Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 782
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kaladan napisał(a):
Dziewczyny to do roboty w wakacje, psa da się nauczyć chętnie pływać. Tylko musicie pływać z nim :lol:

I uważajcie bo słyszałam, że niektóre bestie współtowarzyszowi wodnych szaleństw wdrapują się na plecy:)

Posted

sylrwia napisał(a):
I uważajcie bo słyszałam, że niektóre bestie współtowarzyszowi wodnych szaleństw wdrapują się na plecy:)

O wrrrrrrrrrrrrr :mad:
Ja mam takiego delikwenta, który holuje do brzegu za włosy !!!!!!!!:diabloti:

Posted

sylrwia napisał(a):
Sędzia odmówił oceniania Nugatowej stwierdził, że przekroczyła wzrost zbyt mocno :diabloti::evil_lol::diabloti:

No ale za to powiedział mi, że jestem mocnej i kości i piękna w ruchu :loveu::lol:

Posted

AlaNowak napisał(a):
Jak ja bym chciała mieć psa, który lubi pływać...:roll::roll::roll: Moje marzenie:loveu:

To czasem może być przekleństwo. Moja irlandka kocha wszystko co mokre, poczynając od kałuży, przez rowy melioracyjne, rzeki, bagna, po stawy i zalewy. Muszę ją bardzo pilnować, bo tylko czyha, aby uciec przez bramę do rzeki oddalonej od domu jakieś 100 metrów. I zawsze jest problem, aby ją z tej wody wyciągnąć. :mad:

Posted

moth napisał(a):
To czasem może być przekleństwo. Moja irlandka kocha wszystko co mokre, poczynając od kałuży, przez rowy melioracyjne, rzeki, bagna, po stawy i zalewy. Muszę ją bardzo pilnować, bo tylko czyha, aby uciec przez bramę do rzeki oddalonej od domu jakieś 100 metrów. I zawsze jest problem, aby ją z tej wody wyciągnąć. :mad:

Noooo, pamiętam jak jechaliśmy na wystawę do Pragi, zatrzymaliśmy sie żeby psy pobiegały, a Rubid rozpoczął szaleńczy galop w stronę bagienka. Nigdy tak nie gwizdałam ani się nie darłam, ale udało się go w ostatniej chwili zawarować...
Chani z każdego spaceru wraca mokra, a co jakiś czas funduje sobie maseczkę na całe ciało z zielono-niebieskiego mułu...

Posted

Ale ja uwielbiam patrzeć jak pies z wielkim zapałem aportuje z wody czy biega w niej:D wspanialy widok, a jaka pies ma frajde, jesli to lubi:D Moj afrykanczyk nie chce wyjsc z domu jak lekko kapie albo jest po deszczu i chodnik albo trawnik jest mokry... zapiera sie wszystkimi silami i nie chce sie ruszyc:D a najlepiej jak go kapie... urzadza wtedy wielki koncert, a konczy sie na tym, ze moje rece wygladaja tak, jakbym ciela sie zyletka:roll: po pierwszej kapieli sasiadka na drugi dzien zapytala zy cos sie stalo, bo myslala, ze na ktoras z moich siostr szafka spadla labo cos....:roll: a ewentualnie do wody wejdzie w cieply dzien i jak zobaczy tam plywajace rybki lub cos innego do jedzenia:D Chociaz odnioslam wrazenie, ze powoli coraz bardziej sie przekonuje do wody podpatrujac naszego drugiego psa, ktoremu woda nie przeszkadza;)

Posted

Uczenie psa radosnego i chętnego pływania jak samemu się jest w wodzie....:razz: jest faktycznie skuteczne. Jak Barbisia była mała i wchodziliśmy do wody to ona za nami.... ale żeby nas uratować. I jak już dopływała wdrapywała nam się na plecy. Po takiej kąpieli wyglądaliśmy jakbyśmy odbyli jakąś walkę z morskim potworem. Interesujące wzornictwo nacielesne w ciekawym czerwonym kolorze...:lol:. Ale to dobry sposób jak nie ma drugiego psa dla zachęty,

Posted

[quote name='Talagia']Ja rok temu pływałam jak głupia, a psy tylko sie ze mnie smiały :diabloti:

Raven musi się podłączyć do mojego zobaczysz jak mu szybko pójdzie

Posted

Nie mam niestety setera, a szkoda, bo namówić moją psicę, żeby weszła do wody jest "sztuką":diabloti: Jeden raz weszła z własnej woli: pływałam w jeziorze i oddalałam się coraz bardziej od brzegu, a Kaja została z babcią na brzegu. Odwracam się i co widzę? Małego biednego psiaka, który podpływa do mnie (pewnie, żeby mnie ratować :lol:) Musiałam wziąć ją na ręce, bo wątpię, żeby sama dopłynęła...:loveu::loveu:

Kocham wasze seterki:loveu:

Posted

Tu trochę widać jak wiało:

tu już więcej:

a tu nawet jęzor nam z pyska wywiało:

Pianę też na futro zwiało :D

pobiegałoby się jeszcze.....

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...