Jump to content
Dogomania

ruda FRYTKA, czarny IWAN (od postu 550, str 55) i reszta tałatajstwa ;P

Recommended Posts

• Replies 595
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Może i nie był to najgrubszy z jego dotychczasowych znalezisk, ale zdecydowanie najdłuższy! W każdym razie kobietom zaimponował...no, Zarze na pewno ;)

I potem już wspólnymi siłami próbowali przetransportować cenny obiekt przez tor przeszkód

Ok, prawdą jest, że bardzie próbowali sobie go nawzajem podkradać niż pomagać, ale na zdjęciach wygląda to całkiem zgodnie :lol: Niestety dość szybko utknęli (co widać w tle na zdjęciu poniżej)

Przełamali patyczek w pół i każdy radośnie zabrał dalej swoją część :roll:
Frycia oczywiście zdecydowania wolała poskakać przez zwalone pnie :lol:

A Bella oczywiście za nią... Ups...może to jednak rzeczywiście wpływ wychowania, a nie genów :cool: No nic, mam nadzieję, że właściciele się nie dowiedzą jak ślicznie zsocjalizowaliśmy ich maleństwo... które teraz wyznaje zasadę zabawy przez gnębienie :oops2:
O, a tu jeszcze spotkanie z inną grupą spacerowiczów. Szefowa oczywiście oczywiście na czele :roll:

A Bella obserwuje i bierze przykład ze starszych. Ojej

Posted

I Orphi...już tylko ze swoją większą połową patyczka :eviltong:

A Łajka...niestety przez większą część spaceru nas wszystkich olewała i miała swojego potwornego focusa na wiewiórki

Które za cholerę nie chcą pójść spać tej zimy i tylko psują nerwy Łajkowej Gosi :watpliwy:
Frycia natomiast, szargając moje nerwy, musiała się zamoczyć, jak tylko znalazła kawałek niezamarzniętej wody :roll:

Każdy weterynarz się dziwi, że ten pies jest jeszcze zdrowy... ALE właśnie, może dlatego, że w tym roku ruda całkiem niezłe futerko sobie zapuściła! :lol!: ... No przynajmniej jak na nią!... Proszę patrzeć i podziwiać!

Nawet na mokro widać, że coś tam jest... :p
Hehe,a tu jeszcze znalazłam - śnieg pieska gryzie w łapki :grin:

Posted

świetnie się te fotki ogląda, od razu nabieram chęci na spacer

A dziękuję, dziękuję :) Spacer rzeczywiście był bardzo udany :multi:
będzie ciąg dalszy tego spotkania ???

A ciąg dalszy, to już wyglądał tak :eviltong:

Chyba się troszku pieski zmęczyły :diabloti:

Chociaż w sumie po 4 godzinach... :evil_lol:

to ja wyglądałam podobnie ;) Ale za to jaki był błogi spokój w domu o końca dnia! Suczydła tylko zmieniały pozycje :cool1:

Biedna nieprzyzwyczajona miastowa Tilly, to aż się nogami zakryła... Dosłownie

Posted

I próbowała się schować przed całym światem, co by nikt jej już nigdzie nie wyciągał :evil_lol:

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

A teraz z innej beczki. Nasz kochany przystojniak Brunio

Wczoraj rano pojechał do nowego domu i wigilię spędził już ze swoim nowym panem :multi::bigcool::sweetCyb::tree1:I teraz czekamy na wieści...

Posted

To ja tu jeszcze coś dorzucę. Ulubiona zabawka = cudza zabawka :diabloti:
U! Coś ciekawego tam się dzieje :cool3:

Mmmm Piłłłłeczka :crazyeye:

A to suka! Przerośnięte drzewo....

I teraz sobie żuje...jakby u siebie była :mad: wrrr

No za grosz kultury. Oddaj jak Cię grzecznie Pani prosi, Ty!

Posted

Mówiłam oddaj po dobroci, to nie! Musiałam wkroczyć, ech ta młodzież

O, a tam już coś ciekawszego mają...

Szczur! :D

To teraz Ty się patrz :eviltong:

O matko, ale nie śliń się tak...

Posted

Ok, przeraża mnie to Twoje spojrzenie ... to tylko zabawka... Dobra, bierz!:roll:

Dzikus

Maniak

Świr

Ja nie wiem... Tej mojej panci już zupełnie odwaliło - jakieś potwory mi do domu sprowadza...i to spojrzenie na widok czego? Piłeczki! Phi Mi tam się nigdy tak dziko oczy nie świecą, ech zero opanowania

A to! To jest fotomontaż! Potwarz normalnie - wypraszam sobie

Posted

:) Dzięki

A teraz będzie trochę słodkości - jak sucze razem odpoczywały :D

I spały :loveu:

Się kurcze dwie wariatki dogadały :roll:

Normalnie cuuuudownie

Niestety aż za bardzo...bo odkąd szczekara Tilly się wyprowadziła, Frytka zaczęła drzeć japę podczas naszej nieobecności!!! :crazyeye: :grab: I ogólnie tragedia, bo nie dość, że przez tamtą wariatkę i tak mam już na pieńku z sąsiadami i postanowiłam zrobić przerwę z tymczasem aż ciśnienie wszystkim nie opadnie, to jeszcze teraz jestem trochę spanikowana przyznam się :shake: Zobaczymy jak się to rozwinie... Od jutra do 9go mam u siebie Orphiego, znanego ze swojego tumiwisizmu, więc mam nadzieję, że on jakoś tę moją kretynkę wyciszy. Bo inaczej cholera może być nieciekawie, uhm

Posted

Ale na razie wrzucę jeszcze kilka słodkich zdjęć - Frtyka i jej pan ;)

Ech...gdyby ona zawsze była taka kochana...:roll:

Ale zaraz, ja tu mam jeszcze kilka fajnych zdjęć wariatki :D Z ost dnia pobytu...

Taaa jak mi się na koniec w błotku wytarzała! Mmmmiodzio :eviltong:

Tak, że oddałam im psa w skorupce :diabloti: Tyle mi dymu narobili Ci jej właściciele, że niech też sobie ręce pobrudzą! A co

Posted

O, tu lepiej widać jaka to była maaazia :eviltong:

Dobrze, że Frytkę mi się udało na czas odwołać ;)
A potem był taki szczęśliwy świaniaczek :evil_lol:

Hehe... Chyba każdy weimar jest taki rozlatany (??)

A tu już na pożegnanie - takie grzeczne

spokojne psy

:roflt::roflt::roflt:

Posted

Super wygląda ;]

Niech petardy zabłysną
wysoko na niebie,
niech Nowy Rok szczęściem .•*.
spłynie na Ciebie, .•*.
a los nigdy nie zostawi .•*..•*.
Cię w potrzebie. .•*..•*.
_¸.•*´¨)_________..*._____¸.•*.
___¸.•*._______.$____¸.•´¸.•*)
¸.•´¸.•*)______$_.$__.*.¸¸.•*´*
*.¸¸.•*´*_____.$__$____....*.
___...*.______$____$_____.$
____ $_____.$$$$$$$$$$__$__$
___$__$______$____$___$____$
__$____$_____$$$$$$__$______$
_$______$____$___ $_$$$$$$$$$$
$$$$$$$$$$___$$$$$$___$____$
__$____$_____$____$___$$$$$$
__$$$$$$_____$$$$$$___$____$
__$____$_______$$_¸.•*_$$$$$$
__$$$$$$_______¸.•*´¨)_$____$
__$____$_____¸.•¸.•.*.)__$$$$$$
__$$$$$$______*.¸¸..•*´*__.$$
____$$_¸.•*´¨)____¸.•*´¨)__$$
____$$___¸.•*___¸.•*______¸.•*
____$$¸.•´.•.*.)___¸.•´¸.•.*.)¸.•´.•.*
____$$*¸..•*,.*__*.¸¸..•*´*_*_
____$$...*.._______..*.._..*.¸¸..
Upojnego Sylwestra .•*.
oraz
pomyślności i szczęścia .•*.
w "Nowym Roku 2010".*

Posted

A z nami od wczoraj mieszka dostojny Orfeusz

:eviltong: Znany chyba już wszystkim jako Orfi

odmiana - waleń brunatny

wielkozorowy

przekochany pychol

Posted

Frycia...co tu dużo mówić - zachwycona :loveu: W końcu to jej dobry kumpel. Bardzo serdecznie go przywitała, po Frytkowemu z miejsca skonfiskowała jego legowisko :diabloti: i wszystkie zabawki :roll:
Bo oczywiście wszystko jest rywalizacją ;) Kto pierwszy dorwie misia

Ty!?! E, będę się w Ciebie wpatrywać tak długo aż mi go oddasz...kto wytrzyma dłużej bez mrugnięcia :cool3:

Ale i tak największa rozgrywka była o brosowego szczura...

