mru Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 jezuuuuuuuuuuu :multi: recat nie odda już Kaja nikomu :D:D:D Kaj ma dom! :D:D:D (i będzie miał mnóstwo ślicznych fot na pewno!) Rico na DT u redcat :D jupiiiii! [Warszawa] RICO z Azylu, już w DT • Szukam nowego domu/I'm looking for a new home • http://amstaff-pitbull.eu • Forum miłośników wszystkich bullowatych. *** Kilka miesięcy temu "właściciel" Rico zostawił go pod Azylem i odszedł. Pies nie miał ze sobą nic oprócz karteczki z imieniem. Dlatego nie wiadomo o nim praktycznie nic - dlaczego się komuś znudził, jakie jest jego pochodzenie. Raczej nie był używany do walk psów, ponieważ nie miał żadnych śladów na to wskazujących. Być może służył do rozrodu... albo po prostu się znudził i już. Rico jest młodziutkim psiakiem. Rico źle znosi pobyt w schronisku - jest wciąż zestresowany i zagubiony. Zupełnie nie potrafi odnaleźć się w nowym miejscu, a jest tu już jakiś czas... Zobaczcie jaki jest smutny... Rico ma w planie pracę ze szkoleniowcem :thumbs: ostatnio się rozchorował, ale jak tylko dojdzie do siebie - zaczynamy :) ten pies na tymczasie by z pewnością odżył :roll: w Azylu jest bardzo smutny i nie otwiera się, chyba na jedną tylko osbę reaguje radośnie... poza tym marznie, trzęsie się, siedzi na budzie... nie pozwólmy mu stracić nadziei. Rico mieszka w Azylu pod Psim Aniołem w Warszawie - Falenicy Kontakt w sprawie adopcji: 501 258 303 [email protected] więcej zdjęć: rico pictures by mru_magda - Photobucket Quote
ania_sami Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 jest i Rico, biedny on jest w azylu, zimno mu, ciagle sie trzesie:-( Quote
natalia_aa Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 mru dobrze trafiłaś do astowej ciotki... Niestety aktualnie nie mam tymczasu dla niego. Wyciągnęłam już jedną astkę (zapychając jeden DT) a za 2 tygodnie wyciągam drugą chudzinę po chorobie i zapycham drugi DT... Wrzucę go zaraz na amstaffowe forum, może inne ciotki coś wymyśla, ale potrzebne mi konkretniejsze informacje, wiek, stosunek do ludzi, czy ze strachu reaguje agresywnie, czy też nie... stosunek do innych zwierząt. Czy pies przed wydaniem zostanie wysterylizowany? Czy psiak wychodzi na spacerki, zdjęcia przez krat są mało wyraźne... potrzeba by czegoś lepszego, ludzie to wzrokowcy, więc warto postarać się o lepsze ujęcia ;) Quote
mru Posted February 23, 2009 Author Posted February 23, 2009 *** oh, dziękuję za odzew!!!! problem w tym, że nikt za bardzo specjalnie się nim nie zajmował :roll: nie wiem też, czy ktoś ma inne foty ale zrobimy na pewno :) inne rzeczy, o które pytasz też sprawdzimy, bo zaczynamy pracę z Rico w niedzielę :) na razie to wielka niewiadoma :roll: Quote
Kostek Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 ja od siebie moge dodac tyle ze kastracja bedzie niebawem,dzisiaj bylismy z Rickiem u weterynarza bo podobno brzuszek w weekend bolal ale jelitka ladne brzusio tez wiec tylko krew pobralismy,na razie zadnego leczenia nie ma...no jedynie witaminki na polepszenie siersci ku mojej wielkiej uciesze Rico byl w lecznicy aniolkiem dal sie tylko raz sprowokowac jakiemus malemu dziamgotowi(no ale kto by to wytrzymal) wyniki krwi beda jutro wiec dam znac co i jak Rico jest mlodziutki ale czy ma ok roku to chyba bym nie powiedziala Quote
