modliszka84 Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 No właśnie, my w tym roku chcecmy jechac gdzies gdzie nie będzie tłumów takich jak w Mielnie czy Łebie. A to Sarbinowo właśnie wyglądało na takie małe miasteczko, niezbyt ruchliwe... No i zeby było blisko do morza... Quote
Hebulka Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 Jest bardzo blisko morza i większosc kwater na ul. Nadmorskienj lezy przy samej promenadzie,z widokiem nad morze - to jest duży atut Sarbinowa.Owszem jest małe ale ludzi duużo.Mi osobiscie brakowało tam nieco zieleni i miejsc gdzie oprócz plazy mozna wyjsc z psem. Quote
jo-jo Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 [quote name='sugarr']Dziękuję za takie informacje! Właśnie w tym roku wybieram się z Portosem na Hel :) A czy są tam jakieś bardziej wyludnione plaże, gdzie można wchodzić z psami? Mój niestety jest jeszcze podrostkiem i obawiam się, że na plaży pełnej ludzi biegałby po ręcznikach, zaczepiał nieznajomych, a sama źle czułabym się wiedząc jak bardzo ludziom działa na nerwy mój towarzysz...[/quote] Jeżeli będziesz samochodem, to polecam z Helu wyjechać na dwie plaże w okolicach Kuźnicy, są to specjalne plaże dla ludzi z psami :) Tam jest zazwyczaj luźniej a i ludzie tam przyjeżdżający inaczej patrzą na psiaki :) Quote
PaulinaG Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 Zarezerwowałam kwaterkę w Chłapowie. Jeżdzę tam od paru lat, w tym roku jadę po raz pierwszy z psiakiem (znalazłam ekstra kwaterkę z osobnym wejściem ze względu na udogodnienie psiakowi, 250 m od morza). Jak będziemy jechać będzie miał pół roku. Ktoś wie jak jest na plaży w Chłapowie jeżeli chodzi o psy (jadę w czerwcu, z tamtego roku kojarzę psy na plaży)? I jak jest we Władysławowie, czy nie ma problemu w knajpach (również z zeszłego roku pamiętam ludzi z psiurkami w knajpkach), czy można pospacerować z psem w porcie? Chciałabym się po prostu upewnić a nie opierać się tylko na moich wspomnieniach z lat ubiegłych... :lol: Quote
modliszka84 Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 PaulinaG czy mogłabys mi podac na PW namairy na te kwaterke... i cene? :cool3: Quote
kika22 Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 [quote name='baltazar']DO karwi Blotnistej?? czy do karwienskich Blot? bo w Blotach sa dzikie plaze i psy moga sobie hasac do woli[/quote] oczywiście Karwieńskie Błota;) Cieszę się,że tam psiaki mogą szaleć! Jakby ktoś chciał się dołączyć to podaje namiary:[URL="http://www.rogal.afr.pl"][COLOR=#0000ff]www.rogal.afr.pl[/COLOR][/URL] Tylko zaznaczam,że my tam jedziemy pierwszy raz i więcej możemy powiedzieć po powrocie!:lol: Ale kobietka nie wystraszyła się psa mordercy! Bo inni na słowo "amstaff" to nie chcieli rozmawiać! :lol: Ich strata, życze im,żeby trafili na kogoś z psem rasy łagodnej,ale nie wychowanym!!!Może zmienią zdanie!:mad: Quote
andzia69 Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 modliszka - jeździłam często do Karwii z moją byłą sunią onkiem - plaże dla psów super bo malo ludzi, co do Mielna - byłam tam z moją astką i jeździłam pomiędzy Łazy a Unieście - też super plaże bo prawie puste! A między Grzybowem a Dźwirzynem jest plaża nudystow - podejrzewam,że przed albo za tą plażą ludzi za wiele nie ma no i wiem,że z Grzybowa ludzie jeździli za Dźwirzyno w stronę Mierzyna - po jednej stronie jezioro, po drugiej morze - też z psami Ja siedząc prze 2 miesiące w Grzybowie z moimi burkami to w sumie tylko albo wcześnie rano, albo wieczorkiem na plażę chodziłam - no bo byłam z moją astką i onkiem i ludzie się krzywo patrzyli na te 2 wieelkie psy (szczególnie mamunie z dziećmi) - choć zdarzylo mi się dostać opieprz od paniusi z 2 małymi burkami:angryy: Quote
