Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Patmol']tak

Ja mam dwa psy, jasnego i ciemnego-tej samej wielkości.
Jak jasny do kogoś podejdzie - ach, jaki słodki. Czy mogę pogłaskać?
Jak ciemny tez chce się przywitać - panika.[/QUOTE]

Ja tego u mnie nie widzę ;)

wręcz ludzie bardziej ciągną do czarnej kudłatej suki

w tym roku spotkałam straż (wlasnie na quadzie) w lesie miedzy grzybowem a dźwirzynem, moja suka była luzem (duża, czarna, kudłata) ale nic nie powiedział ;) więc zależy od człowieka

Posted

pewnie tak

czy wasze psy kąpią się w morzu?
w sensie -czy wchodzą chętnie? czy raczej tylko spacerują po plaży?
i czy trzeba je kąpać po takiej kąpieli?

Posted

[quote name='zmierzchnica']A wypełniałaś tylko ten formularz, czy dzwoniłaś jeszcze? :) No właśnie jest błąd, a jeśli są wolne miejsca, to szkoda żeby ktoś mnie ubiegł :diabloti: A tam się przejmujesz, wszystkie razem wiochy narobią :evil_lol: A tak serio, to moje psiska są w obcych miejscach zadziwiająco grzeczne i spokojne, więc z naszej strony nie powinno być problemu.. Kurczę, chciałabym, żeby nam się udało, bo nie mam pomysłu na inne miejsce, gdzie mnie z psami przyjmą :roll:[/QUOTE]

[URL]http://www.naslonecznej.pl/[/URL] tu też przyjmują z psami, opłata 20 zl ale za cały pobyt.

Posted

Ja czytałam, że raczej powinno się psa spłukać z morskiej wody. Ciekawa jestem jak u mnie będzie, ale nie wierzę, że będą pływać ;) Raczej się popluskają trochę i będą szaleć na plaży, jeśli się uda je puścić...:)

No, my już mamy zamówione Grzybowo na początek września :)

Posted

[quote name='Rinuś']W każdym domku jest łazienka tak?
Ja szukam czegoś na wrzesień aby pojechać z psem na weekend, najlepiej coś gdzie dojadę w dużej części autostradą, potem już nad morzem nie ma aż tak znaczenia jaką drogą.[/QUOTE]
domki są full wypas, wszystko jest :) 5 zł za psa za dobę

co do wody morskiej, byłam z Foxi nad morzem 5 razy, ona nie zna umiaru jeśli chodzi o wodę i pływanie. nigdy jej nie spłukiwałam, nigdy nic jej nie było, wodę morską też piła bo to nieuchronne. futro nad morzem zawsze ma cudownie puszyste :)

Posted

Zu nie pływa w morzu, przynajmniej nie w Bałtyku - chyba za zimno i zbyt duże fale, woli rzeki i jeziora ;) Ale nawet jak jej się zdarzyło wbiec za aportem to spłukiwałam ją normalnie pod prysznicem później, na wszelki ;)

Posted

[quote name='zmierzchnica']Ja czytałam, że raczej powinno się psa spłukać z morskiej wody. Ciekawa jestem jak u mnie będzie, ale nie wierzę, że będą pływać ;) Raczej się popluskają trochę i będą szaleć na plaży, jeśli się uda je puścić...:)

No, my już mamy zamówione Grzybowo na początek września :)[/QUOTE]

No to fajnie, może mój link się jeszcze komuś przyda - ja się zdecydowałam ze względu na dwuosobowe domki i przecenę po 19 sierpnia ;)

Sama jestem ciekawa jak mój szczeniak zareaguje na morze. Starszy pies już był i ponoć kąpał się chętnie, aż mu sierść pojaśniała ;) Tzn dobrze się wyprał ;)

Posted

W których konkretnie?
Wiele ośrodków zamyka się po końcu września bo pewnie mają za mało chętnych, ale myślę, że nadal można spokojnie jechać też gdzieś do pokoju. Może nawet lepiej, bo w październiku jednak potrafi być raczej chłodno, a domki zwykle nie są ocieplane.

Posted

[quote name='Patmol']pewnie tak

czy wasze psy kąpią się w morzu?
w sensie -czy wchodzą chętnie? czy raczej tylko spacerują po plaży?
i czy trzeba je kąpać po takiej kąpieli?[/QUOTE]

U mnie starsza suka od małego pływa w morzu. Od samego początku wskakiwała do wody, nie było z tym problemu.
NIgdy przez 13 lat swojego życia nie była spłukiwana po morskich kąpielach ;) zresztą zasolenie Bałtyku to jakiś żart, tam woda smakuje prawie jak w jeziorze.

Natomiast druga, młodsza pływa tylko gdy fale nie są zbyt duże. Na początku w ogóle nie chciała wchodzić, szczekała na fale :roll:

Starsza za młodu największą frajdę miała podczas sztormu, ale to na lince żeby jej przypadkiem woda nie porwała :eviltong:

Ale trzeba zwracać uwagę na temperaturę wody żeby potem pies wieczorem nie wył z bólu, zwłaszcza jeśli nie jest przyzwyczajony do kąpieli w zimnych zbiornikach. Temperatura w Bałtyku potrafi być na prawdę niska, chociaż w tym roku w wakacje jest w sam raz i nie ma sinicy ;)

Zaopatrzcie się w raczej ciepłe ciuchy jak chcecie wpadać we wrześniu/październiku.

• 3 weeks later...
Posted

Pięknie proszę o jakiś namiar na miejscówkę (najlepiej domki) w Łebie/okolicy
tylko w tam ma być względna pogoda podczas mojego urlopu :roll:

PILNE!!! bo wyjazd już za tydzień :modla:

Posted

[quote name='brzośka']Pięknie proszę o jakiś namiar na miejscówkę (najlepiej domki) w Łebie/okolicy
tylko w tam ma być względna pogoda podczas mojego urlopu :roll:

PILNE!!! bo wyjazd już za tydzień :modla:[/QUOTE]
o tej porze to można wybiuerac na kiejscu bo pewnie wszedzie pustki beda
poza tym na miejscu widac co i jak i mozna wybrac najlepszy

Posted

[quote name='WEIMAR']o tej porze to można wybiuerac na kiejscu bo pewnie wszedzie pustki beda
poza tym na miejscu widac co i jak i mozna wybrac najlepszy[/QUOTE]
Jakbym jechała sama, to mogę w ciemno
ale z dwoma psami i kotem to nie będę ryzykować :shake:

Posted

[quote name='brzośka']Jakbym jechała sama, to mogę w ciemno
ale z dwoma psami i kotem to nie będę ryzykować :shake:[/QUOTE]
ja bylem z jednym psem
wlasciciele pensjonatow widzac ze maja pustki nie mieli nic przeciwko

Posted

[quote name='WEIMAR']ja bylem z jednym psem
wlasciciele pensjonatow widzac ze maja pustki nie mieli nic przeciwko[/QUOTE]

Uwierz mi, że naprawdę jest różnica, jeśli jedzie się z jednym psem... A tu dziewczyna ma dwa i do tego jeszcze kot.
Sama za czasów, gdy miałam tylko jednego psa, mogłam jechać "na żywioł" i bez problemu znalazł się nocleg. Teraz, gdy mamy dwa psy, jest niestety trudniej i żeby znaleźć jakieś miejsce trzeba trochę podzwonić.

Posted

Najgorzej, że np. na stronie mają, że akceptują psy, a potem się okazuje że i o wszem, ale najwyżej yorki :roll:

No nic, czeka mnie wieczór z laptokiem na kolanach i komórką przy uchu ;)

Posted

[quote name='Alicja']Znajoma była z psiakiem tutaj
[URL]http://www.leba-kurort.pl/noclegi,kwatera-prywatna,pokoje-goscinne,baltic-star-pokoje-goscinne.html[/URL][/QUOTE]
Dziękuję :)

Posted

[quote name='Alicja']Znajoma była z psiakiem tutaj
[URL]http://www.leba-kurort.pl/noclegi,kwatera-prywatna,pokoje-goscinne,baltic-star-pokoje-goscinne.html[/URL][/QUOTE]
napisane jest ze tylko male zwierzeta po uzgodnieniu

Posted

[quote name='WEIMAR']napisane jest ze tylko male zwierzeta po uzgodnieniu[/QUOTE]

mamy erę telefonów a to co napisane jest najczęściej tylko jedną z wielu informacji
znajoma była z psem , uzgodniła to z właścicielami obiektu i wszystko grało , zadzwoniła i dopytała , to zadna filozofia :)

Posted

Cześć Psiarze! Polećcie PROSZĘ jakiś fajny ,kameralny ośrodek z domkami /też fajnymi;)/ w okolicach Kołobrzegu, Ustronia Morskiego, Sianożęt-OCZYWIŚCIE taki gdzie psiak też miałby OK! DZIĘKS!;)

Posted

[quote name='Beti-Buba']Cześć Psiarze! Polećcie PROSZĘ jakiś fajny ,kameralny ośrodek z domkami /też fajnymi;)/ w okolicach Kołobrzegu, Ustronia Morskiego, Sianożęt-OCZYWIŚCIE taki gdzie psiak też miałby OK! DZIĘKS!;)[/QUOTE]
Z czystym sumieniem [URL]http://kotki2.com.pl/o-nas/[/URL] w Grzybowie, rzut beretem od Kołobrzegu (no chyba że od dwóch lat coś się zmieniło ;) )
Nie są to wprawdzie domki, ale do każdego pokoju jest wejście bezpośrednio z podwórka.