Jump to content
Dogomania

Szczeniaki z worka - Sznuras w koncu w nowym domu !!!!

Recommended Posts

• Replies 278
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No własnie ...Sznurek chyba nie ma świerzbu bo juz sie tak nie drapie a nadal z lekka łysieje - teraz na grzbiecie...:roll: Ponadto, robi ogromne kupy, tak jakby czegoś nie trawił.... kurde, zey to nie była trzustka :roll:

Posted

Ida, to może być karma.
Moje po niektórych karmach robią qoopska wielkości fury a po innych jak królicze bobki :evil_lol:

Może trzeba zmienic mu karmę?

A kupale są rzadkie i jakby polane tłuszczem??? czy w miarę normalnej konsystencji?

Posted

beka napisał(a):
Ida, to może być karma.
Moje po niektórych karmach robią qoopska wielkości fury a po innych jak królicze bobki :evil_lol:

Może trzeba zmienic mu karmę?

A kupale są rzadkie i jakby polane tłuszczem??? czy w miarę normalnej konsystencji?

konsystencja hmmm raczej taka normalna, natomiast koooopy ogromniaste jak z dużego psa ! No i ten łysiejący grzbiet mnie przeraża...:roll: on od poczatku je to samo czyli Purinę z kurczaczkiem dla szczeniorów

Posted

no tak.. ale to purina pro plan jest kudresz ....

po drugie - ryżyk też nie jest trawiony, koooooooopy były ryżykowate.

Teraz plan działania jest taki, żeby złapać ciepłą kooopę i zawieżć na badania.... tylko jak ? :roll:

Posted

idusiek napisał(a):

Teraz plan działania jest taki, żeby złapać ciepłą kooopę i zawieżć na badania.... tylko jak ? :roll:

Przerabiałam ten "problem" z moim Żwirkiem ... ;)
Też wydawało się to awykonalne. Ale zanim się obejrzeliśmy mieliśmy juz wszystko. Tylko fakt z kooponem trzeba na gwałt samemu lecieć do labolatorium.
A później samo "leczenie" nie jest już takie "koszmarne" - do każdego posiłku podaje się enzymy trawienne i to wszystko.

Posted

Udało się, ciepła kupa pojechała dmlaboratorium i potwierdziła się niestety niewydolność trzustki. Dziś wet nam ustali dokładnie dawki suplementów (w tym kreonu).
(Kupy niestety o rzadszej konsystencji, karma nietrawiona w pełni i to bez znaczenia czy purina pro plain, czy inna, czy gotowany ryżyk).

Posted

Fela kreon jest niestety dość drogi, wiem bo przerabiałam to z Bonim.
Jest taki zamiennik nazywa sie Lipancrea i wychodzi taniej o ok 1/3.
Wynalazła mi to p. dr na Gagarina...
A karme może jeść zwykła czy ta dla trzustkowców?

Ile na dostawać tego kreonu?
to jest 8000 czy 16000 jednostek?

Posted

no i mamy wiadomość na Nowy Rok...

Sznurencja pojechał wczoraj do domu, z karmą, z zaleceniami i z bardzo fajnymi ludźmi, którzy przyjechali całą 4 osobową rodziną a przez ostatnie 2 tygodnie byłi przetrzymani przez Felę, w celu sprawdzenia co konkretnie dolega Sznurencji.

Sznuruś juz podczas odbierania z DT pokazał na co go stać :evil_lol: posiedział, pogryzł, poszarpał norgawki, powariował.. ale za to w drodze do Gliwic spał jak małe dziecko:loveu:

Dziękujemy za pomoc szczególnie naszemu kochanemu DT, który wykazał się ogromną cierpliwością najpierw do drapania się, wychodzenia siersci w miedzyczasie do chodzenia z psem przyczepionym do nóg ;)... a potem do biegunki Sznurka :Rose:

Posted

:cool3::cool3::cool3:, no zdróweczko to się przyda i NOWY DOMEK TEŻ, bo Sznurencja okazała się skomplikowana w utrzymaniu i właśnie wraca do Wawy. To lubię:shake:

Posted

Sznurek jest u mnie. Wczoraj nowi państwo poszli ze sznurkiem do lekarza i tu Kawał "dobrej" roboty zrobiła pani weterynarz uprawiając czarnowidztwo ( strasząc ich kosztami) łącznie z możliwością zejścia psa:p. Ludzie nie wytrzymali psychicznie. Dziś kupa była wzorcowa. A sznurek rozrabia .........

Posted

Ciotki, prosze mi tu piękne ogłoszenia malować!
Sznurka na lodzie nie zostawię ale im szybciej będzie w swoim domu tym lepiej. Mam problem z organizacją karmienia. Bo albo żaden nie chce jeść albo wszystkie trzy jednocześnie.Oczywiście nie to co powinny:cool3: