Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Aniu, a kiedy będziecie w schronie żeby porobić fotki psiakom? No chyba jest ich więcej niż 1, co by się do domu nadawały?:) ja liczę po cichu, że Staś z Pusią domki znajdą niedługo.. Wtedy kolejny by mógł przyjechać.

Posted

A tu jeszcze jedna sunia, o imieniu Fifi II, dlatego II zeby nie mylic jej z Fifi, ktora w sobote ma opuscic Boguszyce.

Fifi II ma ok 3 lat. Jest to sunia bardzo zywiolowa, przyjacielska, lgnie do ludzi. Jest zabawna i towarzyska.
Tradycyjnie nie wiemy jaki ma stosunek do smyczy i czystosci w domu.

Posted

Anna_33 napisał(a):
Tradycyjnie nie wiemy jaki ma stosunek do smyczy i czystosci w domu.

Ja myślę, a właściwie z doświadczenia i słyszenia wiem, że dorosłe pieski, nawet nie nauczone wcześniej czystosci, gdy tylko znajdą się w domu, niezwykle szybko łapią gdzie jest kibelek.
Gdyby tylko dostały szansę.......

Posted

jola_li napisał(a):
Ja myślę, a właściwie z doświadczenia i słyszenia wiem, że dorosłe pieski, nawet nie nauczone wcześniej czystosci, gdy tylko znajdą się w domu, niezwykle szybko łapią gdzie jest kibelek.
Gdyby tylko dostały szansę.......

Oj to nie dotyczy chyba Nugacika . Długo mu zajeło zakumac gdzie sie TO robi . Ale już jest coraz lepiej , czasami jeszcze znajduję " bobki " po powrocie do domu . Ale początek był tragiczny .

Posted

Ania33 rozumiem że czekasz na zdjęcia psów ode mnie. Wysyłam Ci wszystko dziasiaj. Ale wśród tych psów nie wiele jest adopcyjnych.
Wklejam zdjęcia psów które moim zdaniem są do adopcji:

To jest Tygrysek. Psiak znaleziony przy drodze, oplątany sznurkiem. Zaszczepiony zaczipowany ok. 2 lata. Fajny adopcyjny. Pod opieką pana Józefa.

" class="ipsImage" alt="">

---
To jest Jaś od Małgosi. Bardzo fajny psiak. Spokojny, pokojowo nastawiony do świata. Ma 3 lata jest zaczipowany i wykastrowany,pies z wybiegu pana Jerzego jeśli nie było zmian.

---
Ta sunia sama przyszła do gabinetu nieproszona. Nic więcej o niej nie wiem. Ma 6 lat. Wybitnie adopcyjna. Merdająca ogonkiem, łasząca się.Jest zaczipowana.

Zaraz więcej

Posted

To jest Aga - Fuksja. Sunia ma 4,5 lat. Była kiedyś psem domowym. Super pieszczoch ale bardzo duża. Cierpliwa. Kiedyś miała coś przy uchu robione poważnego to stała jak owieczka. Podczas jednej wizyty była wyczesana a to są zdjęcia przez i po. Bardzo była zadowolona. Doby" materiał" na cuuudną psinkę. Resztę dopiszą dziewczyny bo więcej nie wiem. Przebywa z sukami u p. Marzeny. I żyje z nimi w zgodzie.

---

To jest Punia. Ma 3 lata. Nic o niej nie wiem. Tylko to że jest troche zagubiona. Na wybiegu wszystkie psy skałały, szczekały a ona stała i patrzyła smutna. Taka trochę GWIAZDA BIS. Więcej info maja dziewczyny.

Jeszcze dzisiaj wstawie kilka
I jeszcze jedno. Ostatni raz byłam tam 3 miechy temu więc jeśli się coś zmieniło to sory

Posted

Fuksja- to moze byc to. Bedziemy wlasnie wybierac mila, spokojna sunie z Boguszyc w wieku lat ok 5. Tylko nie wiem jakich rozmiarow ma byc...obawiam, sie, czy nie mala przypadkiem. Agnieszko kojarzysz jakas w tym typie, ale mniejsza?

Maly komunikat: w najblizsza sobote nikogo z OS nie bedzie w Boguszycach. Towarzystwo zdziesiatkowane.
Ale nie ma obawy, nadrobimy.
Donacja, nie wpadaj w panike, nasze ustalenia aktualne. Tylko umowe wysle Ci mailem.

Posted

Aniu na tym wybiegu gdzie były Haśki (tez adopcyjne) jest mnóstwo małych suniek nie wykazujących agresji, przytulaśnych. Nie mam zdjęc maluchów z tamtej części ale wiem że kiedyś jak tam byłam to tuliły się wszystkie psinki, wystarczyło przysiąść.
Agnieszka powinna miec gdzieś zdjęcia z tamtego budynku. Tam jest raj adopcyjny.

Posted

fuksja jest ulubioną suńką agi. pokazywałam ja przyciaciółkom, które zaczynaja szukać suńki (paluchwa Norka zmarła na jesieni po roku mieszkania u nich. Rak.).
ale zobaczymy, czy sie spodoba. jkaby Anna chodziło o dużą sunię twojemu kandydatowi, to Fuksję wyadoptowujcie, bo moje dziewczyny to nic pewnego.
i cos miałam jeszcze napisac, ale nie pamiętam, co.....

Posted

Anna_33 napisał(a):
Chestera od razu wczoraj skopiowalysmy i bedzie wydrukowane zdjecie do sprawdzenia w sobote.)
O Diabolku nie wiem nic, ale juz dopisujemy do listy.

Ania to zapisz jeszcze Haśko sznaucera średniaka bo nic o nim nie wiadomo poza tym, że jest stary i slepy :(

Posted

Juz wiem. chodzi o raczej niewielka, lagodna sunie dla starszej pani. Maks 15 kg. Ale sadze, ze lepiej nawet mniejsza ciut.
I koty musi tolerowac.
Fuksja odpada, ale skoro ona taka chodzaca slodycz, to trzeba zdjecia wygrzebac i do boju. Ladna panna z niej :-)

Tak Agnest, wiem o ktorym mowisz, tam ciezko zdjecia robic, bo psiaki tak chca do ludzia...

Sbd, jak nie pamietasz, to na pewno cos zlego bylo ;-) wiec moze lepiej zapomnij )))

Posted

Malawaszka to wszystko co wiem od Coolki o Diabołku:
Diabołek ma 7-8 lat, jest wykastrowany, bardzo przyjacielski. Szczepiony tylko na wściekliznę. Jest przyjacielski do innych psów, ale raz widziała jak warczał na innego psa jak podszedł do niego jak jadł.
Chyba że chodziło Ci o aktualne info to nie mam:)

Posted

Anna_33 napisał(a):
Aaaaa i mysle, ze bardzo wazna informacja na ktora wiele osob czekalo.
Zakonczyla sie sprawa Dingo.
Zostala umorzona.
Czyli Dingo jest wolny :-)

:sweetCyb::sweetCyb::laugh2_2::cunao::bigcool: :Cool!: :klacz:

Posted

agnest napisał(a):
Malawaszka to wszystko co wiem od Coolki o Diabołku:
Diabołek ma 7-8 lat, jest wykastrowany, bardzo przyjacielski. Szczepiony tylko na wściekliznę. Jest przyjacielski do innych psów, ale raz widziała jak warczał na innego psa jak podszedł do niego jak jadł.
Chyba że chodziło Ci o aktualne info to nie mam:)

to wiem, chciałam nowe zdjęcia :oops: no i czy jest do adopcji...

Anna_33 napisał(a):
Aaaaa i mysle, ze bardzo wazna informacja na ktora wiele osob czekalo.
Zakonczyla sie sprawa Dingo.
Zostala umorzona.
Czyli Dingo jest wolny :-)

nie wierzę własnym oczom!!!!! od kiedy to wiecie?! czy Opiekunowie już wiedzą czy mam im powiedzieć???? matko jak ja się cieszę :laola: