joanna83 Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 Juz jestem Piesek jest super grzeczny i troche przestraszony Wieczorem na spacerku bal sie wszystkiego i caly czas szczekal Niestety moj pies ma podejrzenie grzybicy lub innego zarazliwego paskudstwa na nosie :( W zwiazku z tym piesek jest u mojej mamy Mieszka z dwoma kotami, na ktore na poczatku strasznie szczekal,ale juz teraz zaprasza do zabawy (jak dotad nie chca skorzystac) Dzis dostal obrozke i czerwona smyczke Mama kupila witaminki i karme z dodatkami na stawy :) Wieczorem planujemy kapiel, bo maluch strasznie sie drapie Zdjecia beda dopiero w poniedzialek,bo aparat u TZta w pracy zostal Quote
Anna_33 Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 Joanno, :-) jakos doczekamy do poniedzialku ) Beka prala juz malego, ale mowila, ze trzeba go jeszcze doprac porzadnie. Dla niego to pierwsze spacery i nic dziwnego, ze jest przestraszony. Mam nadzieje, ze szybko sie zaaklimatyzuje. Mlody jeszcze bardzo:-) Co do szczepien. Nie wiem, czy trzeba doszczepiac, przyznaje. Musze dopytac CoolCaty, ona go klula )jesli trzeba, to koniecznie wez fakture na OS, wtedy mozliwy jest zwrot. Bez rachunkow sie nie da. Ciesze sie, ze jest z kotami, to daje szerszy wybor ds. Moze sie koty do niego tez przekonaja:-) Quote
beka Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Doprac koniecznie trzeba. Ja go kąpałam tylko raz, był bardzo wystraszony i nie chciałąm go dłuzej męczyc. Quote
Chandler Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 [attachment=476:2559.attach] Wkleiłam nowe zdjęcia Cywilki do jej wątku ;-). [URL]http://www.dogomania.pl/threads/128761-Cywilka-ma-juz-fantastyczny-dom-i-jest-szczesliwa/page26[/URL] Quote
malagos Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Mam pytanie, na kocim forum w rzeczach do oddania za darmo oferowałam stare prześcieradła, ręczniki itp. do odbioru na Żoliborzu. Zgłosiła sie osoba z Ostatniej Szansy i miała je odebrać. To juz prawie 2 mioesiace. Mozna te rzeczy oddać innemu schronisku, skoro jednak ich nie chce Ostatnia Szansa? Quote
sonikowa Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 [B]Pilnie potrzebne kontenrki do transportu psiaków. W sobotę do hoteliku w brodnicy mają jechać trzy psy: Riki, stasio i pusia. Potrzebne są dwa kontenerki, riki jest do pól łydki, stasio jest mniejszy. Jeśli nie bedzie kontereków, psy nie pojadą!!! Kto pożyczy? Głowę daję, że oddamy! Odebrac możemy w wawie.[/B] Quote
Ewa i flatki Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Jamogę pożyczyć 2 sztuki - jeden większy, drugi mniejszy. Myślę, że się nadadzą, proszę o telefon na 605283133 Quote
sonikowa Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 [quote name='Ewa i flatki']Jamogę pożyczyć 2 sztuki - jeden większy, drugi mniejszy. Myślę, że się nadadzą, proszę o telefon na 605283133[/QUOTE] Ewa, bogini ty moja! dzięki! Anna mowi, że w Boguszycach są jakieś klatki..ale kontenerki chyba lepsze. Zorientuję się dokładnie jutro, zadzwonie do Donacji i dam znać. dzięki!! Quote
Ewa i flatki Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Donacja wie, gdzie mieszkam i zna ten większy kontenerek. Ten drugi jest taki koci, wystarczy chyba? Quote
sonikowa Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Może starczy, najważniejsze, żeby Rikiego upchać, bo Staś i Pusia i tak mają mieszkac razem w kojcu, to ponoć zgodne sa.. Quote
malagos Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 [quote name='malagos']Mam pytanie, na kocim forum w rzeczach do oddania za darmo oferowałam stare prześcieradła, ręczniki itp. do odbioru na Żoliborzu. Zgłosiła sie osoba z Ostatniej Szansy i miała je odebrać. To juz prawie 2 mioesiace. Mozna te rzeczy oddać innemu schronisku, skoro jednak ich nie chce Ostatnia Szansa?[/QUOTE] czekam na decyzję. Quote
tanitka Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 ja też mam 3 kontenery do pozyczenia z Warszawy Wawer lub Ochota 602 704 701 Quote
