Rodzice Maciusia :) Posted February 7, 2009 Author Posted February 7, 2009 na allegro :p dzisiaj rano im się skończyło, miałam czekać na obróbkę zdjęć od Isadory, ale pomyślałam, że przecież dzisiaj sobota, więc nie wolno mi przegapić tej szansy i wystawiłam nowe!! Na szczęście. Zmieniłam tylko tytuł na bardziej personalny i dodałam miniaturkę. Quote
Ajula Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 tylko jak znaleźć kogos ze Szczecina, kto sprawdzi domek? za krótko jestem na dogo i nie znam jeszcze ludzi :roll: Quote
Rodzice Maciusia :) Posted February 7, 2009 Author Posted February 7, 2009 Pokochaj choć jedną z nas, czeka nas śmierć... (550636026) - Aukcje internetowe Allegro to jest ta nowa aukcja, na 10 dni:p znalazłam już na mapie pomocy dogo, napisałam pw, na razie do jednej szczecinianki, mam nadzieję, że się zgodzi :multi: Quote
Ajula Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 te dogomaniaczki też są ze Szczecina: katarzyna kuczewska, monis24, szczecinianka, Itinea, figomania Quote
Rodzice Maciusia :) Posted February 7, 2009 Author Posted February 7, 2009 no to teraz czekam na maila z adresem :p Quote
Ajula Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 trochę mi humor ta informacja poprawiła trzmam kciuki :loveu: Quote
Rodzice Maciusia :) Posted February 8, 2009 Author Posted February 8, 2009 Adres już mam :p A oto Figusia, na której "odwzorowana" jest Montanka :eviltong: Czekam na odpowiedź tej dogomanki, ale chyba wyślę też do innych, bo nie ma co czekać. Wysłałam privy do Itinei, szczecinanki, GoWa, figomanii i katarzyny. Dziewczyny, odezwijcie się please ... Quote
fizia Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 [quote name='Rodzice Maciusia :)']Ajula, nie chcę się cieszyć przedwcześnie, ale właśnie miałam wspaniały telefon od Pani ze Szczecina, która "po prostu padła gdy zobaczyła tą małą z poszarpanymi uszkami" :evil_lol: Niedawno zmarła jej sunieczka (zdjęcie mam dostać na maila), która łudząco przypomina Montkę, Figa. Ech, jestem rozemocjonowana, więc może nieskładnie piszę, ale DZIEWCZYNY, KTO JEST ZE SZCZECINA???? Pani zgadza się przyjąć wizytę przedadopcyjną i ofczywiście bez problemu podpisze umowę adopcyjną!! Ponieważ mąż będzie akurat jechał niedługo w podróż służbową mógłby odebrać Montunkę osobiście!! Błagam o dogomaniaczki szczecińskie!! :multi:[/quote] Wspaniale!!! Bardzo się cieszę! Faktycznie podobna do tej Figusi Quote
Rodzice Maciusia :) Posted February 8, 2009 Author Posted February 8, 2009 Figusia miała słodkie uszątka, dlatego Pani zwróciła uwagę przede wszystkim na nie :evil_lol: Na pierwszej stronie umiesciłam rozliczenie wpłat, zainteresowani proszę sprawdzić. Ajula, nie umieściłam Twojej wpłaty, o której pisałaś jako kolejnej, bo mam wyciąg tylko chyba do 4.02. Jak tylko dostanę info to naniosę. Nie bardzo fajnie, że wydam Montkę bez sterylki, ale w związku z tym dogomanka wizytująca będzie musiała położyć na to szczególny nacisk i dopilnować później by sterylka się odbyła. Ja mam gorącą nadzieję, że Pani Ula zechce dołączyć do dogomanii i sama będzie mogła zdawać relacje z życia tego małego szałaputa. Ale wydaje mi się, że pasowało by zaszczepić dziewczyny od wścieklizny przed wydaniem, prawda? Właściciwie to najwyższy czas, bo od podstawowych szczepień upłynął już miesiąc, więc spokojnie można szczepić. Szczepienie p/wściekliźnie kosztuje u nas 18 zł, ale stosują zniżki, np. ostatnio za bezdomniaka z innego wątku zapłaciłam 10 zł, więc mam nadzieję, że i tu tak byłoby. Czy ktoś miałby ochotę choć 10 zł na ten cel jeszcze przelać? Quote
