NaamahsChild Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 Nie, mówiłam o lapinporokoirze:diabloti: Mnie się podobna wydaje.. Quote
viverna Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 umaszczenie ma identyczne, jak niektóre basenji... i ten zawinięty ogon... (chociaż malamuty też mają zakręcone ogony), bo skąd ten biały "dekolt"? basenji chociaż ten lapinporokoira też miewa takie: Chyba rzeczywiście więcej jest w Kleo tego lapinporokoira, niż syberiana, a po kim zakręcony ogon, bo hysky chyba nie mają zakręconego aż tak ... Quote
Madzik77 Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 Mysle ze zdecydowanie mozna oglaszac jako lapinporokoira a ogon bardziej zakrecony niz wzorzec... czasami u 100% rodowodowych tez cos tam sie zdarza Quote
viverna Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 Ale lapinporokoira w Polsce prawie nie ma... nawet w necie po angielsku nic nie mogę znaleźć, po polsku jeszcze mniej, a fińskiego nie znam :shake:... ładne te lapiny! chyba założę hodowlę ;) Quote
NaamahsChild Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 Ja na nią spojrzałam i od razu powiedziałam mojemu TZ: "ona jest jak lapi". A on na mnie jak na wariatkę: "jakie lapi?:cool1:". No ale on fizjoterapeuta, to wyrozumiała jestem:eviltong: Quote
modliszka84 Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 haha ale wymyśliły :D lapi-cos tam ... ;) połowa kundli w schroniskach można by było przypisać pod lapi.... no ale niech wam będzie :P Quote
orpha Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 dziewczeta sory nie mam czasu czytac calego watku :oops: , napiszcie jak sunia do dzieci i wogole cos o niej tak ogolnie , byc moze mam dla niej dobry domek , napraawde dobry pod warunkiem ze moze byc w mieszkaniu w bloku. Pani ma trojke dzieci w wieku 2,5 ; 6,5 oraz 18 lat i kota ( nie w głowie :eviltong:) , mieszka tuz pod Wawa - wizyta przedadopcyjna nie ma sprawy ,jak bedzie trzeba to pojade ( poki co dosc duzo rozmawiam z nia przez tel) , ale to rozsadna osoba , duzo pyta i rozwaza wszytskie ewentualnosci. Quote
NaamahsChild Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 [quote name='orpha']dziewczeta sory nie mam czasu czytac calego watku :oops: , napiszcie jak sunia do dzieci i wogole cos o niej tak ogolnie , byc moze mam dla niej dobry domek , napraawde dobry pod warunkiem ze moze byc w mieszkaniu w bloku. Pani ma trojke dzieci w wieku 2,5 ; 6,5 oraz 18 lat i kota ( nie w głowie :eviltong:) , mieszka tuz pod Wawa - wizyta przedadopcyjna nie ma sprawy ,jak bedzie trzeba to pojade ( poki co dosc duzo rozmawiam z nia przez tel) , ale to rozsadna osoba , duzo pyta i rozwaza wszytskie ewentualnosci.[/quote] Kleo uwielbia dzieci!:loveu: Obskakuje, macha ogonem jak szalona, domaga się pieszczot. Generalnie z niej straszny miziak, do tego jest przepiękna, idealnej wielkości. Może być w bloku, ale to raczej aktywny pies, więc jeśli dzieci będą spędzać z nią więcej czasu na dworze i zapewniać jej dużo ruchu - to jest idealna. Quote
orpha Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 Ruch napewno by miala, bo to dosc aktywna rodzina A jak ona w domu , pani najbardziej zalezy gdyby miala zostac sama , zeby nie spiewala bo sasiadow ma z deko takich walnietych i czepliwych. A jak z kotami ?? Quote
viverna Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 :):):) rodzina to lepszy pomysł, niż samotny człowiek :D ja sobie nie wyobrażam psa w typie husky zostającego w domu na 9 - 10h dziennie... Quote
orpha Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 wysłałam Pani komora zdjecie Kleo i napisałam co o niej wiem , Pani jest jak najbardziej na tak , sama sie mnie zapytala kiedy ja zwizytuje.Dopytuje sie tez kiedy by ta sterylka byla Quote
NaamahsChild Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 Kleo bardzo lubi koty:razz: Sterylka prawdopodobnie za 2 tyg w piątek! Quote
orpha Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 no to byłoby super bo pani chciala wziac na ta okolicznosc urlop a wlasnie jakos pod koniec lutego maja jej dac Quote
NaamahsChild Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Taaa.. Ja też sobie tego nie wyobrażam..:shake: Jak ja tam będę mogła wpadać ją męczyć?:eviltong: Quote
viverna Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Kleo aż w Warszawie :-(:-(:-( to straaaszne ;) Quote
orpha Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 w tym tygodniu podjade do nich pogadac i zobaczyc na wlasne oczy co i jak , mam nadzieje ze wypadna rownie dobrze jak przez telefon Quote
NaamahsChild Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Oby! To moja księżniczka, potrzebuje mnóstwo ruchu do swoich szaleństw:roll: Viv widziała jak dzisiaj świrowała przy "kawce":cool3: Dzisiejsze spotkania można nazwać "zemstą jajników":evil_lol: : "Ej, on oglądał jakąś dziewczynę! Widziałam kątem oka!" :lol: Quote
orpha Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 w sumie to chyba wszystko co o niej powinnam wiedziec to juz wiem , achh pani jeszcze pyta jakie nawyki zywieniowe ma bo chce byc gotowa Quote
viverna Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 Kleo była całkiem spokojna, to Blanche świrowała z Melską :D A nawyki żywieniowe: 1 biały kot na obiad, pół czarnego kota na kolację :diabloti:;) Quote
viverna Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 z futrem, pazurami, nawet wąsy mile widziane :D Quote
Recommended Posts