jusstyna85 Posted November 28, 2008 Author Posted November 28, 2008 Isadora7 napisał(a):Urocza psina. Jakby allegro potrzebne to z przyjemnością jej zrobię. Maciaszek już pomogła z allegro... Quote
Isadora7 Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 jusstyna85 napisał(a):Maciaszek już pomogła z allegro... Wierzę że domek szybko znajdzie, urocza jest. Łzy w oczach miałam jak czytałam o jej szukaniu pomocy. Wśród tylu ludzi żeby nikt nie zareagował. Wstyd dla ludzkiego rodzaju. Quote
viverna Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 jusstyna85 napisał(a):Co do bicia,to nie byłabym taka pewna.Na widok podniesionych rąk ucieka i piszczy. :-(:-(:-( bidula Quote
jusstyna85 Posted November 28, 2008 Author Posted November 28, 2008 Isadora7 napisał(a):Wierzę że domek szybko znajdzie, urocza jest. Łzy w oczach miałam jak czytałam o jej szukaniu pomocy. Wśród tylu ludzi żeby nikt nie zareagował. Wstyd dla ludzkiego rodzaju. Ona zrobiła wrażenie nawet na moim chłopaku,a on to raczej nie wgłębia sie nigdy.Tym razem sam najchętniej by ją zatrzymał.Wiem, że ją zawiode jutro,ale wiem też że do lepszych rąk na Dt nie mogła trafić...:( Ona tak mi ufa :( Najszczęliwsze będą moje psy... Quote
Isadora7 Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 jusstyna85 napisał(a):Ona zrobiła wrażenie nawet na moim chłopaku,a on to raczej nie wgłębia sie nigdy.Tym razem sam najchętniej by ją zatrzymał.Wiem, że ją zawiode jutro,ale wiem też że do lepszych rąk na Dt nie mogła trafić...:( Ona tak mi ufa :( Najszczęliwsze będą moje psy... Będę jej kibicować, oby znalazła domek jak najszybciej. Quote
danka1234 Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Isadora7 napisał(a):Będę jej kibicować, oby znalazła domek jak najszybciej. a ja razem z Toba.;) Quote
DG32 Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Isadora7 napisał(a):Będę jej kibicować, oby znalazła domek jak najszybciej. danka1234 napisał(a):a ja razem z Toba.;) A my razem z Wami :loveu:. Quote
fizia Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 Tu ktos szuka jamniczka http://www.dogomania.pl/forum/f97/mieszkanko-dla-jamnisia-czarnego-podp-szorstkiego-mini-125948/ Quote
danka1234 Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 xmartix napisał(a):w jakim jest wieku? młodzutka,około roku. Quote
Jaaga Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 Justyna, byłam pewna, ze ktos z ogłoszeń wczoraj zadzwoni. Jak dałam takie ogłoszenie o Damę, to miałam mnóstwo tel, a wczoraj cisza :shake:. Szkoda było tyle płacić. Jeszcze mam ogłoszenia w jarmarku, ale bedą dopiero we wtorek :roll:. Quote
jusstyna85 Posted November 29, 2008 Author Posted November 29, 2008 [quote name='fizia']Tu ktos szuka jamniczka http://www.dogomania.pl/forum/f97/mieszkanko-dla-jamnisia-czarnego-podp-szorstkiego-mini-125948/ Dodałam ją, dzięki Quote
jusstyna85 Posted November 29, 2008 Author Posted November 29, 2008 Jaaga napisał(a):Justyna, byłam pewna, ze ktos z ogłoszeń wczoraj zadzwoni. Jak dałam takie ogłoszenie o Damę, to miałam mnóstwo tel, a wczoraj cisza :shake:. Szkoda było tyle płacić. Jeszcze mam ogłoszenia w jarmarku, ale bedą dopiero we wtorek :roll:. Pewnie wtedy wpisałaś mix husky? :) samo husky przyciąga :) Powiem Ci jak ją nazwał mój chłopak, troche sie zdziwisz...:) Otóż mała nazywa sie Jaga i reaguje na to :) nie ściągnął tego od Ciebie...moja sunia,która uwielbia jeść nazywa sie Aga...mała idzie w jej ślady, je dosłownie wszystko, nie trzeba nawet sprzątać :) do Agi dodał "J",jako że od Justyny i wyszła Jaga :) Mała miała dzisiaj wpadke z siku w nocy...nie wytrzymała.Martwie sie,bo teraz co 2 godziny musimy wychodzić na siku, sygnalizuje to płaczem.Boje sie, że przemarzła :( Inny DT sie nie znalazł, Gisic dzięki za chęć pomocy,ale 3 dni niewiele pomogą,jeśli mmlasowice weźmie ją na DT.Wiem, że ma mase psów i tot ylko z dobroci serca.Głupio mi,już 2. raz ratuje...odwieziemy ją dzisiaj,bo ja naprawde nie daje już rady.Noc to była tragedia- 3 psy w łóżku i ja,a co chwile rodzielałam je.Dinuś nie pozwoli, żeby spała na poduszce... a NAJLEPSZE- przyszła dzisiaj babka,która sprząta i pyta,czy zapłaciłam już podatek za nowego psa :) Quote
Isadora7 Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 [quote name='jusstyna85']Pewnie wtedy wpisałaś mix husky? :) samo husky przyciąga :) Powiem Ci jak ją nazwał mój chłopak, troche sie zdziwisz...:) Otóż mała nazywa sie Jaga i reaguje na to :) nie ściągnął tego od Ciebie...moja sunia,która uwielbia jeść nazywa sie Aga...mała idzie w jej ślady, je dosłownie wszystko, nie trzeba nawet sprzątać :) do Agi dodał "J",jako że od Justyny i wyszła Jaga :) Mała miała dzisiaj wpadke z siku w nocy...nie wytrzymała.Martwie sie,bo teraz co 2 godziny musimy wychodzić na siku, sygnalizuje to płaczem.Boje sie, że przemarzła :( Inny DT sie nie znalazł, Gisic dzięki za chęć pomocy,ale 3 dni niewiele pomogą,jeśli mmlasowice weźmie ją na DT.Wiem, że ma mase psów i tot ylko z dobroci serca.Głupio mi,już 2. raz ratuje...odwieziemy ją dzisiaj,bo ja naprawde nie daje już rady.Noc to była tragedia- 3 psy w łóżku i ja,a co chwile rodzielałam je.Dinuś nie pozwoli, żeby spała na poduszce... a NAJLEPSZE- przyszła dzisiaj babka,która sprząta i pyta,czy zapłaciłam już podatek za nowego psa :) Jamnik w tytule tez przyciąga. Sorry jusstyna85 ale wkurzają mnie tkie mądrale jak ta pani, swoją droga to ona płaci podatek od tego co sprząta? Matko jak tu pomóc :( Quote
jusstyna85 Posted November 29, 2008 Author Posted November 29, 2008 [quote name='Isadora7']Jamnik w tytule tez przyciąga. Sorry jusstyna85 ale wkurzają mnie tkie mądrale jak ta pani, swoją droga to ona płaci podatek od tego co sprząta? Matko jak tu pomóc :( Na pewno przyciąga, tylko że Jaaga ogłaszała swoje tymczasowiczki i nie wpisywała żadnej rasy, stąd pewnie cisza... No widzisz jacy są ludzie...ja już sie przyzwyczaiłam.Pamietam jak przy 1. psie były potyczki,bo sugerowala mi, że musze płacić podatek,mimo że Aga była brana ze schronu z Rudy,a wtedy nie trzeba płacić... Moje psy chodzą w kagańcach:( Dinuś taki zły, że mnie omija z daleka :( nawet vetmedinu nie chce w niczym wziąć :( Po 15 00 pojedziemy do mmlasowice, nie mam wyboru :( zrobie też wyróżnione allegro,jak wróce...dodaam tam też 2. tymczasowiczke Pani Magdy ze schroniska w Rudzie-Nele...Ja tak patrze i sobie myśle,jakie one są podobne i czy przypadkiem to nie jej siostra.Sami popatrzcie.Ja mam słaby aparat i nie widać,ale mają takie same kolorystyczne rysy tutaj jej wątek: http://www.dogomania.pl/forum/f28/mama-z-z-3-szczeniaczkami-w-dt-potrzebne-wsparcie-124942/ Quote
