Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

z wygladu jak swiat. juz sam pyszczek, figur...starutka jak swiat. Zajrzysz w mordkę:shake::shake::shake:

z zachowania mlodziej- duzo mlodziej. Jest dziarska i zywotna. byla ostatnio na 1, 5 godzinnym spacerku z dwoma silnymi duzymi psami. Nie byl to spacer po chodniku, łaziłysmy po lesie sciezkami zdecydowanie nie dla spacerowiczow. Mala z nami:)

Psinka jest cudna, strasznie się tuli. bardzo walczy o to,żeby ktos ją zauwazyl. Jest b. dzielna. podchodzi co czas do krat i tam zawodzi, ale kto ją zechce. poza tym siedzi większosc czasu w srodku i spi. Dalam jej poduszkę i lezy na niej teraz:(

• Replies 394
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Charly napisał(a):
z wygladu jak swiat. juz sam pyszczek, figur...starutka jak swiat. Zajrzysz w mordkę:shake::shake::shake:

z zachowanie mlodziej- duzo mlodziej. Jest dziarska i zywotna. byla ostatnio na 1, 5 godzinnym spacerku z dwoma silnymi duzymi psami. Nie byl to spacer po chodniku, łaziłysmy po lesie sciezkami zdecydowanie nie dla spacerowiczow. Mala z nami:)

Ale starutka czyli np. 15 lat? Czy 10?

Posted

no ja zdecydowanie 10 z plusem jej daje. 10letni piesek tego wzrostu to wcale nie taki stary pies jest. A ona wyglada dla mnie na więcej. ale nie wiadomo jak zyla, kto ją trzymal. Ale jak ją wykąpać, ladnie wyczesac;). W kazdym razie jest dzielna i energiczna.

Posted

Cioteczki - prosze o info ile dokladnie lat ma Dziadzio
Jaki wiek (badz data urodzenia) wpisany jest w ksiazeczce?

Zaszly duze zmiany
Dzisiaj wystapil w TV piesek, ktory mial miec 10 lat - okazalo sie ze ma jednak o pare lat wiecej
Jest problem, wydawca stawia sprawe jasno...

Musze wiec miec dokladne info - bardzo prosze

Posted

okazalo sie, że ma wiecej? :eviltong:

to niech wydawca pojezie do schronu i sam obliczy lata psu ;) albo gpo zapyta kiedy się urodzil ;)

nie jestem w temacie, ale co za roznica czy ma 10 czy wiecej?

Posted

dobrze. jesli pies jest oddany ( nie pamiętam czy to sprawdzałam) to może właściciel podał wiek. Najprawdopodobniej jest z ulicy i wtedy wiek można tylko szacować.
Ja na razie pamiętam tylko dwa przypadki w naszym schronisku, gdzie pies został oddany z książeczką, w której wpisana byla data urodzin. oba psy byly rasowe ( dog niemiecki i pudel).

czy jest granica wiekowa? a jak "okazalo się, ze pies ma więcej"? z wyglądu? To może pokaż zdjęcia temu kolesiowi. niech zdecyduje.

Posted

Charly napisał(a):
dobrze. jesli pies jest oddany ( nie pamiętam czy to sprawdzałam) to może właściciel podał wiek. Najprawdopodobniej jest z ulicy i wtedy wiek można tylko szacować.
Ja na razie pamiętam tylko dwa przypadki w naszym schronisku, gdzie pies został oddany z książeczką, w której wpisana byla data urodzin. oba psy byly rasowe ( dog niemiecki i pudel).

czy jest granica wiekowa? a jak "okazalo się, ze pies ma więcej"? z wyglądu?

Nie, tu sie okazalo ze pies ma faktycznie duzo wiecej lat - oczywiscie nikt nie ma nic przeciwko temu jesli postawi sie sprawe jasno i powie o tym duzo wczesniej
A tak mniej wiecej - ma tyle lat ile podajecie?

Nie ma sensu pisac ironicznie jaka to roznica czy nie - jesli sie komus cos nie podoba - mozna wystapic w innym programie
Roznica jest zasadnicza - jesli mowi sie ze pies ma 10 lat, ktos przyjezdza po psa a okazuje sie ze ma np. 15... wtedy juz pies wraca do schroniska a ludzie sa niemile zaskoczeni

Ja tu tylko sprzatam, nie podejmuje decyzji i nie smiem negowac decyzji wydawcy programu a wszelkie fochy sa dla mnie bez komentarza - oczywiscie to nie jest uwaga do Ciebie Olu ani innych osob ktore to rozumieja

Posted

no ok, rozumiem ze nie od Ciebie zależy :)

ale kurcze ludzie muszą pojąć, że schron to schron - tam nic nie wiadomo
i albo się coś robi dla psów albo nie
no ale to już takie tylko gadanie do wydawcy, którego się nie przekona :) i ludzi co jak coś chcą, to nie może być trochę inne tylko to i koniec.

a moje pytanie nie było ironiczne (to jaka to różnica) - serio byłam ciekawa, bo może tematyka ma być taka a nie inna i już (nie w temacie do końca jestem)

Posted

już wszystko jasne:) nie ma jak telefon. Teraz tez rozumiem o co chodzi. Ludzie widzą psiaka, chcą, a potem są rozczarowani. Dla większości ludzi wlasnie 10 to taka granica. smutne, ale prawdziwe.

