Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kiedy czytam, że ktoś chce adoptować yorka , to targają mną różne i bardzo niemiłe uczucia. Dlaczego? A sami popatrzcie jakie cudeńka kryją się w schroniskowych boksach. Maleńkie, biedne, przerażone, zda się że za chwilę rozsypią się od rżenia z zimna, albo utoną w kałużach moczu. Stąpają delikatnie po betonowej posadzce jak po rozżarzonych węglach bo ich delikatne łapki nie mogą przywyknąć do takich warunków.
Ta sunia do niedawna siedziała w boksie z psem który używał jej jako stołka, Siadał na niej by nie siadać na mokrym betonie. Stawał na niej gdy chciał zobaczyć co dzieje się dalej niż jego wzrok sięga. Sunia cierpliwie i z pokora znosiła to wszystko. Cichutko popiskiwała gdy się do niej podchodziło. Często była bardzo mokra, utytłana w fekaliach. Na szczęście została przeniesiona do innego boksu i teraz siedzi z drugą taką samą ofiarą losu.

• Replies 75
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

auraa napisał(a):
maleństwa mają duże szanse na domek!!!

U nas się to jakoś nie sprawdza...często maleństwa długo czekają na domek :roll:

Posted

w naszym schronisku nie ma "tymczasów". Czasami, w bardzo drastycznych przypadkach. Ale zwykle trzeba psa wyadoptować na siebie i dopiero można zabrać go do domu.

Posted

dziewczyny ja mam tymczas dla niej w Wawie,
ale po pierwsze to tylko tymczas bez szans na DS bo pani ma dwie sunie małe, a po drugie absolutnie nie można tej pani zostawić samej z kłopotem ogłoszeniowym.......
więc może wyslijcie pani na maila co macie pilnego i małego do zabrania( widziałam wasze wątki) i skontaktujcie sie tel ( której cioteczce namiary podać?) a i ważne pani ma sunie takie strachliwe raczej i wiadomo nie można dać "szatana " na tymczas;) bo i mieszkanko małe.......

Posted

Enia, w naszych warunkach to raczej trudna sprawa. Może uda sie ja umieścić w domu stałym. To raczej rodzaj psa które nie siedzą długo w schronisku.