Charly Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 z wygladu jak swiat. juz sam pyszczek, figur...starutka jak swiat. Zajrzysz w mordkę:shake::shake::shake: z zachowania mlodziej- duzo mlodziej. Jest dziarska i zywotna. byla ostatnio na 1, 5 godzinnym spacerku z dwoma silnymi duzymi psami. Nie byl to spacer po chodniku, łaziłysmy po lesie sciezkami zdecydowanie nie dla spacerowiczow. Mala z nami:) Psinka jest cudna, strasznie się tuli. bardzo walczy o to,żeby ktos ją zauwazyl. Jest b. dzielna. podchodzi co czas do krat i tam zawodzi, ale kto ją zechce. poza tym siedzi większosc czasu w srodku i spi. Dalam jej poduszkę i lezy na niej teraz:( Quote
Maszaberla Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 Charly napisał(a):z wygladu jak swiat. juz sam pyszczek, figur...starutka jak swiat. Zajrzysz w mordkę:shake::shake::shake: z zachowanie mlodziej- duzo mlodziej. Jest dziarska i zywotna. byla ostatnio na 1, 5 godzinnym spacerku z dwoma silnymi duzymi psami. Nie byl to spacer po chodniku, łaziłysmy po lesie sciezkami zdecydowanie nie dla spacerowiczow. Mala z nami:) Ale starutka czyli np. 15 lat? Czy 10? Quote
Charly Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 no ja zdecydowanie 10 z plusem jej daje. 10letni piesek tego wzrostu to wcale nie taki stary pies jest. A ona wyglada dla mnie na więcej. ale nie wiadomo jak zyla, kto ją trzymal. Ale jak ją wykąpać, ladnie wyczesac;). W kazdym razie jest dzielna i energiczna. Quote
Maszaberla Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Cioteczki - prosze o info ile dokladnie lat ma Dziadzio Jaki wiek (badz data urodzenia) wpisany jest w ksiazeczce? Zaszly duze zmiany Dzisiaj wystapil w TV piesek, ktory mial miec 10 lat - okazalo sie ze ma jednak o pare lat wiecej Jest problem, wydawca stawia sprawe jasno... Musze wiec miec dokladne info - bardzo prosze Quote
mru Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 okazalo sie, że ma wiecej? :eviltong: to niech wydawca pojezie do schronu i sam obliczy lata psu ;) albo gpo zapyta kiedy się urodzil ;) nie jestem w temacie, ale co za roznica czy ma 10 czy wiecej? Quote
Charly Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 dobrze. jesli pies jest oddany ( nie pamiętam czy to sprawdzałam) to może właściciel podał wiek. Najprawdopodobniej jest z ulicy i wtedy wiek można tylko szacować. Ja na razie pamiętam tylko dwa przypadki w naszym schronisku, gdzie pies został oddany z książeczką, w której wpisana byla data urodzin. oba psy byly rasowe ( dog niemiecki i pudel). czy jest granica wiekowa? a jak "okazalo się, ze pies ma więcej"? z wyglądu? To może pokaż zdjęcia temu kolesiowi. niech zdecyduje. Quote
Maszaberla Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Charly napisał(a):dobrze. jesli pies jest oddany ( nie pamiętam czy to sprawdzałam) to może właściciel podał wiek. Najprawdopodobniej jest z ulicy i wtedy wiek można tylko szacować. Ja na razie pamiętam tylko dwa przypadki w naszym schronisku, gdzie pies został oddany z książeczką, w której wpisana byla data urodzin. oba psy byly rasowe ( dog niemiecki i pudel). czy jest granica wiekowa? a jak "okazalo się, ze pies ma więcej"? z wyglądu? Nie, tu sie okazalo ze pies ma faktycznie duzo wiecej lat - oczywiscie nikt nie ma nic przeciwko temu jesli postawi sie sprawe jasno i powie o tym duzo wczesniej A tak mniej wiecej - ma tyle lat ile podajecie? Nie ma sensu pisac ironicznie jaka to roznica czy nie - jesli sie komus cos nie podoba - mozna wystapic w innym programie Roznica jest zasadnicza - jesli mowi sie ze pies ma 10 lat, ktos przyjezdza po psa a okazuje sie ze ma np. 15... wtedy juz pies wraca do schroniska a ludzie sa niemile zaskoczeni Ja tu tylko sprzatam, nie podejmuje decyzji i nie smiem negowac decyzji wydawcy programu a wszelkie fochy sa dla mnie bez komentarza - oczywiscie to nie jest uwaga do Ciebie Olu ani innych osob ktore to rozumieja Quote
mru Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 no ok, rozumiem ze nie od Ciebie zależy :) ale kurcze ludzie muszą pojąć, że schron to schron - tam nic nie wiadomo i albo się coś robi dla psów albo nie no ale to już takie tylko gadanie do wydawcy, którego się nie przekona :) i ludzi co jak coś chcą, to nie może być trochę inne tylko to i koniec. a moje pytanie nie było ironiczne (to jaka to różnica) - serio byłam ciekawa, bo może tematyka ma być taka a nie inna i już (nie w temacie do końca jestem) Quote
Maszaberla Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Olu dzieki za rzeczowa rozmowe - juz wszystko wiem:p Quote
Charly Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 już wszystko jasne:) nie ma jak telefon. Teraz tez rozumiem o co chodzi. Ludzie widzą psiaka, chcą, a potem są rozczarowani. Dla większości ludzi wlasnie 10 to taka granica. smutne, ale prawdziwe. Quote
