Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Ninka']A teraz malutka dobra nowina, dzwonil do mnie Pan zainteresowany Maksiem-tymczasowiczem, ktory juz od dawna w nowym domku, i powiedzial ze poszukuje sredniej wielkosci kilkuletniego kudlatego psa/suczki. Wazne zeby byl lagodny i zgadzal sie z jego goldenem-zdecydowali z zona, ze chca towarzysza zabaw. Dom z ogrodem w okolicy Gniezna-do sprawdzenia.

Btw-ktos moglby sprawdzic?[/QUOTE]

A możesz mi pokazać fotkę Maksia, to poszukam jakiegoś podobnego psiaka. Komu wysyłać fotki psów dla tego Pana?

Wczoraj do nowego domu stałego w Kaliszu trafiła jamniczka Biba.

Posted

[quote name='CoolCaty']A możesz mi pokazać fotkę Maksia, to poszukam jakiegoś podobnego psiaka. Komu wysyłać fotki psów dla tego Pana?

Wczoraj do nowego domu stałego w Kaliszu trafiła jamniczka Biba.[/quote]

Maksiu,
[IMG]http://lh5.ggpht.com/_hRqtiLyasOg/SmRft2jFTaI/AAAAAAAAAr0/kxAwUhD3Myo/3.JPG[/IMG]

moge Ci przeslac via pw namiary na Pana, albo podeslij mi psiaki. Mam jeszcze na komorce zdjecie jednego psa, ktory Panu odszedl za TM... Moge przeslac jak podasz numer.

Domek trzeba jeszcze sprawdzic, ale nie znam nikogo z okolic:roll:

Posted

[quote name='Ninka']WAZNE: zeby (...) nie zalatwial sie w domu. Milo jakby znal smycz.[/QUOTE]

Oj kochana, bez domu tymczasowego, to ja nie mogę takich "rzeczy" zagwarantować jeśli chodzi o psy z Boguszyc.

Posted

W sobotę mamy zamiar z [B]Donacją [/B]zabrać z Boguszyc Tollerka czyli roboczo Tolka i przewieżć go do DT.
Kogo moje oczy zobaczą w OSz, oprócz stałych mieszkańców ? :cool3:
Najbardziej stęskniłam się [B]za Cool [/B]Caty bo daleko mieszka :eviltong:

Posted

Witam, śledzę ten wątek od początku , robicie naprawdę bardzo wiele dla tych zwierząt, wielki pokłon dla wszystkich ,
przeczytałam że psy jedzą kurze główki,łapki,
wiem że podawanie kurzych głow powoduje zaburzenia pracy tarczycy ,zaburzenia hormonalne,np. suki w hodowlach rodzą martwe lub kalekie mioty, nie mają pokarmu,kurze lapy bogate żródło żelatyny dosoknale wpływającej na stawy-ale to nie jest jedzenie,
zdaję sobie sprawę że chodzi o koszty ale to się przekłada na póżniejsze dość kosztowne leczenie,
nie chcę się mądrzyć ale warto poszukać innego rozwiązania,służę pomocą

Posted

Miałabym przyzwoity domek dla cztero, pięciomiesięcznego szczeniaka w typie owczarka niemieckiego, najlepiej długowłosego. Osoba, która na takowego czeka ma psy i koty "od zawsze". Ostatnim jej psem był właśnie taki w typie DONka, znaleziony w lesie w stanie tragicznym. Niestety, był tak schorowany, że odszedł po niecałym roku pobytu u tej pani.
Czy z bogatego wachlarza psiaków boguszyckich da się coś wybrać ?

Druga sprawa: jutro przyjeżdżamy z [B]Donacją [/B]po Tollerka. Czy jeet możliwe przegłodzenie go do czasu wyjazdu?

Guest Elżbieta481
Posted

A więcej takich akcji ,,hot dog,, Poker nie ma na horyzoncie?
E

Posted

[quote name='CoolCaty']Ewka, jest piękna suka niespełna dwuletnia, wysterylizowana. Długowłosa, pięknie stojące uszka - bardzo fajowa.
Młodzych nie będzie w tym typie.[/quote]

Kurcze - kobieta chce młodziaka bo ma koty i boi się, że starszy pies może mieć głupie nawyki. Wcale się jej nie dziwię - Ajanio niby anioł a do kotów miał stosunek :angryy:

Posted

[quote name='waldi481']A więcej takich akcji ,,hot dog,, Poker nie ma na horyzoncie?
E[/quote]
a czemu pytasz?
To poproszę o dane kierownika i telefon na wszelki wypadek.

