luka1 Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 Kiedy czytam, że ktoś chce adoptować yorka , to targają mną różne i bardzo niemiłe uczucia. Dlaczego? A sami popatrzcie jakie cudeńka kryją się w schroniskowych boksach. Maleńkie, biedne, przerażone, zda się że za chwilę rozsypią się od rżenia z zimna, albo utoną w kałużach moczu. Stąpają delikatnie po betonowej posadzce jak po rozżarzonych węglach bo ich delikatne łapki nie mogą przywyknąć do takich warunków. Ta sunia do niedawna siedziała w boksie z psem który używał jej jako stołka, Siadał na niej by nie siadać na mokrym betonie. Stawał na niej gdy chciał zobaczyć co dzieje się dalej niż jego wzrok sięga. Sunia cierpliwie i z pokora znosiła to wszystko. Cichutko popiskiwała gdy się do niej podchodziło. Często była bardzo mokra, utytłana w fekaliach. Na szczęście została przeniesiona do innego boksu i teraz siedzi z drugą taką samą ofiarą losu. Quote
Ziutka Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 Zdjęcia i tak nie oddają jej maleńkości...jest naprawdę bardzo malusia i taka bidula zagubiona :-( Quote
Lionees Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 Fasolko maleńka,kiedy dostaniesz swoją szansę?:-( Quote
kinga-kinia Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 śliczna i malutka chyba jak moja Dosia ....dobrze że zostala przeniesiona do innego boksu ... Quote
Neris Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 Jak się ją ogłosi powinna znaleźć domek szybciutko, taka kruszyna... Quote
kometa Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 A czyje dane podawać w ogłoszeniach o sunieczce? Quote
Ziutka Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 [quote name='kometa']A czyje dane podawać w ogłoszeniach o sunieczce? Do Luki 502-156-186 / [email protected] Dzięki Ola :lol: Quote
Ziutka Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 enia napisał(a):ja też wysłałam maila z luki tel.;) Dziękuje Kochanieńka :loveu: :eviltong: Quote
Ziutka Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 Gonia13 napisał(a):taka drobinka ale jaka śliczna:loveu: I jaka biedna :-( Quote
luka1 Posted December 2, 2008 Author Posted December 2, 2008 ona jest taka delikatna i nieśmiała i leciutka i kochana - piesio nakolankowoł-óżkowe. Quote
Ziutka Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 auraa napisał(a):maleństwa mają duże szanse na domek!!! U nas się to jakoś nie sprawdza...często maleństwa długo czekają na domek :roll: Quote
nika28 Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 Jaka malutka...i prześliczna :loveu: Oby długo nie czekała na nowy dom :shake: Quote
luka1 Posted December 2, 2008 Author Posted December 2, 2008 w naszym schronisku nie ma "tymczasów". Czasami, w bardzo drastycznych przypadkach. Ale zwykle trzeba psa wyadoptować na siebie i dopiero można zabrać go do domu. Quote
enia Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 dziewczyny ja mam tymczas dla niej w Wawie, ale po pierwsze to tylko tymczas bez szans na DS bo pani ma dwie sunie małe, a po drugie absolutnie nie można tej pani zostawić samej z kłopotem ogłoszeniowym....... więc może wyslijcie pani na maila co macie pilnego i małego do zabrania( widziałam wasze wątki) i skontaktujcie sie tel ( której cioteczce namiary podać?) a i ważne pani ma sunie takie strachliwe raczej i wiadomo nie można dać "szatana " na tymczas;) bo i mieszkanko małe....... Quote
luka1 Posted December 3, 2008 Author Posted December 3, 2008 jeszcze nikt nie pokochał małej - a w budzie zimno i strasznie Quote
luka1 Posted December 3, 2008 Author Posted December 3, 2008 Enia, w naszych warunkach to raczej trudna sprawa. Może uda sie ja umieścić w domu stałym. To raczej rodzaj psa które nie siedzą długo w schronisku. Quote
Recommended Posts