anita_happy Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 prośba - jak ktoś ma możliwość DRUKNIJCIE ogłoszenia i rozwieście w okolicy...on moze byc juz wszedzie - nawiał dzis o 11.30 Quote
anita_happy Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 PILNe - nawiał nam dzis w WARCE /okolice Pilicy/ [IMG]http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/hs276.snc6/180489_137422269656037_100001647945860_231937_4646519_n.jpg[/IMG] Quote
tula Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 wklejam zdjęcia kolejnego psiaka od p.Ali, Barry [FONT=Arial][FONT=Verdana]to jeszcze dzieciak, duży dzieciak, ma około 6 miesięcy i na pewno jeszcze urośnie choć teraz sięga już do kolan. Pani Ala znalazła go jak miał jakieś 3 miesiące, z tego co mówiła był wychudzony i bardzo zaniedbany, nie miała serca go nie wziąć. Zrobiłam mu ogłoszenia na gumtree warszawa, adopcjapsa, cafeanimal, szerlok i morusek i będę odnawiać, nie ma allegro ale ja nie robię. Pies jest piękny, oto Barry:[/FONT][/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Verdana]Pani Ala mówiła mi, że ostatnio wysterylizowała z tego co pamiętam chyba trzy sunie, bo wcześniej nie miała transportu do weta, to dzięki funduszom, które dostała od Kpiny:loveu::loveu:, wet nie wystawia rachunków ale dostała na piśmie poświadczenie wykonania tych zabiegów, jak tylko będzie miała możliwość to przekaże je komuś kto je zeskanuje i mi wyśle wtedy wstawię na wątek. Pieniądze jeszcze zostały, pani Ala chce za nie wykastrować któreś psy.[/FONT][/FONT] Quote
anetek100 Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 piesek przesliczny moze mu jakeis ogloszenia porobie, a czy wiadomo,o jakichkolwiek adopcjach?/jakies piesie dom mają?? Quote
tula Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 adopcje stoją:( Anetek a Ty robisz allegro? Quote
tula Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Antek jesli możesz to zrób:) ja daję taki teks do ogłoszeń: [FONT=Arial]Barry to jeszcze dzieciak, duży dzieciak, ma około 5-6 miesięcy i na pewno jeszcze urośnie choć teraz sięga już do kolan. Barry to łagodny, wspaniały szczeniak, który nie miał szczęścia w życiu. Kiedy został znaleziony miał jakieś 3 miesiące, błąkał się chudy i głodny, porzucony. Teraz jest u pani, która przygarnęła tego dzieciaka, ale nie może zatrzymać, sama ma już prawie 60 psów, takie małe przytulisko utrzymywane jedynie z własnych środków. Barry potrzebuje dobrego domu, gdzie będzie kochany i gdzie nauczy się wszystkiego co pies powinien umieć. Daj dom temu pięknemu szczeniakowi, który czeka na przyjaciela.[/FONT] [FONT=Arial]Kontakt w sprawie adopcji:[/FONT] [FONT=Arial]514-974-090[/FONT] [FONT=Arial][/FONT] ale oczywiście jeśli chcesz to cos zmień według uznania. Rozmawiałam dzisiaj z p.Alą, jest podłamana, szczególnie tym brakiem adopcji, ale jak wyadoptować psy jak nawet nie mają porządnych fotek..bardzo przydałby sie ktoś kto by pojechal do niej i zrobił sesje tym najbardziej adopcyjnym, ktoś z dobrym aparatem. Quote
anetek100 Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 tak dokładnie dobre zdjęcia to podstawa niestety:(może więcej psiaków miałoby domy i Panią Alę by odciążyło:(:(ja chętnie nawet z Olsztyna bym pojechała, ale dopiero w wakacje lub chociaż jak będzie cieplej, no ale psiaki trzeba już ogłaszać:( Quote
