mgie Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 Zgłosił się do mnie Pan chcący adoptować tego szczeniaka. http://images49.fotosik.pl/166/d698640948ff2e0e.jpg Zgadza się na wizytę,pierwszy podał adres zamieszkania,telefon itp. Mieszka w Chojna Zachodniopomorskie (60 km od Szczecina) ale ze względu na odległość chyba odpada ? Komu podać namiary Quote
CoolCaty Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 mgie napisał(a):Zgłosił się do mnie Pan chcący adoptować tego szczeniaka. http://images49.fotosik.pl/166/d698640948ff2e0e.jpg Zgadza się na wizytę,pierwszy podał adres zamieszkania,telefon itp. Mieszka w Chojna Zachodniopomorskie (60 km od Szczecina) ale ze względu na odległość chyba odpada ? Komu podać namiary Mgie - ja poproszę namiry. Około 15-go będziemy jechac w tamte okolice, więc transport jest możliwy. A teraz kolejny pies z Boguszyc. Wielki, potężny i ... słabo trzymający się na nogach. Jak go zobaczyłam, to się za głowę złapałam. Jak zapytałam - dlaczego on ma taką sierść, to usłyszałam odpowiedź: "bo jest stary" :shake: Dingo: najpradopodobniej sznaucer olbrzym, bez czipu, bez tatuażu, co najmniej 6 lat, wykastrowany, łagodny i spokojny. Miał małego guza na przedramieniu - został usunięty. Maszynka do strzyżenia się na nim stępiła, musiałyśmy działać we 4 nożyczkami. Spójrzcie na niego - piękny jest i bardzo biedny. Quote
malawaszka Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 boże jaka bida :placz: ale on mi nie pasuje na sznaucera - z tych pierwszych zdjęć powiedziałabym, że to nowofundland prędzej!!! Quote
Ewa i flatki Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 O matko - faktycznie biedak i kiepsko wygląda fizycznie :-( Ja mam słabość do sznaucerów olbrzymów, chyba trzeba tu jakieś w rasie siedzące osoby zwabić ... Quote
CoolCaty Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 Jakiś czas temu ktoś pytał w wątku o pieska Dżibiego, niestety nie mogę się do tego dokopać. Dżibiego udało mi się w końcu znaleźć. Był jednym, wielkim kołtunem. Panie opiekunki tego psa mówiły, że będzie ciężko go złapać, zeby go ostrzyc. Jednak Dżibi, kiedy został już ze mną sam na sam, okazał się miłym psiakiem, spragnionym głaskania i z niedowierzaniem patrzącego, że człowiek może przytulać, mówić nie krzycząc i głaskać. Teraz Dżibi wygląda tak: W poprzednich postach Dżiby został oceniony na 5 lat. Jednak zrobiłam mu zdjęcia ząbków,bo wydaje mi się, że jest młodszy - sami oceńcie. Dla przypomnienia, Dżiby jest wykastrowanym samczykiem. Przyjaźnie nastawionym do innych psów i moim zdaniem do cżłowieka również, choć może początkowo być lękliwy. Quote
weszka Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 Straszna bieda z tego Dingo :( Mnie na sznaucera też nie wygląda - raczej może rzeczywiście nowofunland albo jakiś mix sznaucera z niufem? Ciężko wyczuć. Dobrze że udało się go ostrzyc to odżyje biedaczysko. Quote
leni356 Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 CoolCaty, czy on wyglądał tak przed strzyżeniem? Jeśli to ten to ja o niego pytałam :) Zrobię mu wątek osobny Quote
CoolCaty Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 "Lecą" kolejne psiaki, które wszystko oddałyby za tymczas: Stefanek Szczeniak, około 4 miesiące. Zupełnie zagubiony wsród "starych wyjadaczy". Mały, waży około 3 kilo. Ogonek zakręcony, lekko szorstkowłosy. Przyjaźnie nastawiony do ludzi i psów. Farcikowa Wysterylizowana sunia w wieku około 5 lat. Przylepna, przyjazna i przytulaśna. Nie wchodzi w konflikty z innymi psami. Spokojna i opanowana.Chodziła i rozdawała całuski wszytskim dziewczynom i kazdemu podtykała główkę pod ręce, zeby ją głaskać. Balbinka Wysterylizowana sunia, około 9 lat. Przesympatyczna, machająca ogonkiem na widok człowieka. trochę z tych "chciałabym, ale się boję". Podchodzi i się mizia a za chwilkę dalej machając ogonkiem, wczołgiwała się pod łóżko. Jest malutka, około 6 kilo. Słodka i delikatna. Żółty Wykastrowny samiec. Przesympatyczna gębula. Utuczony. To jeden z psów z Białki, gdzie psy były przerabiane na smalec. Pcha się na kolana, wpycha gębę pod pachę człowieka, macha ogonem, a jak się go przestanie głaskać, to łapie delikatnie zabkami z dłoń i się domaga głaskania. Ma około 5 lat. Sredniej wielkości, około 13 kilo na krótszych łapkach - utuczony. Ok, to Wy się teraz zastanawiajcie, kto którego psiaka bierze na tymczas, a ja sobie zrobię wątek o jamnikch i potem tu wrócę i dokleję jeszcze inne psiaki szukające DT :cool3: Quote
CoolCaty Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 leni356 napisał(a):CoolCaty, czy on wyglądał tak przed strzyżeniem? Jeśli to ten to ja o niego pytałam :) Zrobię mu wątek osobny O no właśnie! Tak, to on!!!! Quote
leni356 Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 To ja się zajmę wątkiem Dżibiego i może Balbinki, bo ona też taka kudłatka. Wygląda na młodszą niż 9 lat, oglądałaś jej ząbki? Quote
