pilnował przychodni :)
A jeśli wygram w totolotka i kupie dom z posesją, to sama go wezmę.
Doszlismy do wniosku, że skoro ciężko nam znaleźć dla niego dom, który spełniałby nasze oczekiwania, to zostanie z nami.
W sobotę pobawiłam się z nim 15 minut. Był zazdrosny, gdy chciałam głaskać owczarkę i dyskretnie ją odpędzał :)

Posted

[quote name='Alex78']Oj, poczułam się dotknięta takim komentarzem.
Ja też uważam, że najlepszy byłby DOM z prawdziwego zdarzenia.
Ale zgłaszali się do Mefista ludzie, którzy nie budzili zaufania. Dlatego nie będziemy go na siłę wydawać, aby miejsce się zwolniło. A do schorniska napewno go nie oddamy.[/quote]
Można dawać cały czas ogłoszenia i jeśli wiecie, że nie ma pośpiechu - cierpliwie czekać na zgłoszenie tego właściwego.

Posted

Oj, poczułam się dotknięta takim komentarzem.
Ja też uważam, że najlepszy byłby DOM z prawdziwego zdarzenia.
Ale zgłaszali się do Mefista ludzie, którzy nie budzili zaufania. Dlatego nie będziemy go na siłę wydawać, aby miejsce się zwolniło. A do schorniska napewno go nie oddamy.

Posted

15 minut na zabawę z bullowatym ? to trochę za mało ... on teraz jest młody , teraz ważne by go układać ..... jak dorośnie ... wtedy będzie za późno by go podoukładać ...

Posted

[quote name='Alex78']Postanowione!
Mefisto zostaje z nami, będzie pilnował przychodni :)
[/quote]

znaczy się będzie siedział w kojcu całe życie? i ludzia dla siebie będzie miał od czasu do czasu?