Guest Elżbieta481
Posted

Pytam,bo na telegazecie przeczytałam apel Fundacji Maja...
Elżbieta

Posted

To jeszcze pociągnę temat.Nie pisałam od razu, bo wydawało mi się,że kabanosiki peperoni, które są ostre jak brzytwa nie będą przydatne dla psów.Ale mąż podrzucił pomysł,że można by je rozgotować z wypełniaczem i wtedy stracą swoją ostrość.Czy jest taka możliwość w OS?
waldi ,a razie taka okazja przydarzyła się pierwszy raz, ale ja cały czas czuwam,żeby niczego nie przegapić co się nadaje dla zwierzaków.
Więc kto wie :roll:

Guest Elżbieta481
Posted

Wiem,że będziesz trzymać,,rękę na pulsie,,.Ten apel o karmę dla Mai mnie normalnie zaszokował.Nie widzę od pewnego czasu na dogo Zmysła-dużo pomagał tej fundacji,mógłby nakreślić co sie tam dzieje.Tak namawiam wszystkich by szli na rozmowy w dużych sklepach,w marketach.Załatwiali pozwolenia na wystawianie koszy na ich terenie.Pisali pisma o przekazywanie krótkoterminowych karm,makaronów,kasz..Wiem,że takie kosze pomagają zebrać jakieś ilości jedzenia..
Co z tą Mają?W Zielonce nie ma np.Selgrosa?Do nich uderzyć...
Elżbieta

Guest Elżbieta481
Posted

Polecam:
[url=http://www.argos.org.pl/boguszyce/polityka.htm]Ratujmy razem[/url]

E

Posted

[quote name='waldi481']Polecam:
[URL="http://www.argos.org.pl/boguszyce/polityka.htm"]Ratujmy razem[/URL]

E[/quote]
Bardzo dobra wypowiedź, gratuluję autorowi.
Tylko co to da w polskiej rzeczywistości :angryy:

Posted

[quote name='waldi481']Nie widzę od pewnego czasu na dogo Zmysła-dużo pomagał tej fundacji,mógłby nakreślić co sie tam dzieje.Tak namawiam wszystkich by szli na rozmowy w dużych sklepach,w marketach.Załatwiali pozwolenia na wystawianie koszy na ich terenie.Pisali pisma o przekazywanie krótkoterminowych karm,makaronów,kasz..Wiem,że takie kosze pomagają zebrać jakieś ilości jedzenia..
Co z tą Mają?W Zielonce nie ma np.Selgrosa?Do nich uderzyć...
Elżbieta[/quote]
to prawda ,że Zmysła długo nie ma , czy coś się dzieje z nim niedobrego?

Na pewno sklepy mają często przeterminowaną żywność i można by coś załatwić.

Guest Elżbieta481
Posted

Czy ktoś ma jakiś kontakt ze Zmysłem?Czy coś się nie stało z nim?
E/W

Posted

Zywność przeterminowa i uboczne produkty pochodzenia zwierzęcego jest to t.z. żywność kat.III.
Zgodę na legalny odbiór takiej żywności wydaje PIW.
Można uzyskać taką zgodę na fundację albo stowarzyszenie,które prowadzi schronisko ,na schroniska wpisane w rejestr podmiotów prowadzących działalność nadzorowaną przez PIW.
Można też uzyskać taką zgodę na hodowlę psa rasowego, zarejestrowaną w ZK.
PIW nadaje wtedy numer numer identyfikacyjny.
Jest wtedy to legalne i sklepy,rzeżnie itp same aż się proszą o odbiór,w przeciwnym razie ,wszystko musi iść do utylizacji.Przepisy UE.
Parę miesięcy temu pisałam już o tym i wysłałam do zarządu OS kopię takich zezwoleń,właśnie na stowarzyszenie i na hodowlę.
Przeprasza,że znowu się powtarzam ale mam wrażenie ,że nic nie zrobiliście w tym kierunku.

Posted

Mamy kolejnego psiaka z czipem! [B]NR: 939 00000 1011052[/B].
[COLOR="Red"]Czy możecie mi pomóc w przeszukaniu baz czipów i znalezieniu właściciela? [/COLOR]
Młody, około 1,5 roku, niekastrowany samiec, przyjazny dla ludzi, agresywny do innych zwierząt.

[IMG]http://images39.fotosik.pl/173/706046a38bdf05ecmed.jpg[/IMG]

[IMG]http://images49.fotosik.pl/177/369897f4004f9c38med.jpg[/IMG]

[IMG]http://images49.fotosik.pl/177/cb473f42785bbb03med.jpg[/IMG]