Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sonia piękna, ok 10 m-czna oneczka już w swoim domu :) Ma kolegę, niczym jej nieco wiekszy brat bliźniak. dogadały sie od pierwszego spotkania . Słodka Pędzelka ,która w Boguszycach tkwiła ponad 4 lata i nie najlepiej znosiła ten pobyt, po wyjęciu z kontenerka wskoczyła na kolanka swojej nowej Pani . Puszek , który bał się ludzi a potem dzięki naszej wspaniałej wolontariuszce Justynce zaczą robić się miaziakiem , w nowym domku ( a jest w nim dobę ) rozwala się jak basza na pięknej skórzanej kanapie do góry kołami :) w nowych domkach są też Smerfetka II , Kochaś, Bebiś, Adrian, Izydora, Szura (ta trójka pojechała razem o czym pisałysmy we wcześniejszych postach, zamiast sióstr - zachowują się nienagannie ) Ferdek ( Pani zachwycona jak on pięknie chodzi na smyczy ), Goofi na razie przestraszony , Perełka oraz Szyjka ( ale imię co ? ) Tyle dobrych wieści :multi: Już częś zdjęć mamy, będa sukcesywnie wstawiane . Acha, na spotkanie przyjechała nasza ulubienica DARMA poznała i Agnieszkę i p. Józefa .
Ale żeby była równowaga, mamy straszliwie wycieńczoną ,koszmarnie wychudzoną białą niedużą sunieczkę z ... 6 cioma szczeniaczkami 4 tygodniowymi !!! :angryy: Ewa

Posted

Gdyby nie ostatnie zdanie byłoby pięknie!

Ewo, z tą Stalową to jakiś obłęd... nikogo doświadczonego nie ma. A ja tam byle kogo bym nie chciała, bo pies też nie byle jaki.

Posted

Czyli TRZYNASTU kolejnych szczęśliwców opuściło Boguszyce :-)!
Tempo macie ostatnio zawrotne :-)!
Jak wypadła wizyta dzieciaków?

Biedna sunieczka - dobrze, że już bezpieczna...........

A Śledzik - niestety - nie pasuje :-(...

Posted

Dzieci z wilkowic bylo niewiele bo w tym czasie w szkole były zawody, spodobało sie. Wiosna chcą przyjechać większą grupą a zbiórki robic dosyc systematycznie. I kolejna Pani z Rawy Mazowieckiej przyjeżdza do Boguszyc, żeby pobyć z psiakami, pomiziać no i dary . Chce to robić w miarę systematycznie. Karina bardzo mnie zmartwiłaś , bo Państwo marzą aby psa mieć na Święta. Szczerze jak obserwuję Wasyla to raczej dałabym go do domu z ludźmi zdecydowanymi, energicznymi, potrafiącymi mądrze poprowadzić takiego psa i co tu mówić podporządkowac sobie. Zbyt delikatny w obcowaniu niestety nie jest, jak dawałam parówkę malo mi palca nie odgryzł. Ja u tych Państwa widziałabym Vegę, sunia w typie onka, smutna jak diabli, b. spokojna, łagodna, zero agrsji, zrównoważona, tyle,że nieco starsza bo ok. 5 letnia. Taka bidula snująca się pod ścianami. Ewa

Posted

ostatniaszansa napisał(a):
Jolu w naszych okolicach Klemensiewicza ) zaginęła adoptowana ze schroniska sunia Bunia. Kompletnie nie odpowiedzialna właścicielka i w nosie ma szukanie. Ewa

OBOŻE :-(.......
Dajcie zdjęcie i informacje i koniecznie umieśćcie w dziale "psy zaginione"!!!
Jakby będzie zdjęcie i informacje, to porozwieszam plakaty w okolicy.

Posted

Ewa i flatki napisał(a):
Z tego, co przeczytałam na FB przed chwilką, Bunia się odnalazła

Orany, ale cudownie :-)!!!!! Dzięki za wiadomość, bo na FB nie bywam i już miałam prosić córkę o wydrukowanie plakatów ;-).

Posted

a teraz kolejna dobra wiadomość, Fundacja Ostatnia Szansa otrzymała aktem darowizny auto Renault Espase używane, serwisowane,z aktualnym przeglądem i gwarancja producenta w b.dobrym stanie, można przewieźć 7 osób, siedzenia składane w razie potrzeby można spokojnie przetransportować psiaka na badania nawet wielkości naszego Hipcia a nawet 3 :) Otrzymaliśmy ( a mielismy tak na styk ) co nieco suchej b. dobrej karmy i superowe legowiska. Kilku kolejnych boguszków zostało adoptowanych wirtualnie przez przyjaciół zwierząt z Niemiec. Za moment będą gotowe , zadaszone kojce dla psów specjalnych np. kaukaz Bazyl , dla jego lepszego samopoczucia i bezpieczeństwa innych psów oraz ludzi. Po Nowym Roku bardzo pilnie szukamy kolejnych wolontariuszy, chętnych do pracy z boguszkami , rozdawawe buziaki, wskakiwanie na kolanka - bezcenne :lol: / Ewa

Posted

a teraz kolejna dobra wiadomość, Fundacja Ostatnia Szansa otrzymała aktem darowizny auto Renault Espase używane, serwisowane,z aktualnym przeglądem i gwarancja producenta w b.dobrym stanie, można przewieźć 7 osób, siedzenia składane w razie potrzeby można spokojnie przetransportować psiaka na badania nawet wielkości naszego Hipcia a nawet 3 :) Otrzymaliśmy ( a mielismy tak na styk ) co nieco suchej b. dobrej karmy i superowe legowiska. Kilku kolejnych boguszków zostało adoptowanych wirtualnie przez przyjaciół zwierząt z Niemiec. Za moment będą gotowe , zadaszone kojce dla psów specjalnych np. kaukaz Bazyl , dla jego lepszego samopoczucia i bezpieczeństwa innych psów oraz ludzi. Po Nowym Roku bardzo pilnie szukamy kolejnych wolontariuszy, chętnych do pracy z boguszkami , rozdawawe buziaki, wskakiwanie na kolanka - bezcenne :lol: / Ewa

Ależ wspaniałe wiadomości!!!!!!
Tak sobie pomyślałam, że może by do każdego "szwajcarskiego" psa dodawać jego schroniskowe zdjęcie z podziękowaniem i zaproszeniem na stronę Fundacji ;-)?...

Posted

Jolu ja Ci nie odpuszczę :evil_lol: Twoje talenta pragnę wykorzystać przy OS , masz znakomite pomysły . Zapraszam na spotkanie poświąteczne . Ewa

Wiesz, na spotkaniu "pod presją", to na pewno niczego nie wymyślę, ale rzućcie hasło, a będę kombinować (choć za efekt nie ręczę) ;-).

Posted

jaką presją Jolu ? :crazyeye: : w miłej atmosferze, przy dobrej herbatce albo kawce z dodatkiem w postaci pysznego tortu bezowego z okolicznej cukierni :) Jolu nietuzinkowe dyplomy-podziękowania np za zbiórki, podarowanie karmy i inszych różności? Scenariusz spotkania z dzieciakami w szkołach itp. itd. w dowolnej dla Ciebie chwili.
Dobra wiadomość, kolejny boguszek jedzie do domku; piękny onek Wasyl-Rex : ) Piękne podziękowania dla Soemy i p. Basi za współudział :loveu:
Ewa
:tree1:

Posted

[quote name='ostatniaszansa']jaką presją Jolu ? :crazyeye:
Ano taką, że skoro zaprosiły, to MUSZĘ coś wymyslić ;-)....

: w miłej atmosferze, przy dobrej herbatce albo kawce z dodatkiem w postaci pysznego tortu bezowego z okolicznej cukierni :)
.... bo jak nie wymyślę to będzie kicha ;-).

