Potter Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Rozumiem, że w kwestii kontaktu z ZK i ustaleniem pochodzenia psa zostanę przez kogoś wyręczona? Pytam się, bo chcę ustalić plan działań i z nikim się nie dublować. Quote
tifet Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Cloudy napisał(a):Umaszczona jak jest fila... (??) od dogów od dawna jest tutaj całe stadko osób... nie będę wytykać i rzucać nikami:evil_lol: filabrasileiro napisał(a):Witajcie, mi również wydaje się,że to fila, Wychudzona, zaniedbana - ale fila.Jest chyba znacznie niższa od suni doga? Odnośnie tatoo -jestem z Olsztyna w czwartek zadzwonię i sprawdzę. Prawdopodobnie jest to sunia z hodowli Amigo del Alma po Iwie z Pogranicza i Jeffie Chwaterubska Rokle urodzona pod koniec 2004 roku (zaraz sprawdzę z jakiego miesiąca) - jeśli to fila - w olsztyńskim oddziale jest zarejestrowany tylko jeden miot - właśnie z tej hodowli i z tego roku. Przeleję na nią jakiś pieniążek - niezależnie od tego czy okaże się filą, czy też dożycą. Niestety-tylko tak mogę pomóc :oops: Jeśli to jednak fila z Amigo del Alma - skontaktuję się z ówczesną hodowlą. Ale - najpierw muszę wiedzieć na pewno. Paulina - dziękuję za maila :) masz rację koło doga ona raczej nie stała... że mało to prawdopodobne... Quote
Nicol Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Wkleiłam bidulke tez na tosy na molosach, tam duzo dobrych ludzi, moze wspomogą jakimiś wpłatami. http://www.forum.**********/showthread.php?t=13033 A co do rasy to już dziewczyny z filek napisały, że to fila Quote
filabrasileiro Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Potter napisał(a):Rozumiem, że w kwestii kontaktu z ZK i ustaleniem pochodzenia psa zostanę przez kogoś wyręczona? Pytam się, bo chcę ustalić plan działań i z nikim się nie dublować. Tak - jak najbardziej. Dzisiaj ZK w Olsztynie nie pracuje, dlatego jutro dam znać, co udało się ustalić. Mam pytanie - ale proszę - nie zrozum mnie źle - pisałaś, że ona jest w budzie i kojcu - czy ona ma tam jakąś kołdrę? Filki nie mają podszerstka, a z niej taki szkieletor :-( Ja moge jej wysłać kołdrę - nawet jeśli ma - to będzie miała drugą - albo dostanie jakaś inna bieda w potrzebie. PS. Wysłałam też grosik dla Cezarii. Quote
PANGEA Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 [quote name='Kora']Paulina, dobra robota:loveu:. Dziewczyny zmienilam troche tytul. Jesli to do mnie, to naprawde niezasluzenie. Nic nie zrobilam. Rozpoznanie rasy, to zaden wyczyn Zwlaszcza siedzac sobie na fotelu, w cieplym mieszkaniu i pijac goraca herbate. Uklony dla latajacych po polach za psem Quote
Kora Posted December 17, 2008 Author Posted December 17, 2008 Moze byc i dla Ciebie;), ale w zasadzie to dla paulina k85 bo to ona do mnie napisala, ja wstawilam tylko temat. I pare fotek od Pauliny Quote
PANGEA Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 [quote name='Kora']Moze byc i dla Ciebie;), ale w zasadzie to dla paulina k85 bo to ona do mnie napisala, ja wstawilam tylko temat. uffff Musze sie przyznac, ze nie zadalam sobie trudu przeczytania calego watku. Dopiero ta fotka z nr tatoo mnie zmotywowala:oops: Quote
paulina_k85 Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 ..hihihihi to mamy trzy Pauliny :) jedna z forum i dwie z pola :) dziewczyna która mi pomagała również miała na imię Paulina; no i oczywiście nie możemy zapomnieć o Michale; który miał chyba najlepszy kontakt z suczką ;) Quote
paulina_k85 Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 ..aha a co do kwestii finansowej .. na chwilę obecną jestem spłukana ale jak tylko wezmę wypłatę na pewno się dorzucę ;) na razie kontaktowałam się z panem, który obiecał sfinansować pobyt pieska; dziś rano do niego dzwoniłam; mówił, że już wczoraj próbował się kontaktować <ale pani była zajęta - asystowała przy badaniu sunii> ale będzie próbował dalej ewent podałam mu adres e-mail .. myślę ze będzie git ;P Quote