Anna_33 Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Kontenerki bezapelacyjnie lepsze od klatek. Malagos, pytalam dziewczyny co z odbiorem. Faktycznie, zglaszaly sie, ze chca te rzeczy. Chciec, to OS by chciala, tylko z mobilnoscia do bani.Dziewczyny sa na Woli, ale zmotoryzowane sa, jak pozycza samochod...czyli z reguly nie sa. Ja w najblizszym czasie tam nie pojade, wiec nie wiem jak odebranie zgrac. Po prostu nie mamy jak fizycznie tego odebrac :-( Quote
sonikowa Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Kontenrk- Donacja będzie dzwonić do Ewy i Flatki w sprawie konternów. Tanitko, dzięki za ofertę, w razie czego zadzwonimy szybko. Anno 33, czy możesz sie dowiedzieć jakiej wielkości sa Staś i Pusia, które mają jechać?? Chodzi o to czy zmnieszxzą się razem w kontenrku. Quote
malagos Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Anno, to niech jeszcze z tydzień poczekają, za tydzień poszukam innego schroniska.Moze koterii sie przydadza?... Quote
Anna_33 Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Na moje oko, to sie nie zmieszcza. Ale glowy nie dam. Ja bym jednak wziela dwa kontenery... Malagos, w Koterii na bank sie przydadza. Z drugiej strony to jakies przeklenstwo)) bardzo malo forumowiczow jest z Ursynowa, Mokotowa, wiekszosc Wola. I to zarowno na dogo, jak i na Miau... Quote
sleepingbyday Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 przeklejam z wątku rikiego: " dobra, dopiero teraz mogłam wejść na dogo. konkrety: pati c wiezie w poniedziałek rikiego, stasia i pusię (pucię?). ma się kontaktować z anną dziś wieczorem w kwestii logistyki - jak duże sa pieski - bo musi obmyslec strategie rozmieszczenia ich w samochodzie i ew. pożyczenia kontenerków, oraz o której będzie w boguszycach, żeby pan józef wiedział; czy mają smycze itd, żeby je można było bezpiecznie przeewieźć. wiecie, standard. mam nadzieje, ze się dziewczyny dogadaja, bo aj bez netu jestem... napisałam pokrótce smsa do ostatniej szansy (agnieszki), zeby wiedziała, co i jak... kaskę z atransport przekazuje ania, rozumiem, ze psy dzielą się transportem na 3, więc riki będzie miał jeszcze drobne w skarpecie na nieprzewidziane wypadki. poporsiłam też o przygotowanie ksiązeczek, ale to już dziewczyny wiedzą podobno. zbliża mi sie wielkimi krokami maskaryczny czas w pracy, dzis juz miałam sajgon jak ta lala, więc wybaczcie, ale będe rzadziej na dogo... Quote
Anna_33 Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Dziekuje Sbd. Wszystko wiemy, wszystkiego dopilnujemy:-) Pati juz nie pierwszy raz bedzie miala transport z Boguszyc. Smyczy brak, obrozki sa.Ksiazeczki Zarzad zostawi jutro pracownikom. Quote
sonikowa Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Ja mogę jedną smycz pożyczyć. Pati mieszka koło mnie to nie będzie problemu z odbiorem. Quote
Ewa i flatki Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Jak dziewczyny będą brać klatki ode mnie to dołożę - na zawsze - smyczkę śliczną :) Quote
Anna_33 Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Dziekujemy :-) Smycze sa u nas ruchome bardzo.Nawet nie planujemy ich zakupu obecnie...jest tyle palacych wydatkow((( Quote
Ewa i flatki Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 Klatki stoją i czekają, smyczka włożona do większej, tylko nikt nie dzwoni :( Quote
sonikowa Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 [quote name='Ewa i flatki']Klatki stoją i czekają, smyczka włożona do większej, tylko nikt nie dzwoni :([/QUOTE] Ojej, a to od Ciebie czy od tanitki Pati miala pożyczać? Zaraz do niej zadzwonię i dopytam. Przepraszam za zamieszanie, Ewo. Quote
sonikowa Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 No więc jakieś jaja są, bo Pati mówi, że po wstępnym telefonie od SBD w piątek nikt do niej nie zadzwonil ani nie potwierdzil transportu psiaków. Zaraz ppdzwonię i spróbuję sprawdzić co sie stało. Quote
joanna83 Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 Maly zostal zaszczepiony, odrobaczny, odpchlony i zabezpieczony przed kleszydlami W koncu mam fotki :) [IMG]http://img265.imageshack.us/img265/1975/dscf1899ma.jpg[/IMG] [IMG]http://img402.imageshack.us/img402/7925/dscf1920ma.jpg[/IMG] [IMG]http://img402.imageshack.us/img402/5084/dscf1926ma.jpg[/IMG] [IMG]http://img101.imageshack.us/img101/9152/dscf1985f.jpg[/IMG] Quote
Recommended Posts