Ajula Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Ada urosła jak widzę, a uszy jakie ma fajowe :loveu: grzeczna jest? Quote
Rodzice Maciusia :) Posted March 17, 2009 Author Posted March 17, 2009 Dalsze zdjęcia Nutencji: Z Nutką są małe problemy natury fizjologicznej, ale Ula i jej rodzinka pracują nad tym : "Posikuje z radości, ale tylko w wyjątkowych sytuacjach, za sikanie dostała burę i już trzeci dzień jest dobrze. Wychodzi 6-7 razy dziennie na dwór i za każde załatwienie potrzeb dostaje przysmaczek". I jeszcze: "Nie boi się obcych, wchodzących do domu, nawet czasami rezygnuje ze szczekania, spokojnie śpi brzuszkiem do góry i wszędzie się gramoli, wiedząc, że nikt jej nie zrobi krzywdy." :) Adelina śliczna!! :loveu: Jakoś tak dorośle wygląda :evil_lol::eviltong: Szczęśliwa ze swoją Panią :multi: Quote
hesia Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Sliczne panienki. Czy Ada tez jest taka maciupka, mniejsza od kota? Quote
adaa Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Aduśka jest malutka, ale nie mniejsza od kota ; ). I faktycznie minimalnie urosła. Problemów nie stwarza, bardzo szybko np. nauczyła się, żeby załatwiać swoje potrzeby na dworze, reaguje bardziej na imię i jest posłuszna. Najgorzej psoci mi na złość, jak wychodzę i nie mogę jej ze sobą zabrać. Dobiera się do papierów - ogólnie rozbraja co jej tylko pod pyszczek wpadnie, dlatego staram sie nie zostawiać nic na wierzchu i w jej zasięgu. Jak juz przychodze to biega niemalże po ścianach i posikuje ze szczęścia...; ). To naprawde wyjątkowa psinka. : D. Quote
Rodzice Maciusia :) Posted March 17, 2009 Author Posted March 17, 2009 Jak juz przychodze to biega niemalże po ścianach i posikuje ze szczęścia...; ). :evil_lol: fajnie, że tak Wam się "układa" :multi: Quote
Ajula Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 adaa napisał(a): To naprawde wyjątkowa psinka. ...i do wyjątkowej Pańci trafiła, tak samo jak Monti :lol: Quote
Rodzice Maciusia :) Posted March 20, 2009 Author Posted March 20, 2009 Najnowsze info od Uli Nutkowej :evil_lol:: "Radość na czterech łapach, psi rozbójnik, gryzoń pospolity- to jedna stona jej psiej osobowości. Druga- to psiaczek-przytulaczek. Chodzi po domu za wszystkimi i kto w danej chwili usiadzie , ma psa na kolanach. Nutka uwielbia czuć bliskość człowieka, a my odwzajemniamy jej obecność pieszczotami. Jest mądrą dziewczynką i powoli z wszystkimi problemami dajemy sobie radę. Myślę, że w pierszym domu nikt jej niczego nie próbował nauczyć, tylko karano ją za przewinienia- stąd strach przed mężczyznami i zagubienie w nowych warunkach. Teraz już biegnie do drzwi i czeka, aż ktoś z nas wyprowadzi ja na podwórko. Jesteśmy po odrobaczaniu i szczepieniu. Jeśli mała nie dostanie cieczki, to w ciągu najbliższych 2 tygodni będzie sterylizowana ( po szczepieniu musi być okres karencji)." Ula załączyła tym razem skan rysunku Niuni, wykonany przez jej koleżankę :multi:: Quote
Ajula Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 ale jazda - to mała już ma nawet własny portret :loveu: Quote
Justyna.Justa Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 Jeju coś wspaniałego , nawet została namalowana Taka jestem szczęśliwa że jej się poszczęściło. :loveu: Powodzenia malutka jesteś śliczna Quote
Rodzice Maciusia :) Posted March 27, 2009 Author Posted March 27, 2009 U rodzinki Nuteczki płacz :-( - maleńka była wczoraj sterylizowana i bardzo bardzo źle to znosi :shake: Ula siedzi cały czas przy niej i głaszcze ją... :loveu: Quote
Ajula Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 niech się nie martwią, malutka szybko dojdzie do siebie przerabiałam sterylkę z Hexi (a jest dużo dużo większa, więc i cięcie było dużo większe) - pierwsza noc i dzień były takie okropne, że siedziałam przy niej i płakałam i żałowałam, że podjęłam taką decyzję a potem Hexi tak szybko zdrowiała, że szybko zapomnieliśmy o koszmarze pooperacyjnym minęło 5 lat, a ja stałam się wielką zwolenniczką sterylizacji i wszystkich włascicieli psów do tego namawiam :lol: Quote
Rodzice Maciusia :) Posted March 28, 2009 Author Posted March 28, 2009 Moja Stokrotka też rach ciach doszła do siebie. Wprawdzie panikowała za dziesięciu przy zdejmowaniu szwów, ale wstyd przyznać, że jej pani znacznie bardziej :oops: Ja nawe nie byłam przy tym, wyszłam, bo nie mogłam patrzeć :oops: Quote
adaa Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 Moje śliczności : Żeby moje ząbki były zdrowe! ; ) Pozdrawiamy!!! Quote
Ajula Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 adaa dzięki za fotki Adunia jest prześliczna :loveu: taka malutka maskoteczka :lol: Quote
Rodzice Maciusia :) Posted April 1, 2009 Author Posted April 1, 2009 A ja znowu foteczek nie widzę :-( Quote
Rodzice Maciusia :) Posted April 6, 2009 Author Posted April 6, 2009 Fotek Adusi nie widzę w ogóle :-( Szkoda... Natomiast ja mam wieści od Nuteńki: "Traumatyczne przeżycia już za nami! Nuteczka biega, szczeka, skacze i nie ma do nas żalu za ciachanie. Blizna jest malutka- ok.2,5 cm i jak sierść odrośnie w ogóle nie będzie nic widać. Mała ma zespół nadwrażliwości na ból i wet mówi, że taki już jej urok. Najważniejsze, że znowu biega za nami po domu i szczypie nas w łydki- nie wiedziałam, że tak mi będzie tego brakowało. Załączam fotki jeszcze sprzed operacji" Na tym ostatnim jak jakaś kotka wyszła :loveu::evil_lol: Quote
Ajula Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 Adelki fotki zniknęły... :???: a Monti tzn. NUTKA cudowna :loveu: Quote
adaa Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 rzeczywiście, ale nie wiem dlaczego...:O, ja nic nie usuwałam. dodane po raz II. spóźnione wesołych świąt! Quote
Rodzice Maciusia :) Posted April 13, 2009 Author Posted April 13, 2009 Nie wiem jak na innych kompach, ale na moim nigdy nie można obejrzeć zdjęć Adelki. Z wyjątkiem tamtych poprzednich. Quote
Ajula Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 o jak pięknie! Adunia słodka :loveu: zazdroszczę, że jest taka malutka, że na rękach można ją nosić moje smoki ważą po 30 kg i na rączki się nie nadają :p Quote
Rodzice Maciusia :) Posted April 16, 2009 Author Posted April 16, 2009 Widzę jedno zdjęcie tylko :placz: tak bym chciała zobaczyć więcej... Ale to któro widzę jest piękne!!! :multi: Quote
Recommended Posts