Poker Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 Jak wiesz w którym sklepie pracuje dziewczyna,to można ją przydusić i postraszyć ,że będzie odpowiadać za brak opieki nad psem. Chociaż licho wie co zrobi,zabierze,a potem przywiąże do drzewa :angryy: Quote
Poker Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 I jeszcze jedno.MilenoDZ, zmień moze tytuł wątku na bardziej alarmujący, np WROCŁAW POMOCY pies ma czas tylko do niedzieli ,pilnie DT,pomoc w ogłoszeniach. Quote
MilenaDz Posted January 14, 2009 Author Posted January 14, 2009 To ze chodzi za nimi mnie nie dziwi, z niego taki bardzo wdzięczny z charakteru psiak, merda ogonem na widok człowieka i spogląda tymi swoimi slepiami. Ogloszenia - wole zadzwonic do GW, mam wrazenie ze czesto same maile sa zlewane. Dziewczyny straszyc nie zamierzam bo po 1 mam tylko nr tel i wiem ze pracuje w markecie gdzie pracuje kilkanascie kobiet, poza tym ona jak dzwonila to sie wypytywala czy on jasno rudy czy rudy czy ciemno rudy i nie wiedzialam jak mam odpowiedziec na to pytanie. Mialysmy sie zdzwonic zeby zobaczyla - i koniec kontaktu. Jesli jeszcze sie odezwie, dam znac. Ale prawde mowiac sadze ze sobie psa odpuscila jesli to byl ten i woli zostawic nam problem na glowie. Quote
Poker Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 trzeba watek podnosić.Tyle bid u nas się w ciągu 2 dni pojawiło,że strach.A jeszcze o ilu nie wiemy :shake: Psiaki z Dt u mnie zawsze znajdują dom dzieki Wyborczej. Telefonem chyba zdjęcia nie prześlesz. Quote
MilenaDz Posted January 15, 2009 Author Posted January 15, 2009 oczywiscie ze zdjecie dosle mailem, ale telefonem moge zadzwonic i zapewnic sobie ze na pewno sie ukaze bo mam inne od ciebie doswiadczenia z wyborcza, czesto ogloszenia wysylane tylko mailem wcale sie nie ukazywaly Quote
Poker Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 ok,rób jak uważasz,byle skutecznie :evil_lol: Quote
Lionees Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 Wiecie co?Trochę przybija mnie fakt,że jak był apel o to kto przygarnie błąkającego się shih tsu we Wrocławiu,to domki ustawiały sie w kolejce.A jak jest prośba o dt dla kundelka,to na wątku zjawiła się tylko kochana Poker.Nikt więcej.:shake: Quote
MilenaDz Posted January 15, 2009 Author Posted January 15, 2009 Renato5, ale to norma, ja akurat dzialam w kotach i tez zauwazylam ze po prawie-persy, prawie-syjamy, prawie-cokolwiek ustawia sie czesto kolejka a zwykly burasek lub czarnuszek to juz sie musza naczekac czesto. Takie zycie. Napisalam ogloszenie jednak mailowo za rada poker oraz dodalam do bloga gazety i juz wisi w internecie: pies czeka na człowieka - ZWIERZAKI WE WROCŁAWIU Quote
MilenaDz Posted January 15, 2009 Author Posted January 15, 2009 allegro: WRO Średni rudy piesek, wesoły i przyjazny PILNE (530830576) - Aukcje internetowe Allegro Quote
atiwoj2 Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 Dziwi mnie fakt,ze pies nie je "zwyklych" karm dla psa-tych popularnych zakupionych w sklepie. Jak byl przez pare godzin w sklepie to zjadl tylko gotowanego kurczaka. Wydaje mi sie,ze wczesniej byl rozpieszczany jedzeniowo i teraz gardzi "zwykla" karma. Quote
Poker Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 Może jednak komuś się zgubił? Oby. Wiecie co, wiadomo,że przeciętni ludzie ludzie wolą psa zbliżonego do jakiejś rasy.My z mężem kochamy podobne do owczarków nizinnych i mamy takie dwa kudłacze ze schroniska,które może stały kiedyś obok ponka.Nie widzę w sumie niczego złego w tym,że ludzie mają jakies preferencje. Quote
MilenaDz Posted January 15, 2009 Author Posted January 15, 2009 Ja tez rozumiem preferencje bo kazdy je ma. Tylko komentuje fakt, ktory jest niestety przykry. I niestety doprowadza - przynajmniej mnie - do tego ze zaczynam miec preferencje przy pomaganiu :( Tj jak mlody i ladny to latwiej sie zdecyduje bo wie ze bedzie latwiej niz jak stary i nijaki bo wiem ze bedzie gehenna za ktora rzadko kiedy ktos podziekuje. Ale to OT Ogloszenie wyslane mailem do wyborczej sie nie ukaze bo "nie dotarlo do nich" a juz zamkneli wydanie piatkowe... Czemu ja sie tego spodziewalam. Wysle jeszcze raz to moze w weekend wyjdzie. Eh Quote
MilenaDz Posted January 15, 2009 Author Posted January 15, 2009 Udalo sie wreszcie skontaktowac z dziewczyna ktora wczoraj dzwonila w sprawie swojego zaginionego psa. Odebrala tel od atiwoj, bo ode mnie juz nie odbierala z sobie tylko znanych powodow :shake: atiwoj ustalila ze to nie ten pies jednak, tamten byl mlody 1,5 roku, nie mial zadnych siwych wloskow kolo pyszczka a ten troszke ma, tamten mial miec jakis widoczny znak na nosie, nos naszego jest idealnie brazowy bez zadnych znaczkow. Wiec to byl falszywy trop i nie ten pies. Quote
Od-Nowa Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 nie mogę go przyjąć na tymczas więc się nie odzywam. ale mogłabym mu zrobić przyzwoite zdjęcia do ogłoszeń jak coś to proszę pisać na pw Quote
MilenaDz Posted January 15, 2009 Author Posted January 15, 2009 dzieki Od-Nowa! chyba juz pisalam ze dziewczyna ktora pierwsza dzwonila ze zginal jej pies to falszywy trop Ale na slupie 3 przystanki dalej znalazlam ogloszenie sprzed 2tyg, opis pasuje jak ulal, zadzwonilam, psa dalej nie znalezli, pan byl bardzo podekscytowany moim telefonem, maja jechac do DT dzisiaj go zobaczyc - bardzo bym chciala zeby to bylo to, ale nie chce sie jeszcze cieszyc :( Dom tymczasowy juz wie ze moga miec dzisiaj wizyte "sprawdzajaca" czy to pies ktorego ci panstwo szukaja. Quote
Od-Nowa Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 to czekam na info i trzymam kciuki. mam jutro bardzo zabiegany dzień dlatego ważna jest dla mnie ta informacja Quote
MilenaDz Posted January 15, 2009 Author Posted January 15, 2009 na pewno dam znac wieczorem co sie okaze wiem ze ci ludzie z Psiego Pola maja pojechac do DT ok 19 zobaczyc czy to ten pies, ale DT rozmawial z nimi przez tel i twierdza ze to malo prawdopodobne zeby to byl on, mi sie opis w ogloszeniu na slupie wydawal podobny,... ale tez prawda jest taka ze jak ja do faceta dzwonilam to on byl taki podniecony "ja juz jade, gdzie pani jest, prosze go trzymac, ja juz jade!" ze trudno bylo sie dogadac z nim... eh :( :( :( Bardzo bym chciala zeby tak sie ta sprawa skonczyla :( Quote
MilenaDz Posted January 15, 2009 Author Posted January 15, 2009 Niestety pudło. To nie jest ich pies niestety. :( Zdjęcia są potrzebne. Domy tymczasowe po niedzieli tez, bo bez tego znow grozi mu schron i tam bedzie musial czekac na swoja szanse. Pan co szuka psa pyta sie komu moze sie przydac worek psiej karmy po ich psie (nie wiem czy nie zamierzaja go juz szukac czy jak, mowil ze jeszcze ogloszenia beda wieszac). Jesli wiecie o kims we Wroclawiu komu by sie psia karma przydala to moge podac mu namiar jesli chcialby podrzucic. Quote
kiddy Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 Milena zadzwoń jutro do mnie do schroniska i podasz mi wszystkie szczegóły odnośnie psa( gdzie znaleziony wygląd i wiek mniej wiecej) A chętnie bym pojechała tam gdzie pies przebywa aktualnie aby zrobić zdjęcia i zawiesić ogłoszenia w schronisku. A przy okazji bym wstępnie oceniła psa:))) Quote
MilenaDz Posted January 15, 2009 Author Posted January 15, 2009 To powinno byc gdzies zapisane w schronisku bo zglaszalam znalezionego psa - ale ok, zadzwonie. Zdjecia beda jutro bo tu wyzej jedna osoba zobowiazala sie zrobic ladne fotki. Quote
Poker Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 MilenaDz napisał(a):Niestety pudło. To nie jest ich pies niestety. :( Zdjęcia są potrzebne. Domy tymczasowe po niedzieli tez, bo bez tego znow grozi mu schron i tam bedzie musial czekac na swoja szanse. Pan co szuka psa pyta sie komu moze sie przydac worek psiej karmy po ich psie (nie wiem czy nie zamierzaja go juz szukac czy jak, mowil ze jeszcze ogloszenia beda wieszac). Jesli wiecie o kims we Wroclawiu komu by sie psia karma przydala to moge podac mu namiar jesli chcialby podrzucic. Myślę,że karma może sie przydać ULV ,ale może jednak znajdą swojego psa, ciekawe czy byli w schronie. Quote
Od-Nowa Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 szkoda,że nie jest to ten zagubiony :-( w takim razie jutro podskoczę zrobić zdjęcia. umówiona jestem przed południem. Quote
MilenaDz Posted January 15, 2009 Author Posted January 15, 2009 Dajcie mi na PW telefon do ULV w sprawie tej karmy to podam panu. Napisze mu tez smsa nt schroniska i dalszego rozwieszania ogloszen - nie powinni rezygnowac, zgubili 13 letniego psa, jesli trafil do schroniska to musi byc bardzo biedny. Quote
Recommended Posts