Ada-jeje Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 Na fotkach zalaczonych z 2005 roku widac u psow chore oczy, takie same sa teraz jak tam bylysmy i u tych ktore wyciagnelysmy, czyli ten horror tam trwa, a ja myslam ze po procesie tam sie poprwawilo tylko na skutek braku kontroli, znow doszlo do tego samego dramatu, a jak teraz to zobaczylam to tam sie nic nie zmienilo. PROSIMY W POSZUKIWANIACH, LOKUM GDZIE MOZNA BY UMIESCIC OKOLO 50 PSOW. Moze byc nawet u prywatnego gospodarza, murowana stodola lub budynek ktory na szybko mozna przystosowac do przetrzymania tych psow. Quote
basia0607 Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 Widzę, że sprawy nabierają kształu. Myślę, ze szykujecie miejsce dla najcięższych przypadków ? Ada-jeje, chyba masz ludzi do pomocy ? bo to ogrom pracy. Czy ja się doproszę o jakieś zdjęcia ? Quote
Kruszynka86 Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 Matko Boska jestem w szoku sama nie raz miałam styczność ze schroniskami i przytuliskami ale z czyms takim spotykam sie pierwszy raz w życiu nie widziałam tak tragicznego traktowania zwierzat przez ludzi którzy powinni im teoretyczniue pomagac i znajdować domy. To jest chore nie luiczą sie zwierzeta tylko pieniadze jakie dostaja na nie az chce sie powiedzieć "Boże widzisz i nie grzmisz"... Quote
dorixx Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 Jak znajdzie się już lokum mam do oddania kilka grubych kołder, poduszki, koce, na rozkaz zawiozę i przekażę gdzie trzeba! Quote
Ulaa Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 Wątek Bullterierka Zulusa: http://www.dogomania.pl/forum/f28/bullterier-zulus-z-obozu-zaglady-nosowka-parwo-pilnie-potrzebne-wsparcie-fin-dt-127921/#post11499059 Znowu sobie popłakałam nad fotami, a przecież my tam byłyśmy zanim ściął mróz. Teraz im łapki do tego bagna poprzymarzały :placz: Quote
Basia i Barni Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 Czyli miałam rację ,że to oto schronisko chodziło- piękne żółte budy . to jest przerażające co tam się dzieje. Pozostaje tylko porobić fotki i zebrać materiały dowodowe . Wyciagnąć ze pare psiaków w najgorszej sytuacji - porobić zdjęcia -jako dowód Opłacić poradę dobrego adwokata wziąść do schroniska postronnego -zaufanego weterynarza by mógł napisać sprawozdanie z wizyty. i nagłośnić to w mediach Tvn , Polsat coż można zrobić przeciez osoba prywatna nie jest kimś nietykalnym można ją sądzić jak każdego innego człowieka też musi liczyć sie z prawem Quote
Ada-jeje Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 Tak mam ludzi do pomocy i dlatego nie mozesz sie doprosic o zdjecia bo ja ich nie robie, :shake: zas hanek plodzi pisma, ja z reguly obsluguje telefon. O widze ze sie Ulka odnalazla. :multi: Quote
Ulaa Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 i drugi psiuniek wyrwany... http://www.dogomania.pl/forum/f28/pitbull-zeus-z-obozu-zaglady-chudzielec-z-parwo-nosowka-potrzebne-wsparcie-dt-127923/#post11499179 Quote
Martali Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 Skopiowałam zdjęcia Zeusa tutaj: Po prawej Ten obrazek został przeskalowany. Kliknij tutaj, by zobaczyć go w pełnym rozmiarze. Oryginalne wymiary obrazka 732x464, rozmiar 45KB. Ten obrazek został przeskalowany. Kliknij tutaj, by zobaczyć go w pełnym rozmiarze. Oryginalne wymiary obrazka 664x483, rozmiar 46KB. Ten obrazek został przeskalowany. Kliknij tutaj, by zobaczyć go w pełnym rozmiarze. Oryginalne wymiary obrazka 651x675, rozmiar 62KB. Ten obrazek został przeskalowany. Kliknij tutaj, by zobaczyć go w pełnym rozmiarze. Oryginalne wymiary obrazka 681x323, rozmiar 35KB. Ten obrazek został przeskalowany. Kliknij tutaj, by zobaczyć go w pełnym rozmiarze. Oryginalne wymiary obrazka 466x648, rozmiar 38KB. Quote
Basia i Barni Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 straszne -okropne -tragedia. Musimy coś zrobić przeciez nie wyciągniemy całego schroniska :angryy: Quote
Daria_13 Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 Biedne psiulki. Czy mają już zapewnione jakieś schronienie? czy dalej nic? Quote
Saphira Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 Czytam te wszystkie wątki na dogo i krew mnie zalewa ze złości. Nie po to weszliśmy do UE żeby tolerowac takie bezprawie. Tu najbardziej potrzeba stworzenia jednej silnej organizacji prozwierzęcej opłacającej dobrych prawników i zaangażowanych dziennikarzy, którzy by wyciągali to wszystko na światło dzienne. Co z tego, ze ze zbiorek na dogo uratujemy 50 kolejnych psów skoro 500 gdzie indziej zdechnie z głodu i okrutnych warunków. Mało tego są osoby , ktore z tego nieszczęścia psiego świetnie żyją i zupełnie nie zależy im na zmianie sytuacji. I nie są to niestety tylko właściele schronisk. Quote
Basia i Barni Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 Saphira zgodze sie z toba trzeba to nagłośnić wejść z buciorami tam co z tego ,że 50 psów wyciągniemy jak na ich miejsce przyjmą drugie tyle. a reszta tam zostanie Quote
Foksia i Dżekuś Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 Ulka18 napisał(a):Ja bym naslala na nich Polsat, oni sa bardzo prozwierzecy. W koncu musi sie ta rzez przerwac. Nie wiem jak Wy, ale ja juz nie moge czytac, ze TOZ nic nie moze zrobic, ani powiatowy, ani nikt inny i ze wielu juz probowalo, starzy dogomaniacy znaja proby 'obalenia' wlasciciela tego schroniska. Mozna zasypac skrzynke Polsatowskiej Interwencji dziesiatkami maili, moze Pania posel Muche ruszy, Biuro Lobbingu Prozwierzecego. Dziesiatki, setki maili rusza w koncu skostniala machine. Nie da sie przeciez wyciagnac calego tego 'schroniska' do hotelikow, skad na to wziac srodki ? A ten debil bedzie kolejne psy przyjmowal. Ula wlasnie czegos od dluzszego czasu nie rozumiem ,tak jak napisalas kazdy mowi ze nie da sie z tym nic zrobic ze facet ma plecy ale ja uwazm tak jak ty ze trzeba to naglosnic gdzie sie da ,jezeli jest tyle osob ktore tam bywaja ,maja zdjecia wyciaganych psow i moga opowiedzic co sie tam dzieje to powinno to wyjsc w koncu na swiatlo dzienne:angryy: bo tak jak piszesz nie mozliwe jest wyciagniecie kazdego z tamtad psa , Powinna przejąc to schronisko jaksa fundacja ktora zapewnila by zwierzaka przynajmniej to co schronisko powinno zapewnic. Quote
E-S Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 Wrzucam prośbę o pomoc prawną na listę dyskusyjną lexa (prawnicy), nie znam osobiście nikogo z adwokatów czy radców prawnych z tych okolic, ale może na liście ktoś stamtąd jest. Zastanawiam się, czy wypożyczenie od firmy detektywistycznej ukrytej kamery nie rozwiązałoby problemu udokumentowania przestępstwa znęcania się nad zwierzętami i łamania przepisów ustawy i rozp.? Macie znajomego detektywa w Katowicach, Krakowie albo gdzieś tam w okolicy? Dowody to podstawa niestety. Ewa Quote
Saphira Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 [quote name='Basia i Barni']Saphira zgodze sie z toba trzeba to nagłośnić wejść z buciorami tam co z tego ,że 50 psów wyciągniemy jak na ich miejsce przyjmą drugie tyle. a reszta tam zostanie Ja nie mialam na myśli tylko Olkusza. Problem jest ogólnopolski i moim zdaniem takich katowni się nie zlikwiduje jeżeli nie będzie współdziałania organizacji spolecznych, mediow i politykow. I trzeba wciągać w to organizacje prozwierzece z poza granic Polski. Niech linczują za to naszych wspaniałych polityków na forum unijnym. Za to też są kary. Quote
Saphira Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 ARKA ! Masz całkowitą rację i właśnie to próbuje tłumaczyć. Trzeba tak działać żeby kasa pochodzila z budzetu bo zgodnie z ustawą się należy. Na karmę i leczenie psów a nie na prywatne potrzeby właściciela schroniska. Ile dziewczyny są w stanie uzbierać na dogo? Quote
ARKA Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 [quote name='Ada-jeje']PROSIMY W POSZUKIWANIACH, LOKUM GDZIE MOZNA BY UMIESCIC OKOLO 50 PSOW. Moze byc nawet u prywatnego gospodarza, murowana stodola lub budynek ktory na szybko mozna przystosowac do przetrzymania tych psow. Ada z calym szacunkiem ale trzeba miec duzo kasy aby takimi psami potem sie zaopiekowac. Glownie zapewne leczyc, suki ciachac bo zaciazone,szczepic itd. Nie pisze tego po to aby Cie zniechecach tylko czy masz tego swiadomosc. Ile tam obecnie moze byc psow, w olkuskim schronisku? I jesli nie zacznie sie masowego najpierw dzialania aby zamknac to miejscia na przyjmowanie zwierzat to po miesiacu masz nowe 50 psow, conajmniej,tam. Quote
ARKA Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 Grunt - Działka pomieszczenie skupu żywca (515673834) - Aukcje internetowe Allegro Na działce znajduje się . Punkt skupu żywca o powierzchni zabudowy 214m2 a powierzchnia uzytkowa 191m2 . Budynek wolno stojący, murowany ,dach dwu spadowy o konstrukcji żelbetowej kryty papą na lepiku . Zbubowany do celów skupu żywca . Wymaga bieżącego remontu . Remont może być uwzględniony w cenie wynajmu . Wjazd i wyjazg na teren skupu jest wyłożony trelinką , istnieje również rampa załadunkowa . Cena bardzo przystępna do uzgodnienia . Zainteresowanych zapraszamy do oglądnięcia . tel 0-14 67-82-086 693-55-66-20 Powierzchnia w mkw3000 Typ działkipod inwestycję Ogrodzeniejest Dojazdasfaltowy Mediaprąd, woda, gaz, szambo Quote
epe Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 Ada! W Małopolsce Radłów jest w tarnowskim- niestety,trochę daleko! Chyba,że to inny Radłów. Quote
Martali Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 Myślę, że trzeba tą sprawę nagłaśniać.. Quote
Ada-jeje Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 Arko ja tez sie martwie kasa ale ja tam bylam, ja to widzialam, ja nie moge o tym zapomniec, naturalnie trzeba dzialac rownorzednie, ale nie jestem w satnie wejsc tam drugi raz i zostawic psy najbardziej cierpiace, nie majace szans na przezycie, moze to brutalne ale wole eutanazje niz patrzec na cierpienia tych psow. Zgadzam sie rowniez z tym zeby udaremnic mu dalsze zawieranie umow z gminami i przyjmowanie zwierzat. Wiem w co sie pakuje ale licze tez na pomoc, wiadomo ze nie jestem w stanie sama tego przeforsowac. Trzeba tez popatrzec na mapie gdzie jest ta miejscowosc do ktorej podalas link. Mam tez namiary na dwa miejsca u nas, moze jutro uda mi sie tam podjechac i dowiedziec czy cos z tego bedzie. Quote
Ulaa Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 Nowa aukcja cegiełkowa: POMOCY!!! Ofiary schroniska- JAK ŻYWE TRUPY! 5zł (517341753) - Aukcje internetowe Allegro proszę, rozsyłajcie... Quote
Ewa i flatki Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 Dziewczyny - trzymajcie się i walczcie! O ile tu w Warszawie będzie można coś pomóc, pójść pyszczyć czy choćby robić tłum to będę do dyspozycji, tylko muszę wiedzieć wcześniej, żeby się pozamieniać w pracy. Quote
Recommended Posts