Jump to content
Dogomania

Miniaturowa Niteczka vel Isia zostaje na zawsze w DT:):):)

Recommended Posts

Posted

Dwa lata temu TZ pojechał do naszego schroniska w Zamościu i przyjechał z wiadomością, że w jednym z boksów jest sunia wielkości kota; maleństwo zupełnie nie dawało sobie rady, było w bardzo złym stanie fizycznym i psychicznym.
Na drugi dzień pojechał i zabrał sunię do nas.
Szukałam jej domu, ale bezskutecznie; Zulcia została u nas.
W chwili zabierania ze schroniska ważyła 3,40kg.
20 lutego minie dwa lata, jak Zulka jest u nas, a ja nadal pamiętam jej zrezygnowane oczy zza siatki boksu.

Dzisiaj TZ był w schronisku i przywiózł podobną wiadomość – są dwie maleńkie sunie, jedna jak Zulka, zupełnie nie dające sobie rady w rzeczywistości schroniskowej, trzęsące się z zimna i ze strachu
Nie mogę zabrać ich do siebie, ale chciałabym pokazać je światu; mam nadzieję, że to ich szansa na uratowanie życia.
Sunie są maleńkie, bardzo łagodne, spragnione ciepła człowieka i domu.

• Replies 142
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Druga sunia została prawdopodobnie wyrzucona w pobliżu schroniska. Maleńka dotarła od strony pola; siedziała przy ogrodzeniu i czekała. Po dawnym włascicielu została tylko obróżka..
Teraz sunia przebywa w klatce z dwoma większymi od siebie szczeniakami: "maluchy" gryzą ją, dokuczają.
Nie chcę nawet myslec co będzie, jak dojdzie jaks dorosła suka:-(
Dzisiaj nasza wolontariuszka zabrała sunie do odzielnego pomieszczenia, zeby chociaz trochę zagrzała sie o odpoczęła.
Sunia jest chudzutka i bardzo, bardzo smutna...

Posted

Dziewczyny, moze jakos nazwiemy maleństwa...
Pierwsza sunia - mamusia jest w schronisku od niedawna, siedzi w budzie z maluchem, więc myslę, ze jest zdrowa...
Druga sunia to taka trochę ratlerkowata, malenkie to, cienkie nózki, trzęsie sie cały czas i głosno płacze, jak zostaje sama:-(
A tu koszmar schroniska i na razie zadnej nadziei.
Tez jest od niedawna, jeszcze na kwarantannie.

Posted

strasznie biedne te sunie,nazwij je marta ,niech mają chociaż imie własne,ja jak na nie patrze to jakoś głowy do imion nie mam,raczej żeby dobrać sie do tyłków tym wszystkim kretynom którzy skazują psy na taki los,szlag mnie trafia,to sie wszystko w kółko kręci , nie ma końca,zwariować można:angryy:
a może tż-cik coś wymyśli jak odkrył takie cuda...?

Posted

Są cudowne ,potwierdzam .Ta ze szczeniakiem jest młoda może nawet to jej pierwszy miot ,druga ta chudzina nazwijmy ją NITKA :cool3:jest ok 2tyg. zamknięta ze szczeniakami od niej 5 razy większymi i bardzo walecznymi o każdy kęs jedzenia .Sunia wskakiwała na budę i tam bardzo piszczała aby ją zabrać .:placz:

Ostanio jak wyprowadzałam Amstafa na spacer to cała czereda biegła za mną , a w niej min. nasza sunia ,która ma maleństwo czekajcie mam fazę na imiona może byłaby Nela :cool3:????co wy na to ciotki klotki :evil_lol:

mamusia -Nela
chudzina ratlerkowata-Nitka

Posted

U nas znowu mróz, a Niteczka taka maleńka:shake:
Obdzwoniliśmy dzisiaj znajomych,wszyscy mają psy i koty i nie chcą suni:roll:
Mamy 2 tymczasy - oda zajęte - w jednym malenka Madzia, w drugim domu Alta...