Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sunia jamniczka nie może być oddana osobie pracującej.Ona pomimo stałej zabawy z Nelą, nieustannego zainteresowania nią , szczeniakami i pozostałą sforą - PISZCZY GDY WYCHODZĘ Z DOMU. Mąż powiedział,że musi ją wtedy uspokajać. To prawda, bo jej pisk i sposób szczekania jest specyficzny. Ona bardziej skanduje niż szczeka. Słyszę to za drzwiami i potwierdzam. Może nadal obawia się czegoś..............może to minie................

• Replies 136
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mmlasowice napisał(a):
Sunia jamniczka nie może być oddana osobie pracującej.Ona pomimo stałej zabawy z Nelą, nieustannego zainteresowania nią , szczeniakami i pozostałą sforą - PISZCZY GDY WYCHODZĘ Z DOMU. Mąż powiedział,że musi ją wtedy uspokajać. To prawda, bo jej pisk i sposób szczekania jest specyficzny. Ona bardziej skanduje niż szczeka. Słyszę to za drzwiami i potwierdzam. Może nadal obawia się czegoś..............może to minie................

Też tak myśle...pomyślałam jednak, że może zaproponuje im Misia...?nadawałby sie?

Posted

MISIU jest SUPER!!!!!!!!!!! On naprawdę jest gotowy do adopcji. Sama chętnie z nim pojadę do tych Państwa. Trzeba jednak pamiętać, że te zwierzątka całymi dniami miały kontakt z człowiekiem. Odkąd mam "DAMY" (Nelę i Agę) u siebie - Misiu wyraża tęsknotę WYCIEM (krótkim i delikatnym) To jego sposób na przywołanie mnie do siebie. On jest jeszcze młody i też zazdrosny o pieszczoty.

Posted

mmlasowice napisał(a):
MISIU jest SUPER!!!!!!!!!!! On naprawdę jest gotowy do adopcji. Sama chętnie z nim pojadę do tych Państwa. Trzeba jednak pamiętać, że te zwierzątka całymi dniami miały kontakt z człowiekiem. Odkąd mam "DAMY" (Nelę i Agę) u siebie - Misiu wyraża tęsknotę WYCIEM (krótkim i delikatnym) To jego sposób na przywołanie mnie do siebie. On jest jeszcze młody i też zazdrosny o pieszczoty.

A dałby rade te pare godzin dziennie być sam bez obecności innych psiaków?

Posted

Ile godzin? On wtedy sobie śpi? Jakie warunki lokalowe proponują kandydaci na właścicieli? Misiu lubi załatwiać potrzeby fizjologiczne na spacerze, wybiegać się - tylko spacery muszą się odbywać FAKTYCZNIE!!!

Posted

mmlasowice napisał(a):
Ile godzin? On wtedy sobie śpi? Jakie warunki lokalowe proponują kandydaci na właścicieli? Misiu lubi załatwiać potrzeby fizjologiczne na spacerze, wybiegać się - tylko spacery muszą się odbywać FAKTYCZNIE!!!

mieszkanie w bloku

Posted

Justynko - Misiu oszczenił się w kawalerce w bloku. Mieszkał tam razem z kotkami i innymi pieskami (piesków 6, kotków 12).
Czy mogę nawiązać kontakt z osobami chętnymi na Misia. W osobistej rozmowie można więcej wyjaśnić.

Posted

mmlasowice napisał(a):
Justynko - Misiu oszczenił się w kawalerce w bloku. Mieszkał tam razem z kotkami i innymi pieskami (piesków 6, kotków 12).
Czy mogę nawiązać kontakt z osobami chętnymi na Misia. W osobistej rozmowie można więcej wyjaśnić.

Wysłałam im zdj Misia + jeszcze paru ze schroniska...zobaczymy,czy któryś sie spodoba.Wtedy podam Pani numer...oni są zakochani w tej jamniczce,którą przywiozłam,ale od razu powiedziałam, że ona nie dla nich.

Posted

Justynko - może powiesz im o jej "siostrzyczce" w schronie. Jej tam ciężko - może ją uwolnią! My poczekamy na inne dobre serce.
Wiesz - że Misiu w naturze jest ładniejszy niz na fotkach. Fotkami trudno kogoś przekonać w takiej sytuacji.

Posted

mmlasowice napisał(a):
Justynko - może powiesz im o jej "siostrzyczce" w schronie. Jej tam ciężko - może ją uwolnią! My poczekamy na inne dobre serce.
Wiesz - że Misiu w naturze jest ładniejszy niz na fotkach. Fotkami trudno kogoś przekonać w takiej sytuacji.
]

Ludziom spodobał jest jamnikopodobny psiaczek,który na dom czeka już rok,więc jest szansa dla niego.Zdj siostrzyczki wkleje jutro.

Posted

JAGA(AGA)- stała się mamką dla szczeniąt Neli. Zrobiłam im fotki na wspólnym legowisku z małymi. Szczeniorki próbują ssać Jagusię - tylko nie mają za co złapać!!! Fajnie to wygląda. Gryzą obie mamy po uszach, ogonkach i łapkach.
Nela z Jagą ganiają po całym domu i ogrodzie. Samce są im podporządkowane.

Posted

[quote name='maciaszek']Jak przyjdzie pora na wycofanie ogłoszeń to piszcie, proszę. Robiłam allegro i alegratkę.

Zostaw prosze jeszcze to...ten dom nie jest taki pewny, Pani Magda jutro z samego rana jedzie z sunią i zobaczy,jacy to ludzie...

Poza tym,to był 2. telefon z Sosnowca...czy ktoś dawał na jakies strony Sosnowca? widac,,że jest odzew...

A tutaj jest najprawdopodobniej siostrzyczka naszej odważnej bohaterki

Posted

Sunia JAGA (AGA) pozostaje u mnie!!! Często tak bywa,że kobiece ofiarne serce pragnie uszczęśliwić psinkę - mąż ostentacyjnie mówi NIE! Dlatego ważne jest , aby dopilnować obustronnej zgody(pisemnej) w przypadku, gdy oddajemy zwierzątka małżeństwu!!! Fakt, że Pan pracuje za granicą nie zmienia wymogu określenia Jego stanowiska w tej sprawie........! Wolę nie oddać- niż później z Policją odbierać...............
Ostatecznie - nawet nie wyjechałam z domu. Pani przemyślała czym jest ADOPCJA KONTROLOWANA. Nawiązała kontakt z mężem i uczciwie przeprosiła za to ,że się przeliczyła co do jednomyślności małżeńskiej.
Proszę - przy oferowaniu psiaków brać pod uwagę odległość od mojego DT.
Dziękuję WSZYSTKIM ZA OFIARNĄ WSPÓŁPRACĘ!!!!!!!!!!!!!!!11

Posted

mmlasowice napisał(a):
Sunia JAGA (AGA) pozostaje u mnie!!! Często tak bywa,że kobiece ofiarne serce pragnie uszczęśliwić psinkę - mąż ostentacyjnie mówi NIE! Dlatego ważne jest , aby dopilnować obustronnej zgody(pisemnej) w przypadku, gdy oddajemy zwierzątka małżeństwu!!! Fakt, że Pan pracuje za granicą nie zmienia wymogu określenia Jego stanowiska w tej sprawie........! Wolę nie oddać- niż później z Policją odbierać...............
Ostatecznie - nawet nie wyjechałam z domu. Pani przemyślała czym jest ADOPCJA KONTROLOWANA. Nawiązała kontakt z mężem i uczciwie przeprosiła za to ,że się przeliczyła co do jednomyślności małżeńskiej.
Proszę - przy oferowaniu psiaków brać pod uwagę odległość od mojego DT.
Dziękuję WSZYSTKIM ZA OFIARNĄ WSPÓŁPRACĘ!!!!!!!!!!!!!!!11

Wiedziałam, że coś będzie nie tak...

jeszcze wczoraj pytałam ją,czy przypadkiem nie będzie kiedyś tak,że dołączy do mężą.Mówila absolutnie...że wszystko przemyślane, decyzja o psie też i to już tydzień temu..Wydaje mi sie, że bardziej zaniepokoiła ją ta adopcja kontrolowana.

Pani Magdo - my robimy tak, że najpierw wysyłamy kogoś z wizytą przeadopcyjną,a potem kombinujemy transport.Tym sposobem nie musi Pani sama nigdzie jechać.Często psy jeżdżą np. do Wwarszawy i jest wszystko w porządku.Nie na Pani spoczywa obowiązek transportu.