jotka Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 Poza wszystkim, jesli nie ma dt, a nie ma, bo notorycznie nie ma, to przeciez do schroniska w Sosnowcu może sukę oddać ktokolwiek, ta kobieta, ich syn, zaufany znajomy, ktory nie powie pijanicy gdzie jest pies. Żadna organizacja nie może brać psa jeśli nie ma gdzie go umieścić. Sosnowieckie schronisko pensjonatem nie jest, ale psow nie bija i nie głodzą. A w schronie też ma szanse na to, że ktoś ją zaadoptuje. To chyba jednak lepsze, niż własny bijący "człowiek"? Quote
Doda_ Posted March 30, 2009 Author Posted March 30, 2009 po pierwsze, nie mówie ze nie moge nic robic:angryy: tylko nie wiem, co robic, wezwac toz, organizacje czy co innego. Tak, ja swiadkiem jestem [i nie tylko ja] ale dowodow nie mam :roll: nie wiem po co mialby sprowadzic nastsepnego psa, skoro obecną sunke chcą pozbyc szybko? pelnoletnia to ja nie jestem jeszcze. w tej chwili zostal tylko schron, fundacja nie moze odebrac bo nie maja miejsc. Quote
kmonika Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 straszne to, ale skoro nie ma na razie dt, a psiak w domu przezywa piekło, oddajcie go do schronu. Domku można szukać dalej, nic nie stoi na przeszkodzie. W schronie sunia będzie miała szansę na adopcję , moze znajdzie dobry domek szybciej.. Straszna sytuacja, biedna psina, ale o dt jest bardzi ciężko..Nie wiadomo ile jeszcze potrwa szukanie.. Quote
Doda_ Posted March 30, 2009 Author Posted March 30, 2009 postaram sie spotkac z Iza i osobiscie porozmawiac gdyby miala pojechac do schronu to w przyszlym tygodniu zawioze Quote
kmonika Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 nie zostawimy jej bez pomocy, jak psiak będzie w schronie będziemy szukać domku dalej, a może ją ktoś adoptuje szybciej niz my znajdziemy domek.. ciężko takie rzeczy pisać, ale w schronie będzie bezpieczniejsza chyba.. Quote
kmonika Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 Doda_ napisał(a):kmonika, dziekuje :) Do schronu..? Ona tam sie zmarnuje :-( obecnie jest bardzo wesolym psiakiem.. Chcialam zrobic plakat i rozwiesic w Sosnowcu ale nie moge, przeciez on moglby zobaczyc 'wlasna' suke..:angryy: jakie wyjście na ten moment? zostawić ją tam gdzie jest? Quote
Doda_ Posted March 30, 2009 Author Posted March 30, 2009 myślalam o hoteliku. porozmawiam z iza w sprawie suni i napisze tu jutro Quote
Doda_ Posted March 31, 2009 Author Posted March 31, 2009 rozmawialam no i Iza przyznala sie ze sama bije sunke, a maz 'mniej' i ze nie wyrzuca sunke.. :angryy: ja o hoteliku myślalam, napsalam smsa do pani ic zekam na odpowiedz Quote
zulugula Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 A dlaczego bije sunie? Przecież mówiła, że jest grzeczna. Quote
Doda_ Posted March 31, 2009 Author Posted March 31, 2009 zulugula napisał(a):A dlaczego bije sunie? Przecież mówiła, że jest grzeczna. grzeczna, ale bije. jak bylam tam porobic zdjecia, sunia prosila mnie o glaskanie i za to ją zbiła. Quote
maciaszek Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 Doda_ napisał(a):rozmawialam no i Iza przyznala sie ze sama bije sunke, a maz 'mniej' i ze nie wyrzuca sunke.. :angryy: Doda_ napisał(a):jak bylam tam porobic zdjecia, sunia prosila mnie o glaskanie i za to ją zbiła. O matko... Ręce mi opadły... No jak tak można??? A niby ta pani tak się przejmuje losem tej suni... Coś mi się zdaje, że ta rodzina powinna dostać zakaz trzymania zwierząt. Jakichkolwiek. Tylko jak do tego doprowadzić? :angryy: Quote
jotka Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 Bije psa, bo może, bo pies jest od niej słabszy, zwykła rzecz w rodzinach z przemocą. Jakby było małe dziecko, tez byłoby bite jako to najsłabsze. Problem w tym, ze psa można zabrać, wezmą następnego i tak bez końca. Tam trzeba posłac policję, moze dzielnicowego, żeby postraszył. Quote
emilia2280 Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 jotka napisał(a):Bije psa, bo może, bo pies jest od niej słabszy, zwykła rzecz w rodzinach z przemocą. Jakby było małe dziecko, tez byłoby bite jako to najsłabsze. Problem w tym, ze psa można zabrać, wezmą następnego i tak bez końca. Tam trzeba posłac policję, moze dzielnicowego, żeby postraszył. To jest czysta patologia :shake: Nie podoba mi sie ta baba, nawet jesli sama ma klopoty :mad: Quote
