Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 25.11.2022 o 20:09, Isiak napisał:

Cudne!

Dnia 25.11.2022 o 20:18, dwbem napisał:

Śliczne bestyjki.

🐕🐕 ❤️

Dziękuję, ten portret, namalowany przez Kotinę z forum miau , został specjalnie dla Edyty, aby poprawić jej humor w tej ciżękiej sytuacji. Wczoraj miała kolejne przetaczanie krwi, a w poniedziałek następna chemia.

A ja piszę o tej wczesnej porze, bo Noel coś jakby miała rozwolnienie, więc nie dość że biegamy często na siku po Furosemidzie na wodę w płucach, tak i pobiegamy na nr 2, choć środki zapobiegawcze już zostały wepchnięte do paszczy 😉 Trzymajcie proszę kciuki, bo nadal pilnie potrzebne!!! 🙏

• Like 1
Posted

Drodzy odwiedzający! 😇

Widzę, że zebra coś delikatnie sugeruje, ale jakoś nie ma śmiałości powiedzieć wprost...

Dnia 20.11.2022 o 15:05, zebrazebra napisał:

(...)
Ja sama rzdko bywałam w ostatnich latach na forum, bo był to dla mnie niezwykle ciężki czas, pod każdym względem.

Brak pracy, bardzo zły stan zdrowia fizycznie i psychicznie. (...)

Dnia 19.11.2022 o 21:28, zebrazebra napisał:

(...)

Niestety moja siostra (...) Dodatkowo jest bez pracy, węc proszę, błagam o dalsze dobre myśli i kciuki, zwłaszcza że ona ma pod opieką przygarniętą 3 lata temu Sonię...
(...)

Podsumowując: zebra choruje i bez pracy, siostra w szpitalu i bez pracy, mama zebry na emeryturze, codzienne potrzeby, opłaty, leki zebry, siostry itd., karma, szczepienia, odrobaczenia, p/kleszczowe itp. dla Soni i Noelki, Furosemid i Cardisure dla Noelki, inne bieżące leki, jak np. na biegunkę, podkłady na sikanie po furosemidzie, wizyty u weta itd...

Może czas pomyśleć o przeniesieniu wątku do działu "Mają dom, ale potrzebują pomocy"...?
Jakiś bazarek by można ulepić itd... Mam trochę fantów... Ktoś coś...?

Czy ktoś z Was (bardziej stałych bywalców dogo niż ja) wie, czy jest tu jeszcze jakiś admin/moderator, do którego można się zwrócić o przeniesienie wątku?

Zebra, tylko nie protestuj, proszę! 😘

Posted
Dnia 27.11.2022 o 23:08, inka33 napisał:

Drodzy odwiedzający! 😇

Widzę, że zebra coś delikatnie sugeruje, ale jakoś nie ma śmiałości powiedzieć wprost...

Podsumowując: zebra choruje i bez pracy, siostra w szpitalu i bez pracy, mama zebry na emeryturze, codzienne potrzeby, opłaty, leki zebry, siostry itd., karma, szczepienia, odrobaczenia, p/kleszczowe itp. dla Soni i Noelki, Furosemid i Cardisure dla Noelki, inne bieżące leki, jak np. na biegunkę, podkłady na sikanie po furosemidzie, wizyty u weta itd...

Może czas pomyśleć o przeniesieniu wątku do działu "Mają dom, ale potrzebują pomocy"...?

Czy ktoś z Was (bardziej stałych bywalców dogo niż ja) wie, czy jest tu jeszcze jakiś admin/moderator, do którego można się zwrócić o przeniesienie wątku?

Dobry pomysł,a nie można inaczej tylko trzeba przenosić wątek?

Posted

Drodzy odwiedzający! 😇

Moderatorów nie ma, posty do admina czekają  na odpowiedź kilka miesięcy i nie wiadomo, czy się odpowiedzi doczekają. Z przeniesieniem wątku może być problem.
Może trzeba założyć nowy wątek w dziale "Mają dom..." i w pierwszym poście dać link do tego wątku.

Posted

Drodzy odwiedzający! 😇

Posted

inka33, dzękuję że tak wprost podsumowałaś moją sytuację. Rzeczywiście u mnie nie jest wesoło, ale są jeszcze piesy w gorszym położeniu, potrzebujące wsparcia, aby po prostu przeżyć. My jeszcze jakoś , marnie, bo marnie, ale zawsze, sobie radzimy, robię bazarki na miau.pl w dziale Pchli targ, jesli ktoś ma ochotę na coś fajnego, to zapraszam, jestem tam jako brooklynboogie 🥰

https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=215135&p=12669003#p12669003

https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=215101

https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=215155&p=12672615#p12672615

Robiłam przed pogorszeniem stanu nerwowego o ogólnej sytuacji trochę biżuterii, gdyby ktoś zechciał obejrzeć moje prace, to zapraszam na blog www.biznatica.pl 🙂

Wielkie dzięki wszystkim za każde wsparcie, dobrze że jesteście 💝

Z przenoszeniem wątku po prostu nie mam chyba siły walczyć. A dziś proszę o kciuki za moją wizytę u lekarza, aby wszystko poszło dobrze i abym dostała się na dobrą psychoterapię... I żeby Edyta skuteczne przeszła chemię, jest bardzo dzielna i zdeterminowana do walki...

Dziękujemy! 

zn.jpg

Sonisko.jpg

• Like 1
Posted
Dnia 28.11.2022 o 15:13, jola&tina napisał:

Moderatorów nie ma, posty do admina czekają  na odpowiedź kilka miesięcy i nie wiadomo, czy się odpowiedzi doczekają. Z przeniesieniem wątku może być problem.
Może trzeba założyć nowy wątek w dziale "Mają dom..." i w pierwszym poście dać link do tego wątku.

O, to jest jakiś pomysł. 🙂

Dnia 1.12.2022 o 06:59, zebrazebra napisał:

inka33, dzękuję że tak wprost podsumowałaś moją sytuację. Rzeczywiście u mnie nie jest wesoło, ale są jeszcze piesy w gorszym położeniu, potrzebujące wsparcia, aby po prostu przeżyć. My jeszcze jakoś , marnie, bo marnie, ale zawsze, sobie radzimy, robię bazarki na miau.pl w dziale Pchli targ, jesli ktoś ma ochotę na coś fajnego, to zapraszam, jestem tam jako brooklynboogie 🥰

(...)

Z przenoszeniem wątku po prostu nie mam chyba siły walczyć. A dziś proszę o kciuki za moją wizytę u lekarza, aby wszystko poszło dobrze i abym dostała się na dobrą psychoterapię... I żeby Edyta skuteczne przeszła chemię, jest bardzo dzielna i zdeterminowana do walki...

Dziękujemy! 

(...)

To może zrobić tak, jak pisze jola&tina...?

Potrzeby są zawsze duże, wszyscy o tym wiemy, jak pieseła jest niemłoda i choruje, a jeszcze ma "hrabiowskie podniebienie" i wymaga specjalnej karmy, która nie szkodzi żołądeczkowi...

Nie wiem, jak innym z dogo, ewentualnie chętnym do wsparcia Was przez miau, ale mi jakoś nie idzie dogadanie się z nim. Narowy jakieś ma czy inne fochy albo z naszym kompem się nie dogaduje... 😞

Kciuki trzymamy nieustająco - przymajmniej ja i nachalnie paczająca Bomba. 🙂

Buziaki! 😘

Posted
Dnia 5.12.2022 o 01:09, inka33 napisał:

O, to jest jakiś pomysł. 🙂

To może zrobić tak, jak pisze jola&tina...?

Potrzeby są zawsze duże, wszyscy o tym wiemy, jak pieseła jest niemłoda i choruje, a jeszcze ma "hrabiowskie podniebienie" i wymaga specjalnej karmy, która nie szkodzi żołądeczkowi...

Nie wiem, jak innym z dogo, ewentualnie chętnym do wsparcia Was przez miau, ale mi jakoś nie idzie dogadanie się z nim. Narowy jakieś ma czy inne fochy albo z naszym kompem się nie dogaduje... 😞

Kciuki trzymamy nieustająco - przymajmniej ja i nachalnie paczająca Bomba. 🙂

Buziaki! 😘

Dziękujemy, drapsiaj paczającą nachalnie Bombę 😍

Posted
Dnia 5.12.2022 o 20:28, Nadziejka napisał:

Kolczyki SERCA RÓŻOWE - 15mm - 6574120116 - oficjalne archiwum Allegro

Z wszelką modlitwą zapraszam z calej duszy

Nadziejko, wspaniale, że chcesz wspomóc moje psiaki, ale czy taki bazarek nie jest wbrew regulaminowi? Z tego co pamiętam, bazarki można robć tylko na psy bezdomne lub na tymczasie, natomiast Noel i Sonia mają domy stałe, żebyśmy nie miały problemów 🤨 Może przenieść ten bazarek do działu Pomoc dla ludzi, wtedy byłaby jasna sytuacja. Ja naprawdę jestem wykończona psychicznie do granc możliwości i nie chcę dodakowo afery tutaj . 

Nadziejko, proszę przenieś bazarek lub zmień jego cel, bo nie będę mogła przyjąc pomocy w takiej formie. Jesteś przekochana i dziękuję, że podjęłaś taką inicjatywę, ale nie chcę mieć jeszcze problemów na forum, zwłaszcza dotyczących pomocy finansowej.

Jeśli ktoś chce mnie wspomóc, proszę o wiadomość na maila, poza forum. 

Moj email [email protected]

Dnia 5.12.2022 o 23:46, inka33 napisał:

Nadziejko, serdeczności! 🥰

Tylko, żebyś kłopotów sobie nie narobiła, łojojoj...! 😱😱😱

Dokładnie, nie wiem , czy taką pomoc będę mogła przyjąć, to bardzo niezręczna sytuacja... Nie wiem co robć...

Posted

Nadziejka, pieknie dziękuję, chciałabym aby wszystko było zgodnie z prawami tu obowiązującymi i sprawiedliwie.

Jesteś wielka, bardzo dziękuję z pomoc! 🥰🥰

Posted
Dnia 6.12.2022 o 09:21, Nadziejka napisał:
 Juz poczarowalalm na dziale,,Pomoc dla ludzi,, 
 Zebro sciskam za wszytko i prosze tez o modlitwę wszelką za Nadziejkowo 

Dziękuję z calego serca, również ściskam, modlitwy za Nadziejkowo zapewnione! ❤️

• Like 1
Posted
Dnia 8.12.2022 o 09:45, mari23 napisał:

Zaraz wpłacę kolejną i ja ❤️ 

❤️❤️❤️