Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Charly, masz rację. Więcej ruchu, mniej jedzenia i Dziadzio schudnie w trymiga. :) On w tym boksie się rozpuścił, najpierw jadł ile chciał, a resztę zostawiał psom. Widziałaś, jaka miska jest w tym boksie? I nie jest jedyna. :mdleje: . W piątek rano wyjeżdżam za Elbląg z Kordonią, może popołudniu uda mi się być w schronisku. Wezmę Dziadzia, o ile pozwoli mi na to czas, chyba, że ty go w ten dzień wyprowadzisz. :) Będę również w sobotę .
Czy ty będziesz? Myślę, że powoli mogę zacząć niezbyt hardcorowe spacery, z nogą już całkiem okej .

• Replies 394
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

on powinien teraz trochę lazic a) zeby schudnąc, a b) posiedziec w biurze między ludzmi. wiesz- dla czlowieka to stres w takim TV:eviltong:, a co dopiero dla psa:)

Posted

basia0607 napisał(a):
Gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta ! Moje psy nie sikają i mogą pojechać do telewizji :evil_lol:

Basiu ty cwaniaro ! :evil_lol:
Dziadzio jedzie! :eviltong:

Posted

basia0607 napisał(a):
Kurcze ! przykro.

Dlaczego? Nie życzysz Dziadziowi dobrze? ;)
On nie ma wielkich szans w schronisku - tylko na niego popatrz...

Posted

Jeszcze jedna rzecz - pamietajcie ze mamy juz wpisanego Dziadzia i Molly, o niej tez nie zapominajmy

Pani kierowniczka (podobno b.mila osoba) rozmawiala juz dzisiaj z Krisem wiec przygotowania juz trwaja

Posted

Molly też zostala wczoraj przez p. kierowniczkę osobiscie pooglądana, pomacana- nie wiem na ile sikanie sprawdzone, ale zapytam:mdrmed:...

Dziadzio natomiast był dzis na spacerku- i z moich obserwacji wynika, że jego spacery nie bardzo interesują. oczywiscie chce wyjsc z budy, chce zobaczyć coś innego, ale przede wszytkim chce być z człowiekiem i podawać łapę:loveu:. Spacerek 20 min. był dzis stanowczo za duzo dla Dziadzia, zmęczył się, ale to pewnie i od pogody zależy.

Dziewczyny nie trzeba go zabierac na dluższe spacery. 15 min maks przy tej pogodzie, bo widać, ze więcej mu nie trzeba.

A i szoking dziś w południe. 12 godzina, miska Dziadzia do połowy pełna:-o, Dziadzio cieniu leży i siestę robi..
Myśle sobie-nie dojada......zrelaksowany- co jest?
...A i pewnie, jeden Dziadzio, jedna buda, jedna miska-nie musi już Dziadzia pilnować tych wszystkich SWOICH misek pełnych jedzenia we wspólnym kojcu- więc wyluzował:evil_lol:

Posted

Ciocie, ulegl zmianie caly majowy grafik
Pan Michal mial zabieg (problemy z kolanem) wiec nie odbedzie sie kacik adopcyjny 12 maja i automatycznie nastepuje przetasowanie przyjazdow schronisk i zmiana terminow wystepow

Ale Wasz termin jest ok i nikt Was nie przesuwa, wiec nasza data aktualna;)

Posted

to własnie jest tak wspaniale u starszych psow. Ale ludzie wolą młode rozrabiaki, pusciutkie jak wydmuszki:lol:- takie, które dopiero trzeba napełniać. Oczywiscie mlode psiaki też szukają domu, ale co starszy to starszy:)

Posted

Ojoj jak ten czas leci, Dziadzio zaraz wyrusza w podróż po szczęśćie:razz::multi: nr konta poproszę, bo muszę zrobić przelew na benzynkę. Już dziś 16 maj!!

Posted

Powiem Rybci, zeby podala na pw:) wielkie dzięki:loveu:

Dziadzio wczoraj był na spacerku. Poniewaz jest grzeczny i powolny uwolnilam go z całej uprzęży:). Dziadzio stanął, otrzepał się i ruszył...ale jak:-o:loveu:. Odmlodniał nagle:-o. Ruszył z kopyta, pięknie cwałował. Nie spodziewałam się czegoś takiego po Dziadku naszym:).

Posted

Charly napisał(a):

Dziadzio wczoraj był na spacerku. Poniewaz jest grzeczny i powolny uwolnilam go z całej uprzęży:). Dziadzio stanął, otrzepał się i ruszył...ale jak:-o:loveu:. Odmlodniał nagle:-o. Ruszył z kopyta, pięknie cwałował. Nie spodziewałam się czegoś takiego po Dziadku naszym:).

Dziadek tak galopowal?:-o
Coraz bardziej zaczynam sie denerwowac przed jego przyjazdem, zeby tylko mu sie udalo :oops:
No i trzeba mu szybko zalatwic dziewczyne do przyjazdu bo Molly juz w grzeje dupke we wlasnym domku

Posted

Fuga absolutnie nie, ona boi się obcych, potrafi dziabnąć , gdy chce się ją brać na ręce, jest bardzo nerwowa. :( Kira to szczenior, bardzo niezdyscyplinowana, energiczna, taki wariatuńcio, no i sięga do kolana, więc mała nie jest.
Ja myślę nad Kają.. no i Gadułą. Czemu nie ? :)

Posted

Maszaberla napisał(a):
Tak i moze jeszcze:

Meganka i Gala

Bede czekac na info od Ciebie

Meganka według mnie super- tyle, że też nie jest najmniejsza. Jest bardzo kochana, spokojna.

Gala to niestety dzikus, nie daje się nawet zabierać na spacery . :-(

Posted

Rybc!a napisał(a):
Fuga absolutnie nie, ona boi się obcych, potrafi dziabnąć , gdy chce się ją brać na ręce, jest bardzo nerwowa. :( Kira to szczenior, bardzo niezdyscyplinowana, energiczna, taki wariatuńcio, no i sięga do kolana, więc mała nie jest.
Ja myślę nad Kają.. no i Gadułą. Czemu nie ? :)

A Gadula?
Nie widzialam jej watku - podajcie jakis link