Żadne nie chciało oddać. To była prawdziwa próba sił :lol:

(jak widzisz bros Twoja zabawka już powoli dogorywa i coś mi się zdaje, że niedługo będę musiała zgłosić sie po nową;))
I jak się Fryciol zdziwił, kiedy jej złowróżebne warczenie nie zrobiło na Orfim...żadnego wrażenia! Pierwszy raz jakiś facet Tak ją potraktował! Ale potem strzeliła focha :evil_lol:
Ale cóż - on po prostu Uwielbia zabawę w przeciąganie :diabloti:

Posted

I mimo swoich kilogramów nie puszcza nawet, jak się go podnosi :-o

Tak, że na sam widok szczura pyszczek mu się uśmiecha :diabloti::eviltong:

Hihi a tu już na straży swoich zdobyczy... Podejdź tylko, to Cię chlasnę ozorem!

Zadowolone z siebie psie, nawet kongo gdzieś spod łóżka wygrzebało...

Ale w czasie kiedy on skoncentował się na kolekcjonowaniu wokół siebie zabawek, Frytka stanęła na straży prawdziwego Skarbu! :eviltong:

Troszkę tylko minka jej się wydłużyła, kiedy okazało się, że nic nie dostanie ;)

Sylwester przebiegł nam bez żadnego stresu! Orfi - pies z potężnie rozbudowanym systemem zlewczym smacznie sobie chrapał, a Frycia z niemałym zachwytem oglądała z nami pokaz fajerwerków :lol: Tak, bo ruda zdecydowanie uwielbia sztuczne ognie i o mało przez okno nie wyskoczyła, tak bardzo chciała z nami sobie popatrzeć! :D Cały czasu musieliśmy ją trzymać na rękach, żeby miała dobry widok z okna... Hehe tak, wiem - dziwny pies :evil_lol:

Posted

Orfi jest śliczny :) Taka klucha ciepła :D a fryta mi przypomina szłaputa którego mam na dt ona też musi mieć wszystkie zabawki mimo że nie swoje dla siebie :D

Posted

Trochę mi nie wyszło to jutro :roll:

Podoba Ci się, naprawdę?? ;) Ale prawda, jest taka xiepła kochana klucha :loveu: Taki pies do rany wprzyłóż :) Chociaż w zabawie dostaje amoku i trzeba mocno uważać na jego zęby, bo nie patrzy co gryzie - właście ostatecznie straciłam mój ukochany stary sweter - pomylił rękaw z zabawką i zaczął sobie przeciągać :roll: I ogólnie - już po swetrze :eviltong: Ale teraz położyła mi się wielka morda na kolanach...i jak tu się o jakiś tam ciuch obrażać ;)

A Frycia... Taaaak. Nie tylko zabawki, ale i w jego legowisku też już się zupełnie zadomowiła :p O, księżniczka jedna

Ale co się dziwić, jak posłanie prawdziwą skórą wykładane!!! :crazyeye: Żeby ciepło pieskowi w zadek było, dostał kawał jakiegoś włochatego zwierza do środka... Snoby kurka...
A tu już Orphy w pełnej swojej obszernej krasie ;)

I bardziej typowy widok:

:evil_lol: Oczywiście Frycia, która kopiuje wszystkich swoich psich współlokatorów (Tilly - szczekanie, Rocko - sikanie z zadartą nogą :eviltong:) też lata teraz jak dzika z patykami :lol: I nagle piłeczka przestała być jej ulubioną zabawką :roll:

Teraz każde ma swojego badylka

Oczywiście adekwatnie do swojego rozmiaru ;)

Posted

Chociaż trzeba przyznać, że jedno mają wspólne zupełnie naturalnie - focusa na smaczki :cool3: Uuuuuu

No daj człowieku w kapturze...tak ładnie proszę

Nawet szczuczkę Ci machnę!? Haha jest!

Ale badylka to Ty mi nie zabieraj! Oj

Posted

A mówię Wam, dużo wysiłku takie podciągnięcie całej masy go kosztowało! :eviltong: Bo jednak z tej dwójki, to Frycia jest zdecydowanie bardziej lotnym stworzeniem

Biedny Orphy może tylko patrzez z podziwem :evil_lol:

Ale jak mu już ruda znad samej głowy patyka śmignęła

To się wkurzył i sam zaczął próbować!

Różnie mu to szło...