Ajula Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 o rany ta mala ma faktycznie taki sam pyszczek i uszy jak Monti :loveu: może Pani zgodzi sie sama zapłacić za szczepienie? jesli adopcja dojdzie do skutku, to trzeba też będzie zapłacić za transport, a od was do szczecina daleko Quote
Ajula Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 acha, ja nie potrzebuje rozliczenia, bo jakbym nie wierzyła, że pieniądze są dla piesków, tobym ich nie wysylała, a zresztą to są grosiki Quote
Rodzice Maciusia :) Posted February 8, 2009 Author Posted February 8, 2009 Ajula, piękno sprawy polega między innymi na tym, że transport nie będzie potrzebny!! :multi: Bo Pan będzie jechał koło nas niedługo i wracając może dziewuchę odebrać. :cool3::p (chyba już o tym pisałam, sama nie wiem z tych emocji) Hesia zadeklarowała się wpłacić na szczepienie suniek - wolałabym na razie nie proponować nowej pani opłaty za szczepienia, bo nie zna nas, nie wie jak działamy i głupio mi od razu ją prosić o takie rzeczy... matwi mnie tylko, że żadne dogomaniaczki się nie odzywają, a dziś chciałabym już coś p. Uli napisać :shake: Acha, zmieniłam tytuł, ale sama zastanawiam się nad ewentualnym przewożeniem Adeli. Może jednak lepiej żeby już u mnie czekała na dom, szkoda trochę ją wozić po Polsce, tym bardziej, że to bidactwo takie drobniutkie, męczyć ją...? Z jedną powinno mi być łatwiej, tym bardziej, że Montuch jest znacznie bardziej przebojowa i szalona, Adelka sobie siedzi grzecznie i spokojnie. Tak więc nie ma pośpiechu z szukaniem tego DT póki co. Zobaczymy, może to allegro okaże się szczęśliwe również dla niej? Quote
Ajula Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 oj rzeczywiscie pisalas o transporcie, ale zapomniałam - czytam tyle wątków, że mi się czasami wszystko miesza :roll: dla Aduni będzie lepiej jak zostanie u Ciebie, chociaż pewnie będzie strasznie płakac, jak Monti zniknie żeby ktos chciał jeszcze dołożyć kilka złotych :modla: bo ja chwilowo nie mam z czego :oops: Quote
Rodzice Maciusia :) Posted February 8, 2009 Author Posted February 8, 2009 No pieniądze będą dopiero potrzebne na sterylkę Adki, na razie nie ma takiej potrzeby ;) Ciągle szukam osoby która sprawdzi domek. :shake: wysłałam jeszcze do dogomanki RYSIEK1, jedna dogomanka już mi odpowiedziała negatywnie, nie ma czasu :-( Quote
Rodzice Maciusia :) Posted February 8, 2009 Author Posted February 8, 2009 I niedawno kolejny telefon, tym razem w sprawie Adelki ;) Pan z naszych okolic, zgadza się na poczekanie aż wysterylizuję Adelcię, chce podpisać umowę. Umówiłam się z nim na przyszłą sobotę, na 9 rano. Chciał przyjechać już dziś. :evil_lol: Ale nawet jakby nie wypaliło to (bo Adelka się im bardzo podoba i w ogóle, ale chce ją jeszcze zobaczyć, miałaby być psiakiem domowym, maleńkim, na tym mu przede wszystkim zależało), to Adelson będzie spokojnie czekał u mnie w domu na DS. Mam nadzieję, że prędzej czy później go znajdzie, ale to pod warunkiem że Montankę się uda wyadoptować, bo dwóch nie moge trzymać, jedną tak :p Quote
Ajula Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 :crazyeye: no jestem w szoku, że tak sie ruszyło! oby to była prawda i wszystko się udało ale ze sterylizacją to chyba jeszcze trzeba poczekać, co? one jeszcze za malutkie są Quote
Rodzice Maciusia :) Posted February 8, 2009 Author Posted February 8, 2009 szczerze, to nie mam pojęcia jak to jest ze sterylką :roll:, ale trochę boję się wydawać Adelę tu na jakby wieś, bo jak ja później wyciągnę ewentualne konsekwencje - nie mam ani możliwości ani czasu walczyć z kimś. Jeśli nie będzie przeciwskazań to Adelka pójdzie pod nóż jak bnajszybciej :shake: No zobaczymy, to też oczywiście będzie zależało od tego jaki okaże się ten pan. Quote
Rodzice Maciusia :) Posted February 8, 2009 Author Posted February 8, 2009 Pani napisała, że sama już zaszczepi Montankę p/wściekliźnie, ma zaufanego weta. Bardzo podoba mi się podejście, że nie chce zadawać cierpienia kolejnym niechcianym psiakom. Mamy osobę chętną do dokonania wizyty :loveu: - figomanię!! Może przeprowadzić ją w weekend, więc jeśli nikt inny nie odezwie się w ciągu najbliższych dwóch dni to przekażę figomanii wszystkie info, a może umówią się już tu, na dogo, bo planuję zaprosić Panią, która ma chyba dostęp do netu :lol: Quote
Julie Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 dawno nie zaglądałam na wątek i niestety nie czytałam. Czyli to znaczy, że jedna dziewczyna będzie miała domek?? Quote
Ajula Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 być może nawet obydwie :multi: super super najlepiej jakby była Adelka wysterylizowana, strach wydawać bez sterylki wiem, że można sterylizować przed pierwszą cieczką, ale kiedy dokładnie to musiałby już wet powiedzieć Quote
Rodzice Maciusia :) Posted February 8, 2009 Author Posted February 8, 2009 Julie, telepatia - właśnie dziś sobie myślałam, że dawno Cię nie było na tym wątku ;), fajnie, że jesteś. Tak jak pisała Ajula może obie znajdą domki, a jak Adelka nie, to będzie spokojnie u mnie czekać na domek, ale już wysterylizowana :p Pani Montanki jest bardzo sympatyczna i z tego kontaktu jaki miałam z nią do tej pory wrażenie jest jak najbardziej pozytywne i pani jest zdecydowana. A to, że transport będzie to już w ogóle super hiper :p Mam zamiar dać pani linka do wątku, może zechce dołączyć do nas i wklejać foty jak Montek będzie już na drugim końcu Polski. Quote
Justyna.Justa Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 Anita ! Super porostu czad . Podwójne szczęście . Jechałam właśnie na sesje jak mi napisałaś że Montanka znalazła domek. Nawet nie wiesz jak mi to humor poprawiło. Teraz będziemy mogły ratować inne psiaki:evil_lol: Słuchaj mam pytanie , gdzie ten facet z Krasnego znalazł info o Adelce na necie czy z ogłoszeń. Jak coś o nim więcej wiesz to mi napisz może go znam . :multi:No radość mnie roznosi:evil_lol: Quote
Erazm Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 Ale czy jest sens trzymac sunieczke jeszcze kilka miesiecy, bo to przeciez zupelny szczenior:roll: psiak sie przywiaze, nie popadajmy w sterylkowa paranoje i nie upatrujmy w kazdym czlowieku wilka....Jesli domek niedaleko, to zawsze mozna w odpowiednim czasie sprawdzic czy sterylka jest zrobiona, mozna byc w kontakcie, pilotowac sprawy jej dotyczace. W umowie jest przeciez punkt gdzie nowy wlasciciel ma okreslony termin na sterylke Quote
Rodzice Maciusia :) Posted February 9, 2009 Author Posted February 9, 2009 Pan co dziwne znalazł ją na allegro :roll: Mieszka w Stężycy, ma córkę Magdę i chyba dwa psiaki, nieznanej płci, jeden na podwórku i jeden w domu, choć co do drugiego nie jestem pewna czy w ogóle jest, nie zrozumiałam. Zgadza się poczekać aż mała przejdzie steyrlkę. Ale nie ekscytujmy się na razie tym domem Adelinym, ja wolę mniej się cieszyć, a żeby ostatecznie wyszło w porządku. ;) Źle coś zrobiłaś z tym podpisem, wyświetlają się tylko napisy :evil_lol: Quote
Justyna.Justa Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 Wiem że źle zrobiłam , zaraz poprawie jak mi się uda. O to fajnie , ja mam domek na Stężycy , brałam wtedy stamtąd tą przyczepkę na budę . To jakby coś wypaliło to pojedziemy na zwiady . Tylko jeszcze zależy na której Stężycy bo są 4. :crazyeye: Także te tereny są mi dobrze znane. Ale ludzi tam nie znam . Quote
Recommended Posts