CoolCaty Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 Leni, ząbków nie oglądałam, bo było na maxa zamieszanie. We wtorek zwabię Balbinkę na strzyżenie, to sobie ją dokładnie obejrzę i dam od razu znac. Ale pewne jest, że Balbinka ma bliżej do 10 lat niż do pięciu. Dziękuję Ci bardzo, bardzo za zainteresowanie i pomoc. Quote
malawaszka Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 a Balbinka jest taka trochę jamnisiowata? wysłałam ją jednej pani co pisała do mnie o starszą sznaucerkę, nie wiem czy odpisze, ale no zobaczymy Quote
CoolCaty Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 zapraszam na wątek jamników z Boguszyc: http://www.dogomania.pl/forum/f1161/jamniki-z-boguszyc-142851/#post12684280 Quote
sleepingbyday Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 donacja napisał(a):W przyszły piątek (1 VIII)jadę na Mazury. Jeżeli nie znajdziecie do tego czasu transportu, mogę go zabrać. e, donacja, ja tez jadę na mazury - wakacje robisz :cool3:? słuchajcie, a fabio? asocjalny, bojący sie cżłowieka, zdziczały, a pewnie ma z rok. ogłaszmay do dawna, jka gwiazde i nic. abez dt nie ma szans. no chyba, ze dom dogomaniacki, doświadczony. ale takie, to rzadkość. więc jesli fabio nie znajdzie dt i to szybko, bedzie nie do uratowania - tak słyszałam o nim - dziczeje i tyle. Quote
Zofia.Sasza Posted July 27, 2009 Author Posted July 27, 2009 sleepingbyday napisał(a):e, donacja, ja tez jadę na mazury - wakacje robisz :cool3:? słuchajcie, a fabio? asocjalny, bojący sie cżłowieka, zdziczały, a pewnie ma z rok. ogłaszmay do dawna, jka gwiazde i nic. abez dt nie ma szans. no chyba, ze dom dogomaniacki, doświadczony. ale takie, to rzadkość. więc jesli fabio nie znajdzie dt i to szybko, bedzie nie do uratowania - tak słyszałam o nim - dziczeje i tyle. A wydany w tym stanie do DS zwieje z prędkością światła :-( Strasznie się ciesze, że ktoś dostrzegł tego czarnego kudłacza (nota bene - zero niufa w tym psie, najbardziej to to jest faktycznie sznaucer) i szczeniaka szorściaka. Tylko, że on na bank ma więcej niż 4 miesiące. Ja go fociłam prawie dwa miechy temu i wtedy na pewno był starszy niż 2 mies. Quote
sleepingbyday Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 fabio 4 miesiące? no pewnie, ze starszy. dla niego -tylko dom doświadczony, bardzo doświadczony. albo dt z psychoterapią. Quote
Zofia.Sasza Posted July 27, 2009 Author Posted July 27, 2009 sleepingbyday napisał(a):fabio 4 miesiące? no pewnie, ze starszy. dla niego -tylko dom doświadczony, bardzo doświadczony. albo dt z psychoterapią. Nie Fabio, tylko ten szczeniak brązowy z białym, Stefanek... Quote
ansk Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 Podczytuję z podziwem, nie odzywam się, bo pomóc nie mam jak, ale naprawdę jestem pod wielkim wrażeniem Waszych działań. Z tego co czytam, to prawie wszystkie zwierzaki są wysterylizowane / wykastrowana. To ogromny postęp i chyba najtrudniejsza rzecz do zrobienia, niezależnie od wszystkich innych działań. Quote
CoolCaty Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 Kolejne psiaki do ewentualnego tymczasowania: Cyganka Wysterylizowana sunia w wieku około 7 lat. W schronisku od 5 lat :roll: Bardzo kontaktowa, przyjazna i otwarta. Spokojna i delikatna. Wspaniale dogaduje sie nie tylko z człowiekiem, ale też z innymi psami. Quote
CoolCaty Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 Diabołek Wykastrowany samczyk. Bardzo śmieszny. Chodzi, rozgląda się, podchodzi nieśmiało. Potem postawia główkę do pogłaskania i im mocniej głaszczesz, tym bardziej na Ciebie napiera i szczerzy gębule wielce zadowolony. Z innymi psami ok, ale broni jedzenia, kiedy inny podchodzi. Sierść w paskudnym stanie. To mały piesek, waży około 8 kilo. Quote
CoolCaty Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 Perełka Wysterylizowana sunia. Około 3 lata. Super sympatyczna. Upatruje sobie jedną z dziewczyn i chodzi za nią i się w nią wpatruje. Jak wyciąga się do niej ręke, to aż mruży oczka z zadowolenia, że poświęca się jej uwagę. Uwielbia głaskanie, drapanie i całowanie. To mała suczka, niewysoka, ważąca około 8 kilogramów. Bardzo spokojna i pzyjazna. Bez problemów z innymi psami. Quote
CoolCaty Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 Smerfiki Dwie siostrzyczki półtoraroczne. Jedna ma troszkę dłuższą sierść od swojej siostry i ta jest bardziej konaktowa, wszedobylska i wesoła - określana jako mała rozrabiara. Druga z sióstr - gładkowłosa jest bardzo wycofana i płochliwa, ale nie agresywna. Musze sprawdzić jak ze sterylką. Quote
malawaszka Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 Dinguś dostał w spadku po Hipolitku allegro SZNAUCER ? duży czarny kudłacz PILNIE POMOCY! (692350164) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego. a Diabołek też taki sznaucerkowaty czy mi się wydaje? Masz zdjęcie gdzie całego widać? też do golenia jak nic :placz: Quote
Recommended Posts