modliszka84 Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 W Karwii też byłam z kundlem - jak zwykle trafilismy na największe upał, to i ludzi sporo było. Ale plaża szeroka i nikt sie psa nie czepiał. W KArwieńskich Błotach byli znajomi - to malutka mieścina, plaże raczej puste i nie ma problemu z psami. Andzia - ja to jestem taka wygodnicka, że w tym Mielnie nie chciało nam sie co dzien w ten upał jeździc gdzies dalej na plaze. Choć faktycznie w Unieściu plaza fajna, bo prawie pusta :lol: Ja jeszcze bardzo fajnie wspominam Jastarnię - z jednej strony morze, z drugiej zatoka. Plaża spora, nie było problemów z psem. Od strony zatoki plaża brudna, ale jak na spacery z psem to idealnie, mało ludzi. Nie mieliśmy tez nigdzie problemów, żeby wejsc z psem. A w tym roku szukam sama nie wiem czego :evil_lol: Tzn na pewno jakiegos w miare spokojnego miejsca, blisko do morza. Bo juz mam dosc przeciskania sie z psem w tłumie ludzi... i tylko patrzec trzeba co chwila, czy pies juz zdeptany czy jeszcze nie :roll: (zwłaszca ze moj kundel mały) Quote
Alaa Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 A ja wlasnie dzisiaj do Jastarni jade:lol: Zgadzam sie w pelni z modliszka84, plaza spora, ludzie zyczliwi, sympatycznie jest w Jastarni:lol: Quote
PaulinaG Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Naprawdę nikt nie był w Chłapowie (to mieścina między Władysławowoem a Rozewiem, w stronę Jastrzębiej)? Wyjeżdżam już za dwa tygodnie i nie wiem czego się spodziewać na plaży z psiakiem. Quote
diabelkowa Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 a czy w okolicach Łeby mozna sie pluskac z psem? Quote
modliszka84 Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 [quote name='diabelkowa']a czy w okolicach Łeby mozna sie pluskac z psem?[/quote] byłam w Łebie kilka razy i są tam raczej tabliczki z zakazem wprowadzania psów na plażę. Poza tym to spory kurort, mogą byc problemy. Chyba ze jedziesz do Łeby-Nowęcin - to jest oddalone od kilka kilometrów od Łeby i tam jest spokój. Quote
Dada Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 A jak to jest w Jastarni? Kiedy i gdzie można przejsc sie plażą z psem? Zastanawiam się, czy psa zabrac, bo przecież w pokoju siedzieć nie będzie jeżeli na plazę będzie zakaz.. Quote
diabelkowa Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 ja w sumie tez bylam w lebie widzialam takie tabliczki ale potem gdzies mi znikly z oczy i widizalam kilka osob z psami ( w tym takiego slicznego bassecika:loveu: ) Quote
Sulima Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 PaulinaG.My od wielu lat jeździmy do Władyslawowa,od tamtego roku z pieskiem. Jest to blisko Chłapowa,a że syn byl tam na biwaku to sporo razy odwiedziliśmy miasteczko.Na plażę w sezonie ani w Chłapowie ani we Władysławowie niestety nie wolno bo są tabliczki.Natomiast jest różnie, sami wchodziliśmy z "mordercą" szukając syna.Widzieliśmy sporo piesków,ale nie polecam.Plaża zatłoczona chyba że gdzieś dalej idąc wzdłuż plaży do Rozewia.Natomiast same miasteczko Chłapowo czy Wadysławowo bardzo przyjazne.Dużo zieleni[wąwóz chłapowski ,park we Władysławowie]można spacerować godzinami.Jak ktoś lubi piesze wycieczki może iść piechotą z pieskiem do Władysławowa.Do pubów i restauracji wchodziliśmy bez problemów,zresztą wiele z nich ma stoliki na zewnątrz.Polecam bo nie będziesz się nudzić.My na plażę jeździliśmy przed Kuźnicę.Jeśli możesz podaj mi namiary na kwaterę w Chłapowie.Urlop niespodziewanie wyskoczył mi od 1lipca i nie mam noclegu 2os+amstaffka.W tamtym roku pojechaliśmy w ciemno i pół dnia biegaliśmy szukając wolnego pokoju.A w Chłapowie koniecznie odwiedż miasteczko Country-fajne.Zyczę udanego wypoczynku! Quote
PaulinaG Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 Sulima. Chłapowo i Władysłaowo znam, jeżdżę tam od paru lat. W tym roku jadę po raz pierwszy z psem. Nie w ogóle po raz pierwszy, tylko po raz pierwszy z psem. I chodziło mi o plażę. Dokładnie o psa na plaży. Z poprzednich lat kojarzę psy na plaży tylko chciałam się upewnić co do zakazów. No cóż, może nikt się do nas nie przyczepi. Zreszta wyjeżdżamy w czerwcu, tak więc tłumów nie powinno jeszcze być. Nie będę przemieszczać się na inne okoliczne plaże, ponieważ mam dobry zwyczaj na wakacjach: samochodem dojeżdżam na miejsce i wracam do domu, podczas urlopowania nigdzie samochód się nie rusza. Ruszam się ja, na nóżkach i to dużo (łaże do Rozewia, do Władka, kolejką na Hel itd. Co do kwaterki, to obawiam się, że możesz mieć problemy. Ja swoją rezerwowałam w kwietniu. Nad morzem trzeba właśnie rezerwować z takim wyprzedzeniem a już na pewno w tzw. gorących miesiącach, jakimi są właśnie lipiec i sierpień. Tym bardziej, że nie wszyscy przyjmują z psiakami. Ale podaję Ci link taki ogólny do kwater w Chłapowie: [URL]http://chlapowo.pl/?ch=onw&typ=1[/URL] Życzę powodzenia. Quote
