Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Asiaczek']A mnie się wydaje, że nie uznali Twojego wniosku, bo pomiędzy pierwszy a ostatnim CWC powinno minąć 6 miesięcy i 1 dzień. A Tobie zabrakło właśnie tego jednego dnia. Tak mi się wydaje...
Pzdr.[/quote]
Asiaczku...możliwe.
Jednak w regulaminie pisze, że musi być co najmniej 6 miesięcy( specjalnie sprawdzałam przed wysłaniem wniosku) ... tak czy siak Ch. mamy ;):multi:

A tak z ciekawości, dowiadywałam sie u Niemców. Czy jak rozpoczełam ch.dt np. 09.09.2006, czy kończąc go 09.09.2007 zostanie mi przyznany championat....odpowiedzieli, że TAK. dziwna sprawa, niby sąsiedzi, a każdy ma dwa różne metody obliczania. :shake::lol::lol::lol:

pozdr.;)

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='blaira']Asiaczku...możliwe.
Jednak w regulaminie pisze, że musi być co najmniej 6 miesięcy( specjalnie sprawdzałam przed wysłaniem wniosku) ... tak czy siak Ch. mamy ;):multi:

Masz rację i powinnaś jeszcze raz zażądac championatu.
W regulaminie pisze:

[SIZE=2][FONT=CentSchbookPL-Roman]
[/FONT][/SIZE][LEFT][B][FONT=CentSchbookPL-Bold][SIZE=2]tytułu Championa Polski[/SIZE][/FONT][/B][FONT=CentSchbookPL-Roman][SIZE=2], pod warunkiem, że między pierwszym[/SIZE][/FONT]
[SIZE=2][FONT=CentSchbookPL-Roman]a ostatnim wnioskiem upłynęło co najmniej 6 miesięcy...[/FONT][/SIZE]

[SIZE=2][FONT=CentSchbookPL-Roman]i Ty ten warunek spełniłaś, /nie pisze, że to ma być ponad 6 m-cy/.[/FONT][/SIZE]
[SIZE=2][FONT=CentSchbookPL-Roman]Spytaj ich proszę o to, czy jeśli rok zaczyna się 1 stycznia to kiedy on się kończy, 1 stycznia, czy też o dziwo 31 grudnia:diabloti: [/FONT][/SIZE]

[/LEFT]

• 1 month later...
Posted

No i niestety championat mojej suczki gdzieś zaginął po drodze :-(. Championem Polski jest ale co z tego że wie o tym tylko Zarząd Główny. Wysłałam prośbę o powtórne wysłanie. Ciekawe ile będę musiała czekać :shake:.

Posted

A ja od B-stoku odliczam czas na 2 dorosłe championaty Polski dla Dzezika i Żelki.

Wysłałam już formularz internetowy i nawet dostałam odpowiedź, że od wystawy trzeba czekać 45 dni i +/- 2 tygodnie. Grzecznościowa odpowiedź, ale jakże pożądana. .. No i jednocześnie potwierdziła mi, że moje 2 formularze "doszły"...:evil_lol:
Pzdr.

Posted

No a ja nadal czekam na Championat od Fjony :shake:. Dzwoniłam, pisałam, miał być wysłany listem poleconym i nic :shake:. Dzisiaj mi Pani w związku obiecała że championat przygotowała do wysłania. Zobaczymy w przyszłym tygodniu :mad:.
A na Młodzieżowy Chmpionat Sułtana też muszę czekać bo Racibórz zawalił bo mieli tam jakieś pomyłki a od nich mam pierwszy wniosek. Będzinem też nie mogę się "poratować" bo Warszawa od nich jeszcze nie dostała. Co ja mam z tymi championatami :shake:.

Posted

[quote name='Asiaczek']A ja od B-stoku odliczam czas na 2 dorosłe championaty Polski dla Dzezika i Żelki.

[/quote]

Asiaczku,
po pierwsze gratulacje doroslych CH. :razz::razz:
A teraz pytanie z innej beczki championatowej :) Jak wyglada potwierdzanie Championatu Litwy? Cy moge to zalatwic na wystawie?

pozdrawiam
Asia

Posted

Championat Litwy jest płatny (chyba 25 Euro, ale ja jeszcze będę potwierdzać, czy rzeczywiście tyle to kosztuje). DOdatkowo trzeba dosłać im kopię rodowodu + kopie kart ocen. Ja robię też ksero tych karteczek, na których jest napisane CAC.

Tak więc jeżeli masz te wszystkie kopie przy sobie + finanse, to w Wilnie można chyba to załatwić. Wiem, że ktoś z moich znajomych tak właśnie zrobił i nie było problemu.

Ponieważ ja nie wybieram się w tym roku do Wilna, to całość dokumentów wyślę pocztą priorytetem a finanse - zrobię przelew.
pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']Championat Litwy jest płatny (chyba 25 Euro, ale ja jeszcze będę potwierdzać, czy rzeczywiście tyle to kosztuje). DOdatkowo trzeba dosłać im kopię rodowodu + kopie kart ocen. Ja robię też ksero tych karteczek, na których jest napisane CAC.

Tak więc jeżeli masz te wszystkie kopie przy sobie + finanse, to w Wilnie można chyba to załatwić. Wiem, że ktoś z moich znajomych tak właśnie zrobił i nie było problemu.

Ponieważ ja nie wybieram się w tym roku do Wilna, to całość dokumentów wyślę pocztą priorytetem a finanse - zrobię przelew.
pzdr.[/quote]

slicznie Ci dziekuje za szybka odpowiedz :)

Posted

[quote name='Błyskotka']No dzisiaj dostałam championaty i to obu psiaków :multi::multi::multi:.[/quote]

oooo , my tez mielismy wnioski z Raciborza i z Bedzina, wiec moze i my dostaniemy niedlugo :diabloti:

Posted

Składałam dla Majora Ch.Pl. tak ok I dekady sierpnia. Wczoraj doszedł.
Oczywiście na adres z rodowodu, bo po co pisać na adres zgłoszeniowy (czyli aktualny).

Posted

Czy ktoś może mi doradzić w takiej sytuacji.
Mam suczkę na prawach. Od hodowczyni dostałam karty ocen, które uprawniają do tytułu Ml.Ch.Pl ale jest pewien problem. Mam trzy karty i jedna jest w trzech egzemplarzach. Chyba sekretarz na ringu był nieprzytomny i wydał przy ocenie wszystko a nikt tego nie sprawdził. Co robić? Wysłać to wszystko do ZG?
A co zrobić żeby dyplom przyszedł do mnie? Mam umowę i oświadczenie , że teraz ja dysponuję psem?
Bardzo proszę o rady bo to mój pierwszy raz. :lol:

Posted

Asiu , Opus ma Championat już od dawna. To innemu psu sama wyrobiłam cham,pionat, bo pan myśliwy nie ma do tego głowy. Choć pies swoje klasy użytkowe wygrywa na prawie każdej wystawie od 3 lat. Zebrałam , wypełniłam formularz i championat doszedł.