Jump to content
Dogomania

Zmasarkowany przez sadystę Szkielet. PIANO MA DOM. Oszedł za TM:(

Recommended Posts

Posted

[quote name='Edi100']
Wiecie, zadziwia mnie jedno- otóż każdy z kim rozmawiam o tym co się stało, myśli że Piano nie żyje...
Czyżby widzieli Go leżacego tam i olali...?[/quote] Może tak być :-(
A czy Baba czasem nie wyrabia smalcu??? Bo wtedy zmowa milczenia miałaby sens...

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='majqa']Tylko nie to...:-([/quote]
Nie.
Byłam tam trzy krotnie z policją. Nawet ulv, była. Coś byśmy znaleźli. Naprawdę nie robi smalcu. "jej" psy są jak sama powiedziała przy wielu osobach "od roboty"

Posted

[quote name='GoniaP']Przepraszam, od jakiej "roboty"??[/quote]
Od "roboty" wg starej, czyli od pilnowania drobiu.:mad:
Ona na tej działce nie mieszka, więc w nocy psy mają pilnować tego "rancza", jak to nazywa.
Zapomniałam, wczoraj Pani Tosia, powiedziała mi że starej psy zaatakowały sarnę i wygryzły jej cały tył:placz: Z głodu:placz:

Posted

[quote name='majqa']O Chryste Panie, Edi...Z głodu? :placz: Nie można się wziąć za to babsko? :angryy:[/quote]
Historia jest długa. Ale tak w wielkim skrócie-Ponoć baba, trzyma tam psiaki od lat 70- tych. Kiedy tu się sprowadziałam długo jej pomagałam, bo jak wszyscy tu myślałam ze kocha te stworzenia, przygarnia ale biedna. Kiedy pomoc była ogromna ( budy, karma, szczepienia etc), dowiedziałam się znienacka że tak nie jest:angryy: Na początku zabranych było 15-ście biednych Psiaków i kotek ( ludzie z dogo i miau bardzo mi pomogli), tego lata pod "moje skrzydła" trafiło 13-ście wybiedzonych szczeniąt.Wszystkie znalazły domy. Niestety nie mam już ani sił ani środków, na samotną walkę ze starą. Pisałam do gminy, prośbę o pomoc. Przedstawiłam sytuację ale nic nie wyszło. Stara zajmuje działkę nielegalnie. Ta działka należy do zakładów Energetycznych. I nadal nic:( Sama naprawdę nie dam rady tego zakończyć:(

Posted

[quote name='GoniaP']O Boże :placz: I co z sarenką??
I jak to możliwe, skoro je wiąże??
I co z tą błąkającą się, wychudzoną sunią? Znaleźliście ją?[/quote]
Z sarenką:( mogę jutro sprawdzić w nadlesnictwie, ale myślę że zastrzelona:placz:
Chudej rudej nie znalazłam. Ona przychodzi do zakładu foto i tam ją przechowują w dzień. Niestety w nocy ona jest pod chmurką. Pani Tosia poprosiła o wieści jak będzie. Wiem, ze ludzie z zakł foto, kochają psy i starają się znaleźć jej dom, bo do nich podchodzi. Mam nadzieję ze tak będzie. Niestety muszę Panią Tosię prosić o pomoc bo od 9.00 do 17.00 jestem uziemiona w robocie w tym tygodniu:( A tu wszystko pracuje " do 17.00:(

Posted

[quote name='Isadora7'][CENTER][SIZE=4]Cegiełka dla Piano[/SIZE][/CENTER]

[CENTER][B][URL="http://allegro.pl/show_item.php?item=545730618"]Owoc pracy sadysty - umierający Piano. (545730618) - Aukcje internetowe Allegro[/URL][/B][/CENTER]

[CENTER][IMG]http://images6.fotosik.pl/388/be9d6f1ebf85dd99.png[/IMG][/CENTER]
[/quote]
Dziękuję z całego serca!

Posted

[CENTER][SIZE=4]Cegiełka dla Piano[/SIZE]

[B][url=http://allegro.pl/show_item.php?item=545730618]Owoc pracy sadysty - umierający Piano. (545730618) - Aukcje internetowe Allegro[/url][/B]

[IMG]http://images6.fotosik.pl/388/be9d6f1ebf85dd99.png[/IMG]
[/CENTER]

Posted

[quote name='majqa'][B]Bogini Aukcji[/B], toż to cudo cegiełkowe!!! :loveu:[/quote]
Isadoruś, piękna aukcja...:placz:
Zapoczątkowałam cegiełkowanie!
Dziękuję Ci.

Posted

[quote name='Isadora7'][CENTER][SIZE=4]Cegiełka dla Piano[/SIZE]

[B][URL="http://allegro.pl/show_item.php?item=545730618"]Owoc pracy sadysty - umierający Piano. (545730618) - Aukcje internetowe Allegro[/URL][/B]

[IMG]http://images6.fotosik.pl/388/be9d6f1ebf85dd99.png[/IMG]
[/CENTER]
[/quote]
Całkiem przypadkiem???? stworzyłaś nowe logo :loveu: A czy można zmienic nr na 03 03 03 ??

Posted

[quote name='GoniaP']Sprawdź prosze i uzyskaj pisemne potwierdzenie (raport).
Czekamy na wieści....[/quote]
Jeśli tylko będzie to możliwe i mi dadzą to oczywiście.
Tutejszy wet jest myśliwym (niestety:placz:) i zapewne też będzie o tym wiedział.:(

Posted

[quote name='Edi100']Z sarenką:( mogę jutro sprawdzić w nadlesnictwie, ale myślę że zastrzelona:placz:[/quote] Sprawdź prosze i uzyskaj pisemne potwierdzenie (raport).
[quote name='Edi100'] Chudej rudej nie znalazłam. Ona przychodzi do zakładu foto i tam ją przechowują w dzień. Niestety w nocy ona jest pod chmurką. Pani Tosia poprosiła o wieści jak będzie. Wiem, ze ludzie z zakł foto, kochają psy i starają się znaleźć jej dom, bo do nich podchodzi. Mam nadzieję ze tak będzie. Niestety muszę Panią Tosię prosić o pomoc bo od 9.00 do 17.00 jestem uziemiona w robocie w tym tygodniu:( A tu wszystko pracuje " do 17.00:([/quote] Czekamy na wieści....

Posted

[quote name='Edi100']Jeśli tylko będzie to możliwe i mi dadzą to oczywiście.
Tutejszy wet jest myśliwym (niestety:placz:) i zapewne też będzie o tym wiedział.:([/quote] To czekamy...
Dziś u Piano była znów Hania.
Dzwoniła, i powiedziała, że zauważyła poprawę w stosunku do ostatniej wizyty...
W dodatku Piano uważa klinikę za bezpieczną przystań, za dom... Przebywa na dworze tylko po to, by się załatwić. Potem "ciągnie" do drzwi wejściowych do kliniki... "prowadzi" korytarzami do wejścia do szpitala... Tam ma swój azyl - ewidentnie... On chyba nigdy nie był takl dobrze traktowany i karmiony...

Posted

Jak to dobrze, że Pianus czuje się bezpieczny. Biedak, tyle przeszedł, że teraz powinien leżeć na płatkach róży .. (choć psy chyba mają inne preferencje ;)).
Zarzuca go przy chodzeniu pewnie z bólu, przecież to straszna rana..

Edi, to straszne co piszesz o tej kobiecie, że też tylu jest takich ... nawet nie wiem jak ich nazwać. A co do rozprawy z nią, skoro Urząd Miasta zamieścił tę notkę o Pianusiu, to może pójść za ciosem i zainteresowac ich pozostałymi psami tej baby? A także czy Emir nie mógłby uderzyć do zakładów Energetycznych, których działkę ona nielegalnie zajmuje, i poinformować ich, że skoro na ich terenie dochodzi do łamania ustawy o ochronie zwierząt, to sa współodpowiedzialni i jak czegoś nie zrobią, to zaraz wszystkie telewizje im się na łeb zwalą? Co myślicie?
A policja co z tym zajmowaniem działki? Nic ich to nie interesuje?
Wiecie, skoro al capone wsadzono za podatki, to moze do babsztyla dobrać się nie przez psy, ale właśnie przez działkę...

Posted

Aukcja cegiełkowa - 14 cegiełek sprzedanych - prosze o rozsyłanie, dodawania do podpisu na forach.

[URL="http://allegro.pl/item545730618_owoc_pracy_sadysty_umierajacy_piano.html"]Owoc pracy sadysty - umierający Piano. (545730618) - Aukcje internetowe Allegro[/URL]

ja zaraz też zaczynam "spamować" cegiełką

:loveu:

Posted

[quote name='Isadora7']Aukcja cegiełkowa - 14 cegiełek sprzedanych - prosze o rozsyłanie, dodawania do podpisu na forach.

[URL="http://allegro.pl/item545730618_owoc_pracy_sadysty_umierajacy_piano.html"]Owoc pracy sadysty - umierający Piano. (545730618) - Aukcje internetowe Allegro[/URL]

ja zaraz też zaczynam "spamować" cegiełką

:loveu:[/quote]
Eh..kobieto..o 2.00 conajmniej jeszcze bylas na dogo...o 8.00 zaczynasz pracę na rzecz piesiow...kurna..kiedy nasza Isadorka spi???żywcem do nieba chyba sie wybierasz cioteczko złota...:loveu::loveu::loveu:

Posted

Pianusiu, dzisiaj leci kolejny przelew dla Ciebie, trzymaj się dzielnie!
To cholernie smutne, że lecznica może być dla jakiegos psa azylem. :-(
Jeśli potzrebna bedzie jakaś pomoc przez wysyłanie korespondencji czy to Urzędu Miasta czy Zakł. Energetycznych - dajcie znać. Babie należy się wszystko, co najgorsze tylko może ja spotkać.