Marzenuś Posted May 10, 2011 Author Posted May 10, 2011 O matko święta....... Czy to się nigdy nie skończy? :( Quote
anetek100 Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 ręce opadają, a pewnie z ogłoszen cisza:(:(:(:(:( Quote
tula Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Wklejam zdjęcia które zrobiła Marzenuś, wielkie dzięki Marzenuś:) Najpierw Karusia: Quote
tula Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Tofik. [FONT=Comic Sans MS]Tofisio to jamnik mutant :) Znaleziony w Warce. Pies ideał. Łagodny, spokojny i ułożony. Grzeczny, troszkę obawia się większych psów. Nie wiem niestety w jakim wieku ale myślę że ok 2 góra 4 lata.[/FONT] Quote
tula Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 dziewczyny może powysyłajmy pw na dogo z prośbą o pomoc w sfinansowaniu operacji suni bez łapki? Ja już nie wiem co robić. Pani Ala za każdym razem jak ze mną rozmawia to płacze, a ja nie wiem jak jej i psiakom pomóc:(:( Quote
mtf zalesie Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 napisalam do kociego swiata -jakby sie zgodzili ja wziac to bedzie problem z transportem Quote
tula Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 [quote name='mtf zalesie']napisalam do kociego swiata -jakby sie zgodzili ja wziac to bedzie problem z transportem[/QUOTE] dzięki MTF to czekamy, rozmawiałam dziś znów z p.Alą, była wczoraj z sunią powtórnie u weta, może operacja nie będzie konieczna bo rana zaczęła ziarnować, sunia dostaje antybiotyk. Jednak sunia wymagać będzie cały czas opieki lekarskiej dlatego oilne jest znakezienie dla niej dobrego miejsca, może dziewczyny z kociego świata zgodzą się ją przejąć. Zgłosiłam Karusię do kolejki w akcji sterylizacja, pani Ala chce ją wysterylizowac jak najszybciej jeszcze przed pierwszą cieczką bo potem cięzko byłoby małą upilnować. Sterylkę pani Ala ma umówic z wetem jak najszybciej. Quote
Osa Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 My ją zabrać nie możemy bo nie mamy gdzie - to nie wszystko wziąć - potem trzeba ją gdzieś umieścić - owszem ratujemy pekiny ale innych małych psów nie - Koci świat jest fundacją wybitnie kocią - a pekińczykarnia powstała w celu ratowania płaskonosów które są naszym sercom bardzo drogie - niestety innych pomieszczeń dla psów z normalną kufą nie mamy a pekińczykarnia ma ograniczoną liczbę miejsc i nawet pekiny czekają i nie wszystkim możemy pomóc . Boksery w potrzebie ratują boksery Rotka ratuje rottweilery a my płaskonose. Poza tym między innymi mamy pod szczególną opieką pobitą, sparaliżowaną Wiktorię shih- tzu sunię " z worka" młodego shih- tzu z zapadniętym podniebieniem i chorego shih- tzu Księcia.Te psy są szczególnej troski i generują lwią część naszego czasu i funduszy. Przykro mi ale tu pomóc nie możemy. Quote
tula Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Rozumiem Osa, dzięki za odpowiedź, już wczoraj pomyślałam żeby do Was napisać ale zdawałam sobie sprawę że Wy pomagacie pekińczykom. A napisz proszę co z tą pekinką którą wzięłyście od pani Ali. Quote
Osa Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Koko od marca grzeje dupcię w nowym kochającym ją domku:) Jest zdrowa,ślicznie odrosła jej szatka - ma wspaniałą opiekę a Państwo są nią zachwyceni KOKO Quote
tula Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 ale cudna:) wielkie dzięki Osa za wszystko co dla niej zrobiłyście:) Quote
rita60 Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 Cztery szorstkie psiaki.........Astra to pewnie mix teriera walijskiego,Wike można podciagnac pod sznaucerowata,Bodzio i Psotka to też szorstkie pycholi. Bede zagladać... Quote
tula Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 rita60 napisał(a):Cztery szorstkie psiaki.........Astra to pewnie mix teriera walijskiego,Wike można podciagnac pod cznaucerowata,Bodzio i Psotka to też szorstkie pycholi. Bede zagladać... zaglądaj Rita, zaglądaj:) Astra to miła fajna sunia, Wika też. Bodzi jest młodym łobuzem, a Psotka to jeszcze dzieciak. Quote
mtf zalesie Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 czy jesli jakas fundacja zgodzilaby sie uzyczyc swojego konta na wplaty dla psow z augustowa byliby jacys chetni do wplat procz mnie-mysle o koncie fundacji gdyz wtedy wplacajc co miesiac mozna pod koniec roku odliczyc od podatku jako darowizne -6 procent od podstawy dochodu . Quote
tula Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Ja niestety odpadam, mam parę stałych deklaracji a nie pracuję ze względu na syna, i tak już słyszę wypominanie w domu..ale chętnie powysyłam pw z prośbą o wsparcie na dogo. Mtf jeśli jakas organizacja zgodziłaby się użyczyć swojego konta to byłoby super, możnaby wtedy zrobić wydarzenie na FB i prosić tam o wsparcie. Quote
Marzenuś Posted May 13, 2011 Author Posted May 13, 2011 Astra to taki jakby welsh terier. Ja na wpłaty odpadam. Moje zarobki ledwo na rachunki i życie wystarczają.... ;/ Jeśli było by trzeba sunie przewieźć, ja w sobotę mogę ścignąć TZ, ale niestety za zwrot paliwa. Bo bida straszna u nas :( Quote
Marzenuś Posted May 30, 2011 Author Posted May 30, 2011 Trzymajcie kciukasy. Jeśli wszystko dobrze pójdzie to Barry zamieszka wkrótce w Ząbkach pod Warszawą :) Quote
mtf zalesie Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 marzenka czy te psy z ostatnich zdjec sa powrzucane na watki rasy w potrzebie-mam na mysli jamnik na jamniki w potrzebie ,terierowaty na TERIEERY ITP,MOZE TAM ZGLASZAJA sie chetni na psy w typie rasy i cos by sie udalo Quote
anetek100 Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 dałam wcześniej już znać rita60 żeby zerknęła na nie, ale nie wiem,czy wstawiała, chyba nie, bo tam tzreba wypełnić szczegółowe informacje..jamnisia wstawilam na wątku dogo jamnisiow i na http://jamniki.eadopcje.org/psiak/287 Quote
Recommended Posts