Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 106
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Super

Do pucharu są liczeni wszyscy którzy będą brali udzial w zawodach. Nikt już nie będzie patrzył na przynależnośc klubową - i nie będzie tak (w mojej klasie, że Puchar Polski wygrywał gość który był max. 8 na zawodach a należał do klubu).

Cieszy mnie również fakt, że będzie osobny puchar w canicrossie i Skijoringu. Jak dla mnie przynajmniej na razie chwała organizatorom.

Zobaczymy jak będzie w praniu.

pozdrawiam

Posted

Czy naprawde az "tak wielu" forumowiczów wybiera sie po Złotego Buta?

szczerze mówiąc to myslalem ze bedzie ostrzejsza wymiana zdan w tym topicu, ale nic to.

Ponowię wczesniejsze moje pytanie (chyba kiedys pytałem w innym topicu):

Jak mniej wiecej wyglada trasa? Ile jest tak w km tej gorki? No i oczywsicie kto sie zglosil i do jakiej klasy?

Super

Do pucharu są liczeni wszyscy którzy będą brali udzial w zawodach. Nikt już nie będzie patrzył na przynależnośc klubową

:D :D :D :D :D

Posted
Czy naprawde az "tak wielu" forumowiczów wybiera sie po Złotego Buta?

szczerze mówiąc to myslalem ze bedzie ostrzejsza wymiana zdan w tym topicu, ale nic to.

Ponowię wczesniejsze moje pytanie (chyba kiedys pytałem w innym topicu):

Jak mniej wiecej wyglada trasa? Ile jest tak w km tej gorki? No i oczywsicie kto sie zglosil i do jakiej klasy?

Ja sie zglosilem.Oczywiscie do C1

A co do trasy to taka jak w zeszlym roku:)

Kto wie ten byl, a kto nie byl(patrz-->husky-regan) niech nie pęka i przekona sie na miejscu o tym jak wyglada Radocka Gora :)

Posted

Z tej górki to jest tak mniej więcej 30 sekund. :D :wink:

52.jpg

Wyobraź sobie, że stoisz tak by mieć powyższy widok. Kierunek jazdy po starcie jest wzdłuż Twojej prawej ręki, grzbietem, delikatnie pod górę.

26.jpg

Start jest po trawie, a potem jedziesz taką drogą.

13.jpg

15.jpg

18.jpg

po czym góra się kończy i trzeba zapitalać w dół po kamolach.

Na końcu zjazdu jest skrzyżowanie, na którym skręcasz 90 stopni w lewo i jedziesz ponownie wzdłuż tego grzbietu, tyle że doliną pod nim w przeciwnym kierunku. Troszkę pod górkę, troszkę w dół, troszkę trawersując zbocze po grząskiej trawie, aż zaczyna się podjazd. Nie duży, potem w prawo i trochę płaskiego dla odpoczynku. A następnie ogólnie mówiąc kierując się na lewo zataczasz łuk i wjeżdżasz na górę (nie licząc drobnego zjazdu do rowka, potem już tylko pod górę, miejscami stromo :wink: ).

Dojazd do mety znów po trawie.

33.jpg

37.jpg

55.jpg

No, już prawie meta, a przed chwilą gdzieś tam na dole po prawej jechałeś. :wink:

Uwaga.

Opis dotyczył trasy zeszłorocznej, dł. 4,25 km.

Posted

Cóż ! jestem pod wrażeniem.

PO Grzesiowych opisach i fotach już wiem gdzie bede miał najwieksze problemy i mysle ze wcale nie bedzie to podjazd, podbieg, gorka, stroma gorka.

Ja sie zglosilem.Oczywiscie do C1

Więc oczywiście znowu powalczymy !

Posted

Taaaa powalczymy, z wlasnymi slabosciami :)

Ale damy rade.Bedzie dobrze, mam nadzieje :)

Ostatnio startowalem z 2 psami i ukonczylem wiec teraz z 4 tez chyba dam rade :)

Posted

Za tydzień będzie już po wszystkim, a tu ciągle nic nie wiadomo kto będzie a kto nie :evil:

Poza tym, to u nas spadł śnieg :lol: Co prawda nie u mnie bezpośrednio ale ciut wyżej w górach zabieliło, że aż miło. A prognoza na najbliższy weekend tez jest obiecująca, bo ma być do -7 i padać śnieg :o Więc... Sanie gotowe?? :wink:

Posted

Na weekend ma padać śnieg - a ja nie mam nart i nie umiem na nich biegać. Teraz jestem w rozsterce czy wogóle jechać. bo co będzie jak przejade 500 km z nastawieniem na canicross a tu, cross odwołany i trza na nartach zapylać. :-?

Posted

To podobnie jak VELO ale Prochal powiedział że jak ktoś chce jeżdzić po śniegu i jeszcze znajdzie 2 podobnych warijatów to klasa będzie

Posted
Na weekend ma padać śnieg - a ja nie mam nart i nie umiem na nich biegać. Teraz jestem w rozsterce czy wogóle jechać. bo co będzie jak przejade 500 km z nastawieniem na canicross a tu, cross odwołany i trza na nartach zapylać. :-?

Giziu, jak chcesz, to dam ci na priv nr tel. do Prochala i przed wyjazdem zadzwonisz jakie są warunki.

Ja chcę startować w velo i mnie powiedział tak: "jak będą chętni do jazdy po śniegu na rowerach to będą jechać".

A swoją drogą, to myślę, że nie napada na tyle śniegu, by jeździć na saniach lub nartach.

Prognozy opadów śniegu już się przesuwają o jeden dzień, a jak się przesuną jeszcze o jeden, to śnieg zacznie padać w niedzielę. :wink:

Posted
To podobnie jak VELO ale Prochal powiedział że jak ktoś chce jeżdzić po śniegu i jeszcze znajdzie 2 podobnych warijatów to klasa będzie

O, cześć Tomek. :D

Posted

Właśnie zastanawiam się dlaczego jak jest śnieg to nie ma canicrossu, a co to po śniegu biegać nie wolno czy co?

Chyba zadzwonie do Prochala i zapytam czy jak będzie śnieg to będzie cross bo jechac 500 km żeby pokibicować do słaby interes.

Posted
Właśnie zastanawiam się dlaczego jak jest śnieg to nie ma canicrossu, a co to po śniegu biegać nie wolno czy co?

Chyba zadzwonie do Prochala i zapytam czy jak będzie śnieg to będzie cross bo jechac 500 km żeby pokibicować do słaby interes.

E no, regulamin mówi, że jak jest 3 startujących, to są klasyfikowani.

Widziałem już wyniki zawodów, gdzie były i buty i narty. :wink:

Od czego jest nazwa tych zawodów. :lol: :wink:

Posted

Hello

Nie wydaje mi sie ze sniegu bedzie na tyle zeby rozegrac dyscypliny zimowe.

Moze pruszyc w trakcie zawodow i to bedzie tyle :)

Ja tam zabieram wozek a sanie niech chwilke poczekaja jak bedzie bardziej plasko- np. do Lublinca :)

Posted

Właśnie dzwoniłam do Prochala i podobno jest ok. 80 załóg zgłoszonych, a więc w tym roku dość sporo będzie osób.

Mam tylko nadzieje, że nie spadnie jednak ten śnieg, bo będzie kiepsko na rowerze :roll:

Posted

:o no tak jak gadalismy - to bedzie horror jak te kamulce przykryje cieniutki snieg :evilbat: ... ja sie wtedy ustawiam z kostkami slomy w polowie tej cholernej gorki i bede was łapał! :D