Jaaga Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 Justyna, masz racje z ogłoszeniami. Wtedy było mix husky, teraz jest kundelek. Podpiecie psa pod jakąś rasę przyciąga ludzi. Dziś dzwonił tylko jeden pan, ale szuka dużego psa. Jeszcze jednemu panu moja mama też proponowała sunię, ale nie zdecydował się. Fajnie, ze jest następna Jaga ;). Quote
jusstyna85 Posted November 29, 2008 Author Posted November 29, 2008 Jaaga napisał(a):Justyna, masz racje z ogłoszeniami. Wtedy było mix husky, teraz jest kundelek. Podpiecie psa pod jakąś rasę przyciąga ludzi. Dziś dzwonił tylko jeden pan, ale szuka dużego psa. Jeszcze jednemu panu moja mama też proponowała sunię, ale nie zdecydował się. Fajnie, ze jest następna Jaga ;). Jeśli będzie jeszcze jakiś telefon,to dawaj im mój numer...w schroniskach masa psów, na pewno wybraliby coś... Jaga podbiła serce moich rodziców,szczególnie mamy...już było, gdyby tylko było więcej miejsca, gdyby tylko psy zaakceptowały... Martwie sie o Dina, to wszystko odbiło sie na nim :( na 18 00 jade do Pani Magdy...czuje, że będzie wielka rozpacz :( Quote
jusstyna85 Posted November 30, 2008 Author Posted November 30, 2008 Od wczoraj sunia jest w DT u mmlasowice... Quote
Isadora7 Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 jusstyna85 napisał(a):Od wczoraj sunia jest w DT u mmlasowice... Ile ma tam czasu? Jak coś mogą być pomocna to mów. Quote
jusstyna85 Posted November 30, 2008 Author Posted November 30, 2008 To dobry DT, Pani z wielkim sercem dla psiaków... Trzeba jednak pomóc finansowo, tam jest łącznie z nią chyba z 8 psiaków... Quote
mmlasowice Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 Wieści z DT: sunia Jaga ( u mnie AGA) bardzo szybko zaaklimatyzowała się. Zajęło jej to tylko 1 godzinkę. Rozrabiają z Nelą, Funtem, Spajkiem. Misiem i Nerusiem. Nela nawet dopuszcza ją do oglądania szczeniąt. Funt- rottek , tylko godzinkę utrzymywany był na smyczce. Jagusia podeszła do niego pierwsza. Okazali sobie wiele radości!!!!!!!! i tak jest do teraz. O godz. 23,00 musiałam ich porozdzielać. Nie chcieli spać. Sunie biegały po domu jak rakiety!!! Nelę zamknęłam u szczeniąt w kuchni. Jaga spała ze mną i rottkiem w sypialni. Reszta sfory w pokoju w suterynie. P.S. Nie sadziłam ,że Jagusia uprawia ALPINIZM MEBLOWY!!!!!! Skacze jak kotka po meblościance, oparciach foteli i wersalek.Lubi wyskości . Jest bardzo zwinna i prześliczna z urody! Futerko ma mięciutkie jak futerko liska. Na spacerku w lesie trzymała się mnie bardzo blisko. Natomiast Nela biegała na długość rozsuwanej smyczy. P.S. fotki do stawienia na watek wysyłam Justynce Quote
jusstyna85 Posted December 1, 2008 Author Posted December 1, 2008 Jest chętna osoba na jamniczke,ale wg mnie ona sie nie nadaje.Musiałaby zostawać pare godzin sama i to prawie codziennie.Wg mnie ona potrzebuje człowieka , nie da rady tyle godzin sama :( Do schroniska trafiła bardzo podobna sunia.istnieje podejrzenie, że ktoś po prostu pozbył sie ich, bo miot nie wyszedł... Quote
Recommended Posts