mru Posted February 23, 2009 Author Posted February 23, 2009 ah i Rico zdaje się został oceniony na roczniaka ;) dopiszę to Quote
doddy Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 Z tymczasami ciężko, bo wszystkie zapchane. :-( Jak już Rico będzie gotowy do adopcji, napiszcie jakiś fajny tekst to go poogłaszam. Może to coś pomoże. Quote
mru Posted February 23, 2009 Author Posted February 23, 2009 Kostek napisał(a): Rico jest mlodziutki ale czy ma ok roku to chyba bym nie powiedziala oh, tak słyszałam ale w takim razie napiszę tylko, że młodziutki fajnie, że tak ładnie u weta się zachowywał :) dzięki, Kostek :) i Tobie też doddy za chęć pomocy :p Quote
siekowa Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 Mru dzięki za pomoc :loveu: Tutaj jakieś stare mariolowe zdjęcia Quote
agaga21 Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 psisko marznie, więc poproście arjunę o kubraczek dla niego. http://www.dogomania.pl/forum/f938/cieple-zimowe-kubraki-dla-psow-bezdomnych-ktos-jeszcze-chetny-126514/ to pomarszczone czoło jest rozbrajające! Quote
mru Posted February 23, 2009 Author Posted February 23, 2009 o dzięki siek! :D to ja niektóre wymienię na te :) Quote
agaga21 Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 [quote name='mru']agaga ma rację trzeba mu kubrak załatwić :roll: http://www.dogomania.pl/forum/f938/cieple-zimowe-kubraki-dla-psow-bezdomnych-ktos-jeszcze-chetny-126514/ tylko z tego, co widzę trzeba arjunie kurtkę wysłać... hmmm ma ktoś pomysł? kurtke wysyłasz starą a jak nie masz to kupujesz w lumpeksie-byle by była nieprzemakalna...a jak nie chcesz iść do lumpeksu i szukać to płacisz 15 zł razem z przesyłką...to prawie za darmo! Quote
mru Posted February 23, 2009 Author Posted February 23, 2009 agaga ma rację trzeba mu kubrak załatwić :roll: http://www.dogomania.pl/forum/f938/cieple-zimowe-kubraki-dla-psow-bezdomnych-ktos-jeszcze-chetny-126514/ tylko z tego, co widzę trzeba arjunie kurtkę wysłać... hmmm ma ktoś pomysł? edit: a nie, chyba 10 zł :) czy Psi Anioł chetny? może też dla Kostka? cytat z wątku kubrakowego: JEŚLI CHCESZ ZAMÓWIĆ KUBRAK DLA SCHRONISKA CZY FUNDACJI-DOPISZ SIĘ DO WĄTKU. PROSZĘ TEZ O DOKŁADNE INFORMACJE, GDZIE KUBRAK POJEDZIE. NIE SZYJEMY DLA PRYWATNYCH ZWIERZĄT USERÓW, NIE SPRZEDAJEMY KUBRAKÓW I NIE KUPUJEMY KURTEK ITP. ZASADY WYDAWANIA KUBRAKÓW: Tak więc: Osoby, ktore nie dosyłają nam materiałów-płacą 10 zł na konto Fundacji AST lu Fundacji Pro Animals (za kazdym razme bedziemy informować na które konto) za przesyłkę danej osobie. POmimo zapłaty-kubrak ma być wykorzystany w schronisku i niedopuszczalne jest, by trafił do prywatynch celów danej osoby.(do prywatnycvh celów userów będą wkrotce szyte kubraki, ale oczywiście będą one w innych cenach...) Nadal bedę publikowane tutaj zestawienia co do kogo trafiło. Nadal dopominamy się o zdjecia-to taki pomnik naszej wspólnej pracy. Quote
