Jump to content
Dogomania

HEKSA warta całego nieba. FILIP chwat i najmilsza SIENKA.

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

te kwiatki się nazywają bodaj Żywiec

a tu będzie łąka konwaliowa

następnego dnia lało, więc poszliśmy się poszwędać po Wapiennicy, ale bez zdjęć praktycznie, bo coś tak ciemno i mokro było... br...

Posted

Zdjecia Fantastyczne. Heksa jest przesliczna, ma takie slodkie pysio. Wczoraj zaczelam czytac watek Heksuni od samego poczatku. W niektorych miejscach tak sie smialam ze nalpulam na kompa. Szczegolnie jak Heksia wstydzila sie noscic swoje ubranko i Beatka przyzekla jej ze pojda do lasu i nie bedzie nawet pol psa i zadnych zdjec a wyszla masa zdjec , pelno psow i nawet koza:roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt:

Posted

To były piękne czasy... :lol: Dzięki Ingrid, że czytasz!! Ja tak kiedyś czytałam wątek Halbinki - od zera. :lol:

Dziś z Heksą odbyliśmy tylko jedną rozmowę

- Naprawdę muszę tam iść?
- No.
- Ale po pani weterynarz dasz mi te śmierdzące rybki?
- No.

Potem były badania, pobieranie krwi itd. I się okazało, że Heksia do końca żywota ma jeść tylko royal renal i NIC innego. Nawet na okrasę.
Mocznika ma 170 ( a norma to 50). Heksa tego wszystkiego słuchała. Wyszłyśmy i Heksa hop na murek i patrzy na torbę z rybkami.

- Stara, nie da rady - słyszałaś?
- Spadaj babo, tylko daj rybki.
- Ale nie wolno.
- Daj małą.

Dałam. Coś się jej należało za godzinę męki!

Wyprowadzę ją jakoś na prostą, zdobyłam przepis - odpowiednik bezbiałkowego Hillsa ale z prawdziwą wołowiną. Damy radę! Nie będę jej dawać samego suchego!! O nie!

Posted

Swietnie piszesz, powinnas napisac ksiazke o Heksie i jej perypetich z wlasnie takimi dialogami jak powyzej. Czyta sie jednym tchem a i psmiac sie mozna.

Moj Storm obecnie jest na Hills id , suche i puszki bo zrujnowali mu przewod pokarmowy po operacji kolana. Dostalaw tak silne leki ze dostal wrzodow na zolodku . 2 tygodnie temu byl koszmar -cala noc biegunki i wymioty. od tej pory jest na Hillsie ID i pomoglo. Tez zadnych smaczkow ani nic :(

Zycze zdrowka Heksi. Ona jest naprawde cudowna i sliczna (Ktos na poczatku watku uwazal innaczej:mad:)

Posted

Mieliśmy kiedyś w teatrze spektakl Macieja Wojtyszki "Chryje z Polską" o Stanisławie Wyspiańskim. To było naprawdę b. dobre przedstawienie. I grała w nim koza. Najpierw tylko pędziła pędem z jednego wejścia do drugiego (Ala Chechelska, która grała żonę Wyspiańskiego - kt. grał Bonaszewski) miałą ją niby doić - ale gdzie tam! Ala staczała nierówną walkę, a koza pruła najszybszą ścieżką przez scenę. Ale raz udało się Ali ja zatrzymać. Koza mleka nie dała ale zrobiła kupę i dostał - oczywiście - wielkie brawa. I od tego czasu (to był pewnie 5 spektakl) koza w tym samym miejscu, na każdym przedstawieniu waliła kupę i czekała na brawa! :evil_lol: Była słodka!!

A Heksa miała dobry dzień - zamiast royala renala z pastą royalową, dostała michę żarcia - kt. wg. pani weterynarz ma być odpowiednikiem niskobiałkowego i niskofosforowego Hillsa:

Porcja dla dużego psa (Heksa dostała tego pół + garść renala)

115 g chudej wołowiny (bez soli)
1 jajo na twardo
350 g ryżu bez soli (ale dostała z odrobiną soli, bo był już ugotowany dla nas)
75 g (ok 3 kromki) rozdrobionego białego chleba
5 g calcium carbonicum

I jadła to tak, że miska fruwała po kuchni!!! Dokładnie tak samo jak jadła u nas pierwsze posiłki po schronisku, zanim się okazało, że ma nery strzaskane i z frykasów nici...

Posted

A jeszcze Wam nie napisałam, że mi nasikała do torby! To znaczy ja sobie nasikałam Heksinym sikiem na dokumenty, pożyczoną książkę, ulubioną czapeczkę i wszystko inne co się w torbie nosi (no wiecie śrubokręt, akumulator do kamery, pisanka itd)... Było nie tłuc słoiczka... :shake:

Posted

Wspolczucia z powodu zasikanej torby.:shake:

Znowu oplulam monitor ze smiechu czytajac o kozie aktorce. Pewnie byla najwieksza atracja spektaklu.:lol:

Bjutko, Ty naprawde masz talent do pisania ! Serio .:lol:

Posted

Bjuta napisał(a):
A jeszcze Wam nie napisałam, że mi nasikała do torby! To znaczy ja sobie nasikałam Heksinym sikiem na dokumenty, pożyczoną książkę, ulubioną czapeczkę i wszystko inne co się w torbie nosi (no wiecie śrubokręt, akumulator do kamery, pisanka itd)... Było nie tłuc słoiczka... :shake:
Ha trzeba było siki zamrozić :D

• 4 weeks later...
Posted

Na koniec spacerku Heksa zawsze ze smutkiem obserwuje, jak wszystko czym gardziła w ciągu tygodnia - znika w paszczach wiecznie głodnych kaukazów.

Posted

A tu filmik z moim upadkiem, niezbyt efektowny niestety... Dziurę nagrałam dzień wcześniej, ale zdążyłam o niej zapomnieć... A teraz dzięki złamanym żebrerkom pamiętam o niej doskonale...

[video=youtube;skwTOFLSflQ]http://www.youtube.com/watch?v=skwTOFLSflQ[/video]

Posted

[quote name='Bjuta']Coś zaniedbuję galerię Heksownicy - no to trochę wiosny z Załęskiej Hałdy...

Co to ma byc na tym zdjeciu ?

Bjuta - dziekuj wszystkim bogom ze tylko zebra zlamalas ! To sie moglo skonczyc o wiele gorzej. To istny horror !
A czemu ta dziura nie byla zabezpieczona ? Czy to zaniedbanie pracownikow ?

Posted

To są odbijające się w wodzie brzózki... Scena w Malarni poszła do remontu - dziury nie były zabezpieczone, ale w sumie, nikt tam nie łaził... A ja siedzę w pracy (muszę coś skończyć a w weekend widzą mnie tu tylko portierzy... bo by mi tu strasznie zmyli głowę, jakby mnie zobaczyli w poniedziałek). Naprawdę Bogu dziękuję, że nie załamałam kręgosłupa, bo tam było z 4 metry w dół a ja się oparłam na takim betonowym występniku. I w sumie na prochach da się z tymi żebrami chodzić.

Posted

Moja Heksia od 4 dni zaczyna dzień wymiotami. Wyniki znowu się pogorszyły. Eh... Te wstrętne nery. Teraz leży koło mnie na łóżku. W końcu po roku - zamiast zganiać ją z łóżka, zaczęliśmy ją zapraszać. Bardzo to lubi. Oczywiście może spać jedynie na swoim kocyku, ale czy te 40 cm. w bok to aż taka różnica...?