Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dodajcie do allegro te moje zdjęcia :p

Naa - nie dałoby rady jednak szybciej tej sterylki zrobić?
Trudno, może będzie się dzień dłużej goić ale będziemy mieć już spokój...

Jest jedna osoba zainteresowana z Warszawy, no ale ta sterylka...

• Replies 287
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja postaram się na jutro wrzucić jej fotki ze spacerku:shake: Dzisiaj mój TZ wychodził z Kleo, bo ja nad książkami pochylona!
Mogę zrobić wcześniej, ale nie w trakcie cieczki! Za miesiąc, najwcześniej 3 tygodnie.. Ryzykować nie chcę jej zdrowiem aż tak..:shake:

Ale dodaję mieszkankowe:

Posted

Nie zauważyłam, żeby widziała gorzej. To jest cecha nieporządana u ras typu husky, ale się zdarza, a Kleo jest o wiele wdzięczniejsza niż ta rasa!

A oto fotki ze spacerku:diabloti: Ona się straszliwie wierci, więc trudno ją uchwycić:eviltong:

cdn..

Posted

Daga & Maks napisał(a):
Kleo jest taka piękna :loveu:

Piękna, piękna, ale wymaga właściciela aktywnego, a nie kanapowego ;) Nowy domek musi sprostać wysokim wymaganiom...

Kiedy ją zobaczę? :-(

Posted

O tak.
Moim zdaniem idealny domek dla Kleo:
1) Mieszkanie/kawalerka w kamienicy/bloku, ale z kimś aktywnym, z kim może biegać i szaleć.
Ja wychodzę z nią minimum 4 razy dziennie i za każdym biegamy (wyglądam czadowo ze smyczą Kleo przewiązaną w talii:eviltong:).
2) Domek z ogródkiem, gdzie będzie mogła szaleć.
Zaznaczam, że to mega pieszczocha, a od kilku dni włączyło się jej coś w stylu "kocham moją Naa:loveu:", bo chodzi za mną już wszędzie, kładzie głowę na kolanach, muszę ją drapać i miziać, przynosi mi zabawki, wylizuje buzię, ręce.. Co popadnie...
A poranki..:loveu: Jak 4 psy cieszą się na Twój widok - bezcenne:evil_lol:

Posted

Sliczna z niej suńka jest!

Co do 2kolorowego oka to np u ludzi nie powoduje takie zabarwienie zadnego pogorszenia widzenia.

Ja mysle ze dla niej domek marzenie to jednak dom z ogrodem i aktywnymi ludzmi (rowery, spacery etc)

Posted

To ja napisze o tym zainteresowanym panu, bo nie wiem czy on się nadaje...

Mieszka w Warszawie w mieszkaniu w bloku, jest kawalerem/singlem, pracuje. Może zapewnić 3-4 spacery dziennie, w tym jeden dłuższy, miał psy wcześniej, nie będzie to jego pierwszy pies. W weekendy jeździłby z nia do lasu, w okolicy ma kilka parków.

Zgadza się na sterylizację - ale najlepiej żeby ją odebrać już po zabiegu, oraz na wizytę przedadopcyjną.

No i nie wiem?

Posted

szkoda, że tylko jeden człowiek w domu... ile Kleo musiałaby sama siedzieć?

widziałam ją dziś w końcu :loveu: jest o wiele ładniejsza, niż na zdjęciach :-) Potrzebuje bardzo dużo ruchu i szkolenia koniecznie!

Szczerze mam wątpliwości, czy jeden pan mógłby tyle jej poświęcić czasu, ile ona potrzebuje... mogę się mylić, ale... A co będzie, jak pan przestanie być sam? Czy Kleo będzie dla niego na tyle ważna, że żadne dzieci, potencjalne partnerki/partnerzy tego nie zmienią?

Posted

Kleo zwiała mi na spacerze:-o Pierwszy raz!
Się naszukałyśmy z Viv.. Policja nam pomagałam w złapaniu..
Jak zobaczyłam, że ona ulicę przebiega to mnie zmroziło..
Ale Kleo z powrotem (pierwszy raz zwiała mi kobita na spacerze, mimo cieczki), a ja mam adoratora (policjanta):oops:

Posted

No najadłyśmy się strachu... zwłaszcza po tym całym szukaniu Gaby mam już czarne wizje... a Kleo zniknęła nam z oczu na dobre 15 minut... poza tym nieszkolona, nieposłuszna, z cieczką, nieprzyzwyczajona do nowej sytuacji (w końcu większość życia spędziła w schronie, i stosunkowo niedawno zobaczyła tramwaje, autobusy, ścisk, zgiełk itd...)

A policjanci... przystojni, młodzi, mili, no i cudownie, że troszczą się o zagubione psy i pomagają je złapać ;) A potem jeszcze wysyłają smsy :eviltong: Czego chcieć więcej od władz? ;)

Zdjęć zrobiłam niewiele, bo szybko mi padł aparat ... i w półmroku, stąd takie sobie wyszły

Posted

Modliszko,
można spróbować z tym domkiem.
Sterylkę postaram się za 3 tyg machnąć. Już nie plami.
Czy Pan wie, że sunia potrzebuje dużo ruchu? Że jest wesoła, narwana, pełna energii i wigoru?
Uwaga: lub pożerać drewniane rzeczy i.. moje stringi..:oops:
Potrafi już siadać i podawać łapkę na komendę - bez przysmaczka!
Aportuje zabawki, rządzi psami (Blanche ma specjalne względy, ale reszta dostała nie raz).. Cudo!:loveu:

Posted

W jakim przedziale wiekowym jest ten pan -myśle ze to wazne.

Jak KLEO taka wędrowniczka jest to trzeba koniecznie jej podpiac adresówke do obrozy ktora nie jest podpieta pod smycz.:razz: