CoolCaty Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 Hipek dzisiaj: I jego funfle z wybiegu: Psów jest trzy. Mają 4 budy, do których chętnie wchodzą. Każdy z psów ma swoją ulubioną budę - Hipek taką z dwoma otworami - największą. Nie wiadomo skąd sie wziął Hipek w Boguszycach. Jeden z pracowników twierdzi, że jest synem Dakoty. Tak mi chodzi po głowie zbiórka na wielkie, piękne budy dla Hipka i jego funfli, bo te co mają są bardzo słabe. Quote
Ewa i flatki Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 CoolCaty napisał(a): Nie wiadomo skąd sie wziął Hipek w Boguszycach. Jeden z pracowników twierdzi, że jest synem Dakoty. :crazyeye:a tatuś dog niemiecki - wszystko jest możliwe.Może i doga pani Bożena miała :-( CoolCaty napisał(a): Tak mi chodzi po głowie zbiórka na wielkie, piękne budy dla Hipka i jego funfli, bo te co mają są bardzo słabe. To jest świetny pomysł, tylko czy uda się tyle kasy zebrać? Quote
CoolCaty Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 Kilka stron wczesniej prezentowałam Diabołka. Kochany, wesoły psiaczek. Dzisiaj go dorwałam i obgoliłam :evil_lol: Ciociu Maaalaaawaaaszkooo, jesteś gdzieś tutaj? :evil_lol: Bo specjalnie dla Ciebie mam więcej fotek Diabołka pod podanym linkiem: Diabołek - Pokaz slajdów - Fotosik.pl Quote
CoolCaty Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 Ewa i flatki napisał(a)::crazyeye:a tatuś dog niemiecki - wszystko jest możliwe.Może i doga pani Bożena miała :-( Doga to nie wiem, ale mastino napoletano był i owszem :roll: Quote
Ewa i flatki Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 CoolCaty napisał(a):Doga to nie wiem, ale mastino napoletano był i owszem :roll: I co się z nim stało? Pasuje, niestety również :placz: Quote
jola_li Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 CoolCaty napisał(a): Tak mi chodzi po głowie zbiórka na wielkie, piękne budy dla Hipka i jego funfli, bo te co mają są bardzo słabe. A może - tak sobie tylko głośno myślę - Fundacja mogłaby spróbować porozmawiać z producentami bud?.... Za jedną budę - podziękowanie i reklama na stronie?..... Quote
malawaszka Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 [quote name='CoolCaty']Kilka stron wczesniej prezentowałam Diabołka. Kochany, wesoły psiaczek. Dzisiaj go dorwałam i obgoliłam :evil_lol: Ciociu Maaalaaawaaaszkooo, jesteś gdzieś tutaj? :evil_lol: Bo specjalnie dla Ciebie mam więcej fotek Diabołka pod podanym linkiem: Diabołek - Pokaz slajdów - Fotosik.pl jestem, ale nie umiem skopiować zdjęć z tego pokazu slajdów na fotosiku :shock: :shake: czy Diabołek słabo widzi? on jest starszym psiakiem? Bo oczka ma jak moja Pepa niewyraźne takie a udało Ci się o Dingusia dowiedzieć? Quote
CoolCaty Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 Makawaszka jak zwykle czujna. Ale uspokajam, mały widzi bardzo dobrze. te zdjęcia ma po podaniu środka na wybudzenie i poczas wybudzania się z narkozy. Źrenice miał rozszerzone na maxa i mało jeszcze kontaktował. Obejrzałam go dzisiaj dokładnie - oczka są ok. On ma około 8 lat. Quote
mgie Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 CoolCaty udało ci się zdobyć więcej inf o Farcikowej?. Zainteresowana na wątku pyta. Quote
magdola Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 O Boshe!!!!!! Ale metamorfoza...:crazyeye::crazyeye::crazyeye::loveu::loveu::loveu: Quote
CoolCaty Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 mgie napisał(a):CoolCaty udało ci się zdobyć więcej inf o Farcikowej?. Zainteresowana na wątku pyta. Już odpisałam. Quote
sonikowa Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 CoolCaty napisał(a): Jeden z pracowników twierdzi, że jest synem Dakoty. Tak mi chodzi po głowie zbiórka na wielkie, piękne budy dla Hipka i jego funfli, bo te co mają są bardzo słabe. Jak synem Dakoty? To ile ona tam lat była? Pomysl z budami dobry - mozemy zacząć zbiórke na dogo, tak myślę, Nie ma co czekać na jesień.. Z drugiej strony - wolałabym zbierać na Dt... Quote
CoolCaty Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 Zaraz poszukam jakiś producentów bud i zapytam, czy podarowaliby budę wzamian za reklamę. Quote
malawaszka Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 CoolCaty możesz mi na maila [email protected] wysłać zdjęcia Diabołka? bo nie umiem z tego fotosika ściągnać ich :oops: Quote
CoolCaty Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 To jeszcze pokażemy jak Helcia kocha kotecki :) Nózka Helenki pięknie się goi. Mniejsze rany już wytwarzają blizny. Jutro jak będziemy zmieniać opatrunek, to porobię fotki. Quote
CoolCaty Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 [quote name='malawaszka']CoolCaty możesz mi na maila [email protected] wysłać zdjęcia Diabołka? bo nie umiem z tego fotosika ściągnać ich :oops: Fotki poszły na podany adres. Quote