Jolu nietuzinkowe dyplomy-podziękowania np za zbiórki, podarowanie karmy i inszych różności?
Podziękowania nietuzinkowe wymyśliłam :-)! Zostały one wykorzystane w książce, ale skoro to mój pomysł, więc sądzę, że jak się Wam spodoba, to można go lekko zmodyfikować i powielić ;-).

Scenariusz spotkania z dzieciakami w szkołach itp. itd. w dowolnej dla Ciebie chwili.
A te, co posłałam czytały ;-)? Hę???

Dobra wiadomość, kolejny boguszek jedzie do domku; piękny onek Wasyl-Rex : ) Piękne podziękowania dla Soemy i p. Basi za współudział :loveu:
Ewa:tree1:
HUUUUUUUUUUURAAAAA!!!!!!!!!!!!!

Słuchajcie, słuchajcie - byłam w sklepie "Komfort" z wykładzinami. Potrzebuję mikrościnków do ceramiki - nie ważne - ważne, że ścinków brak, a kupić muszę pasek długości 4m.
Ale - miła pani powiedziała, żeby wpadać, bo zdarza się, że mają "śmieci". Pytam, co to za śmieci - no np. jak ktoś nie odbierze zamówienia. Ja na to, że jak ktoś nie odbierze zamówienia, to będzie trochę za duży "ścinek" jak dla mnie, podziękowałam i poszłam.
A potem pomyślałam, że może takie nieodebrane "śmiecie" można by wykorzystać w Boguszycach????
Może warto nawiązać z nimi kontakt? Nie wiem, czy wyjdzie, ale spróbować nie zaszkodzi :-).

Posted

Ogarniają się ogarniają, choć z ogromnym trudem jako,że mało nas, mało :( Scenariusze wydrukuję bo ruszamy z akcjami w szkołach po feriach zimowych. Jesteśmy po pierwszych rozmowach. Jolu głównym priorytetem były akcje adopcyjne celem zmniejszenia liczebności naszych podopiecznych a tym samym dla tych co dalej kolokwialnie mówiąc "kiblują " poprawić warunki. No i walka o pozyskiwanie środków na utrzymanie , jak dotąd szczęśliwie ( odpukać w niemalowane ) nie zalegamy z żadnymi płatnościami. Jak dobrze wiemy nie jest sztuką płakać i krzyczeć ; kasa,kasa. Wszystkie organizacje prozwierzęce powinny zjednoczyć się w jednym choć celu ; zapobieganie rozmnażaniu. Co do ścinków, będępo Świętach w Tesco na Górczewskiej a tam chyba jest Komfort i zapytam. Nadal ponawiam zaproszenie , nie pod przymusem . W takich warunkach znaczy się domowych, łatwiej np, zapisać pomysły, porady. Państwo ,którzy przyjeżdzają po Wasyla vel Rexa przeszczęśliwi, że na Święta będa mieli nowego członka rodziny. A nam z ludzkiej głupoty przybędzie kolejna sunia ze szczeniakami :( Ręce, powieki -opadają . Prosimy, mówimy rozgłaszamy; alarmujcie jak widzicie błakajaca się sukę w ciąży i nic jak widać nie dociera. Ewa

Posted

Wieści z frontu, Państwo ,którzy przyjechali po Wasyla vel Rexa po obejrzeniu schroniska i rozmowie z Agnieszką ( na miejscu ) zaadoptowali też.. Kalinkę, nieduża przytulaśna, przeurocza sunia :) Psiaki przypadły sobie do gustu od razu zaczęły zabawę . Ewa

Posted

[quote name='ostatniaszansa']Wieści z frontu, Państwo ,którzy przyjechali po Wasyla vel Rexa po obejrzeniu schroniska i rozmowie z Agnieszką ( na miejscu ) zaadoptowali też.. Kalinkę, nieduża przytulaśna, przeurocza sunia :) Psiaki przypadły sobie do gustu od razu zaczęły zabawę . Ewa
Wspaniale :-)!!!!!
Kolejne psie życie uratowane!
Życzę Wszystkim mnóstwa takich dobrych wiadomości!