Potter Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 filabrasileiro napisał(a):Tak - jak najbardziej. Dzisiaj ZK w Olsztynie nie pracuje, dlatego jutro dam znać, co udało się ustalić. Mam pytanie - ale proszę - nie zrozum mnie źle - pisałaś, że ona jest w budzie i kojcu - czy ona ma tam jakąś kołdrę? Filki nie mają podszerstka, a z niej taki szkieletor :-( Ja moge jej wysłać kołdrę - nawet jeśli ma - to będzie miała drugą - albo dostanie jakaś inna bieda w potrzebie. PS. Wysłałam też grosik dla Cezarii. Wczoraj dałam jej 2 koce do budy, ale mogę dać i kołdrę, bo kilka posiadamy z darów. Quote
gosia15 Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 W jej sytuacji przytulna buda w zadaszonym kojcu to zbawienie... gdyby nie Wasza pomoc, byłaby jeszcze w lesie... Quote
filabrasileiro Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Potter napisał(a):Wczoraj dałam jej 2 koce do budy, ale mogę dać i kołdrę, bo kilka posiadamy z darów. Super :) Daj jej jeszcze tę kołdrę..... A czy trzeba dosłać - dla innych? Jeśli trzeba - daj znać. Na molosach zbieramy dla niej pieniądze - oczywiście na konto Stowarzyszenia. Mysle, że juz jutro coś powinno się pojawić :) gosia15 napisał(a):W jej sytuacji przytulna buda w zadaszonym kojcu to zbawienie... gdyby nie Wasza pomoc, byłaby jeszcze w lesie... Ja to doskonale rozumiem. Nie krytykuję - tylko pytam i oferuję pomoc, taką jaką mogę zaoferować. I bardzo żałuję, że nie mogę oferowac więcej niż tylko pieniądze. Cieszę się, że KTOŚ sunię zauważył, zainteresował sie jej losem zamiast minąć obojętnie lub rzucić kamieniem i KTOŚ dał jej schronienie i jest już bezpieczna. Nie znam zwyczajów panujacych na forum dogomania, chcę tylko pomóc - na miarę sił i mozliwości. A przy okazji... w górę Cezario!:loveu: Quote
Potter Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 W Stowarzyszeniu wszystkiego brakuje, tak że z chęcią zaopiekuję się dodatkową kołdrą :lol:. Nasz wątek: http://www.dogomania.pl/forum/f28/jedrzejow-swietokrzyskie-zaglebie-glupoty-okrucienstwa-my-ratujemy-psy-106655/ Quote
rufusowa Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Ciotki od Fili....czy nie uważacie, ze to rasa specyficzna i nie dla każdego? pytam, bo ja tylko gdzieśtam czytałam przy okazji i dokładnie nie pamiętam i na rasie się nie wyznaję :razz: moze przy pisaniu tekstu do ogłoszeń warto by było zaznaczyć cos w stylu "dla znawców rasy" (to moze nieco odstraszać, bo nie jest aż tak popularna w PL) lub "tylko dla konsekwentnych" :cool3: Quote
paulina_k85 Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 chyba mam dobre wiadomości :) pojawiła się szansa na adopcję sunii :) Quote
Potter Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Odebrałam już jeden telefon w sprawie adopcji Cezarii, a w tym czasie na skrzynkę nagrały się 2 następne osoby w tej samej sprawie. Uważam, że dopóki nie skontaktujemy się ze ZK w Olsztynie i nie ustalimy hodowcy i ewentualnego właściciela oraz ich praw do zwierzęcia, to wszelkie rozmowy o adopcji powinny ulec zawieszeniu. Quote
paulina_k85 Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 moze przy pisaniu tekstu do ogłoszeń warto by było zaznaczyć cos w stylu "dla znawców rasy" (to moze nieco odstraszać, bo nie jest aż tak popularna w PL) lub "tylko dla konsekwentnych" :cool3:[/quote] dzwonił pan, który miał już pieska tej rasy tylko chyba mu zdechł :(<nie wnikałam> :( Quote
paulina_k85 Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Racja poczekajmy :) ale przynajmniej mamy jakieś dobre wiadomości:) Quote
filabrasileiro Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Jeżeli to rzeczywiście fila - to służę pomocą na temat charakteru, temperamentu i wychowania (na innych rasach się nie znam :oops: fila mam od 4 lat) To mój nr telefonu: 501891663 - gdyby ktoś chciał rozmawiać na temat fila. Może warto rozwazyć sterylkę suni przed wyadoptowaniem? By nie trafiła z deszczu pod rynnę. :shake: Paulina - wydaje mi się, ze zajmując się adopcją powinnaś właśnie wnikać w to co się stało z poprzednim pieskiem: w jakich warunkach mieszkał, ile mial miotów (jesli to sunia była, czy rodowodowe, czy też nie), ilu lat dozył i z jakiego powodu odszedł itp itd. Kiedyś szukałam domu dla innej filki i ilość telefonów od róznych dziwnych oszołomów po prostu mnie załamała. [quote name='Potter']W Stowarzyszeniu wszystkiego brakuje, tak że z chęcią zaopiekuję się dodatkową kołdrą :lol:. To wyslę 3 sztuki - tylko się upiorą i wysuszą :p Quote
Potter Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Wpłaty na Cezarię: - Pani Grażyna z Ustronia - 95 zł - Jola i Jeff - 100 zł - Pan Dominik z Radomia - 100 zł :loveu: Quote
Juzaczka Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Poszperałam po molosach i potwierdziły się moje podejrzenia. Wg mnie sunia nazywa się Donna Rubia Amigo Del Alma, w hodowli nazywana była Blondyną. http://www.forum.**********/showthrea...t=1667&page=17 (molosy) [quote=]"Odgrzeję" ten zimny temat ciepłymi newsami ;) Otóż dziś maluszki były w Olsztynie na przeglądzie hodowlanym :D Spisały się dzielnie, na miejscu zrobiły dobre wrażenie i zostały wygłaskane i nasłuchały się komplementów ;) Maleństwa mają tatuaże w uszkach numerki od 001 do 005. Okzało się, że jesteśmy pierwszym filowym miotem w oddziale olsztyńskim :) Szczeniole dostały fajny opisik i wogóle jakoś tak sympatycznie wszystko się potoczyło :) cytat stąd: (molosy) http://www.forum.**********/showthrea...t=1667&page=24 Próbuję się skontaktować z hodowczynią A z tego co wyczytałam w podanym wątku - ta suńcia już raz wracała do hodowli :( Kurcze, a tak starannie miały wybierane domki :( Quote
paulina_k85 Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Nie nie ja nie prowadzę żadnej adopcji. Chciałam wam tylko przekazać informacje, że dzwonił pan który jest zainteresowany psiakiem ale skierowałam go do SOZ :) ja się na tym nie znam :) pozostawiam sprawę "profesjonalistom" :razz: i mam OGROMNĄ nadzieję że sunia wreszcie znajdzie prawdziwy dom :multi: Quote
filabrasileiro Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Tak to jest z całą pewnością Dona Rubia Amigo del Alma - zwana kiedyś przez właścicieli hodowli Blondynką - z racji umaszczenia. Rozmawiałam przed chFilą z hodowczynią. Ania nie ma dostępu do netu do końca tygodnia co najmniej, ale - powiadomi drugą połowę hodowli i Paweł będzie się kontaktował wieczorem - tylko nie zrozumiałam, czy ze mną, czy ze Stowarzyszeniem :oops: Sunia pojawiła się na allegro jakoś w zeszłym roku - oddawana przez starszych ludzi z województwa warmińsko-mazurskiego z powodu alergii wnuczka. Rozmawiałam z tymi ludźmi, oferowałam swoją pomoc w adopcji (plus dobre rady: umowa adopcyjna, sterylizacja itp) - jednak mieli już zainteresowanych adopcją i nie odezwali się do mnie. Ale wierzcie mi - na allegro wyglądała zupełnie inaczej!:shake: Nie była też dopuszczana - w trakcie pobytu u tych starszych ludzi. Ciężko więc będzie ustalić ewentualnego właściciela - oprócz hodowli. Quote
Juzaczka Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Bidulka :( Trochę już przeszła w tym swoim życiu... A Filety takie uczuciowe i przywiązane do swoich ludzi ;( Quote
Potter Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Jeśli ktoś ma dzwonić do mnie, to albo późno wieczorem albo jutro, bo teraz nie będę dostępna pod telefonem. Quote
Recommended Posts