Ewa i flatki Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 Helcia z koteckami jest wzruszająca :loveu: Quote
sleepingbyday Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 trzeba się zastanowić nad złożeniem projektu do kolejnego etapu skarbonki rozi. tam się składa projekt wykorzystania kaski, którą zbieramy z deklaracji. kaska jest dla staruszków, na projekt całościowy, np budy, kojce, co tam potrzeba. Quote
ostatniaszansa Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 Piszemy listy do wielu firm o pomoc, wsparcie, cóż priorytet to dzieci i osoby niepełnosprawne. I z tym się liczymy się z tym ,ale może... W sytuacji jaka jest , nawet nie ma szans na rozpoczynanie jakiś aukcji,działalności gospodarczej itp. no chyba , że zrezygnujemy z pracy zawodowej i przejdziemy na utrzymanie pomocy społecznej. Wszem i wobec ogłaszam, sprawdzone ; Hipcio wielkolud jest synem Ślepki czyli Dakoty. Dakota ze szczeniętami czyli Hipciem i Białą zostali zabrani przez P. BW ze schroniska w Polichnie ( chyba dobrze powtórzyłam ? ) pod Rawą Maz. Dakota była w bardzo złym stanie, to jej biedne oczko no i ogólnie niedożywiona, zaniedbana .Siostra Hipcia - Biała, podobna do matki odeszła za TM po sterylizacji, wynikły jakieś komplikacje i psa trzeba było poddać eutanazji. Psami wówczas zajmowała się dr Laudańska. A z ciekawostek, Hipcio daje się pogłaskać, nawet po brzuszku; P. Agacie i P. Józefowi. W Boguszycach jest ponad 7 lat . To co próbujemy chłopaka czyms dobrym, wyjątkowym przekupić w najbliższą sobote ? Może da się i nam pomiziać? Parówki czy to wieprzowe czy cielęce nie są u niego w łaskach . EW Quote
malawaszka Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 ostatniaszansa a możesz się spróbować dowiedzieć też jak długo w schronisku jest Dingo? bo pomijam info, że ma 17 lat bo jest to niemożliwe :lol: Quote
sonikowa Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 ostatniaszansa napisał(a): Wszem i wobec ogłaszam, sprawdzone ; Hipcio wielkolud jest synem Ślepki czyli Dakoty. Dakota ze szczeniętami czyli Hipciem i Białą zostali zabrani przez P. BW ze schroniska w Polichnie ( chyba dobrze powtórzyłam ? ) pod Rawą Maz. Dakota była w bardzo złym stanie, to jej biedne oczko no i ogólnie niedożywiona, zaniedbana .Siostra Hipcia - Biała, podobna do matki odeszła za TM po sterylizacji, wynikły jakieś komplikacje i psa trzeba było poddać eutanazji. Psami wówczas zajmowała się dr Laudańska. A z ciekawostek, Hipcio daje się pogłaskać, nawet po brzuszku; P. Agacie i P. Józefowi. W Boguszycach jest ponad 7 lat . To co próbujemy chłopaka czyms dobrym, wyjątkowym przekupić w najbliższą sobote ? Może da się i nam pomiziać? Parówki czy to wieprzowe czy cielęce nie są u niego w łaskach . EW Biedne chłopisko, takie poczciwe i całe życie w takim miejscu.. On powinien się przed kominkiem wylegiwać w jakimś super domku z super panem, który lubi łazić na długie spacery... tymczas, tymczas potrzebny co by go zsocjalizował! Quote
sleepingbyday Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 hipek synem dakoty, no no... powiem wam, ze odkąd to przeczytałam, to zaczynam dostrzegac kolejne podobieństwa :evil_lol:. hipek jest bossski, taka ogromna siła spokoju (no bo co 50 kg będzie sie unosiło :razz:), a do tego przystojniak :loveu:. kombinuje od dawna, komu by go przedstawić. ale jak myslicie, czy on sie do mieszkania nada, czy raczej podwórko? bo on jest schroniskowy od dziecka, więc chyba bardziej budowy jest, no nie? tak mi sie wydaje, że bezpieczniej szukać mu domu z ogrodem. piekny mężczyzna z niego, ech.... Quote
emilia2280 Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 Wáteczek przeczytany :razz: ale mam pytanko, bo nie widzialam zeby ktos té kwestié wyjasnil do konca- pokój posterylkowy. Czy zostal odzyskany dla psów? Quote
CoolCaty Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 Za jakąś godzinkę załaduje się filmik w którym bedzie można zobaczyć jamnika Czarnego w roli zdrajcy, jamniczkę Bibę w roli pędzącej ksiązniczki i mojego chłopka w trakcie pogoni za jamnikiem oraz rolę wspólną mojego Tomka i Czarnego z serii Batman i Robin (Tomek - batman, Czarny - Robin). Zapraszamy na premierę - oczywiście w wątku jamników z Boguszyc: http://www.dogomania.pl/forum/f1161/jamniki-z-boguszyc-142851/index4.html#post12707731 Quote
Kaja i Aza Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 emilia2280 napisał(a):Wáteczek przeczytany :razz: ale mam pytanko, bo nie widzialam zeby ktos té kwestié wyjasnil do konca- pokój posterylkowy. Czy zostal odzyskany dla psów? Nie wydaje mi sie, ale moge sie mylic. Quote
Recommended Posts