Wet-siostra Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Zawiercie to już "końcówka"Śląska...Lepiej nie pisz tego głośno,że to Śląsk,bo oni uważają się już za Zagłębie...Wiem,co piszę-prawie całe życie mieszkałam na Śląsku...Zawiercie ze Śląskiem nie lubią się zbytnio...:roll: Do Zawiercia najbliżej z Dąbrowy Górniczej lub Katowic. Najbardziej ujął mnie ten 103 letni dziadzio...:loveu: Trzymam kciuki!:lol: Quote
majuska Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Tak mi się właśnie wydawało, że mają tam takie " kwasy regionalne " więc nieśmiało napisałam " jakby Śląsk ";) Ale niech będzie Zagłębie, jaknajbardziej. Trzeba napisać na ogólnym Katowickim wątku , że szukamy kogoś do tej wizyty. Quote
sleepingbyday Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 A z tarnowskich gór jest daleko do zawiercia? bo tasm kilka fajnych osób jest. matko, wygląda tak optymistycznie! chyba się posiusiam z nerw i niecierpliwości... :oops: Quote
karolciasz28 Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Ja powinnam jechać do rodziny na Śląsk:cool3:, ale to chyba nie ten kierunek ja jadę za Wrocław...:roll:. Ale ja wierzę, że się ktoś znajdzie!:thumbs::thumbs: Quote
albiemu Posted July 1, 2009 Author Posted July 1, 2009 ja tylko po cichu się cieszę, no ... może głośniej do Szpilki przez telefon :D Naprawdę będę szczęśliwa jak Promyk będzie spełnioną nadzieją tej rodziny na wyjątkowego psiaka, którego szukają. Promyk jesteś dzielnym i pięknym psem. Quote
dorcass Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 woow, az mi powietrza zabrakło.... no ruszaj Promys w koncu do tego domku Quote
Wet-siostra Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Tarnowskie Góry w sumie też by mogły być...Choć to troszkę inny kierunek... Na pewno się znajdzie odpowiednia osoba. Domek wygląda na SUPER...Przynajmniej z opisu... Trzyyyyymam..... Quote
SZPiLKA23 Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Rozmawiałam z Panem nadal odbieram to pozytywnie, moze byc tak ze sami przyjada po Promyka do Rzeszowa przy okazji składania przez ich córke papierów na uczelnie :) tylko ta wizyta Majuska dobra podpowiedz z tymi Katowicami :) dzieki Quote
Miśka84 Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Szukacie kogoś do sprawdzenia w Zawierciu tym koło Częstochowy? Quote
Miśka84 Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Myszków jest też niedaleko:roll: No widzicie zmieniłam adresik a tak to bym pojechała. Quote
Becia66 Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Miśka84 napisał(a):Myszków jest też niedaleko:roll: No widzicie zmieniłam adresik a tak to bym pojechała. a może Miska znasz tam kogos kto by podjechał ? Quote
majuska Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 Może ktoś z Olkusza, tam działaja chyba dogomaniacy ( było ostatnio głośno o tamtejszej "mordowni " ) Olkusz tez niedaleko Zawiercia.... Quote
Miśka84 Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 becia66 napisał(a):a może Miska znasz tam kogos kto by podjechał ? Dostałam takie info, że Flirida_Blue jest w oddziale AFN w Częstochowie. Jeżeli nikogo nie znajdziecie to ja może za jakieś 2 albo 3 tyg. prawdopodobnie pojadę do Częst. to jeżeli by wcześniej nic nie wypaliło to podjade Quote
SZPiLKA23 Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 Chciałabym zeby to było wczesniej :( odezwe sie do Floridy Quote
majuska Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 Napisałam prośbę jeszcze na watku schroniska w Lublińcu ( to tez niedaleko ) W razie czego moge w przyszłą sobotę robić za transport. Quote
Miśka84 Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 becia66 napisał(a):a może Miska znasz tam kogos kto by podjechał ? No niestety psiarzy to ja niemam:shake: No mogę zapytać mamę ale wątpię bo teraz ma mały młyn. Quote
SZPiLKA23 Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 majuska napisał(a):Napisałam prośbę jeszcze na watku schroniska w Lublińcu ( to tez niedaleko ) W razie czego moge w przyszłą sobotę robić za transport. Dzieki wielkie :) Florida tez ma kogos szukac Quote
sleepingbyday Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 a ludzie z tarnowskich gór są za daleko? czasem jeżdżą po polsce ze swoimi sierściuchami do nowych domów, może będą cos kiedys mieli po drodze? Quote
SZPiLKA23 Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 Pisałam do paru osob ale 0 odzewu ludki napisały ze beda czekac ile trzeba i rozumieją nasza nieufnosc Quote
sleepingbyday Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 szpilka, do kogo pisałaś? żeby się nie dublować... Quote
SZPiLKA23 Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 Wykasowałam bo mam zapchana skrzynkę wiecznie i nie pamietam:oops: napewno do floridy i do anicostam:oops: i paru innych Rozmawiałam z kierownikiem i mowił ze wyda nam Promyczka niby wszystko z domkiem ok ale troszkę sie boje po ostatnich przypadkach. Promyk mógłby jechac w sobote Dzisiaj sie z nim widziałam coraz bardziej cieszy sie na widok ludzi, uwielbia mizianko Quote
albiemu Posted July 8, 2009 Author Posted July 8, 2009 majuska napisał(a):No .... ostanie przypadki to już szczyt pecha, może sie rachunek prawdopodobieństwa wyczerpał.....:shake: Sama juz nie wiem, a z drugiej strony on tam siedzi i ..... Majuska ... ważne aby w przypadkach zwrotu psa nie udawać że nic się nie stało ... Ty tego nie robisz i bardzo to przeżywasz, jesteś uczciwa w swoich emocjach. Niektórych stać tylko na szukanie winnych tak zawzięcie, że smutek z powodu nieudanej adopcji idzie daleko w kąt. Zastanawiałam się po rozmowie ze Szpilą, czy wydawać bez sprawdzenia domu. Jestem tego samego zdania co Wy. Niech odwiezienie Promyka do domu będzie połączone z wizytą kontrolną. Jedno ważne - na głowie stanąć trzeba i znaleźć kogos na wizytę poadopcyjną ... Quote
Recommended Posts