blaira Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 [quote name='Asiaczek']A mnie się wydaje, że nie uznali Twojego wniosku, bo pomiędzy pierwszy a ostatnim CWC powinno minąć 6 miesięcy i 1 dzień. A Tobie zabrakło właśnie tego jednego dnia. Tak mi się wydaje... Pzdr.[/quote] Asiaczku...możliwe. Jednak w regulaminie pisze, że musi być co najmniej 6 miesięcy( specjalnie sprawdzałam przed wysłaniem wniosku) ... tak czy siak Ch. mamy ;):multi: A tak z ciekawości, dowiadywałam sie u Niemców. Czy jak rozpoczełam ch.dt np. 09.09.2006, czy kończąc go 09.09.2007 zostanie mi przyznany championat....odpowiedzieli, że TAK. dziwna sprawa, niby sąsiedzi, a każdy ma dwa różne metody obliczania. :shake::lol::lol::lol: pozdr.;) Quote
cotons rule! Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 [quote name='blaira']Asiaczku...możliwe. Jednak w regulaminie pisze, że musi być co najmniej 6 miesięcy( specjalnie sprawdzałam przed wysłaniem wniosku) ... tak czy siak Ch. mamy ;):multi: Masz rację i powinnaś jeszcze raz zażądac championatu. W regulaminie pisze: [SIZE=2][FONT=CentSchbookPL-Roman] [/FONT][/SIZE][LEFT][B][FONT=CentSchbookPL-Bold][SIZE=2]tytułu Championa Polski[/SIZE][/FONT][/B][FONT=CentSchbookPL-Roman][SIZE=2], pod warunkiem, że między pierwszym[/SIZE][/FONT] [SIZE=2][FONT=CentSchbookPL-Roman]a ostatnim wnioskiem upłynęło co najmniej 6 miesięcy...[/FONT][/SIZE] [SIZE=2][FONT=CentSchbookPL-Roman]i Ty ten warunek spełniłaś, /nie pisze, że to ma być ponad 6 m-cy/.[/FONT][/SIZE] [SIZE=2][FONT=CentSchbookPL-Roman]Spytaj ich proszę o to, czy jeśli rok zaczyna się 1 stycznia to kiedy on się kończy, 1 stycznia, czy też o dziwo 31 grudnia:diabloti: [/FONT][/SIZE] [/LEFT] Quote
Błyskotka Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 No i niestety championat mojej suczki gdzieś zaginął po drodze :-(. Championem Polski jest ale co z tego że wie o tym tylko Zarząd Główny. Wysłałam prośbę o powtórne wysłanie. Ciekawe ile będę musiała czekać :shake:. Quote
Asiaczek Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 Ponieważ wszystkie dane do wystawienia championatu są w komputerze, to - według mnie - sprawa wystawienia duplikatu powinna odbyć się błyskawicznie... pzdr. Quote
Elitesse Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 ja jutro wysylam dokumenty na Ch wegier - zobaczymy ile bede czekac :) Quote
Asiaczek Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 Na pewno nie będziesz długo czekać! Węgrzy potrafią działać!:lol: Pzdr. Quote
cockermanka Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 Czy macie mniej-więcej orientację,jak długo się czeka na Młodzieżowy Championat Czech? Quote
Asiaczek Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 A ja od B-stoku odliczam czas na 2 dorosłe championaty Polski dla Dzezika i Żelki. Wysłałam już formularz internetowy i nawet dostałam odpowiedź, że od wystawy trzeba czekać 45 dni i +/- 2 tygodnie. Grzecznościowa odpowiedź, ale jakże pożądana. .. No i jednocześnie potwierdziła mi, że moje 2 formularze "doszły"...:evil_lol: Pzdr. Quote
Błyskotka Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 No a ja nadal czekam na Championat od Fjony :shake:. Dzwoniłam, pisałam, miał być wysłany listem poleconym i nic :shake:. Dzisiaj mi Pani w związku obiecała że championat przygotowała do wysłania. Zobaczymy w przyszłym tygodniu :mad:. A na Młodzieżowy Chmpionat Sułtana też muszę czekać bo Racibórz zawalił bo mieli tam jakieś pomyłki a od nich mam pierwszy wniosek. Będzinem też nie mogę się "poratować" bo Warszawa od nich jeszcze nie dostała. Co ja mam z tymi championatami :shake:. Quote
hachidori Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 [quote name='Asiaczek']A ja od B-stoku odliczam czas na 2 dorosłe championaty Polski dla Dzezika i Żelki. [/quote] Asiaczku, po pierwsze gratulacje doroslych CH. :razz::razz: A teraz pytanie z innej beczki championatowej :) Jak wyglada potwierdzanie Championatu Litwy? Cy moge to zalatwic na wystawie? pozdrawiam Asia Quote
Asiaczek Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 Championat Litwy jest płatny (chyba 25 Euro, ale ja jeszcze będę potwierdzać, czy rzeczywiście tyle to kosztuje). DOdatkowo trzeba dosłać im kopię rodowodu + kopie kart ocen. Ja robię też ksero tych karteczek, na których jest napisane CAC. Tak więc jeżeli masz te wszystkie kopie przy sobie + finanse, to w Wilnie można chyba to załatwić. Wiem, że ktoś z moich znajomych tak właśnie zrobił i nie było problemu. Ponieważ ja nie wybieram się w tym roku do Wilna, to całość dokumentów wyślę pocztą priorytetem a finanse - zrobię przelew. pzdr. Quote
hachidori Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 [quote name='Asiaczek']Championat Litwy jest płatny (chyba 25 Euro, ale ja jeszcze będę potwierdzać, czy rzeczywiście tyle to kosztuje). DOdatkowo trzeba dosłać im kopię rodowodu + kopie kart ocen. Ja robię też ksero tych karteczek, na których jest napisane CAC. Tak więc jeżeli masz te wszystkie kopie przy sobie + finanse, to w Wilnie można chyba to załatwić. Wiem, że ktoś z moich znajomych tak właśnie zrobił i nie było problemu. Ponieważ ja nie wybieram się w tym roku do Wilna, to całość dokumentów wyślę pocztą priorytetem a finanse - zrobię przelew. pzdr.[/quote] slicznie Ci dziekuje za szybka odpowiedz :) Quote
Błyskotka Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 No dzisiaj dostałam championaty i to obu psiaków :multi::multi::multi:. Quote
Asiaczek Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 Jakie Championaty?!?!?! Napisz coś więcej, coś Ty taka tajemnicza...:lol: pzdr. Quote
Błyskotka Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 No dorosły championat Fjony który został wystawiony 17 lipca a dotarł do mnie dopiero wczoraj :mad:. No i Młodzieżowy Championat Sułtana :loveu:. Quote
Asiaczek Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 I oba te Championaty w "jednej paczce"?! Paranoja... pzdr. Quote
Talagia Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 [quote name='Błyskotka']No dzisiaj dostałam championaty i to obu psiaków :multi::multi::multi:.[/quote] oooo , my tez mielismy wnioski z Raciborza i z Bedzina, wiec moze i my dostaniemy niedlugo :diabloti: Quote
Błyskotka Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 [quote name='Asiaczek']I oba te Championaty w "jednej paczce"?! Paranoja... pzdr.[/quote] Nie w osobnych kopertach. Od Fjony listem poleconym aby znowu gdzieś nie zaginął :evil_lol:. Quote
Toller Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 A ja jestem w pozytywnym szoku - dostałam potwierdzenie przyjęcia formularza zgłoszeniowego (na wniosek championowy). :-o :multi: No to teraz czekamy.... :evil_lol: Quote
musia Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 Składałam dla Majora Ch.Pl. tak ok I dekady sierpnia. Wczoraj doszedł. Oczywiście na adres z rodowodu, bo po co pisać na adres zgłoszeniowy (czyli aktualny). Quote
Asiaczek Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 [B]Musia [/B]- cieszmy się, że jest certyfikat! :multi: Chociaż z drugiej strony - takie niedbalstwo...:mad: Pzdr. Quote
Light of Shin-Ra Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 Czy ktoś może mi doradzić w takiej sytuacji. Mam suczkę na prawach. Od hodowczyni dostałam karty ocen, które uprawniają do tytułu Ml.Ch.Pl ale jest pewien problem. Mam trzy karty i jedna jest w trzech egzemplarzach. Chyba sekretarz na ringu był nieprzytomny i wydał przy ocenie wszystko a nikt tego nie sprawdził. Co robić? Wysłać to wszystko do ZG? A co zrobić żeby dyplom przyszedł do mnie? Mam umowę i oświadczenie , że teraz ja dysponuję psem? Bardzo proszę o rady bo to mój pierwszy raz. :lol: Quote
Asiaczek Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 Ja bym zadzwoniła do ZG i po prostu spytała się jak rozwiązać problem karty oceny i adresata certyfikatu. Na pewno znajdziecie jakieś satysfakcjonujące wyjście.:lol: pzdr. Quote
musia Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 Asiu , Opus ma Championat już od dawna. To innemu psu sama wyrobiłam cham,pionat, bo pan myśliwy nie ma do tego głowy. Choć pies swoje klasy użytkowe wygrywa na prawie każdej wystawie od 3 lat. Zebrałam , wypełniłam formularz i championat doszedł. Quote
Recommended Posts