Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Biełka zaczyna unikać swoich upiorków, rozrabiaków. Maluchy są karmione ; kurczak z ryżem/makaronem i marchewka, dobrą karma mokra i suchą. .Rozrabiają jak pijane zające. A Biełka wreszcie ciut przytyła, opiekunki miały ją wyczesać a nawet wykapać owijając w kocyki co by sie nie przeziębiła. W sobotę zobaczymy jak wygląda. Ewa

Posted

Malagos a Ty widziałaś chude psy w Boguszycach ? :evil_lol: Owszem jest, staruszek Czaki w typie dobka. Jego bracia Kruger i Aleks są już za TM. Biełka dostaje też zestaw witamin , wyjątkowo była wyniszczona, wychudzona .Byleby tylko Panie opiekunki w drugą strone nie przesadziły bo jak cięzko odchudzić psa to my już wiemy, oj wiemy :cool3: Mamy, hipopotama Boba, opiekun ma nakazane wyprowadzanie go na spokojne ale dłuższe spacery . I mamy foczkę - Muszka , mimo karmy odchudzające niewiele schudła , a jest szalenie ruchliwa , żywiołowa. No to jutro jedziemy- zakończenie roku :) Ewa

Posted

Dostałam zdjęcie Dudusia z nowego domu. Do teraz nie mogę rozpoznać, który to szczeniak tak pięknie wyrósł.

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku :loveu:

Posted

Zdrowia bo ono bezcenne, pomyślności, ocean szczęścia , jaknajwięcej dobrych pogodnych dni, spelniających sie marzeń oraz sił , energii na walkę z bedomnością i walkę o lepszy byt naszych zwierząt z podziekowaniami za caloroczną współpracę , życzą Ewa i Agnieszka w imieniu Fundacji Ostatnia Szansa

Posted

Dobrego roku dla bezdomnych psów - oby jak najwięcej z nich znalazło wspaniałe domy, oby jak najwięcej Boguszków odbyło podróż do Szwajcarii po nowe życie!
A ich Opiekunom życzę zdrowia, sił i mnóstwa przyjaznych osób - żeby to, co zaczęliście dalej pięknie się toczyło!

Czy w przyszłym tygodniu planujecie wyjazd ;-)?

Posted

Pięknie dziękujemy za życzenia . Jolu -jedziemy obowiązkowo :) i proszę trzymaj kciuki aby szybko udalo się załatwic formalności związane z rejestracją naszego podarowanego samochodu . Może zabrać 6 osób oprócz kierowcy rzecz jasna :) . Ewa

Posted

Dostałam jeszcze jedno zdjęcie i taką wiadomość :)

,,Pani Magdo, Duduś jest po prostu rewelacyjny! Jest co raz mądrzejszy, sprawia nam tyle radości i jest prawdziwym obrońcą i "kumplem" dla naszego synka. Mam nadzieje że jest mu z nami tak dobrze jak nam z nim! Przesyłam jeszcze jedno, moje ulubione zdjęcie! Proszę wszystkich pozdrowić!''

Posted

kolekcję zdjęć z naszymi nowymi podopiecznymi wyślemy dzisiaj to naszej ( można ?) ulubionej mgie :) Biełka z piątką swoich maluchów-łobuziaków,( niestety z głupoty, bezmyślności naszego, już byłego, pracownika jeden z maluchów stracił życie :-( ) , Nowa ze swoim synalkiem, Zezia ze swoją córeczką Isią . Ewa

Posted

Ania+Milva i Ulver napisał(a):
piękna ta onka- ile ma lat?

Podobno 7-8. Bardzo jest biedna. Jak cykałam fotki to mi cały czas deptała po pietach. Ma trafić do innej grupy - może tam lepiej sobie poradzi.

Posted

Historia Podrzutki jest smutna , młodziutki psiak wywalony z samochodu przy ruchliwej katowickiej, ktoś sie ulitował przywiózł do Boguszyc. W tym czasie psiakom pomagała i sterylizowała suki dr Laudańska i ona znalazła fajny dom pod W-wa dla Podrzutki, niestety ówczesna Pani Prezes nie wyraziła zgody na tą adopcje :( sunia dziczała, bała się tłumu psów zaczeła bać się ludzi. Chowała się po krzakach . To dzięki P, Józefowi nie zdziczała do końca. Po przeniesieniu grupy Haski, trochę się otworzyła, zmieniły to częste kontakty z nami no i niesamowitą naszą Justynka wolontariuszką. Podrzutka bardzo ja ujęła i próbuje z nia trenować . Panicznie boi się smyczy , zastyga i przytula się do Justynki albo robi "rybę " Niestety często inne psy ( w tym Hera) odganiają ja od jedzenia i ona tak zwykle stoi ,chodzi obok. Taki troche odludek. Troszkę "siada : jej tył czyli zad . Ona powinna iść w warunki domowe. Teraz ma być pod specjalnym nadzorem przy karmieniu i spróbujemy ja przenieśc tak jak Sarnę ( z tej samej grupy tez odganiana ) do p. Halinki tylko teraz tam w kuchni rezydują Lelek , Bolek i ślepa Berta , jak maluchy pójdą do nowych domów zabieramy Podrzutkę . Generalnie podejrzałyśmy ,ze w tej grupie dominują Haśki czyli Hektor, Hermes , Hera, Koka, Morwa, Murzyn, i kilka innych a takie bidy jak Podrzutka, Biała i kilka innych mają kiepsko. Pracownicy maja teraz częściej tam zaglądaća juz bezwględnie w czasie karmienia i pilnowac dopóki wszystkie psy nie zjedzą. Fakt Haski nie zagryzają jak niestety nasze Klony (najbardziej niebezpieczne psy dla innnych psów w naszych schronisku i mało przyjazne dla ludzi oprócz 2 opiekunów ) ale bywaja bardzo dominujące . Żwirek, nie sądziłyśmy ,ze doczeka momentu iz będzie mial dom na swoje ostatnie lata życia i ma i to jaki ! Jest uwielbiany, rozpieszczany i skubany nauczył się ... otwierać drzwi ,w chodzi do sypialni i kładzie się na kanapie :) Czy i Podrzutka doczeka lepszego życia ? Ewa