Wiza Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 W Wiciu niedaleko Jaroslawca a po 2 stronie Darłowa jest super. Nie raz widzialam ludzi z psami pozatym jest pelno nie zaludnionych plaż bez ratowników itp, np na przesmyku 9taks obie to nazwałam) jest super woda mało kamnieni pełno muszelek malutko ludzi zadko kiedy ktoś jest a psy mają raj Quote
PaulinaG Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 Odnalazłam wątek na ten sam temat z ubiegłego roku. Jest mnóstwo pozytywnych komentarzy na temat Chłapowa i Władysławowa. Wszyscy, którzy byli w Chłapowie w ubiegłym roku bardzo sobie chwalą i plaże we Władysławowie i plaże w Chłapowie. Chwalą rownież wszystkie knajpki we Władku i Chłapowie. Siedzieli z psiakami na plaży normalnie w ciągu dnia, z tym że psiórki muszą być na smyczy na plaży (co jest dla mnie oczywiste). Wszystkie się kąpały w morzu. Tam jest chyba raj dla psiarzy. :Dog_run: Zresztą poczytajcie sami: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=21845&page=22[/URL] Cała ta strona jest poświęcona wczasom z psami w Chłapowie i Władysławowie. Wydaje mi się, że od ubiegłego roku nie mogło sie zmienić nastawienie mieszkańców... :lol: Czyli dobrze kojarzyłam z ubiegłych lat psy na plaży. Quote
betty.la.fea Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 A co myślicie o Dąbkach? albo o Rowach? Czy ktoś tam był i może polecić? Chciałabym się wybrać we wrześniu z psiakiem nad morze i jakoś nie mogę się zdecydować. Znalazłam parę ofert z super domkami gdzie akceptują psy (Łeba, Sarbinowo), ale wyczytałam, że jest tam bardzo tłoczno i z dużym psem na plażę nie ma się co pchać. Na dodatek potrzebowałabym miejsca blisko plaży albo takiego gdzie można podjechać samochodem w pobliże niezatłoczonej plaży (jadę z osobą niepełnosprawną, która nie da rady spacerować kilkaset metrów, szczególnie przez las czy po piasku). Z poprzednio z psami jeździliśmy zawsze do Jarosławca, który mogę baaaardzo polecić dla zapsionych osób z samochodem lub rowerami, bo na przepiękną pustą plażę, trzeba przejechać około 2-3km, na taki awaryjny pas startowy ciągnący się równolegle do morza, jakieś 30 metrów od niego. W tym roku chciałabym pojechać gdzie indziej, podpowiedzcie dokąd Quote
misiakowa Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 W Karkonoszach spędzałam każdą wolną chwilę:cool1: , za każdym razem zaglądałam do schroniska [B]Samotnia nad Małym Stawem[/B] i za każdym razem spotykałam tam psy :p . Na szlakach i w samym schronisku (na noclegu :evil_lol: ). To urocze miejsce :lol: i wspaniali ludzie :lol: . Właścicielka pani Magdalena Siemaszko uwielbia psy (zwłaszcza Golden Retriever:p ) i udziela się jako wolontariuszka w schronisku dla bezdomnych zwierząt w Jeleniej Górze, jest propagatorką wirtualnej adopcji - super :multi: dla tych którym okoliczności nie pozwalają mieć psa w domu :mad: W sierpniu pojedzie tam pierwszy raz mój Misiek :evil_lol: , który jest ze mną od kilku dni (adoptowany ze schroniska):lol: Gorąco polecam to miejsce [URL="http://www.samotnia.com.pl"]www.samotnia.com.pl[/URL] Quote
Macho Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 no rzeczywiscie ladnie tam :) tylko ciekawe czemu TYLKO goldeny maja wstep darmowy... to troche nie fair w stosunku do Opiekunow innych ras... Quote
misiakowa Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 Pewnie z miłości właścicielki do tej rasy, z tego co wiem to swojego ukochanego psa straciła dwa lata temu.:-( Nie wystarczy atmosfera, klimat i ludzie zaraz trzeba się czepiać o kasę (niewielką zresztą)? :shake: Wiecej optymizmu! Quote
misiakowa Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 Tak mi się wydawało ;) , moja reakcja była zbyt emocjonalna :oops: , pewnie dlatego, że związki z Samotnią też takie są , sorrka i pozdrówko! :multi: Quote
Recommended Posts