malagos Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 A jak tam się ma ta Biełka ze zdjęcia powyzej? ........Cholerka, cudna jest.... Quote
ostatniaszansa Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Biełka zaczyna unikać swoich upiorków, rozrabiaków. Maluchy są karmione ; kurczak z ryżem/makaronem i marchewka, dobrą karma mokra i suchą. .Rozrabiają jak pijane zające. A Biełka wreszcie ciut przytyła, opiekunki miały ją wyczesać a nawet wykapać owijając w kocyki co by sie nie przeziębiła. W sobotę zobaczymy jak wygląda. Ewa Quote
malagos Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 No, jakoś mi się raźniej po Twoim poście zrobiło - ona ma takie urzekajace spojrzenie...... Quote
ostatniaszansa Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Malagos a Ty widziałaś chude psy w Boguszycach ? :evil_lol: Owszem jest, staruszek Czaki w typie dobka. Jego bracia Kruger i Aleks są już za TM. Biełka dostaje też zestaw witamin , wyjątkowo była wyniszczona, wychudzona .Byleby tylko Panie opiekunki w drugą strone nie przesadziły bo jak cięzko odchudzić psa to my już wiemy, oj wiemy :cool3: Mamy, hipopotama Boba, opiekun ma nakazane wyprowadzanie go na spokojne ale dłuższe spacery . I mamy foczkę - Muszka , mimo karmy odchudzające niewiele schudła , a jest szalenie ruchliwa , żywiołowa. No to jutro jedziemy- zakończenie roku :) Ewa Quote
Ewa i flatki Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 Naj, naj, naj w 2012 życzę boguszyckim psom i ich ludziom !!! Quote
mgie Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 Dostałam zdjęcie Dudusia z nowego domu. Do teraz nie mogę rozpoznać, który to szczeniak tak pięknie wyrósł. Wszystkiego dobrego w Nowym Roku :loveu: Quote
ostatniaszansa Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 To jest FIX tak go nazwała Mgie :) Pierwszy ,ktry poszedł do adopcji jest w okolicach Łodzi. Szok jaki olbrzym z niego wyrósł, ciekawe co wyroslo z Czoko i Maksa , bo już mniejsze były Lili i Rex. Ewa Quote
ostatniaszansa Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 Zdrowia bo ono bezcenne, pomyślności, ocean szczęścia , jaknajwięcej dobrych pogodnych dni, spelniających sie marzeń oraz sił , energii na walkę z bedomnością i walkę o lepszy byt naszych zwierząt z podziekowaniami za caloroczną współpracę , życzą Ewa i Agnieszka w imieniu Fundacji Ostatnia Szansa Quote
jola_li Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 Dobrego roku dla bezdomnych psów - oby jak najwięcej z nich znalazło wspaniałe domy, oby jak najwięcej Boguszków odbyło podróż do Szwajcarii po nowe życie! A ich Opiekunom życzę zdrowia, sił i mnóstwa przyjaznych osób - żeby to, co zaczęliście dalej pięknie się toczyło! Czy w przyszłym tygodniu planujecie wyjazd ;-)? Quote
ostatniaszansa Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 Pięknie dziękujemy za życzenia . Jolu -jedziemy obowiązkowo :) i proszę trzymaj kciuki aby szybko udalo się załatwic formalności związane z rejestracją naszego podarowanego samochodu . Może zabrać 6 osób oprócz kierowcy rzecz jasna :) . Ewa Quote
jola_li Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 Trzymam, trzymam :-)! (Szybką rejestrację dołączam do życzeń noworocznych :-))! Quote
mgie Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 Dostałam jeszcze jedno zdjęcie i taką wiadomość :) ,,Pani Magdo, Duduś jest po prostu rewelacyjny! Jest co raz mądrzejszy, sprawia nam tyle radości i jest prawdziwym obrońcą i "kumplem" dla naszego synka. Mam nadzieje że jest mu z nami tak dobrze jak nam z nim! Przesyłam jeszcze jedno, moje ulubione zdjęcie! Proszę wszystkich pozdrowić!'' Quote
wapiszon Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 Piękna fotka:) Dosiego Roku dla wszystkich wielbicieli Psów z Ostatniej Szansy :) Quote
ostatniaszansa Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 kolekcję zdjęć z naszymi nowymi podopiecznymi wyślemy dzisiaj to naszej ( można ?) ulubionej mgie :) Biełka z piątką swoich maluchów-łobuziaków,( niestety z głupoty, bezmyślności naszego, już byłego, pracownika jeden z maluchów stracił życie :-( ) , Nowa ze swoim synalkiem, Zezia ze swoją córeczką Isią . Ewa Quote
Zofia.Sasza Posted January 3, 2012 Author Posted January 3, 2012 No to kilka fotek z Sylwestra z psiakami z Boguszyc :) PAN SISSI jako niania :) Nowy szczeniaczek... Wypuuuuśćcie mnieeee!!! Quote
Zofia.Sasza Posted January 3, 2012 Author Posted January 3, 2012 Hermes w trakcie przerwy w treningu do EURO 2012 Wento Psiak z wybiegu Haśków Dzika banda: Nosek, Koka, Hektor i Hera Hermes Quote
Zofia.Sasza Posted January 3, 2012 Author Posted January 3, 2012 Boguszycki berek - Koka, Hektor i ten gruby noskopodobny Luna Hermes - fotka w sam raz do ogłoszenia adopcyjnego ;) Moja Hera Quote
Zofia.Sasza Posted January 3, 2012 Author Posted January 3, 2012 Koka po obiedzie ;) Podrzutka. Śliczna sunia BARDZO w typie ON. Kiepsko odnajduje się w grupie i w schronie :( Czy są na sali wielbiciele ON??? Quote
Zofia.Sasza Posted January 3, 2012 Author Posted January 3, 2012 Ania+Milva i Ulver napisał(a):piękna ta onka- ile ma lat? Podobno 7-8. Bardzo jest biedna. Jak cykałam fotki to mi cały czas deptała po pietach. Ma trafić do innej grupy - może tam lepiej sobie poradzi. Quote
malagos Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 Za to Hera ma niesamowite oczy, jakieś takie...kasztanowe?..... Quote
ostatniaszansa Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 Historia Podrzutki jest smutna , młodziutki psiak wywalony z samochodu przy ruchliwej katowickiej, ktoś sie ulitował przywiózł do Boguszyc. W tym czasie psiakom pomagała i sterylizowała suki dr Laudańska i ona znalazła fajny dom pod W-wa dla Podrzutki, niestety ówczesna Pani Prezes nie wyraziła zgody na tą adopcje :( sunia dziczała, bała się tłumu psów zaczeła bać się ludzi. Chowała się po krzakach . To dzięki P, Józefowi nie zdziczała do końca. Po przeniesieniu grupy Haski, trochę się otworzyła, zmieniły to częste kontakty z nami no i niesamowitą naszą Justynka wolontariuszką. Podrzutka bardzo ja ujęła i próbuje z nia trenować . Panicznie boi się smyczy , zastyga i przytula się do Justynki albo robi "rybę " Niestety często inne psy ( w tym Hera) odganiają ja od jedzenia i ona tak zwykle stoi ,chodzi obok. Taki troche odludek. Troszkę "siada : jej tył czyli zad . Ona powinna iść w warunki domowe. Teraz ma być pod specjalnym nadzorem przy karmieniu i spróbujemy ja przenieśc tak jak Sarnę ( z tej samej grupy tez odganiana ) do p. Halinki tylko teraz tam w kuchni rezydują Lelek , Bolek i ślepa Berta , jak maluchy pójdą do nowych domów zabieramy Podrzutkę . Generalnie podejrzałyśmy ,ze w tej grupie dominują Haśki czyli Hektor, Hermes , Hera, Koka, Morwa, Murzyn, i kilka innych a takie bidy jak Podrzutka, Biała i kilka innych mają kiepsko. Pracownicy maja teraz częściej tam zaglądaća juz bezwględnie w czasie karmienia i pilnowac dopóki wszystkie psy nie zjedzą. Fakt Haski nie zagryzają jak niestety nasze Klony (najbardziej niebezpieczne psy dla innnych psów w naszych schronisku i mało przyjazne dla ludzi oprócz 2 opiekunów ) ale bywaja bardzo dominujące . Żwirek, nie sądziłyśmy ,ze doczeka momentu iz będzie mial dom na swoje ostatnie lata życia i ma i to jaki ! Jest uwielbiany, rozpieszczany i skubany nauczył się ... otwierać drzwi ,w chodzi do sypialni i kładzie się na kanapie :) Czy i Podrzutka doczeka lepszego życia ? Ewa Quote
Zofia.Sasza Posted January 4, 2012 Author Posted January 4, 2012 malagos napisał(a):Za to Hera ma niesamowite oczy, jakieś takie...kasztanowe?..... Wszystkie Haśki mają niesamowite oczy. Kasztanowe ;) Quote
ostatniaszansa Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Zofia.Sasza napisał(a):Wszystkie Haśki mają niesamowite oczy. Kasztanowe ;) A Hermes ma niesamowite - kopniete oczy ;) /Agnieszka Quote
Recommended Posts