Jump to content
Dogomania

HEKSA warta całego nieba. FILIP chwat i najmilsza SIENKA.

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zaczęliśmy walkę o przedłużenie życia Heksy.
Od rana kroplówki. Od roku ma niewydolność nerek, ale choroba w ciągu miesiąca poczyniła takie postępy jak przez cały poprzedni rok. Heksa znosi te kroplówy ale nie bardzo wie dlaczego robimy jej takie nieprzyjemne rzeczy. Do czwartku będzie miała po dwie kroplówki w domu i jedną w klinice. Rokowania są "bardzo ostrożne". Powiem szczerze - bardzo bym chciała żeby się Heksie jeszcze udało pojechać do Zaczerczyka. Trzy miesiące w górach. Ale może uda się i więcej?
W sumie to się zastanawiałam, po cholerę wpadałam do dziury łamać żebra - a już wiem. Mogę sobie teraz z Heksą leżeć i czekać aż kroplówy spłyną. Jest nam dobrze razem. Nie jesteśmy smutni tylko pełni nadziei i wdzięczni za to co już za nami. Heksa to najwspanialszy pies na świecie. Byłoby miło, gdyby nie wytarzała się dzisiaj na Placu Wolności w zdechłej myszy - ale w końcu nie może być bez skazy. Ściskamy Was!

Posted

Zdechala mysz to najcudowniejsze perfumy i kazdy sznujacy sie pies powinien miec taki zapch na sobie. :)

Trzymam kciuki za wyzdrowinie Heksy. Wiem jakie to smutne patrzec na swojego ukochana psinke, kiedy choruje i nie rozumie dlaczego ja klujemy iglami albo musi jesc jakies wstretne tabletki.

Posted

Walczymy, ale Heksa trochę odpuszcza. Codziennie 3 kroplówy (w tym jedna u weta), 4 zastrzyki - od dwóch dni nic nie je. Zamówiłam Hillsa ponoć psy wolą od Renala - mam nadzieję, że jutro przyjdzie i mała się załapie... Zapytałam panią Doktor, czy da radę w te góry pojechać - powiedziała wprost - to jest nieuleczalna i śmiertelna choroba. Ludzie w jej stadium leżą w szpitalu dializowani i tak umierają. Nie zabrzmiało to optymistycznie. Ale dziś Heksa nie wymiotowała. Niestety nic nie je. Gorączki nie ma 38.7. A wczoraj było 40. Dziś ma bidulka jeszcze jedną kroplówę... Dwie już za nią. Serce się kraje.

Posted

Bardzo , bardzo mi przykro. Karma Hillsa jest bardzo dobra i naprawde pomaga. Moj piesio jest na niej wiec widze ze pomoga.

Walcz Heksiu, muszisz wyzdrowiec . Brakuje mi slow...............

Posted

Dawno nas tu nie było, a tu takie wieści :(
Gorąco trzymam z Tiną kciuki za Heksę... Dasz radę kochana! :glaszcze:

Posted

Zapraszam do wątku Roka, bo jest kilka nowinek ;)
Mogłabyś zdjąć na razie (mam nadzieje że na zawsze) ogłoszenia z allegro? ;)

Posted

Jest bardzo dzielna! Dziś po raz pierwszy od 3 i pół dnia, zjadła jedną łyżkę hillsa i 2 marchewki i kawałeczek cebulki. I zaszczekała na sąsiada.

Posted

Dzięki dziewczyny!!!!
Mamy huśtawkę nastrojów - najpierw potworne dreszcze, podczas kroplówki, ale potem spałaszowała pół puszki hillsa. No i ewidentnie wróciła do pracy. Stróżuje, reaguje na dzwoniki na kroki na klatce.

Posted

Rano znaleźliśmy ładną kupę na dywanie (bardzo się ucieszyliśmy!) i dwa wygryzione welfrony (zdecydowanie mniej - pani dr Ania Swadźba nas ochrzani i znowu będzie kłuła....)

Posted

Zdrowiej Psinko ! Kupa duzo Ci powie :) :) :) Ciesze sie ze juz jest lepiej, bardzo sie balam o Heksie. Ja bardzo przezywam jak pieski choruja,moze dlatego ze moj jak i Heksia dla Ciebie, jest dla mnie Wszystkim.

Posted

Dzięki!!
Kreatynina drgnęła, było 4.80 jest 4.13. Heksa oszczędziła sobie ostatniej kroplówki - bo pani Ania już nie miała sumienia się wkłuwać. No i teraz dostaliśmy jeszcze ipakitine. No i będziemy rygorystycznie przestrzegać diety. Nie będziemy chodzić na wycieczki, co nas bardzo martwi. No ale trudno. Liczę, że jeszcze zobaczę jak wskakuje do auta od jednego kopa.
Heksa przyniosła mi piłeczkę, co prawda nie miała sił na nic więcej - ale i to mnie bardzo ucieszyło.
Mysiu!!! Czekamy na odwiedzinki!

Posted

Pierwszy dzień bez kroplówek. 14 kg suchej karmy hillsa - pewnie zasili konto Kajtusia... Ale puszki hillsa (oczywiście wymieszane z warzywkami) Heksia łaskawie zjada. Ma lepszy humor. Wymknęliśmy się kostusze - mam nadzieję, że na długo!