Jump to content
Dogomania

OFIARY SCHRONISKA ! ! ! Żywe trupy błagają o PILNE WSPARCIE ! ! !

Recommended Posts

Posted

[quote name='__Lara']No jasne, super pomysł :)

A co do wysyłki listów pocztą - ktoś napisał, że musza być wysyłane z żółtą karteczką, z napisem: bardzo ważne, tzn. dać znać na poczcie, że listy mają być wysłane do urzędów i oni sami to tak opieczętują czy jak, czy jest za to jakaś dodatkowa opłata (pewnie tak)?[/quote]
Listy należy wysyłać poleconym + potwierdzenie odbioru ( to jest ta dodatkowa żółta karteczka), czyli do każdego listu masz na poczcie wypełnić dwa druki.
Zaznaczam sobie wątek.

Posted

DZiewczyny..tak jak przypuszczałam , cegielki już się kończa...następną aukcję zróbcie wyróżnioną, ale wtedy koniecznie musi być kilkaset cegiełek nie 100 bo pojdą w kosmicznym tempie a dodatkowo można w Allegro umiescić linka (jeśli można a chyba tak) z wątkiem listu do wysłania...ja widzę, że naprawdę to ma spory odzew..a jak ktoś nie będzie mogł kupić cegiełek to chociaż list wyśle:) Tylko, że to jest "na już" bo przypuszczam ze cegielki za chwilke sie skończą- zostało tylko 15 sztuk (a o 3.00 bylo jeszce 55):lol:To dobra akcja, bo 2 w jednym:)Ja zaraz wątek z listem przeslę na NK do miłośników zwierząt:lol: CZy coś wiadomo o Smarczku i Latce??

Posted

No kto tutaj "dowodzi"?
Wygląda na to, że pewne sprawy wyrwały się spod kontroli... Każdy chce pomóc, ale "sobie rzepkę skrobie"...

Tak się nie da :shake: bo się pogubimy...

[SIZE=4]Boluś [url=http://www.dogomania.pl/forum/f28/czekoladowy-pudelek-bolus-z-obozu-zaglady-pilnie-szuka-dt-127985]Czekoladowy Pudelek BOLUŚ z OBOZU ZAGŁADY pilnie szuka DT!!! - Dogomania Forum[/url][/SIZE]

Posted

[quote name='Foksia i Dżekuś']wyslalam ten link do ktoz ,do programu kundel bury i kocury oraz do gazety krakowskiej ,moze nam pomoga ,trzeba koniecznie naglasniac sprawe Olkusza ,nie mozemy w niskonczonisc przymykac oczy na to co sie tam dzieje , nawet ja przyjeżdzaj psy do progrmau to sie mowi ze z pseudoschroniska ale nie wymienia sie nazwy niby dla dobra zwierzat ale przeciez nie wycigniemy z tamtad kazdego zwierzecia wiec zeby je ratowac nalezy zrobic cos zeby odebrali facetowi koncesje na prowadzenie schroniska ,zeby przejeli to ludzie a nie oprawcy.
mam nadzieje że odpowie tez za krzywdy tych zwierzat prawanie:mad: ,bo napewno odpowie na sadzie ostatecznym bo to o nim beda sadzic zwierzeta :angryy: jego rodzina ktora korzysta z dobrodziejstw na krzywdzie bezdomnych zwierzat napewno tez za to odpowie bo napewno wiedza co sie tam dzieje :angryy:[/quote]

kto do cholery jasnej przymyka oczy???
jak myślisz-o czym świadczy fakt że wszystkie sprawy przeciwko niemu są umarzane??
myślicie Że ktoz nie wie co tam sie dzieje?a może powiatowy nie wie?
albo wojewódzki?albo prokuratura,która umarza jego sprawy tez nie wie?

słucham-jaki jest Wasz plan???bo na pewno taki macie,prawda?

będziecie pisac petycje i co dalej?macie jakieś dowody?rozgrzebałyście mrowisko,a nie macie nawet kija.
czekam na pv.

Posted

[quote name='Ada-jeje'][SIZE=3][B]Zaraz przychodzi Ulaa i hanek i bierzemy sie do roboty.[/B][/SIZE]
Bedziemy tez dzwonic do osob ktore pomoga nam w zorganizowaniu tej akcji.[/quote]

Jeżeli będę tylko mogła w czymś pomóc to kontaktujcie się ze mną.

Posted

[quote name='Ulaa']No kto tutaj "dowodzi"?
Wygląda na to, że pewne sprawy wyrwały się spod kontroli... Każdy chce pomóc, ale "sobie rzepkę skrobie"...

Tak się nie da :shake: bo się pogubimy...

[SIZE=4]Boluś [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f28/czekoladowy-pudelek-bolus-z-obozu-zaglady-pilnie-szuka-dt-127985"]Czekoladowy Pudelek BOLUŚ z OBOZU ZAGŁADY pilnie szuka DT!!! - Dogomania Forum[/URL][/SIZE][/quote]
Ulaa trochę nie zrozumiałam Twojego postu...przecież o ile wiem, nikt nic nie robi bez Waszej wiedzy i przyzwolenia ...dajemy propozycje, podpowiadamy, bo tyle możemy..ale nie śpimy i tak jak umiemy i Wy podpowiadacie, tak pomagamy i robimy..nie wiem tylko czy to co robimy w takim razie jest dobre:cool3:Moze wyjasnij o co chodziło w Twojej wypowiedzi??

Posted

[quote name='irenaka']Listy należy wysyłać poleconym + potwierdzenie odbioru ( to jest ta dodatkowa żółta karteczka), czyli do każdego listu masz na poczcie wypełnić dwa druki.
Zaznaczam sobie wątek.[/quote]

A z Irlandii jak mam wysylac? Bo zaraz w imieniu calej Agencji :cool3: wyslé kilka listów jutro z pracy. Polecone tez mamy, ale nie ma napisu z zóltá karteczká "wazne".

Posted

[quote name='koala']to ja tak gwoli formalności zapytam czy wysyłać petycje za pośrednictwem Poczty Polskiej czy też drogą
e-mailowa?[/quote]

Koala, ja bardziej wierzę w pocztę tradycyjną :)
Ale mailowo też można :)

Posted

[quote name='gameta']Koala, ja bardziej wierzę w pocztę tradycyjną :)
Ale mailowo też można :)[/quote]

Obie drogi sa dobre, moim zdaniem. Chociaz, niektorzy wola "tradycyjna' poczta otrzymywac pisma ale te elektroniczne sa narowni wazne.

Posted

[quote name='koala']to ja tak gwoli formalności zapytam czy wysyłać petycje za pośrednictwem Poczty Polskiej czy też drogą
e-mailowa?[/quote]
Wszystkie pytania odnosnie krokow pomocoowych, wysylania listow itd, piszcie w tym specjalnym watku do tego zalozonym.

I tam zapraszamy Ulaa aby koodrynowala, odpowiadala,zalecala itd. a ten watek ma byc tylko dla biedakow, tak sobie zyczyly organizatorki.

Watek od listow:

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f402/olkusz-oboz-zaglady-zwierzat-wyslij-list-127970/#post11503011[/URL]

Posted

:roll: tak sobie net przegladalam, warto wiedziec z kim sie rozmawia i ciekawą rzecz znalazlam:
[url=http://www.milw.pl/onas.php?go=wice]

Co wcale nie znaczy ze immunitet jest, mozna skarge smialo skladac.
A tym bardziej pisac do GLW.

Ada, powiadom p.Muche i koalicjantow aby tez pisali.

Posted

[quote name='ARKA']:roll: tak sobie net przegladalam, warto wiedziec z kim sie rozmawia i ciekawą rzecz znalazlam:
[url=http://www.milw.pl/onas.php?go=wice]
[/quote]

jakos zaden z przedstawionych waznych panow nie wzbudzil intuicyjnie mojego zaufania ani sympatii. Nie wygladaja na takich coby sie nad kulejacym bezdomnym psem na ulicy pochylili.:p
Ale moze ja niesprawiedliwa jestem:p

Posted

Zostały trzy cegiełki do kupienia:lol:Jeszcze "chwila" i aukcja będzie zakonczona..nie chcę rozsyłać apelu o akup cegiełek na NK jeśli te cegiełki tak szybko sie rozchodzą, dlatego proponuje wystawienie większej ilości bo siedzenie i rozsylanie maila sporo zajmuje czasu i nie chcialabym rozsylac, po czym dane mialyby być nieaktualne ( ta aukcja trawala 2 dni niecale tamta chyba 1 dzień)...To cudowne a ponieważ jak same pisałyście pieniążkow będzie potrzeba co niemiara, bo akcja jest przeogromna- warto "kuć żelazo"...Jeśli będzie nowe Allegro- proszę o namiary, będe rozsyłala po NK link.

Posted

[quote name='gonia66']Ulaa trochę nie zrozumiałam Twojego postu...przecież o ile wiem, nikt nic nie robi bez Waszej wiedzy i przyzwolenia ...dajemy propozycje, podpowiadamy, bo tyle możemy..ale nie śpimy i tak jak umiemy i Wy podpowiadacie, tak pomagamy i robimy..nie wiem tylko czy to co robimy w takim razie jest dobre:cool3:Moze wyjasnij o co chodziło w Twojej wypowiedzi??[/quote]

Rozumiem, że każdy chce pomóc jak tylko może, jednak na samym początku akcji niekoniecznie warto walić w każde napotkane drzwi i krzyczeć, nie mając wystarczających informacji... Bo nie za każdymi drzwiami stoi osoba przychylna lub choćby kompetentna.
O to mi chodziło - najpierw plan działania a potem same działania - aby wszystkiego nie popsuć. Tylko tyle :)

[quote name='ARKA']Wszystkie pytania odnosnie krokow pomocoowych, wysylania listow itd, piszcie w tym specjalnym watku do tego zalozonym.

I tam zapraszamy Ulaa aby koodrynowala, odpowiadala,zalecala itd. a ten watek ma byc tylko dla biedakow, tak sobie zyczyly organizatorki.

Watek od listow:

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f402/olkusz-oboz-zaglady-zwierzat-wyslij-list-127970/#post11503011[/URL][/quote]

Arka co Ty pleciesz :roll: Nie będę niczego zalecać, bo się na tym nie znam - to między innymi ty jesteś skarbnicą informacji w tych sprawach.
Pozwól, że będę brała udział w wątkach wg własnego uznania ;)

[SIZE=5][B]Smarczek, Łatka, Boluś i Czekuś muszą jutro opuścić szpitalik.
[U]TYMCZASY BARDZO POTRZEBNE!!![/U]
[/B][/SIZE]

Posted

I jest od listopada nowy Glownu Lekarz Weterynarii a ja wierze w "swiezy wiatr i sprzatanie", poki co.......
Nie umiem tylko znalezc adresu pocztowego i e-mial, moze ktos znajdzie?:oops:

[B][I][COLOR=#000066]Janusz Związek
Główny Lekarz Weterynarii[/COLOR][/I][/B]

Posted

[B]Główny Inspektorat Weterynarii
ul. Wspólna 30
00-930 Warszawa[/B]
tel. 022 623 20 89, fax. 022 623 14 08
email: [email][email protected][/email]

[url=http://www.wetgiw.gov.pl/index.php?action=art&a_id=1930]Inspekcja Weterynaryjna - Główny Inspektorat Weterynarii[/url]

Posted

Arko i pozostali dogomaniacy prosimy nie obrazajcie sie za niefortunne slowa Uli, ona nie miala nic zlego na mysli, chcialysmy tylko zeby byl osobny watek ktory jak widze juz zalozyla Arka za co Ci dziekujemy, ale sprobujcie i nas zrozumiec odbieamy cala mase telefonow, PW i kazdy chce pomoc za co jestesmy wdzieczne, tylko chcemy to wszstko jakos w jedna calosc zebrac i madrze wykorzstac wasze rady. A juz jutro musimy odebrac psy z lecznicy co nam znow zajmnie caly dzien zeby je gdzies ulokowac. [B]Dzisiaj tez dowiedzialysmy sie ze schronisko nie ma przedluzonej umowy na dalsza dzialalnosc na rok 2009. [/B]Jutro zaraz z rana dzwonie do UM do OL i napisze na watku jakie uzyskalam informacje. Ta wiadomosc napisze na obecnym watku i na watku zalozonym przez Arke dotyczaca petycji. Wysylanie petycji, to co przygotwala Arka, i wszystkie rady Arki.
Sorki ze wykasowalam pewne zdania ale mogly one wiecej zaszkodzic anizeli pomoc. :oops: