Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Mam nadzieje, że Feigned się nie pogniewa jak podam przepis na ciasteczka tutaj ;)

Podaję przepis:
400g gorzkiej czekolady
100g masła
175g cukru
1 jajko
1 laska wanilii
1 łyżeczka aromatu waniliowego
180g mąki
1 łyżeczka sody
1/2 łyżeczki soli
3 łyżki kakao
papier do pieczenia

Sposób przygotowania:
Posiekać 120 g czekolady i rozpuścić w kąpieli wodnej, lekko przestudzić. Pozostałą czekoladę posiekać na grube kawałki.
Masło utrzeć z cukrem na gładką masę (ja ucieram ok. 8 min.). po ok. 4 min. dodać jajko i aromat waniliowy z nasionkami z laski wanilii. Na koniec wlać rozpuszczoną czekoladę i całość dokładnie połączyć.
Mąkę wymieszać z sodą i kakao i dodać do masy. Wymieszać z posiekaną czekoladą.
Dwie blachy wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta formować okrągłe ciastka. Mnie wychodzi 18 sztuk, każde ciastko lekko spłaszczyć.
Blachy jedna po drugiej wkładać do piekarnika nagrzanego do 175'C. Piec 10-12 min. Zdjąć z blachy, podawać na ciepło z gorącą, aromatyczną kawą.
Zapach w domu cudowny, smak ciastek przewspaniały.

Smacznego i pozdrawiam

Posted

Jesuu niech on nie skacze włos sobie zniszczy xD
Ale ostatnim hitem jaki słyszałem to ,że yorki ,maltany itp. powinny pić z poidełka dla gryzoni ,żeby im się sierść przy ryju nie niszczyła xD
Ale fajnie się ogląda ozdóbki traktowane jak psy.:) wielki plus za to
Pozdrawiamy

Posted

[quote name='Izabela124.']http://i604.photobucket.com/albums/tt123/feigned1/Axel/IMG_0940.jpg ha ha to fajne

:cool3:

[quote name='Kashdog']Foty :multi: Magnes jak fajnie ma pycholka wygolonego :loveu:
Fajną macie tą hopke, Twoja?

:loveu:
nieee, klubowa :) dostaliśmy do poćwiczenia razem z małym tunelem jakiś czas temu, tunel oddaliśmy, a hopka na razie jest :lol: Magnus może się uczyć :)

[quote name='mimi_91']śliczne białaski :loveu:

http://i604.photobucket.com/albums/tt123/feigned1/Axel/IMG_0883.jpg :loveu: :lol:

dzięki :loveu:

[quote name='Smile of Red Witch']Mam nadzieje, że Feigned się nie pogniewa jak podam przepis na ciasteczka tutaj ;)

Podaję przepis:
400g gorzkiej czekolady
100g masła
175g cukru
1 jajko
1 laska wanilii
1 łyżeczka aromatu waniliowego
180g mąki
1 łyżeczka sody
1/2 łyżeczki soli
3 łyżki kakao
papier do pieczenia

Sposób przygotowania:
Posiekać 120 g czekolady i rozpuścić w kąpieli wodnej, lekko przestudzić. Pozostałą czekoladę posiekać na grube kawałki.
Masło utrzeć z cukrem na gładką masę (ja ucieram ok. 8 min.). po ok. 4 min. dodać jajko i aromat waniliowy z nasionkami z laski wanilii. Na koniec wlać rozpuszczoną czekoladę i całość dokładnie połączyć.
Mąkę wymieszać z sodą i kakao i dodać do masy. Wymieszać z posiekaną czekoladą.
Dwie blachy wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta formować okrągłe ciastka. Mnie wychodzi 18 sztuk, każde ciastko lekko spłaszczyć.
Blachy jedna po drugiej wkładać do piekarnika nagrzanego do 175'C. Piec 10-12 min. Zdjąć z blachy, podawać na ciepło z gorącą, aromatyczną kawą.
Zapach w domu cudowny, smak ciastek przewspaniały.

Smacznego i pozdrawiam

pewnie, że się nie pogniewam, dzięki!

[quote name='olekg89']Jesuu niech on nie skacze włos sobie zniszczy xD
Ale ostatnim hitem jaki słyszałem to ,że yorki ,maltany itp. powinny pić z poidełka dla gryzoni ,żeby im się sierść przy ryju nie niszczyła xD
Ale fajnie się ogląda ozdóbki traktowane jak psy.:) wielki plus za to
Pozdrawiamy

tego chyba jeszcze nie słyszałam :shake: dobrze, że Magnes nie ma włosów na mordzie :evil_lol:
bo to są psy, czasami nie wyglądają, ale jednak :lol: ale miło mi :)

[quote name='Iza.']moge we czwartek :cool3:
to o której ?

dokładnie to jeszcze nie wiem, dam znać jutro :) ale w ogóle gdzie? :lol:

Posted

Feigned napisał(a):
dokładnie to jeszcze nie wiem, dam znać jutro :) ale w ogóle gdzie? :lol:

Ok, ok :)
A nie wiem gdziem jak uważasz :cool3:

Posted

Unbelievable napisał(a):
ale ja was nie lubię, czemu wy macie nieodjajczonych facetów :placz: też chcę na spacer :placz:

buenosek nadal czasem sika jak suka, wbijaj ;p

Posted

Iza. napisał(a):
buenosek nadal czasem sika jak suka, wbijaj ;p

do ciebie się odzywać nie powinnam bo już dwa lata na spacer do mnie jedziesz :evil_lol: ale ja się boję że mu odbije więc i tak musiałby w kagańcu popylać ;)

Posted

Unbelievable napisał(a):
do ciebie się odzywać nie powinnam bo już dwa lata na spacer do mnie jedziesz :evil_lol: ale ja się boję że mu odbije więc i tak musiałby w kagańcu popylać ;)

bialostocki pks mi psa nie wezmie ;p korona mu z glowy nie spadnie jak kaganiec bedzie mial ;p

Posted

Unbelievable napisał(a):
a mojego weźmie :diabloti: nie wymyślaj tylko przyjeżdżaj : P

na pewno mnie weźmie? ty z gramem jezdzisz bez problemów ?

Posted

Iza. napisał(a):
na pewno mnie weźmie? ty z gramem jezdzisz bez problemów ?

zwykle tylko mają jakieś "problemy" ale i tak wpuszczają ;) tylko musisz mieć kaganiec :diabloti: i książeczkę zdrowia z wpisem o szczepieniu p.wściekliźnie. Z Białego do Łomży rzadko jeżdżą białostockie ;)

Posted

Ostatnio czytałem ,że PKS ma zaszczany obowiązek wziąć was z psem jeśli ma to co Rumun napisał kaganiec i ks.szczepień.Jeśli nie poproś o nazwisko kierowcy i pisz śliczną skargę :)

Posted

Feigned napisał(a):
Magnus dzisiaj jakiś nie zdjęciowy.. ;) nie miał ochoty na pozowanie, może za gorąco mu było :lol: tak więc jak zwykle, zdjęcia monotonne dość..

Mój tam w ogóle nie chce pozować. Jak widzi mnie z aparatem, to odwraca ostentacyjnie głowę :D a zdjęcia super, zwłaszcza mina Axela w trakcie przeskoku nad hopką :evil_lol:

Posted

olekg89 napisał(a):
Ostatnio czytałem ,że PKS ma zaszczany obowiązek wziąć was z psem jeśli ma to co Rumun napisał kaganiec i ks.szczepień.Jeśli nie poproś o nazwisko kierowcy i pisz śliczną skargę :)

Napisałabym, ale nasz cudowny białostocki pks ma swój wewnętrzny regulamin, pan kierowca mi go nawet pokazał jak chciałam z psem w transporterze wsiąść. :)

Posted

jakie fajne fotki Axela jak skacze przez hopki;)
a Magnusa uczysz na torze? ja bym na jesien chciala ze swoimi zaczac agility;)

no i bede 3mala kciuki w Bialymstoku ;) no i mam nadzieje ze wymiziam Magnusa :loveu:

Posted

[quote name='agaciaaa']Zaglądałam tu sobie czasami po cichu, ale po Twojej wizycie w mojej galerii postanowiłam się ujawnić :lol:

http://i604.photobucket.com/albums/tt123/feigned1/Axel/IMG_0430.jpg bardzo mi się podoba ta fryzurka Axela :p

W ogóle fajne te białasy masz :)

heej i dzięki :cool3:

[quote name='Middledream']Mój tam w ogóle nie chce pozować. Jak widzi mnie z aparatem, to odwraca ostentacyjnie głowę :D a zdjęcia super, zwłaszcza mina Axela w trakcie przeskoku nad hopką :evil_lol:

to tak jak Axel :evil_lol:
dzięki :loveu:

[quote name='Natula']cudne białaski, uwielbiam takie psy oglądać :loveu:

:loveu:

[quote name='*anusia&ajlu*']jakie fajne fotki Axela jak skacze przez hopki;)
a Magnusa uczysz na torze? ja bym na jesien chciala ze swoimi zaczac agility;)

no i bede 3mala kciuki w Bialymstoku ;) no i mam nadzieje ze wymiziam Magnusa :loveu:

dzięki! :)
tak, Magnus też teraz zaczyna. We wrześniu jest dzień otwarty u nas w klubie :cool3:
dzięki, jesteście przed nami, więc my trzymamy pierwsi :diabloti: pewnie i również liczę na mizianko Boogiego :loveu: