Jump to content
Dogomania

Schronisko w BIAŁYMSTOKU !!! Szukamy DS i DT. Potrzebne ogłoszenia !!!

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Co do tych moich 20zl ktore zoobowiazalam sie dawac miesiecznie to powiem, ze naprawde mi obojetne komu je dam. Wszystkie sie zajmujecie pieskami i wiem, ze zalezy wam na ich szczesciu rownie mocno jak dla mnie. Takze moge prosic o jakies namiary na kogo komu dam pieniazki, badz jakis nr konta cokolwiek? ;)

Posted

Aż wstyd się przyznać, ale na śmierć zapomniałam o fotkach Buliego:oops::oops:

dreag, wysłałam zdjątka;) Byłam z Barym na krótkim spacerze i pierwsze spostrzeżenie jest takie, że to przylepa nie z tej ziemi. Wcześniej myślałam, że owszem przyjazny, ale niekoniecznie zabiega o uwagę, ale tu proszę:diabloti: Skacze, liże, przytula się. Zaczął się witać ze wszystkimi w zasięgu wzroku:diabloti::diabloti: Kolejne spostrzeżenie: ciągnie na smyczy jak czołg. Widać, że coś tam kiedyś gdzieś było, ale się chyba zapomniało:roll: Jak pytałam o niego, to pierwsze co usłyszałam: łagodny :evil_lol: Ogólnie powtarza się to, co pisałam wcześniej. Ale wiek na stronce (4 lata) to niestety fikcja. raczej 6 i wyżej. I kiepsko z innymi psami:shake: Dlatego sam w boksie siedzi- nie szło mu na wybiegu w towarzystwie:shake:

Guest monia3a
Posted

[quote name='malaa']Co do tych moich 20zl ktore zoobowiazalam sie dawac miesiecznie to powiem, ze naprawde mi obojetne komu je dam. Wszystkie sie zajmujecie pieskami i wiem, ze zalezy wam na ich szczesciu rownie mocno jak dla mnie. Takze moge prosic o jakies namiary na kogo komu dam pieniazki, badz jakis nr konta cokolwiek? ;)[/quote]

Tym razem możesz wpłacić na Malinkę, sunię schroniskową obecnie przebywającą w DT. Dane do przelewu na PW jeśli się zgadzasz.

Guest monia3a
Posted

[quote name='zuza911']Jest, dzisiaj właśnie powinna ze sterylki wrócić:cool1:[/quote]

To ciekawe czy kierownik nam ją wyda skoro ona po strylce jeden dzień :shake:
Jutro zadzwonię i się dowiem :p

Posted

A poza tym, to ze schroniska raczej złe wieści. Mamy zatrzęsienie astków:shake: i astkopodobnych:shake: I to młode, zdrowe, przyjazne psy. Nie wiemy za bardzo co robić:roll: Jak wiadomo astka z innym psem do boksu nie wsadzisz, bo nie bedzie co zbierac:shake: Obecnie takich 'przypadków' mamy chyba 9. Co oznacza 9 'zablokowanych' boksów w i tak przeładowanym do granic możliwości schronisku. Amstaffy warunki schroniskowe znoszą bardzo źle- chudną i marzną, w boksach dostają szaleństwa. Fotki mam tylko części, także na razie zrobię im allegro. Resztę obcykamy przy najbliższej okazji. Pomysły BARDZO mile widziane:roll:

Guest monia3a
Posted

Iwona od astów wie o tym ??

Nie pisz tylko w aukcji, że psy są w schronisku bo każdy pójdzie i weźmie a przy rozmowie tel. zawsze wyeliminujesz poparańców. Jeśli według Ciebie ktoś z dzwoniących nada się na opiekuna dla takiego psa to wtedy podasz gdzie są, tak bynajmniej mi się wydaje.

Posted

Skopiuję post Agnieszki z innego zbiorczego:

UWAGA!!!!
Słuchajcie, podejrzana babka smsami szuka psa. Pisała już do Bakterii w sprawie Maliny wczoraj i dzisiaj, miała do niej dziwne pretensje, powiedziała, że mieszka za B-stokiem, na wizytę przedadopcyjną się nie zgodziła.... Potem ja dostałam kilka smsów od niej w sprawie tego czarnego pieska z wypadku, jak się dowiedziała, że nieaktualne, powiedziała, że jest zainteresowana innym kilkuletnim, może być suczka. Chciałam by do mnie zadzwoniła, ale powiedziala, że jutro, bo nie ma pieniędzy na koncie. Chciałam wysłać zdjęcia, a ona, że nie ma komputera (dziwne, bo ten pies był na online). Z Bakterią porównałyśmy numery, bo korzysta z dwóch... i okazało sie, że to ta sama osoba. Do mnie pisała godzinę później po Bakterii.
Uwaga na nr zaczynające się na 511 lub 513 w sprawie piesków. Nie wiem o co chodzi.:crazyeye: Ale naprawdę dziwna osoba... Może umówić się z nią i wybadać... Tylko o czym gadać...

Może też szukać w schronisku takich psów... Małe i średnie, kilkuletnie. Miejcie oczy szeroko otwarte :shake: Nie wiadomo po co jej one potrzebne :angryy: Udaje bardzo zatroskaną losem zwierząt, w sprawie Maliny pisała mi bardzo rozczulające smsy, po zapytaniu o kontrolę przedadopcyjną kontakt się urywa albo wyskakuje z jakimiś głupimi tekstami ;) Ma coś do ukrycia. Jak się nie uda "adoptować" z jednego numeru- wali z następnego.

Monika, wysłałam Iwonie linka... Maskara jakaś z tymi astami.

Guest monia3a
Posted

Rozmawiałam dziś z kierownikiem p.Waldemarem i jutro można zabrać już Shifu, umówiłam się z nim na około 13

Dowiedziałam się też o szczeniaczkach, tej reszcie z 11, niestety odeszły za TM - parwowiroza :placz: a dziś dostałam telefon od jakiejś babki, która znalazła szczeniaka i wręcz kazała mi go zabrać bo jak nie to odwiezie do schroniska :shake: narazie psiak pomieszka u niej, zobaczymy co dalej może szybko znajdzie się nowy własciciel. Wiem, że jest bdb surowica dla kotków i szczeniaków zapobiegająca parwo, jutro będę z kier. o niej rozmawiać może to jakieś rozwiązanie u kotów skutkuje więc może warto zainwestować.

Posted

[quote name='Bakteria']Może też szukać w schronisku takich psów... Małe i średnie, kilkuletnie.
Dzwoniła do mnie, gadałyśmy kilkanaście minut, przyznała, że wykonała telefon dzisiaj do schroniska i jak do piątku nic nie znajdzie, to weźmie właśnie stamtąd. Napiszę na zbiorczym białostockim o rozmowie później, bo teraz nie mam czasu, muszę pędzić...

Guest monia3a
Posted

zuza911 napisał(a):
Iwona od astków podobno nie chce już współpracować ze schroniskiem:shake: Ale ile w tym prawdy, to nie wiem.

Dlaczego :o przecież ona tak wiele robiła dla biednych astków

Guest monia3a
Posted

Ja jutro będę z aparatem w schronie tylko nie jestem pewna czy kierownik pozwoli mi zrobić zdjęcia.

Shifu jutro jedzie do DT i z dobrych wieści załatwiłam jej fryzjera za free :multi: