Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dostaliśmy dzisiaj nasze pierwsze bardziej profesjonalne dyski - 2 x hero 160 :loveu:
rozmiarowo są idealne, malutkie - takie jak chciałam :) bo jak są za duże to pieski nie wezmą ich w mordkę :lol:
mam nadzieję, że przynajmniej jeden się zainteresuje, jutro będziemy testować i zaczynać prawdziwe nakręcanie :cool3:

• Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Izuuus']http://i604.photobucket.com/albums/tt123/feigned1/Axel/IMG_0625-1.jpg jaka przytulna klateczka.

No, to teraz tylko czekać na zdjęcia latających dekielków i białasów :loveu:

:loveu:
poczekać trzeba by było i to nie mało :lol:
a ja nie wytrzymałam i poszłam już dzisiaj.. i jestem przezadowolona! no po prostu świetne mam te psy :lol: Magnus super się nakręca, biega za rollerami jak świrnięty, szarpie się cud miód :loveu: a jak zabrałam dyski stanął na dwóch łapach i zrobił minę "Mamo, czemu już zabrałaś?" :evil_lol:
Axel z trochę mniejszym zaangażowaniem, ale też biegał za rollerami i się szarpał, tylko on woli bieganie niż szarpanie - za delikatne to to :lol: podłoże odpowiednie też musi być: na mokrej trawce nie biega, musieliśmy przejść na kamienistą ścieżkę :lol:
ale jak to ja, mam tendecje do przeginania i z Axelem trochę przeholowałam, bo pod koniec trochę zmalał jego entuzjazm. Następnym razem z Axeliskiem zrobię krótszą sesję :)
no i jeśli pogoda dopisze, jutro porobię foty ;)

Posted

To świetnie :loveu: I zazdroszczę bardzo takich zabawowych psów. Ja niestety z moim rudym o takich zabawach mogę zapomnieć, ale mam nadzieję, że mój kolejny pies trafi się taki, co pokocha wsyzstkie zabawki i uda mi się nakręcić go na dekle bądź jakieś przydomowe agi :cool3:.

Posted

Izuuus napisał(a):
To świetnie :loveu: I zazdroszczę bardzo takich zabawowych psów. Ja niestety z moim rudym o takich zabawach mogę zapomnieć, ale mam nadzieję, że mój kolejny pies trafi się taki, co pokocha wsyzstkie zabawki i uda mi się nakręcić go na dekle bądź jakieś przydomowe agi :cool3:.

Magnus jest bardzo zabawkowy, Axel też, ale on się bawi tylko wybranymi zabawkami, nie wszystko mu pasuje :diabloti:
a masz już wybraną rasę? :cool3: Fiodora też może udałoby się nakręcić :razz: Axel piłki lubił, ale tak przeciętnie.. a teraz wpatruje się w nie jak w obrazki :diabloti: wystarczyło odkryć, że bardzo nakręca go rzucanie piłki do góry, aby musiał złapać ją z powietrza :cool3:

Unbelievable napisał(a):
ja tam wolę filmik niż zdjęcia.... :diabloti:

raczej mało realne :lol: nie mam żadnego programu do obrabiania, nie umiem nawet usunąć dźwięku i wstawić piosenki :evil_lol: a moich pisków nie chcecie słuchać :shake:

Posted

Feigned napisał(a):

raczej mało realne :lol: nie mam żadnego programu do obrabiania, nie umiem nawet usunąć dźwięku i wstawić piosenki :evil_lol: a moich pisków nie chcecie słuchać :shake:

na jotubie jest taka opcja- audioswap- podmienia się dźwięk na jakąś piosenkę, ja zawsze z tego korzystam ;) a powycinać co nie trzeba mogę ja :diabloti: już się nie wykręcaj :diabloti:

Posted

Magnus jest bardzo zabawkowy, Axel też, ale on się bawi tylko wybranymi zabawkami, nie wszystko mu pasuje
a masz już wybraną rasę? Fiodora też może udałoby się nakręcić Axel piłki lubił, ale tak przeciętnie.. a teraz wpatruje się w nie jak w obrazki wystarczyło odkryć, że bardzo nakręca go rzucanie piłki do góry, aby musiał złapać ją z powietrza

Mam kilka. Muszę Ci powiedzieć, że pewnego czasu miałam właśnie grzywki na oku, ale chyba jednak zrezygnuję, a wezmę psa większych gabarytów. A Fiodora ciężko, tyyyle zabawek nakupowałam i naprawdę nic. Jedynie bawi się takimi większymi piłkami jak do kosza, siaty, a piszczących zabawek to w ogóle unika jak ognia. Poza tym mi jest nawet ciężko nauczyć go jakiejkolwiek komendy, on się bardzo szybko lubi. Niby spaniel, a on to nawet wody się boi :diabloti:

Posted

Unbeliveble wiem nad jakimi psami się zastanawia ;) a odnośnie ozdóbek co z tego, one nie mogą żyć z TTB, moja hodowczyni ma Chihuahua, moje dwa TTB wychowywały się z jamnikami, i to jamniki rządziły moimi dwoma TTB ;) moja znajoma ma Asty i Yorki, więc nie wiem co to ma za znaczenie, że ma ozdóbki.

Posted

Smile of Red Witch napisał(a):
Unbeliveble wiem nad jakimi psami się zastanawia ;) a odnośnie ozdóbek co z tego, one nie mogą żyć z TTB, moja hodowczyni ma Chihuahua, moje dwa TTB wychowywały się z jamnikami, i to jamniki rządziły moimi dwoma TTB ;) moja znajoma ma Asty i Yorki, więc nie wiem co to ma za znaczenie, że ma ozdóbki.

rozbieżność charakterów ;)

Posted

jest też w Polsce hodowla maltańczyków i amstaffów :cool3: widziałam zdjęcia jak razem śpią na kanapie, fajny widok :lol:
ale terrier to nie dla mnie :shake: z wyglądu podobają mi się bardzo, ale charakter do mnie nie pasuje

Magnesisko moje :loveu:

zgłosiłam go wczoraj na wystawę, mamy jeszcze miesiąc, ale ja i tak już zaczynam się stresować :lol: nie dość, że to jego debiut to mój też, i huk z tym jaką ocenę dostanie, mam tylko nadzieję, że się nie potknę o niego, bo ten klops lubi się plątać pod nogami :evil_lol: jak ćwiczymy to idzie ładnie, a ciekawe czy tam w ogóle będzie chciał iść, no bo przecież tam tyle piesków.. :lol:

Posted

ślicznotek z niego :loveu:
spróbuj z nim poćwiczyć w bardzo zatłoczonym miejscu ;)
Ja jak z Gają się do debiutu przygotowywałyśmy to ćwiczyłam na dworcu i na rynku, a tam jest ogromny hałas nawet większy niż na wystawie ;)

Posted

Unbeliveble mi jakoś nie przeszkadzała rozbieżność charakterów, a nawet powiem Ci że moje Amstaffy dużo ciekawych rzeczy się nauczyły od Jamnika ;)
Hmmm tak samo skoro widzę, że masz JRT powinnaś słyszeć o hodowli Gang-Staff która hoduje Amstaffy, ale również od jakiegoś czasu ma JRT oraz Bostonki ;)
Feigned hodowla o której mówisz to hodowla Fervidus ;) dla mnie charakter TTB jest super ale o gustach się nie dyskutuje ;)
Debiut wystawowy na pewno pojdzie ok ;) gdzie debiutujecie? Akira zaczela bardzo wczesnie swoja kariere wystawowa ;) na pierwszej swojej wystawie była już w klasie BABY, i tak samo jak pisze mimi ćwiczyłam z nią na ulicy lub przed Naszym osiedlowym centrum handlowym ;)

Posted

[quote name='mimi_91']ślicznotek z niego :loveu:
spróbuj z nim poćwiczyć w bardzo zatłoczonym miejscu ;)
Ja jak z Gają się do debiutu przygotowywałyśmy to ćwiczyłam na dworcu i na rynku, a tam jest ogromny hałas nawet większy niż na wystawie ;)

:loveu:
dzięki, na pewno zaciągnę go w jakieś większe rozproszenia, aby poćwiczyć :cool3:

[quote name='Smile of Red Witch']Unbeliveble mi jakoś nie przeszkadzała rozbieżność charakterów, a nawet powiem Ci że moje Amstaffy dużo ciekawych rzeczy się nauczyły od Jamnika ;)
Hmmm tak samo skoro widzę, że masz JRT powinnaś słyszeć o hodowli Gang-Staff która hoduje Amstaffy, ale również od jakiegoś czasu ma JRT oraz Bostonki ;)
Feigned hodowla o której mówisz to hodowla Fervidus ;) dla mnie charakter TTB jest super ale o gustach się nie dyskutuje ;)
Debiut wystawowy na pewno pojdzie ok ;) gdzie debiutujecie? Akira zaczela bardzo wczesnie swoja kariere wystawowa ;) na pierwszej swojej wystawie była już w klasie BABY, i tak samo jak pisze mimi ćwiczyłam z nią na ulicy lub przed Naszym osiedlowym centrum handlowym ;)

chodziło mi o hodowlę Canestre, ale teraz patrzę, to oni chyba nie hodują amstaffów (albo JUŻ nie hodują), tylko po prostu mają kilka takich psów (ile dokładnie, nie wiem)
mówiłam o tych zdjęciach http://www.canestre.com/gallery/image-20.jpg oraz http://www.canestre.com/gallery/image-18.jpg :cool3: zdjęcia są z ich strony internetowej
u nas w Białymstoku :) wolałabym zacząć na krajówce, no ale jak już mam wystawę na miejscu to nie będę wybrzydzać :evil_lol:

Posted

A no tak zapomniałam o hodowli Canestre, ale oni wycofali się już chyba z hodowli Amstaffów, bo odkąd interesuję się Amstaffami i sama mam wystawową sukę nic nie widziałam z ich przydomkiem na ringach, hodowla Fervidus z Amstaffami ma PON-y ;)

Posted

Smile of Red Witch napisał(a):
Unbeliveble mi jakoś nie przeszkadzała rozbieżność charakterów, a nawet powiem Ci że moje Amstaffy dużo ciekawych rzeczy się nauczyły od Jamnika ;)

według mnie JRT do TTB bardzo pasują ;) bostony też, bo przecież mimo, że są w ozdóbkach, to jednak nie są psami typu maltańczyk ;)
W sumie nie będę się kłócić bo nie mam potrzeby- według mnie polecanie jakiejkolwiek rasy nie jest czymś dobrym i tyle.

Posted

[quote name='bianka19']ale słodzinka. :loveu:
http://i604.photobucket.com/albums/tt123/feigned1/Axel/IMG_0847.jpg

hej. :lol:

hej, dzięki :loveu:

[quote name='Obama']ZAwsze mi się myli Twój wątek z moim (oba zaczynają się od "biały/e") :)

:lol:

[quote name='Paulina_mickey']Powodzenia na nadchodzącej wystawie :)

dzięki :)

widziałam ostatnio na demotywatorach ciasto z mikrofali, które robi się kilka minut.. wpisałam w google, znalazłam przepis i zrobiłam :diabloti:

a zjadłam tak :loveu: