Agatka Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 jostra mamy cała rodiznka pryzjechac ??? ;) :D Quote
jostra Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 hm, to jest pytanie :) Rodziną - tak! Ale czy masz na myśli wszystkie Twoje pieski? To już bym musiała przemyśleć. :P Ale co one by robiły na Sylwestra w chałupie, jakby nas tam nie było? Chyba by im się nudziło :roll: Ale jest to do rozważenia :D Quote
Agatka Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 No co ty przeciez bym ich nie woziła, trzebaby jakas nianie zatrudnic ;) Quote
jostra Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 To w takim razie macie Sylwka w tym roku załatwionego :) Quote
Agatka Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 Kurcze mam nadzieje, ze dozyje !! Dziekujemy !! Quote
jostra Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 Jakie "mam nadzieję" :question: Napewno :kiss_2: Tak łatwo się nie umiera :P Quote
Mek Posted January 3, 2005 Author Posted January 3, 2005 A mówiłam, ze CI pomoge na pierwszej wystawie i wszystko pokaże ;) to marudzi dalej ;)wysyłam info na prv co masz sobie kupic ;) Dzieki dzieki dzieki Ale na priv nic nie doszło ? :( Orsini napisała Agatko, on marudzi, bo to facet:)))oni zawsze tak maja:))skaleczy sie lekko a juz umiero bo sie wykrwawia;))))itp:))))) to co Ty opisujesz to sie nazywa hipochondria i ja nie widze żadnego związku z moim pytaniem. a tak nawiasem to jak Ty przygotowujesz swoje psiaki żeby ładnie wygladały :) Quote
madzior_ka Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 wysyłam info na prv co masz sobie kupic a mogłabyś mi też wysłać takie info/ tak z ciekawosci chetnie bym to zobacztyła:) Quote
malawaszka Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 no a po co na prv jak już tysiąc razy o firmach tu gadaliśmy :wink: Quote
Agatka Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 Mek wysłałam Ci na GG moze dzieciory wyłaczyły sprawdź w historii jak nie bedzie to jutro z pracy wysle na PW Quote
madzior_ka Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 no a po co na prv jak już tysiąc razy o firmach tu gadaliśmy ciekawość ludzka nie zn granic:) :oops: a ja zamiarzem ter zkupić Deniskowi "zestaw" z Hery ale trzeba fundusze uzbierać bo pierw kupuje gitare, potem maszynke Denisiowi i dopiro Hery:) Quote
Mek Posted January 9, 2005 Author Posted January 9, 2005 Kolejne moje biadolenie :) ( jak to nazwała Orsini) ale teraz tylko do posiadaczek czarnych sznauciów. Figa wygląda tak , że tam gdzie ja trymuje czyli łepek grzbiet i boki są czarne i pigment sie wypracował wręcz wzorowy . No ale niestety łapy, co tu sie będziemy kryć , są niestety wpadające w kolor brąz. I tu mam pyanie jak doprowadzić je do czerni??? Czy jakieś szampony są ratunkiem??? Napiszcie co robicie w takim przypadku??? Dodam , że chodzi mi o to żeby psiak był cały rok czarny a nie tylko w wybranym terminie :wink: Quote
Pink Posted January 9, 2005 Posted January 9, 2005 Mek ale to jest prawie normalne, ze tam gdzie jest dluzszy nie scinany wlos, to bedzie brazowawy. Jakbys zostawil dlugi wlos na grzbiecie to po pewnym czasie tez sie odbarwi, tak dziala slonce, woda, sol, zanieczyszczenia. Przy stalym scinaniu, do tego nie dochodzi, bo nie ma szans, okres jest za krotki :wink: Quote
Mek Posted January 9, 2005 Author Posted January 9, 2005 [quote name='Pink']Mek ale to jest prawie normalne, ze tam gdzie jest dluzszy nie scinany wlos, to bedzie brazowawy. Jakbys zostawil dlugi wlos na grzbiecie to po pewnym czasie tez sie odbarwi, tak dziala slonce, woda, sol, zanieczyszczenia. Przy stalym scinaniu, do tego nie dochodzi, bo nie ma szans, okres jest za krotki :wink:[/quote] Pinki to ja wiem o tym , ale ja bym chcial zeby bylo czarno wszedzie :) Quote
Agatka Posted January 9, 2005 Posted January 9, 2005 Obawiam sie MEK ze na to nie ma zadnej rady... poprostu ten typ juz tak ma... NIektózy próbuja delikatnie trymowac tez łapki.... ale róznie to bywa Quote
Mek Posted January 9, 2005 Author Posted January 9, 2005 [quote name='Agatka']Obawiam sie MEK ze na to nie ma zadnej rady... poprostu ten typ juz tak ma... NIektózy próbuja delikatnie trymowac tez łapki.... ale róznie to bywa[/quote] no to doopa zbita. Ale te szampony wszystkie to co ? :( :( Quote
Agatka Posted January 9, 2005 Posted January 9, 2005 Szampony czarne dla psów tylko pogłebiaja kolor ale nie farbuja Quote
Pasavera Posted January 9, 2005 Posted January 9, 2005 Witaj Agatko :lol: :calus: Zawsze się zastanawiałam jak można ufarbować psa :wink: Moja Figa to chyba nie ustałaby tyle czasu w wannie 8) I pewnie zaczełaby wszystko zlizywać :roll: :D To taki mały diabełek z wielkim sercem jak wszystkie sznaucie :angel: :angel: :angel: Quote
Mek Posted January 9, 2005 Author Posted January 9, 2005 Pas te nasze Figi to chyba sa spod jednej gwiazdy :) Ja jednak czekam jeszcze na to co napiszą Aleksandra i Jostra i Ka Vanga bo One to mają też doszwiadczenie w tych łapkowo-kolorystycznych sprawach Quote
jostra Posted January 9, 2005 Posted January 9, 2005 Jedne psiaki mają mniej brązowe inne bardziej brązowe włosy na łapach, mój Uni ma np. tylko delikatnie brązowawe, on jest z natury bardzo czarny szampony tylko trochę pomagają, żadnego niestety cudownego kosmetyku na to nie ma aaa, no jest jeszcze czarny puder, ale 90zł za malutką buteleczką, podobno jest fajny (winners circle), ale cena mnie odstraszyłą Quote
Ka-Vanga Posted January 9, 2005 Posted January 9, 2005 [quote name='Pink']Mek ale to jest prawie normalne, ze tam gdzie jest dluzszy nie scinany wlos, to bedzie brazowawy. Jakbys zostawil dlugi wlos na grzbiecie to po pewnym czasie tez sie odbarwi, tak dziala slonce, woda, sol, zanieczyszczenia. Przy stalym scinaniu, do tego nie dochodzi, bo nie ma szans, okres jest za krotki :wink:[/quote] A ja sie z tym do konca nie zgodze :evilbat: , ten problem dotyka w zasadzie miniatur, w olbrzymach i sredniakach (jesli sie myle co do sreniakow to niech mnie ktos poprawi, ale wydaje mi sie, ze mam racje) nie ma takich problemow. Lapy i broda sa czarne, nie trzeba farbowac. No moze troche w pachwinach u suki robia sie brazowawe od lizania, mycia sie w czasie cieczki. Wiadomo jak sie bedzie patrzylo na koncowki wlosa pod slonce to tez takie brazowe przeswity beda ale to nie o to chodzi :wink: . Nie wiem skad sie wzial ten problem u miniatur. Moze jakby ludzie nie farbowali to moznaby zrobic selekcje i czarny bylby czarny :roll: . Quote
Mek Posted January 9, 2005 Author Posted January 9, 2005 dzięki dziewczyny za tak szybką reakcje . Miałem nadzieję , że istnieje jakiś sposób na te przebarwienia. I myśle , że Ka-Vanga masz świętą racje. Ale czy to kiedys nastąpi.? Quote
Ka-Vanga Posted January 9, 2005 Posted January 9, 2005 Nie wiem czy to kiedys nastapi, ale jezeli sedziowie beda wyjezdzac z takimi tekstami typu: "A czemu ten pies nie ufarbowany" albo w innej rasie jak sekretarzowalam na ringu to sedzia do wlascicielki bullika: "niech pani mu jeszcze przypudruje nos" - pies wzial BOBa i szedl na grupe, a ze mial troche rozowego przy nosie to ..., eh no po prostu rece opadaja :roll: . Quote
dorotak Posted January 9, 2005 Posted January 9, 2005 [quote name='Ka-Vanga'][quote name='Pink']Mek ale to jest prawie normalne, ze tam gdzie jest dluzszy nie scinany wlos, to bedzie brazowawy.[/quote] A ja sie z tym do konca nie zgodze :evilbat: , ten problem dotyka w zasadzie miniatur, w olbrzymach i sredniakach (jesli sie myle co do sreniakow to niech mnie ktos poprawi, ale wydaje mi sie, ze mam racje) nie ma takich problemow.[/quote] A ja się nie zgodzę z przedmówczynią, za to zgodzę się z przedprzedmówczynią :evilbat: Co prawda mam tylko jeden egzemplarz do prowadzenia obserwacji, w rozmiarze M, ale jak najbardziej rudzieje w sezonie letnim. Przykład wstawiłam do Galerii. Natmiast co do farbowania i ogólnego przyzwolenia na takie praktyki... Jak decydowałam, że koniec z wystawami (Atos ma wadę umaszczenia - biały krawacik), to naprawdę wszyscy mnie przekonywali "no co ty, przecież to się zafarbuje i nikt nie zauważy" :evil: Od tej pory się nie dziwię, że generalnie jest problem z kolorem. Genów się tak łatwo nie farbuje... Pozdrowienia Quote
Ka-Vanga Posted January 11, 2005 Posted January 11, 2005 Hehe, dlatego napisalam, ze co do sredniakow to w razie co prosze mnie poprawic :wink: . Z tego wynika, ze w takim razie najmniejszy problem z brazowieniem maja olbrzymy, idac dalej tym tropem olbrzymy sa the best :evilbat: . A tak serio to znam kilka srednikow czarnych i one nie maja z tym problemu, a w olbrzymach to juz prawie w ogole nie spotkalam sie z takim brazowieniem siersci, szczegolnie takim jak pokazala Dorota na przykladzie brody Atosa :hmmmm: . Quote
Recommended Posts