anetek100 Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 allegro Barrego http://allegro.pl/barry-owczarek-niemiecki-mix-szczeniak-szuka-domu-i1447843960.html Quote
Marzenuś Posted February 6, 2011 Author Posted February 6, 2011 Umówiłam się z p. Alą, że w lutym podjadę zrobić zdjęcia. Niestety nie mogłam wcześniej. Quote
tula Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 To super Marzenuś:) bardzo Cie prosze jak już będziesz to zrób mnóstwo fotek tym adopcyjnym psiakom, reszcie też porób chociaz takie grupowe bo przydałoby sie uaktualnić pierwsze posty żeby jak ktoś nowy wchodzi na wątek to miał informacje jak wygląda sytuacja u p.Ali. I sfotografuj jeśli możesz też też zaświadczenia od weta o wykonanych zabiegach. Anetek dzięki za allegro:) Quote
Marzenuś Posted February 7, 2011 Author Posted February 7, 2011 Pani Ala mówiła, że ma 57 psów..... Quote
Marzenuś Posted February 9, 2011 Author Posted February 9, 2011 Dodałam tu Barrego http://owczarki.eu/psiak/778 Kradnąc tekst z allegro :) Quote
Marzenuś Posted February 9, 2011 Author Posted February 9, 2011 Być może Barry wkrótce znajdzie dom.... Quote
Marzenuś Posted February 22, 2011 Author Posted February 22, 2011 "Mój" domek na Barrego się nie udał :( Zgłosiły się jeszcze trzy: - w Kielcach. Mamy obiekcje ze względu na odległość, trzeba by znaleźć kogoś na wizytę. Państwo przyjechali by sami po niego... Ogólnie dobre wrażenie. - drugi odpada. Niby ogólnie ok, ale to domek na wsi z nieogrodzonym sporym terenem. Dla psa nieznającego posłuszeństwa i smyczy..... Odpada. - trzeci i chwilowo na plus w Górze Kalwarii. W domu koty i jeden starszy psiak. Dom z ogrodem, wejście do domu. Wizyty przed i po ok, umowa adopcyjna też. No i jeżdżąc do babci na wieś mogłabym go odwiedzać, bo przejeżdżam tamtędy. Jak zresztą wiecie, p. Ala mieszka obok mojej babci ;) No i w tym przypadku wizyty przeprowadziłabym ja i transport jeśli Państwo nie dadzą rady też załatwia - tzn postawię TZa przez faktem dokonanym, zrobię oczka jak kot ze shreka i będę jęczeć "Pliiiiiiiiiisssssss" :D No i p. Ala dzwoniła. Jej syn robił zdjęcia psom do adopcji. Chyba siedmiu. No i zdjęcia do mnie doszły. :( Podałam drugiego maila ale cisza. Jeśli nie dojdą to zwijam manatki i brykam sama zrobić. Pani Ala ma 57 psów i zero domów............... Masakra. Z pieniędzy od kpiny sunie wysterylizowane, została jeszcze jedna. ciężko z tymi sterylkami, bo w Warce weci są jacy są i liczą sobie więcej niż w Wawie a ciężko z transportem do Radomia. Ale p. Ala prosiła jeszcze raz podziękować kpinie za pieniążki i przekazać, że na nic innego oprócz sterylek pieniądze nie są wydawane. Dziękujemy :) Quote
anetek100 Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 kurcze tyle piesków i żadnych adopcji...te zdjęcia to przydadzą się i to bardzo:( Quote
Marzenuś Posted February 22, 2011 Author Posted February 22, 2011 No właśnie... Anetek, czy Ty pamiętasz tego szczeniaczka od Ali, który poszedł w Twoje okolice? do jakiś wetów chyba czy coś. Bajbus albo jego siostra, już mi się wszytko miesza... Masz może kontakt z tymi ludźmi? P. Ala nie może się do nich dodzwonić, nie odbieraja telefonu. Nic nie wiadomo o psiaku, umowy nie odesłali.... :( Quote
