Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 437
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czas kończyć opowieść :evil_lol:

Po porannej rozmowie z Panią Ania, po tym jak zobaczyłam na zdjęciu Igorka jak zwiedza swój kojec - jestem spokojna.
Pani Ania nie czuje się rozczarowana, jest nastawiona na oczekiwanie i będzie cierpliwa. :loveu:

Igor ma dom, w którym wszystkim zależy, aby Igorowi było dobrze.
Można zacząć się cieszyć
:multi::cool2::angel::sweetCyb::bigcool::ylsuper::klacz::drink1:

Chcemy bardzo ale to bardzo podziekować Maszaberli za to, że wypatrzyła Igora i uwierzyła, że otrzyma swoją szansę na dobre życie.:Rose:

Krisowi - za program w TV, za transport Igora, za wsparcie dla mnie w czasie podróży i na miejscu :beerchug:

Wszystkim cioteczkom, które były na wątku Igora i trzymały za niego kciukasy :happy1:, czasem razem z nami się martwiły.....

Wielkie dzięki wszystkim :loveu:

W schronisku została Elza, żona Igora. Była smutna, zdezorientowana, gdy Igor siedział w samochodzie.
Drapie mnie w sercu z tego powodu okropnie :shake:. Trzeba ją ratować....

Zdjęcia Igora i jego domu wysyłam do Cioci Anouk z wielką prośbą, aby wstawiła je na wątek. :oops:
W domu nie mam internetu a w pracy programu do obróbki zdjęć :diabloti: jhaaaaaaaaaaaa

Przeniesiem wątku do działu "JUŻ W NOWYM DOMU" zajmę się jutro
ufffffffffffffffff

Posted

No to ja się dzisiaj z radości normalnie upiję :loveu:
Dołączam się do podziękowań i jeszcze specjalne podziękowania dla Ciebie Negri :Rose: za to, że założyłaś wątek, nie poddałaś się i zawsze wierzyłaś, że Igorek dostanie cudowny domek :buzi:

Posted

Negri, piekna relacja - chyba na zadnym z watkow nie widzialam tak wspanialego opisu - poczulam sie tak jak bym byla tam z Wami

Zdrowie Nas wszystkich z Naszego watku:loveu:

Teraz czas na Elze - zabieramy sie do roboty, mam nadzieje ze i ona bedzie miec szanse na lepsze zycie

Patrze za okno, cieplo, slonce, ptaki spiewaja - i caly czas mysle co robi Igor...
...i chcialabym jak najszybciej zobaczyc zdjecia;)

Zycie jest piekne:)

Posted

Maszaberla napisał(a):

Patrze za okno, cieplo, slonce, ptaki spiewaja - i caly czas mysle co robi Igor...
...i chcialabym jak najszybciej zobaczyc zdjecia;)

Zycie jest piekne:)

to prawda, sa takie chwile, że i ja tak myślę ;)
Głupio wyszło z tymi zdjęciami, ale te technikalia mnie czasem zawodzą. Zdjęcia na pewno będą na wątku jutro :lol:

Posted

Wiadomości z domu Igora:

Igor całe popołudnie przespał w swojej nowej budzie, do której sobie wlazł jakby nigdy nic.
Potem wylazł z niej i jakby już mieszkał tam nie wiadomo jak długo, podlazł do miski z wodą. Pani Anna natychmiast nasypała mu karmę do miski. Wszystko zjadł. :razz:

Podobno Igor nawiązuje kontakt z Panią Anią. Do jej wnuka ma dystans.

Wiem, że trochę mało szczegółowe te wieści, ale przyszły wczoraj wieczorem sms. Mam nadzieję, ze nie długo będzie okazja, żeby porozmawiać.
To chyba dobre wiadomości ;)

Jak minęła noc - nie wiem, ale stawiam na to, że skoro Igor raz wlazł do budy to już w niej będzie sobie sypiał.

ps. niegdy nie sądziłam, że tak istotne dla mnie będę wiadomości o psie typu: spał w budzie, wypił wodę :evil_lol:

Posted

no to chyba jakis sen:crazyeye::crazyeye: czytam ten tytul i czytam i ide dalej, bo mysle gdzie tam Igor....Potem patrze wątek Negri zalozyla, kojarze TEGO Igora.....co za wspaniala wiadomosc:multi::multi::multi: :loveu::loveu::loveu:

to cud:loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='Negri_2008']cd...

Ani ja ani Kris nie daliśmy rady zaciągnąć Igora do kojca. :shake: Został na zewnątrz a my weszliśmy do domu.
Przez okono obserwowaliśmy, jak Igor biega trochę nerwowo dookoła domu, jak węszy, jak robi koopony i podlewa drzewka.:cool3:

zastanawiam sie, czy ludzie pozbywając się psa myśla o tym wszystkim. o tym, że tylko cudem dostaną nową szansę i nie zdechną w schronisku. o tym, jak bardzo stresują się nowym miejscem. nie wiedzą, kto to, co to, co to ma znaczyć. wszsytko nowe inne, nieznane.

Dla Igora to nowe to życie, prawdziwe życie. Ale boli ten stres, ktory te psiaki zawsze przezywają. do tego większośc jeszcze jest taka posłuszna:placz:

wszystkiego najlepszego Igorku dupeczko:loveu:

Posted

Charly napisał(a):
[quote name='Negri_2008']cd...