Kasia Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 zabrać psa i tyle! nawet do schronu bo tam przynajmniej bita nie będzie! a ta Iza to też chyba jakaś nie ten teges skoro tu prosi o pomoc dla psa a sama go leje bo prosi o głaskanie :angryy: Quote
lena_zet Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 nie wiem jak pomóc, ale.....nie ochrzańcie mnie dziewczyny. Skoro to patologia, to nawet jesli bez skutków prawnych zabierzemy psa to i tak se przyniosą zaraz kolejnego, bo jakiś słaby worek treningowy muszą mieć, nie? Uważam, że tam trzeba pomóc w inny sposób, jeśli w ogóle się da, bo skoro marnują już jedno psie życie to my ratując to jedno psie życie pogłębimy kolejne psie życie, które do nich trafi i również będzie maltretowane.Niestety nie znam nikogo kto mógłby pomóc tej rodzinie, ale odbiór psa należałoby przeprowadzić ze skutkiem prawnym zakazującym ludziom posiadanie kolejnego psa pod groźbą karalną (np.finansową). Po takich domach mamy do czynienia z psami trudnymi w adopcjach, czego przykładem jest chociażby Czaki: http://www.dogomania.pl/forum/f28/5-miesieczny-psiak-z-sosnowca-adopcja-eutanazja-131869/ Czaki pochodzi z podobnego domku (w sensie traktowania psa), jest pod opieką Fundacji SOS dla Zwierząt, niestety z powodu swojej nieprzyjemnej przeszłości jest psem ciężkim do adopcji, nadającym się do szczególnego domku, utrzymujemy go w hoteliku, ale niestety kasa się już dawno skończyła i pomysłu niet co dalej z psem będzie. Quote
mariee Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 Odnosnie Czaki to chyba potrzebna pomoc zoopsycholga? pyt.2 to dlaczego bierzecie kolejne psy kiedy nie macie kasy na Czaki? Quote
lena_zet Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 mariee napisał(a):Odnosnie Czaki to chyba potrzebna pomoc zoopsycholga? pyt.2 to dlaczego bierzecie kolejne psy kiedy nie macie kasy na Czaki? jest u szkoleniowca. A gdzie napisałam, ze kolejne psy bierzemy?Bo czytam i czytam i doczytać nie potrafię jakby? Quote
kmonika Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 Doda_ napisał(a):rozmawialam no i Iza przyznala sie ze sama bije sunke, a maz 'mniej' i ze nie wyrzuca sunke.. :angryy: ja o hoteliku myślalam, napsalam smsa do pani ic zekam na odpowiedz o rany boskie!! co za ludzie, ta baba sama jest okropna, biedny psiak, Podtrzymuje swoje zdanie skoro dt brak schron jest i tak lepszym rozwiązaniem..a dla nich zakaz posiadania jakichkoliwek zwierząt.. co za ludzie:shake: Quote
kmonika Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 Doda co z psiną się dzieje? bo jakos tu cicho i wieści brak.. Quote
Doda_ Posted April 7, 2009 Author Posted April 7, 2009 u Koko dobrze, czekam na odp Pati czy jest miejsce dla suni Quote
zulugula Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!! PRZEPRASZAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jutro przedstawię Śnieżkę jednej Pani z Łapy, pod B-S. Chcą mojego Dramka, ale może ze względu na odległość zgodzą się na białą. POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!! PRZEPRASZAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :oops: Apel o pomoc dla pieska ze schroniska w Mysłowicach. Mogę zabrać do Wawy. Trzeba jakoś mu pomóc, bo bardzo cierpi, a wet go nie leczy. Psiak drapie oko (zakażenie = TM) rozrywając dalej ranę: Schronisko MYSŁOWICE /pilne DT i ogł/ oraz psy z Jaworzna odłowione przez SM!! Ten obrazek został przeskalowany. Kliknij tutaj, by zobaczyć go w pełnym rozmiarze. Oryginalne wymiary obrazka 1200x1600, rozmiar 187KB. Quote
Doda_ Posted April 15, 2009 Author Posted April 15, 2009 PODNOSZĘ!! Nadal szukam jakiś dt lub hotelik..... :placz::placz::placz: PS. Sunia narazie ma się dobrze. Quote
Doda_ Posted April 18, 2009 Author Posted April 18, 2009 Koko czeka w kolejce.. u Wiosny.... Prosze tez o podnoszenie watku........ Quote
Recommended Posts