Charly Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 bardzo ładny jest Rico. taki jakis szalenie estetyczny. i do tego mlody. czemu nikt go nie chce. ma jakies ogloszenia? pewnie nie;) ale teraz będzie mial:) Quote
pumcia02 Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 poczekajmy z oglaszaniem do niedzieli, wtedy bedziemy znac reakcje Rica na rozne rzeczy Quote
mru Posted February 24, 2009 Author Posted February 24, 2009 jasne :) a o myślicie o tym kubraczku? 15 zł jakby z Kostkiem to 25 pewnie :) Quote
mru Posted February 24, 2009 Author Posted February 24, 2009 agaga21 napisał(a):tu nie ma co myśleć:evil_lol: tylko szybciutko zamawiac bo psiak marznie! zgadzam się :) tylko to musi Azyl zadecydować, bo ja hihi nie dość, że mam 9 zł do końca tygodnia w portfelu :eviltong: to jeszcze nawet nie jestem wolontariuszką :roll: Quote
agaga21 Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 mru napisał(a):jasne :) a o myślicie o tym kubraczku? 15 zł jakby z Kostkiem to 25 pewnie :) tu nie ma co myśleć:evil_lol: tylko szybciutko zamawiac bo psiak marznie! Quote
sleepingbyday Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 heloł. rico wrzucony na adopcje bulowatych? to czoło pomarszczone jest boskie!! Quote
agaga21 Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 sleepingbyday napisał(a):heloł. rico wrzucony na adopcje bulowatych? to czoło pomarszczone jest boskie!! już jest;) http://www.dogomania.pl/forum/f28/bulowate-do-adopcji-jeden-watek-dla-wszystkich-aktualizacje-str-1-post-1-2-5-8-a-22803/index479.html#post11854588 i jeszcze mały-wielki off: [SIZE=3][SIZE=4]APELUJĘ O POMOC DLA NAPALMA!!! WŁAŚCICIEL PRZYTULISKA ZABAWIA SIĘ W WALKI PSÓW!!!:angryy::angryy::angryy::angryy: BŁAGAMY O SZYBKĄ POMOC, MAMY 3 DNI BARDZO PROSZĘ POMÓŻ NAM WYCIĄGNĄĆ NAPALMA Z KOSZMARU, GDZIE SŁUŻY DO BARDZO ZŁYCH CELÓW...MAMY DLA NIEGO MIEJSCE W HOTELIKU, BRAKUJE PIENIĘDZY...CHOĆBY 10 ZŁ POMOŻE NAM URATOWAĆ NAPALMA, KTÓRY BYŁ ŚWIETNYM PSEM, WYCHOWANYM Z DZIEĆMI, TOLERUJĄCYM ZWIERZAKI A TERAZ ROBIĄ Z NIEGO ZABÓJCĘ!!! to jego wątek: okolice Piły/pręgusek AST Napalm.Poraniony w schronisku, pilnie DT !!Zdjęcia str23 Quote
Kostek Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 zamowcie prosze 3 kubraczki dla Rico Kostka i Arii ja za nie zaplace Rico jest zdrowiutki odebralam dzisiaj badania krwi,mozliwe ze po prostu dostal za duzo smakolykow aha i zapomnialam napisac Rico wraca na wolanie i daje sie nosic na rekach Quote
mru Posted February 24, 2009 Author Posted February 24, 2009 Zamawiam :) dzięki, Kostek! :D trzeba podać wymiary: w klacie i długość - czyli tam od nasady szyi do ogona :) więc proszę ojej Rico zdrowy - to dobrze i daje sie nosić? czyli nie taki diabeł straszny! :multi: Quote
Kostek Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 w klacie cala szerokosc?od zewnetrznych czesci lap?jutro zmierzymy Quote
natalia_aa Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 Obwód klatki piersiowej mierzy się z reguły tuż za przednimi łapkami ;) W razie co obwód szyi jeszcze podajcie... Quote
Recommended Posts