Dla Igora to nowe to życie, prawdziwe życie. Ale boli ten stres, ktory te psiaki zawsze przezywają. do tego większośc jeszcze jest taka posłuszna:placz:

dokładnie tak....
gdy pakowaliśmy Igora do samochodu zdawałam sobie sprawę jak Igor boi się tego wszystkiego i czułam się fatalnie, że narażamy go na taki stres :shake:
Ale wiedziałam, co go czeka na końcu drogi i to mnie utrzymywało w słuszności decyzji.

A Igor o tym wszystkim nie mógł wiedzieć.
Ale teraz wie, dziad jeden, doopeczka :loveu::loveu::loveu:

Posted

To skoro Igorek w domeczku - to ja sobie pozwolę wkleić tutaj wątek Rudzika ;) a co, taka będę :eviltong:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/wyrzucony-z-firmy-po-10-latach-kto-pomoze-w-socjalizacji-szukamy-dt-w-wa-130338/
Bo Rudzik też wycofany, oczka nie ma, nie wie co to dom, miłość człowieka.
Z dziewczynami chcemy go wyciągnąć do hoteliku w związku z tym potrzebujemy deklaracji stałych wpłat. No i oczywiście pomocy w szukaniu takiego wspaniałego domu jak ma Igorek :loveu: Co prawda ciotki azylkowe nastawione sa sceptycznie do pomysłu, ale uważam, że warto o Rudzika zawalczyć :cool3:

Posted

[quote name='Negri_2008']
Igor całe popołudnie przespał w swojej nowej budzie, do której sobie wlazł jakby nigdy nic.
Potem wylazł z niej i jakby już mieszkał tam nie wiadomo jak długo, podlazł do miski z wodą. Pani Anna natychmiast nasypała mu karmę do miski. Wszystko zjadł. :razz:

Podobno Igor nawiązuje kontakt z Panią Anią. Do jej wnuka ma dystans.

Pewno ma niezbyt mile wspomnienia i uraz do mezczyzn...
Wiadomosci rewelacyjne!:multi:
A tak sie martwilysmy a Igor tak szybko "przelamuje lody", duza w tym zasluga p.Ani...

Tylko mam niedosyt zdjec;)

Posted

[quote name='Negri_2008']
[SIZE=2]niegdy nie sądziłam, że tak istotne dla mnie będę wiadomości o psie typu: spał w budzie, wypił wodę :evil_lol:

Ja tez zdalam sobie sprawe jak bardzo czekam na KAZDA informacje z domu Igora, jak sie ciesze jak pojawia sie cos nowego...

Przejrzalam sobie dokladnie caly watek raz jeszcze i jeszcze ten tytul - ehh lza sie w oku kreci..

Posted

[quote name='Ra_dunia']To skoro Igorek w domeczku - to ja sobie pozwolę wkleić tutaj wątek Rudzika ;) a co, taka będę :eviltong:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/wyrzucony-z-firmy-po-10-latach-kto-pomoze-w-socjalizacji-szukamy-dt-w-wa-130338/
Bo Rudzik też wycofany, oczka nie ma, nie wie co to dom, miłość człowieka.
Z dziewczynami chcemy go wyciągnąć do hoteliku w związku z tym potrzebujemy deklaracji stałych wpłat. No i oczywiście pomocy w szukaniu takiego wspaniałego domu jak ma Igorek :loveu: Co prawda ciotki azylkowe nastawione sa sceptycznie do pomysłu, ale uważam, że warto o Rudzika zawalczyć :cool3:

Ja tez bardzo prosze, wiem ze to watek Igorowy ale moze pomozecie...

Posted

Takie smsy są jak balsam na serce każdego dogomaniaka :loveu:
Niesamowite szczęście miał ten nasz Igorek :loveu: Takie szczęście w nieszczęściu... Bo największym szczęściem by było, gdyby od szczeniaka miał cudowny, kochający dom...

Posted

Negri_2008 napisał(a):
sms z Łasku:

"Igor chodzi po ogrodzie, je z apetytem. Kiedy go zawołam podchodzi, ale nie za blisko. Wszystko na pewno będzie dobrze".

:loveu:

I co Ty na to Negri, na tego smsa? ;)

Kris zadzwonil dzisiaj do p.Ani i powiedziala ze Igor czesto wygrzewa sie w slonku - cudownie prawda?

Posted

Jeszcze jedno - wczoraj byl weterynarz, zaszczepil Igora

Przypomniala mi sie jedna rzecz - gdzies na watku przeczytalam ze Igor mial klopoty z nerkami, ma byc na specjalnej diecie, a moze sie myle?:roll:
Czy tak jest?

Posted

W całej tej radości zapomnieliśmy podziękowąc osobom które przyczyniły się do tego że teraz Igor wygrzewa się na słonku.

Maszaberla:loveu: - za zorganizowanie całej akcji TV
Kris:loveu: i Negri:loveu: za sprawdzenie i transport Igora.
No i oczywiście P.Olszański:loveu: świetnie zareklamował Igora.

Posted

Ja mam cały czas niedosyt informacji o Igorze :evil_lol:
Wiem od Krisa, że Igor zadomowił się już na dobre; śpi sobie w budzie a gdy mu się zachce wyłazi na słonko i poleguje:loveu::loveu:

Igor poleguje na słonku! Bardzo mu pewnie to się podoba i bardzo mu tego brakowało :shake:

Igor podchodzi na zawołanie do Pani! Przyjdzie czas że zamerda ogonem. :loveu::loveu::loveu:

Igorek miał robione kolejne badania krwi, które nie potwierdziły obaw o jego nerki.