modliszka84 Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 dodajcie do allegro te moje zdjęcia :p Naa - nie dałoby rady jednak szybciej tej sterylki zrobić? Trudno, może będzie się dzień dłużej goić ale będziemy mieć już spokój... Jest jedna osoba zainteresowana z Warszawy, no ale ta sterylka... Quote
NaamahsChild Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Ja postaram się na jutro wrzucić jej fotki ze spacerku:shake: Dzisiaj mój TZ wychodził z Kleo, bo ja nad książkami pochylona! Mogę zrobić wcześniej, ale nie w trakcie cieczki! Za miesiąc, najwcześniej 3 tygodnie.. Ryzykować nie chcę jej zdrowiem aż tak..:shake: Ale dodaję mieszkankowe: Quote
modliszka84 Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 aha, myslalam ze juz jest po cieczce... Quote
NaamahsChild Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Z moich obserwacji wynika, że jest na etapie bladoróżowego śluzu - teraz jest płodna i żąda seksu:diabloti: Także z moją sunią, kotami i moją nogą:eviltong: Quote
kasia14 Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 [quote name='modliszka84']dodajcie do allegro te moje zdjęcia :p Nika ma allegro Kleo ;) Dla ułatwienia http://www.dogomania.pl/forum/11627963-post100.html I trzeba w allegro zmienić lokalizację na Wrocław;) Zrobię sunie ale.gratkę Quote
modliszka84 Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 Naa - czy to jej dwukolorowe oko to jest w pełni sprawne? Tzn myslisz że ona widzi normalnie? czy ewentualnie może mieć jakieś problemy zdrowotne z tym związane? Quote
nika28 Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 W allegro dodałam zdjęcia i zmieniłam miejscowość ;) Quote
NaamahsChild Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 Nie zauważyłam, żeby widziała gorzej. To jest cecha nieporządana u ras typu husky, ale się zdarza, a Kleo jest o wiele wdzięczniejsza niż ta rasa! A oto fotki ze spacerku:diabloti: Ona się straszliwie wierci, więc trudno ją uchwycić:eviltong: cdn.. Quote
viverna Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Daga & Maks napisał(a):Kleo jest taka piękna :loveu: Piękna, piękna, ale wymaga właściciela aktywnego, a nie kanapowego ;) Nowy domek musi sprostać wysokim wymaganiom... Kiedy ją zobaczę? :-( Quote
NaamahsChild Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 O tak. Moim zdaniem idealny domek dla Kleo: 1) Mieszkanie/kawalerka w kamienicy/bloku, ale z kimś aktywnym, z kim może biegać i szaleć. Ja wychodzę z nią minimum 4 razy dziennie i za każdym biegamy (wyglądam czadowo ze smyczą Kleo przewiązaną w talii:eviltong:). 2) Domek z ogródkiem, gdzie będzie mogła szaleć. Zaznaczam, że to mega pieszczocha, a od kilku dni włączyło się jej coś w stylu "kocham moją Naa:loveu:", bo chodzi za mną już wszędzie, kładzie głowę na kolanach, muszę ją drapać i miziać, przynosi mi zabawki, wylizuje buzię, ręce.. Co popadnie... A poranki..:loveu: Jak 4 psy cieszą się na Twój widok - bezcenne:evil_lol: Quote
Madzik77 Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Sliczna z niej suńka jest! Co do 2kolorowego oka to np u ludzi nie powoduje takie zabarwienie zadnego pogorszenia widzenia. Ja mysle ze dla niej domek marzenie to jednak dom z ogrodem i aktywnymi ludzmi (rowery, spacery etc) Quote
modliszka84 Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 To ja napisze o tym zainteresowanym panu, bo nie wiem czy on się nadaje... Mieszka w Warszawie w mieszkaniu w bloku, jest kawalerem/singlem, pracuje. Może zapewnić 3-4 spacery dziennie, w tym jeden dłuższy, miał psy wcześniej, nie będzie to jego pierwszy pies. W weekendy jeździłby z nia do lasu, w okolicy ma kilka parków. Zgadza się na sterylizację - ale najlepiej żeby ją odebrać już po zabiegu, oraz na wizytę przedadopcyjną. No i nie wiem? Quote
viverna Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 szkoda, że tylko jeden człowiek w domu... ile Kleo musiałaby sama siedzieć? widziałam ją dziś w końcu :loveu: jest o wiele ładniejsza, niż na zdjęciach :-) Potrzebuje bardzo dużo ruchu i szkolenia koniecznie! Szczerze mam wątpliwości, czy jeden pan mógłby tyle jej poświęcić czasu, ile ona potrzebuje... mogę się mylić, ale... A co będzie, jak pan przestanie być sam? Czy Kleo będzie dla niego na tyle ważna, że żadne dzieci, potencjalne partnerki/partnerzy tego nie zmienią? Quote
NaamahsChild Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Kleo zwiała mi na spacerze:-o Pierwszy raz! Się naszukałyśmy z Viv.. Policja nam pomagałam w złapaniu.. Jak zobaczyłam, że ona ulicę przebiega to mnie zmroziło.. Ale Kleo z powrotem (pierwszy raz zwiała mi kobita na spacerze, mimo cieczki), a ja mam adoratora (policjanta):oops: Quote
viverna Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 No najadłyśmy się strachu... zwłaszcza po tym całym szukaniu Gaby mam już czarne wizje... a Kleo zniknęła nam z oczu na dobre 15 minut... poza tym nieszkolona, nieposłuszna, z cieczką, nieprzyzwyczajona do nowej sytuacji (w końcu większość życia spędziła w schronie, i stosunkowo niedawno zobaczyła tramwaje, autobusy, ścisk, zgiełk itd...) A policjanci... przystojni, młodzi, mili, no i cudownie, że troszczą się o zagubione psy i pomagają je złapać ;) A potem jeszcze wysyłają smsy :eviltong: Czego chcieć więcej od władz? ;) Zdjęć zrobiłam niewiele, bo szybko mi padł aparat ... i w półmroku, stąd takie sobie wyszły Quote
NaamahsChild Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Modliszko, można spróbować z tym domkiem. Sterylkę postaram się za 3 tyg machnąć. Już nie plami. Czy Pan wie, że sunia potrzebuje dużo ruchu? Że jest wesoła, narwana, pełna energii i wigoru? Uwaga: lub pożerać drewniane rzeczy i.. moje stringi..:oops: Potrafi już siadać i podawać łapkę na komendę - bez przysmaczka! Aportuje zabawki, rządzi psami (Blanche ma specjalne względy, ale reszta dostała nie raz).. Cudo!:loveu: Quote
Madzik77 Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 W jakim przedziale wiekowym jest ten pan -myśle ze to wazne. Jak KLEO taka wędrowniczka jest to trzeba koniecznie jej podpiac adresówke do obrozy ktora nie jest podpieta pod smycz.:razz: Quote
modliszka84 Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Naa - to ja wysle Tobie korespondecje mailową z tym człowiekiem. No nie wiem, zobaczymy. Z rozmowy wynika że jest to facet ok 30-tki. Quote
NaamahsChild Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 Modliszko, myślisz, że może ja do niego napiszę i z nim porozmawiam? p.s. jest propozycja domu stałego z treningiem canecross.. Idealnie dla niej! Pytanie, czy osobie chętniej się spodoba.. Quote
viverna Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 Naa tylko nie wydawaj jej bez kastracji! Jak pokochają, to poczekają :D:eviltong: Quote
NaamahsChild Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 No ba! Najpierw sterylka, a potem gadamy!:diabloti: Quote
viverna Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 czy Kleo nie ma w sobie czegoś z basenji? O tej rasie mówiłaś, Naa? To by wyjaśniało, dlaczego jest mniejsza niż husky... Quote
Recommended Posts