taxelina Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 nie dziwie sie ze marzysz zeby tam na dluzej pojechac. tylko czemu takie male zdjecia? Quote
HarrisonBergeron Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 Witam wszystkich na forum, przepraszam, że tak z grubej rury na dzień dobry, ale specjalnie się zarejestrowałem aby się tego dowiedzieć. Co to jest za rasa? Tej duży biało-brązowy pies. [quote name='Bjuta'] Quote
Bjuta Posted July 20, 2010 Author Posted July 20, 2010 W piątek jadę do mojej kochanej. Niestety troszkę się psuje (raz wymiotowała i raz miała drżączkę) - pewnie niedługo kroplówki nas czekają. Ale np. dziś jadła normalnie i ponoć zachowuje się jak zdrowa... Ona trochę czasem oszukuje... HarrisonBergeron napisał(a):Witam wszystkich na forum, przepraszam, że tak z grubej rury na dzień dobry, ale specjalnie się zarejestrowałem aby się tego dowiedzieć. Co to jest za rasa? Tej duży biało-brązowy pies. Witamy! To jest briard. Niezbyt częsta rasa. Nie wiem w sumie jak trafił do mojej cioci na wieś, ale spanie w budzie b. mu odpowiada... Jest chyba najinteligentniejszym psem w rodzinie. (No poza Heksą oczywiście). B. zrównoważony i konsekwentny. Quote
halbina Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 No... Heksuniu! Nie woelno oszukiwać! :mad: chorować też nie wolno, wiesz... :shake: Quote
Ingrid44 Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 Zaprotestujcie ! http://www.fejsik.pl/Masowa-EKSTERMINACJA-psow-przed-Euro-2012-Facebook-protestuje-a262 Quote
Talia Posted July 24, 2010 Posted July 24, 2010 Witamy Heksuniu. Jak tam zdrówko? Mam nadzieje, że juz lepiej? Quote
Bjuta Posted July 24, 2010 Author Posted July 24, 2010 Jestem w górach - piszę z komóry. Heksa mnie przez moment nie poznała a potem szał radości! Potańczyła w środku nocy (po dotarliśmy już po ciemku) a potem rzuciła się na jedzonko i wylizała wszystko!!! Może po prostu tęskniła? W każdym razie dzisaj jest dużo chłodniej i Heksownica jest w formie. Przyniosła nam rano pół myszy... Pozdrawiamy! Quote
Talia Posted July 24, 2010 Posted July 24, 2010 Przyniosła pewnie całą... ale druga połowę schowała jak najlepiej potrafiła...;) Cieszę się, że juz lepiej się czuję :) Miłego wypoczynku. Quote
Ingrid44 Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 Bardzo sie ciesze ze Heksunia ma sie lepiej. Napewno tesknila za Toba :) Zycze pieknej pogody i duzo relaxu :) Quote
halbina Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 a ja myślałam, że to koty przynoszą myszy... no ale jak się psa nazywa "Heksownicą", to nic nie dziwi... Quote
Bjuta Posted August 10, 2010 Author Posted August 10, 2010 Heksa zrobiła dziś 22 km i wcale nie wygląda na zmęczoną!!! Nie jest z nią jeszcze tak źle! No i jest prawdziwą Heksownicą! Pies gospodarza nauczył ją polować na krety... Jednemu ocaliłam życie, ale co ona robi jak znika na godzinkę tu i tam - to nie wiem....... Quote
Ingrid44 Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Bjuta napisał(a):Heksa zrobiła dziś 22 km i wcale nie wygląda na zmęczoną!!! Nie jest z nią jeszcze tak źle! No i jest prawdziwą Heksownicą! Pies gospodarza nauczył ją polować na krety... Jednemu ocaliłam życie, ale co ona robi jak znika na godzinkę tu i tam - to nie wiem....... Ale Heksunia ma frajde na wakacjach. Bedzie niepocieszona jak wroci do domku.:lol: Quote
rotek_ Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 22 km?! prawie jak pielgrzymka...ja wysiadam po takiej trasie Quote
Talia Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 Bo Heksa to twarda babka ;) Tyle lat w schronie to na spacerze sobie nie poradzi? ;) Quote
Bjuta Posted August 16, 2010 Author Posted August 16, 2010 Witamy nowe Twarze! :loveu: (A raczej nicki) :razz: Dwa dni temu dojechały do nas Aspen i Łatek. Pies gospodarza, który robi u nas remont (Filip - pies, nie gospodarz), został tydzień temu złapany przez właściciela i przywiązany na łańcuch. (Po 1.5 tygodniowym pobycie u nas). Jednak wczoraj burza była tak niesamowita i lało wiadrami, że litościwy gospodarz się zlitował nad Filipem i go zwolnił z uwięzi, żeby się mógł schować w stodole. A Filip przez tą straszną burzę z piorunami i mega deszczem podreptał pod ostrą górę ok 8 km... I wczoraj pośród grzmotów usłyszeliśmy go u naszych drzwi... Trochę się zdziwił na widok Łatka i Aspena (który chciał go zjeść). Ale wskoczył na łóżko i postanowił zobaczyć, czy się sprawa nie unormuje. Unormowała się i dziś całą czwórką byliśmy na wycieczce. Zdjęcia będą jak tylko wrócę do domu (na chwilę już niedługo). Tak, tak Heksa to dzielny kawał psa. A Filip to mój bohater!!!! Najmniejszy i najdzielniejszy. W nocy spał w moim śpiworku. Mam nadzieję, że Heksa się nie zorientowała.... Quote
Talia Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 Biedny psiaczek ;) On chyba nie wie, że tamten facet to właściciel ;) A co Was tak długo nie ma? Quote
Bjuta Posted August 21, 2010 Author Posted August 21, 2010 A bo moi staruszkowie to emeryci, a ja pracuję 6 dni w tygodniu (tylko poniedziałki mam wolne), ale za to potem wakacje jak w szkole... A nawet ciut więcej!!!!! Filip to jest charakternik! Ten gospodarz go przed śmiercią uratował (szwagier kupił go na giełdzie, ale po tygodniu chciał położyć na pieniek, a że akurat nasz gospodarz nadszedł, to go wziął, bo mu się żal zrobiło) A Filip nie odpłaca mu wiernością - cały czas krąży po chałupach - taki łazik z niego. Z jednym okiem! Parę fotek powklajam - bo się tak niewyrabiam, że nie wiem... Filip Aspen Ira z prawej (zakochana w Aspenie suka sąsiadów - ciut od Aspena mniejsza tu jakoś góruje) Łacio Heksia z Filipem Quote
Talia Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 Ale dużo zwierzaków. Aspen jest piękny. Podobnie jak jego 'dziewczyna'... oby dwa cuda bardzo w moim typie :) Quote
Ingrid44 Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 Dostalam taka wiadomosc na e-mail od Redakcji "Moj Pies : Magazyn "Mój Pies" od kilku lat wydaje eleganckie kalendarze ścienne, załączane do 12. wydania pisma w roku. Do tej pory na zdjęciach prezentowaliśmy głównie rasowe szczeniaki. Teraz przyszła kolej na kundelki! Ogłaszamy casting! Być może właśnie twój psiak znajdzie się na kartach kalenarza. Przyślij do nas zdjęcia swojego pupila! Wybierzemy 12 najfajniejszych psów, które zaprosimy na profesjonalną sesję fotograficzną. Zgłoszenia prosimy nadsyłać na adres: [email protected] (w temacie maila wpisując słowo "casting"). Oferta powinna zawierać: zdjęcia psiaka (maks. trzy), dane właściciela (adres, telefon) i podstawowe informacje o psie: wiek, płeć, wielkość oraz wskazówki istotne dla fotografa (czy pies umie wykonywać polecenia - siadać, zostawać na wskazanym miejscu itp., czy jest ruchliwy czy leniwy, przyjazny czy nieufny wobec obcych). Daj swojemu psu szansę, by poznały go tysiące Polaków! Czekamy do końca sierpnia! Quote
Recommended Posts