Maszaberla Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 [quote name='Charly']już wszystko jasne:) nie ma jak telefon. Teraz tez rozumiem o co chodzi. Ludzie widzą psiaka, chcą, a potem są rozczarowani. Dla większości ludzi wlasnie 10 to taka granica. smutne, ale prawdziwe. Nic dodac nic ujac :shake: Quote
Charly Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 Leyla napisał(a):Wysłałam 300zł na benzynkę dla Dziadzia. wielkie dzięki w imieniu Dziadzia:buzi::) Quote
kometa Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 Sorka za offa, ale sprawa BARDZO PILNE I DRAMATYCZNA:( http://www.dogomania.pl/forum/f28/sparalizowany-pies-pomocy-szukamy-dt-ds-ma-szanse-chodzic-138160/#post12317086 Quote
Maszaberla Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 Charly pamietaj prosze o naszej rozmowie - mamy czas na podjecie decyzji najpozniej do jutra - jutro musze przekazac info A Dziadzio niech juz sie szykuje do drogi :cool3: Quote
Rybc!a Posted May 20, 2009 Author Posted May 20, 2009 Charly, trzeba będzie go wykąpać w poniedziałek nie? :) Ja w piątek lub sobotę mogę go porządnie wyczesać, bo linieje . Mamy super zgrzebło w adopcyjnym. Po kąpieli też by się przydało . Czy ty będziesz w poniedziałek w schronisku ? Edit: O nic nie muszę się martwić. W poniedziałek w schronisku będzie Marek i mój tato. W razie czego, oni wykąpią Dziadzia . :D Quote
Charly Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 Maszaberla napisał(a):Charly pamietaj prosze o naszej rozmowie - mamy czas na podjecie decyzji najpozniej do jutra - jutro musze przekazac info A Dziadzio niech juz sie szykuje do drogi :cool3: Wybrałam Kaję:). Jest przymilna i kochana. Sredni wiek, dlugo w schronisku. poza tym mam wobec niej dlug:oops:. Byla w zeszlym roku pewna pani z ogloszenia Rybci po Kaję. ale Kaja wyglądala dobrze, za to malenka Pysia nie dawala sobie rady wcale. Pokazalam ją. A ona wystraszona i wychudzona siedziala na betonie...no i zostala wzięta. Pysia nie Kaja. To już prawie rok, a Kaja nadal w schronisku. Quote
Charly Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 [quote name='Rybc!a']Charly, trzeba będzie go wykąpać w poniedziałek nie? :) Ja w piątek lub sobotę mogę go porządnie wyczesać, bo linieje . Mamy super zgrzebło w adopcyjnym. Po kąpieli też by się przydało . Czy ty będziesz w poniedziałek w schronisku ? Edit: O nic nie muszę się martwić. W poniedziałek w schronisku będzie Marek i mój tato. W razie czego, oni wykąpią Dziadzia . :D Rybciu będzie cudnie jesli zajmiesz się wyczesaniem Dziadza. Nie wiem czy będę w przyszlym tygodniu w schronisku. Wykąpać trzeba Dziada naszego i Kajcie tez:) wątek Kaji http://www.dogomania.pl/forum/f28/przesliczna-mala-biala-kaja-idealna-do-osoby-spokojnej-prosimy-o-ogloszenia-116802/ Quote
Maszaberla Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 Charly napisał(a):Wybrałam Kaję:). Jest przymilna i kochana. Sredni wiek, dlugo w schronisku. poza tym mam wobec niej dlug:oops:. Byla w zeszlym roku pewna pani z ogloszenia Rybci po Kaję. ale Kaja wyglądala dobrze, za to malenka Pysia nie dawala sobie rady wcale. Pokazalam ją. A ona wystraszona i wychudzona siedziala na betonie...no i zostala wzięta. Pysia nie Kaja. To już prawie rok, a Kaja nadal w schronisku. Dziekuje Charly za info Zapraszamy Kaje:loveu: Tylko co ze sterylka? :oops: Bedzie problem z jej przyjazdem? Quote
Charly Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 nie nie. nie będzie sterylki. to i tak by potrwalo. najpierw bazarek, to trwa i trwa. mala jedzie:) Quote
Rybc!a Posted May 20, 2009 Author Posted May 20, 2009 Super, super. Niech Kaja jedzie . :) Wyczeszę Dziadzia bardzo porządnie- i w piątek i w sobotę, niech zgubi trochę tego swojego futra . :) Ale nie umyję go . W poniedziałek mam zajęcia do 16.20 , a we wtorek zaliczenia z fizyki . : / Quote
Maszaberla Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 Charly napisał(a):nie nie. nie będzie sterylki. to i tak by potrwalo. najpierw bazarek, to trwa i trwa. mala jedzie:) Ciesze sie ze przyjedzie :) Quote
Charly Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 Rybc!a napisał(a):Super, super. Niech Kaja jedzie . :) Wyczeszę Dziadzia bardzo porządnie- i w piątek i w sobotę, niech zgubi trochę tego swojego futra . :) Ale nie umyję go . W poniedziałek mam zajęcia do 16.20 , a we wtorek zaliczenia z fizyki . : / Rybciu nie mogę obiecać, że będę w poniedziałek w schronisku. Sila wyższa. Pogadasz z tatą? plizz:) Quote
Charly Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 Acha- prosze jak będziesz przekaż, że Dziadzio w poniedziałek ostatni raz mą jeść. Rano miskę i koniec!. Kaja to samo- ale tu wystarczy myslę glodowka od popoludnia..Ja to przekażę plus oznaczę na budzie, ale wiesz, informacji nigdy nie za mało:) Kaja za to będzie musiala być przeniesiona do jakiejs budy czy izo- coby nie żarła non stop;) Quote
Recommended Posts