Posted

[quote name='Charly']już wszystko jasne:) nie ma jak telefon. Teraz tez rozumiem o co chodzi. Ludzie widzą psiaka, chcą, a potem są rozczarowani. Dla większości ludzi wlasnie 10 to taka granica. smutne, ale prawdziwe.

Nic dodac nic ujac :shake:

Posted

Charly, trzeba będzie go wykąpać w poniedziałek nie? :) Ja w piątek lub sobotę mogę go porządnie wyczesać, bo linieje . Mamy super zgrzebło w adopcyjnym.
Po kąpieli też by się przydało .
Czy ty będziesz w poniedziałek w schronisku ?
Edit: O nic nie muszę się martwić. W poniedziałek w schronisku będzie Marek i mój tato. W razie czego, oni wykąpią Dziadzia . :D

Posted

Maszaberla napisał(a):
Charly pamietaj prosze o naszej rozmowie - mamy czas na podjecie decyzji najpozniej do jutra - jutro musze przekazac info

A Dziadzio niech juz sie szykuje do drogi :cool3:

Wybrałam Kaję:). Jest przymilna i kochana. Sredni wiek, dlugo w schronisku.

poza tym mam wobec niej dlug:oops:. Byla w zeszlym roku pewna pani z ogloszenia Rybci po Kaję. ale Kaja wyglądala dobrze, za to malenka Pysia nie dawala sobie rady wcale. Pokazalam ją. A ona wystraszona i wychudzona siedziala na betonie...no i zostala wzięta. Pysia nie Kaja. To już prawie rok, a Kaja nadal w schronisku.

Posted

[quote name='Rybc!a']Charly, trzeba będzie go wykąpać w poniedziałek nie? :) Ja w piątek lub sobotę mogę go porządnie wyczesać, bo linieje . Mamy super zgrzebło w adopcyjnym.
Po kąpieli też by się przydało .
Czy ty będziesz w poniedziałek w schronisku ?
Edit: O nic nie muszę się martwić. W poniedziałek w schronisku będzie Marek i mój tato. W razie czego, oni wykąpią Dziadzia . :D

Rybciu będzie cudnie jesli zajmiesz się wyczesaniem Dziadza. Nie wiem czy będę w przyszlym tygodniu w schronisku. Wykąpać trzeba Dziada naszego i Kajcie tez:)

wątek Kaji
http://www.dogomania.pl/forum/f28/przesliczna-mala-biala-kaja-idealna-do-osoby-spokojnej-prosimy-o-ogloszenia-116802/

Posted

Charly napisał(a):
Wybrałam Kaję:). Jest przymilna i kochana. Sredni wiek, dlugo w schronisku.

poza tym mam wobec niej dlug:oops:. Byla w zeszlym roku pewna pani z ogloszenia Rybci po Kaję. ale Kaja wyglądala dobrze, za to malenka Pysia nie dawala sobie rady wcale. Pokazalam ją. A ona wystraszona i wychudzona siedziala na betonie...no i zostala wzięta. Pysia nie Kaja. To już prawie rok, a Kaja nadal w schronisku.

Dziekuje Charly za info

Zapraszamy Kaje:loveu:

Tylko co ze sterylka? :oops: Bedzie problem z jej przyjazdem?

Posted

Super, super. Niech Kaja jedzie . :)
Wyczeszę Dziadzia bardzo porządnie- i w piątek i w sobotę, niech zgubi trochę tego swojego futra . :)
Ale nie umyję go . W poniedziałek mam zajęcia do 16.20 , a we wtorek zaliczenia z fizyki . : /

Posted

Rybc!a napisał(a):
Super, super. Niech Kaja jedzie . :)
Wyczeszę Dziadzia bardzo porządnie- i w piątek i w sobotę, niech zgubi trochę tego swojego futra . :)
Ale nie umyję go . W poniedziałek mam zajęcia do 16.20 , a we wtorek zaliczenia z fizyki . : /

Rybciu nie mogę obiecać, że będę w poniedziałek w schronisku. Sila wyższa. Pogadasz z tatą? plizz:)

Posted

Acha- prosze jak będziesz przekaż, że Dziadzio w poniedziałek ostatni raz mą jeść. Rano miskę i koniec!. Kaja to samo- ale tu wystarczy myslę glodowka od popoludnia..Ja to przekażę plus oznaczę na budzie, ale wiesz, informacji nigdy nie za mało:)

Kaja za to będzie musiala być przeniesiona do jakiejs budy czy izo- coby nie żarła non stop;)