AlaNowak Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 :loveu::loveu:Amber jest cudowna- też miałam kiedyś irlanda, a właściwie irlandkę:loveu:
Rahl Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 To może ja troszeczkę dam gordonowych zdjęć ( już z aparatu :) ) :)
AlaNowak Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 Jak ja bym chciała mieć psa, który lubi pływać...:roll::roll::roll: Moje marzenie:loveu:
Talagia Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 AlaNowak napisał(a):Jak ja bym chciała mieć psa, który lubi pływać...:roll::roll::roll: Moje marzenie:loveu: Moje też :diabloti:
Kaladan Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 Dziewczyny to do roboty w wakacje, psa da się nauczyć chętnie pływać. Tylko musicie pływać z nim :lol:
sylrwia Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 Kaladan napisał(a):Dziewczyny to do roboty w wakacje, psa da się nauczyć chętnie pływać. Tylko musicie pływać z nim :lol: I uważajcie bo słyszałam, że niektóre bestie współtowarzyszowi wodnych szaleństw wdrapują się na plecy:)
Nugatowa Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 sylrwia napisał(a):I uważajcie bo słyszałam, że niektóre bestie współtowarzyszowi wodnych szaleństw wdrapują się na plecy:) O wrrrrrrrrrrrrr :mad: Ja mam takiego delikwenta, który holuje do brzegu za włosy !!!!!!!!:diabloti:
Talagia Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 Ja rok temu pływałam jak głupia, a psy tylko sie ze mnie smiały :diabloti: ps. Nugatowa jak poszlo w Berlinie??
sylrwia Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 Sędzia odmówił oceniania Nugatowej stwierdził, że przekroczyła wzrost zbyt mocno :diabloti::evil_lol::diabloti:
Nugatowa Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 sylrwia napisał(a):Sędzia odmówił oceniania Nugatowej stwierdził, że przekroczyła wzrost zbyt mocno :diabloti::evil_lol::diabloti: No ale za to powiedział mi, że jestem mocnej i kości i piękna w ruchu :loveu::lol:
moth Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 AlaNowak napisał(a):Jak ja bym chciała mieć psa, który lubi pływać...:roll::roll::roll: Moje marzenie:loveu: To czasem może być przekleństwo. Moja irlandka kocha wszystko co mokre, poczynając od kałuży, przez rowy melioracyjne, rzeki, bagna, po stawy i zalewy. Muszę ją bardzo pilnować, bo tylko czyha, aby uciec przez bramę do rzeki oddalonej od domu jakieś 100 metrów. I zawsze jest problem, aby ją z tej wody wyciągnąć. :mad:
Kaladan Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 moth napisał(a):To czasem może być przekleństwo. Moja irlandka kocha wszystko co mokre, poczynając od kałuży, przez rowy melioracyjne, rzeki, bagna, po stawy i zalewy. Muszę ją bardzo pilnować, bo tylko czyha, aby uciec przez bramę do rzeki oddalonej od domu jakieś 100 metrów. I zawsze jest problem, aby ją z tej wody wyciągnąć. :mad: Noooo, pamiętam jak jechaliśmy na wystawę do Pragi, zatrzymaliśmy sie żeby psy pobiegały, a Rubid rozpoczął szaleńczy galop w stronę bagienka. Nigdy tak nie gwizdałam ani się nie darłam, ale udało się go w ostatniej chwili zawarować... Chani z każdego spaceru wraca mokra, a co jakiś czas funduje sobie maseczkę na całe ciało z zielono-niebieskiego mułu...
Rahl Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 http://img182.imageshack.us/img182/8427/s6002591yh6.jpg fajne zdjęcie ;) Wodna sesja ciąg dalszy ;)
Lucky0302 Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 A u mnie jest tak , spacer bez tzw "mokrego podwozia" to spacer nie udany !!! ( tak sobie wymyślił ), nawet jak pije wode to się w niej kładzie,
AlaNowak Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Ale ja uwielbiam patrzeć jak pies z wielkim zapałem aportuje z wody czy biega w niej:D wspanialy widok, a jaka pies ma frajde, jesli to lubi:D Moj afrykanczyk nie chce wyjsc z domu jak lekko kapie albo jest po deszczu i chodnik albo trawnik jest mokry... zapiera sie wszystkimi silami i nie chce sie ruszyc:D a najlepiej jak go kapie... urzadza wtedy wielki koncert, a konczy sie na tym, ze moje rece wygladaja tak, jakbym ciela sie zyletka:roll: po pierwszej kapieli sasiadka na drugi dzien zapytala zy cos sie stalo, bo myslala, ze na ktoras z moich siostr szafka spadla labo cos....:roll: a ewentualnie do wody wejdzie w cieply dzien i jak zobaczy tam plywajace rybki lub cos innego do jedzenia:D Chociaz odnioslam wrazenie, ze powoli coraz bardziej sie przekonuje do wody podpatrujac naszego drugiego psa, ktoremu woda nie przeszkadza;)
Czarna_Owieczka Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Śliczne te wasze seterki :loveu: :loveu: nie mam w domu setera, ale jestem wielbicielką angielskich :loveu: :loveu: :loveu: http://img174.imageshack.us/img174/1989/s6002587ov5.jpg super uszy :lol:
mago Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Uczenie psa radosnego i chętnego pływania jak samemu się jest w wodzie....:razz: jest faktycznie skuteczne. Jak Barbisia była mała i wchodziliśmy do wody to ona za nami.... ale żeby nas uratować. I jak już dopływała wdrapywała nam się na plecy. Po takiej kąpieli wyglądaliśmy jakbyśmy odbyli jakąś walkę z morskim potworem. Interesujące wzornictwo nacielesne w ciekawym czerwonym kolorze...:lol:. Ale to dobry sposób jak nie ma drugiego psa dla zachęty,
Lucky0302 Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 [quote name='Talagia']Ja rok temu pływałam jak głupia, a psy tylko sie ze mnie smiały :diabloti: Raven musi się podłączyć do mojego zobaczysz jak mu szybko pójdzie
AlaNowak Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 [quote name='Lucky0302']Raven musi się podłączyć do mojego zobaczysz jak mu szybko pójdzie http://seter24.nazwa.pl/images/photoalbum/album_15/zamiast_kaczki_t2.jpg Hehe, czy my też możemy przyjść na kursy???:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Zdjęcia cytujemy jako link./Mod
Kiniek Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 Nie mam niestety setera, a szkoda, bo namówić moją psicę, żeby weszła do wody jest "sztuką":diabloti: Jeden raz weszła z własnej woli: pływałam w jeziorze i oddalałam się coraz bardziej od brzegu, a Kaja została z babcią na brzegu. Odwracam się i co widzę? Małego biednego psiaka, który podpływa do mnie (pewnie, żeby mnie ratować :lol:) Musiałam wziąć ją na ręce, bo wątpię, żeby sama dopłynęła...:loveu::loveu: Kocham wasze seterki:loveu:
Dream Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 Tu trochę widać jak wiało: tu już więcej: a tu nawet jęzor nam z pyska wywiało: Pianę też na futro zwiało :D pobiegałoby się jeszcze.....
AlaNowak Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 Talagia- na ostatnim zdjęciu Lil wygląda jak starszy brat Ravena:cool3:
Recommended Posts