tula Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Marzenuś ale kiedy w takim razie będzie decyzja co do domu dla Barrego? Czy Ty na dniach robisz wizytę w Górze Kalwarii? bo chyba nie ma co zwlekać. No i jest jeszcze jedno pytanie czy Barry toleruje koty, bo tego nie da sie sprawdzić u p.Ali. Jeśli chodzi o Kielce to ja wiem że p.Ala woli domy z okolic ale musi liczyc sie z tym że ktos z dalszego miejsca przyjedzie, skoro ludzie chca sami jechac to chyba im zależy, a nie wiesz czy P.Ala rozmawiała z nimi o wizycie przed lub poadopcyjnej? W każdym razie jak są fajne dwa domy to trzeba szybko decydować i już. Quote
Marzenuś Posted February 22, 2011 Author Posted February 22, 2011 Ale p. Ala to p. Ala...... Podałam jej numer do tych ludzi z Kielc, ale z tego co wiem nie zadzwoniła. Zrobię inaczej i wyślę im numer do Ali. Tylko martwi mnie trochę ten domek, bo Pani szuka psiaka dla teścia. Miałby ogrodzony hektar, wejscie do domu, kojec potrzebny "na wszelki wypadek" typu otwarcie bramy czy coś. Ale Pani udziela się w Kielcach w schronisku i obie z p. Alą zastanawiamy dlaczego stamtąd nie wezmą ONkowatego? Nasuwają mi się Dyminy i ten koszmar..... Co do tego domku z Góry Kalwarii. Pani twierdzi, że młody się przyzwyczai do kotów, a p. Ala mówiła, że Barry jest spokojny i bardzo uległy. Nie wiem, ja uważam to za ryzyko, bo co jak zeżre kota? :( Rozmawiałam z Alą przedwczoraj ale konkretnej decyzji nie podjęła. Quote
tula Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Barry faktycznie moze się do kotów przyzwyczaic bo jest jeszcze młody, Marzenuś jak możesz to pogadaj z tymi ludźmi niech przyjadą po Barrego, albo jeśłi możesz to go zawieź, bo tak to będziemy sobie czekać i czekać.... Quote
Marzenuś Posted February 22, 2011 Author Posted February 22, 2011 Wiem. Oni są gotowi przyjechać po niego. Barry miałby mieszkać u teścia tej pani. I ten Pan podobno wyszukał zdjęcia swojego terenu, żeby pokazać p. Ali gdzie będzie Barry mieszkał..... To odnośnie Kielc, bo z nimi miałam kontakt. Z Góry to p. Ala ma kontakt, ale jest raczej skłonna ku temu domkowi i wydaje mi się, że już zdecydowała. Problem był taki, że nie umie w komórce znaleźć odebranych połączeń żeby do nich oddzwonić. A ja przez tel nie powiem jak bo na motoroli to ja się nie znam. Zadzwonię dziś do Ali i zapytam co postanowiła i przycisnę ją trochę. Quote
anetek100 Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Marzenuś napisał(a):No właśnie... Anetek, czy Ty pamiętasz tego szczeniaczka od Ali, który poszedł w Twoje okolice? do jakiś wetów chyba czy coś. Bajbus albo jego siostra, już mi się wszytko miesza... Masz może kontakt z tymi ludźmi? P. Ala nie może się do nich dodzwonić, nie odbieraja telefonu. Nic nie wiadomo o psiaku, umowy nie odesłali.... :(wiesz co tu trzeba pisac do Ania_i_Kropka to chyba jakaś jej znajoma Quote
tula Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Ja niestety też sie na motorollach nie znam, według mnie to telefony, które mają najbardziej idotyczne menu. Ale chyba wystarczy nacisnąc ten przycisk, którym odbiera sie połączenia i powinny pokazac się wszystkie ostatnie połączenia, wychodzące i odebrane, tak jest w większości telefonów., albo w menu znaleźć rejestr i tam tez są zapisane wszystkie połaczenia. Marzenuś jak będziesz rozmawiała z p.Alą to powiedz jej proszę żeby syn spróbował wysłać zdjęcia do mnie, już parę razy to robił i dochodziły, to mój mail: [email protected], podaj go Ali na wszelki wypadek jeszcze raz:) Quote
Recommended Posts