Jump to content
Dogomania

Szczeniaki z worka - Sznuras w koncu w nowym domu !!!!

Recommended Posts

• Replies 278
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kupy jak "stodoła". Pierdółka nie umie schodzić ze schodów a robi się taki ciężki że niedługo obydwoje zwalimy się na dól. Sznurek do domu!!!!:razz:

Posted

Nikt do małego nie zagląda a on szuka bardzo dobrego domku:razz:. Kogo wczoraj kilka razy ściągałam z fotela ze szczotką klozetową w pysku? No kogo?:cool3:

Posted

:grin: nastepnym razem rób zdjęcia ~!

Mądry chłopak, chciał po sobie sprzątać pewnie :sweetCyb:

ja sie intresuję Sznurencją, tylko czasu na nic nie mam :-(

Allegro zrobiłam, wczoraj odbierałam telefony e jego sprawie - 1 ... a przedtem się o niego bili ( a kurdę głupia byłam i mowiłam, że on juz ma dom....) :angryy:

Posted

auraa napisał(a):
no i co z tym telefonem? :razz:
ciociu Ido nikt oprócz Ciebie do Sznurka nie zagląda:mad:

ja zaglądam:eviltong:
jutro zrobię mu ogłoszenia

Posted

No to dobrze, że ciotki nie zapomniały o małym. On jest szczupły ale z dnia na dzień coraz cięższy!!! Martwięsię, żeby nie dostał krzywicy. Zacznę mu dawać witaminy.

Posted

Dziś była pierwsza noc bez siku i kupy!!!!!:multi::multi::multi:.
Na podwórku sikał chyba z minutę i zrobił ładną kupę:multi::multi::multi::multi:
Sierść ładnie zarasta i trochę błyszczy.

Posted

idusiek napisał(a):
Suchajcie a moze to nie jest przewlekle chora trzustka tylko zapalenie trzustki, ktore mineło, co? :oops:bo na karmie jest kilka dni przeciez dopiero ..:cool3:

Może tak a może nie ;)

Jak zaczyna się podawac trzustkowcom leki to im się poprawia i zaczynają tyc. Kupy też robią się "od razu" lepsze ...
Ja myślę że trzeba by zobaczyc jaką on ma "produkcję" enzymów - to powinno byc podane przy wyniku badań na amylazę - to sa te %. No i pójśc do jakiegoś weta który by szczególowo powiedział co trzeba robic przy konkretnej liczbie % i jak długo podawac te wspomagacze enzymów.
Z tego co ja wiem to jeżeli jest jakikolwiek % to trzeba "zmusic" trzustkę do samodzielnej pracy. I to się udaje.

Ja w sumie to nie mam dużej wiedzy trzustkowej ale u mnie przypadek skrajny - 0%, Ja to mogę "gadac" o karmieniu i lekach i postępach tylko w takim przypadku. U nas leki do końca życia bo nie ma czego "zmuszac do pracy".
Ale jakbyście wpisały wyniki Sznurka to poszłabym do mojego weta i wypytałabym się jak to jest w teorii z takim przypadkiem. I co robic. Tylko tyle mogę pomóc.

Posted

Tak dobrze, to nie jest. Kupy są duże ale nie papkowate i jest ich kilka od rana. Ja naliczyłam 4. Na wyniku badania - aktywnośc trypsyny 50%.

Posted

Ja cos dam chetnie dla Sznureczka ( wogole nie wiedzialam ze nie ma maluszek domku jeszcze) ew. przywiozę potrzebne leki albo karme... ale tylko jutro w chodzi w gre :roll: