Jump to content
Dogomania

ruda FRYTKA, czarny IWAN (od postu 550, str 55) i reszta tałatajstwa ;P

Recommended Posts

Posted

Hihi i nawet ciotka Łajka się dała wciągnąć w grę! :lol:

I jak się rozszalała.... :evil_lol:

To aż nam dech zaparło! :cool3: Szkoda tylko, że nie mam lepszego aparatu... :loveu:

A rzeby nie było, że koegoś omijam, to Orfi i Zara... no cóż - kolejny rozdział w walce o patyczka :evil_lol:

A tu jeszcze na zakończenie, portrety z drogi powrotnej w samochodzie.
Najpierw dwa spanielki - Max (na pierwszym planie) i Bella (z tyłu)

• Replies 595
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Już nie tak pełna gracji Łajka :eviltong:

I jeszcze mniej zachwycająca Frytka :roflt:

Czujna i dostojna Zara :cool3:

I przesłodki Orphy :loveu:

Posted

Ano wszystkie :cool3: I nawet żaden jeszcze na dachu jechać nie musiał :evil_lol:
A u mnie już od wczoraj mieszka Maxiu :loveu:

Psiaki zdecydowanie coraz lepiej się dogadują :shiny:

Większość rzeczy wykonując razem

Wąchają razem :lol:

Polują razem na ptaki :diabloti:

Posted

Gonią za razem za lisami, ale do sfotografowanie tego potrzebowałabym już specjalistyczny sprzęt, bo takie polowania odbywają się już po zapadnięciu zmroku... Jednak mam co innego... Co spaniele lubią najbardziej?? Brudzić się :splat:razem...

...ech... :mad:
No i skoro mają już tyle wspólnych zainteresowań, przeszły rudzielce na kolejny etap znajomości - dziką spanielową zabawę! :grins:

Z początku delikatny Max był nieco onieśmielony szalonum napdem ze strony Frytki, któremu towarzyszyły mrożące krew w żyłach warkoty, bulgoty i szczeki... :roll:

Ale jego spanielowa dusza szybko podpowiedziała mu, że po prostu urokliwa panna zaprasza do zabawy :evil_lol: I szybko podjął 'walkę' ;)

No i zaczęło się! Jakby to trafnie ująć... SZALEŃSTWO :diabloti:

Posted

Tylko Łajcia, która nie ma rudej duszy, nie do końca wiedziała z której strony ugryźć problem :evil_lol:

I trzymała się raczej w bezpiecznej odległości od psycholi :eviltong:

Wyraźnie jednak zafascynowana zjawiskiem... :lol:

Od czasu do czasu próbując się dołączyć :diabloti: taaaaa to się nazywa zły wpływ :diabloti:

Posted

Często jednak dawała smarkom przestrzeń, żeby się wyszalały

Zanim dołączą do społeczeństwa :eviltong:

Ale hmm...co tam się dzieje...

Chyba pozostawienie szczyli bez nadzoru nie było najlepszym pomysłem - przyniosło tylko odwrotny skutek :cool3:

Zupełnie się spaniele rozchulały :evil_lol:

Posted

Uuu trzeba coś z tym zrobić....wziąc rozpęd!

I rozgonić tałatajstwo :mad:

Poustawiać wypierdziochy do pionu :diabloti:

Ustawić w szeregu

I, no, ład ma być! ;)

Posted

2godziny aktywnego spaceru i nie tylko młodzież się zmęczyła, ale i Frycia ślicznie padła :diabloti:
A oto zwłoki:

Max

I Frycia

i jeszcze Max

i ponownie Frycia

A tu już razem

Maxiu na pierwszym planie, a Frycia z tyłu :loveu:

Posted

szalone słodziaki :evil_lol: Dzisiaj psiaki miały jeszcze dłuższy wypad (w jeszcze bardziej błotniste tereny :roll:), więc i zdjęć jest cała masa. Ale przyznam szczerze, że mnie to brnięcie przez bagna wymęczyło chyba bardziej niż je i nie mam siły teraz tych zdjęć obrabiać... Wrzucę w takim razie drugą część z wczoraj :cool3:
Najpierw trochę samego Maxika, żeby jego właściciele, których tu zaprosiłam, mogli się nieco nacieszyć zdjęciami swojego pupila... Ale trzeba przyznać, że pupil im się udał... No zupełnie jak maskoteczka :loveu:

Śliiiiczności aż się chce wytarmościć! :lol:

I jaki grzeczny! Tak się cieszy, jak się go woła i pędziiii! :evil_lol:

Nawet go nagradzać nie trzeba, bo sam tak strasznie się cieszy tym, że przybiegł, że pochwała o wiele lepiej działa niż smaczki ;) A jak pędzi, to jest taki jeszcze szczenięco rozlatany hihi

Ale w krzaczorach buszuje bez problemu :]

Posted

Po prostu uwielbia szaleć w wysokich chaszczach

Z resztą tak, jak i Frycia oczywiście

Ale chyba to jest pierwszy pies, który uwielbia błotko jeszcze bardziej niż moja ruda diablica :roll:

Ech popłakać się można na samą myśl, co trzeba będzie robić po spacerze... Ale wzięłyśmy się na sposób :cool3: Pogoda była wczoraj wyjątkowo dobra, więc postanowiłyśmy wyprać brudasy od razu... Oczywiście sierściuchy były tym pomysłem zachwycone! Tak to one się mogą kąpać! :D Pierwsza w wodzie była Frytka,...jakże by inaczej :diabloti:

Typowy widok ;)

Posted

Ale i Maxa długo nie trzeba było namawiać :cool3:

Przecież w końcu to też spaniel! A spaniel jak kaczka - najlepiej czuje się w wodzie. Wiadomo :eviltong:

I tak się ścigały rudzielce do patyka

Nie muszę chyba pisać, że Frytolinda ani razu nie dała mu wygrać...Ale wiadomo - lata praktyki :evil_lol:

Ale, żeby nie było, że tylko rude głowy wystawały znad tafli jeziorka, Łajkę też udało się przekonać do kąpieli

Posted

I chyba jej się spodobało ;)

Zwłaszcza, że ona też wygrywała z Maxem...

No bo on to taki raczej miejski produkt, a nie jak nasze wiejskie zaprawione damy :eviltong: Max dopiero odkrywa uroki ludowych zabaw....ale najwyraźniej mu się to podoba :cool3:

Tylko czasem się nieco pogubi :evil_lol:

Ale i tak mu to nie przeszkadza, i szczęśliwie sobie chłopak obcieka :lol:

Posted

I choć może nie wygląda już tak ślicznie

To zdecydowanie mu się u nas podoba :multi:

A tu już po pływaniu - suszenie :lol:

raz jeden raz drugi :)

No, już się nieco lepiej prezentujemy ;)

Posted

A tu już zaraz przed powrotem do domu - debata przy patyczku ;)
A co tam masz?

No poooka no

To się mój drogi nazywa patyczek i należy się z nim umiejętnie obchodzić

Eeee tam nudy... Pobawić się!

Posted

Ech ta dzisiejsza młodzież, zero szacunku dla świętości...patrzeć nie mogę. prych

Haha z zaskoczenia! :diabloti:

.........................................................................................................................................................
No i to by było chyba na tyle, jeśli chodzi o zdjęcia z wczoraj... ALE nie! Mam tu jeszcze coś,co bardzo mi się podoba

I hihi 'A teraz oddaj ładnie patyczka, to Ci go rzucę'

Taaaaa :diabloti: pani trener :eviltong: ;)

Posted

Cicho tu jakoś się zrobiło... Ale wiem, że jest kilka osób, które regularnie do nas zagląda tylko...się tajniaczy:roll: Więc dla Was no i dla właścicieli Maxa zdjęcia z wczorajszych spacerów :cool3:
Uprzedzam tylko, że w drygiej części będzie bardzo rudo, bo spaniele jak grzyby po deszczu w taką pogodę się mnożą i...przejmują spacery :diabloti:
Ale najpierw spacer nr 1 i nasza nowa koleżanka Bo... Szalona Bo :razz:

Pies poooootwornie niewybiegany, lekko neurotyczny i z potworną fiksacją na patyki... Czarne labkowe ADHD... Uru Twój Focus przy niej wymięka!! :-o
A to już cała gromadka razem

I najbrudniejsze ze wszystkich spaniele :roll: A zwłaszcza Max! :mad: Oooo tu trochę lepiej widać

Ale jak się dziecko bawi w takim błocku

To co się dziwić, że potem tak wygląda! :eviltong:

Posted

Ale Maxiu to się bawi ze wszystkimi, nawet z tymi największymi :loveu:

Naprawdę bardzo ładnie zawiera nowe znajomości :p
A w ogóle to Fred nam rośnie! :crazyeye: I coraz ładniejszy się robi :cool3:

Ale psychicznie to nadal jest w głębokim szczenięctwie :lol:

Kawałek starej smyczy sobie znalazł i jaaaaki był z siebie dumny! hoho :lol: Ale niektóre rzeczy to się w ogóle nie zmieniają :eviltong:;) Ot np Orfi i jego zamiłowanie do 'patyczków' :evil_lol:

Oczywiście jak to tylko Fred zobaczył, to porzucił swoją zdobycz i popędził druchowi z pomocą! "No daj, daj, ja pomogę!!! No daaaaj'

Posted

No to co miał zrobić biedny Orfi... Dał sobie pomóc :roll:

Ale trzeba przyznać, że nabierają chłopaki wprawy! :cool3:

Tylko nie wprawiony jeszcze Fred dość szybko się męczy... Tylko, że ludzie kurka patrzą... Co by tu zrobić...hmmm...no gapią się cały czas

To ja wezmę część patyczka! No co, nadal pomagam! :lol:

Styrrrasznie fajny duet tworzą chłopaki.... :loveu:
Ale teraz już zmiana krajobrazu na bardziej jesienny. Drugi spacer:

No co, otrzegałam, że będzie rudo! :eviltong: A tak dla jasności, to tu są 3 zadki :cool3: