annama Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Leon już w domu!!! Kilka dni temu do naszej wsi (ok. Halinowa, Minska Maz.) przyszedł kolejny bezdomny pies, wychudzony, wystraszony. Koczuje pod płotem sąsiadów, karmimy go na spółkę, ale ani oni (6 kotów, 1 pies), ani my (3 koty, 2 psy) nie mozemy go przygarnąć. Jest duży, w typie rasy leonberger, do ludzi łagodny, do innych psów agresywny przy misce, raczej powinien być sam. Koty goni, na razie zadnego nie pogryzł, ale nie jest nastawiony zbyt przyjaźnie. Odrobaczyliśmy go. Dziś pada i ten pies po prostu moknie przy drodze. Na pewno bylby dobrym stróżem, wystarczy mu buda i miska jedzenia. tel. (25) 75 77 320 Quote
Hotel KADIF Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 annama napisał(a):Kilka dni temu do naszej wsi (ok. Halinowa, Minska Maz.) przyszedł kolejny bezdomny pies, wychudzony, wystraszony. Koczuje pod płotem sąsiadów, karmimy go na spółkę, ale ani oni (6 kotów, 1 pies), ani my (3 koty, 2 psy) nie mozemy go przygarnąć. Jest duży, w typie rasy leonberger, do ludzi łagodny, do innych psów agresywny przy misce, raczej powinien być sam. Koty goni, na razie zadnego nie pogryzł, ale nie jest nastawiony zbyt przyjaźnie. Odrobaczyliśmy go. Dziś pada i ten pies po prostu moknie przy drodze. Na pewno bylby dobrym stróżem, wystarczy mu buda i miska jedzenia. tel. (25) 75 77 320 Cholera..... :placz: Ja jestem z Halinowa! Potrzebny DT na cito, ale znaleźć tymczas dla dużego psa będzie ciężko:shake:! Zaraz napiszę do Cekinki13! Młoda jest, ale niezwykle skuteczna :evil_lol:! Pies jest przepiękny!!!! Quote
Ambra Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 fakt pies piękny, potrzebny choćby jakiś kojec żeby nie lezał na tym zimnie! przeciez juz minusowo jest...biedak, 3mam kciuki! Quote
andzia69 Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 dajcie go na molosy w dziale leosiów - to bardzo fajni ludzie - może cos wymyślą;) napiszcie koniecznie pw do E.Derek - moze ona będzie wiedziała jak pomóc:p Quote
annama Posted November 20, 2008 Author Posted November 20, 2008 andzia, chetnie bym go dała tam, gdzie piszesz, ale nie wiem, jak. Pani E. Derek również nie znam. Leon przetrwał noc, leżąc pod płotem. Ma chyba nadzieję, że wpuszczą go na podwórko, przy którym waruje, ale to niemozliwe. Quote
annama Posted November 20, 2008 Author Posted November 20, 2008 Aha, zrobiłam mu wyróżnione allegro: Jak leonberger. Koczuje pod płotem, ok. Warszawy (487368656) - Aukcje internetowe Allegro Quote
Ambra Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 jaki on chudy!! zebra mu znać przez to futro! a dzis taka pogoda, nie macie możliwosci na czas szukania mu zrobić jakiegos prowizorycznego schronienia ? jaki on ma stos do ludzi? Quote
andzia69 Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 annama napisał(a):andzia, chetnie bym go dała tam, gdzie piszesz, ale nie wiem, jak. Pani E. Derek również nie znam. Leon przetrwał noc, leżąc pod płotem. Ma chyba nadzieję, że wpuszczą go na podwórko, przy którym waruje, ale to niemozliwe. Dałam leosia na molosy: http://www.forum.**********/showthread.php?p=631444#post631444 mam nadzieję, ze zauważy go ktoś bo śliczny z niego psiak ps. w miejsce gwiazdek proszę wpisać: molosy Quote
Hotel KADIF Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 annama napisał(a): Ja pierniczę.... :placz: Żeberka na wierzchu! :-( Quote
Cekinka13* Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 DIF, dzięki za link! Ja też jestem z Halinowa! Psiak jest niezykle chudy... :-( Gdzie on dokładnie przebywa? Quote
andzia69 Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Cekinka13* napisał(a):DIF, dzięki za link! Ja też jestem z Halinowa! Psiak jest niezykle chudy... :-( Gdzie on dokładnie przebywa? zadzwon pod nr tel z 1 postu to może ci wytłumaczy jak i gdzie... Pomysł z hotelikiem pewnie nie jest brany pod uwagę? kurcze...nie da się go gdzieś zakamuflować u ludzi, którzy go dokarmiają? no przecież mając podwórko chyba znajdzie się parę m2 na takiego psiunka:-( on jest taki piękny...ja go już nie wcisnę...nigdzie:-(:-(:-( Zapytajcie Pati - może weźmie go na hotelik...jeśli nie da się inaczej:shake: Quote
Ziutka Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Dziewczyny, podeślijcie zdjęcia i opiszcie sytuację do Pani Derek : [email protected] Quote
Ambra Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 jakby jednak sie hotelik pojawił na horyzoncie to ja deklaruje na pocz. 50 zł, dajcie znac jak 3ba bedzie ależ mi go szkoda, pogoda mi o nim i nie tylko przypomina:placz: Quote
E.DEREK Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Psiak może pojechać na nasz leonbergerowy tymczas do Alvaro. Szukamy transportu (zwrot kosztów) do Leszna !!! Quote
annama Posted November 20, 2008 Author Posted November 20, 2008 Od godziny próbuję tu cos napisac, ale co zacznę, to mnie cos odciagnie od kompa, w tym czasie mnie wyloguje itd. Dzieki wszystkim z odzew, juz rozmawiałam z E.Derek, jest dla Leona tymczas, potrzebny jest transport, szczegóły ma napisać E.Derek. Leon ma sie dobrze, przeskoczył przez płot i zainstalował się na naszym ganku, na szczęście nie doszło do spotkania z naszym psem i niechybnej jatki :cool3: Ma szopę, do ktorej może się schować, ale boi się do niej wchodzic. Nie jest już głodny, zostawia jedzenie w misce. Quote
Ziutka Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 E.DEREK napisał(a):Psiak może pojechać na nasz leonbergerowy tymczas do Alvaro. Szukamy transportu (zwrot kosztów) do Leszna !!! Wiedziałam, że na Panią Ewę zawsze można liczyć :loveu: Dziękuję jak zawsze za tak szybki odzew :lol: jest Pani nieoceniona :multi: O które Leszno chodzi ? :roll: Quote
epe Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Kochane! Napiszcie do Koperek z Wrocławia- moze ma jeszcze adresy chętnych na psa w typie leonbergera,bo sunia z wrcławskiego schronu znalazła dom,a chętnych na nią było więcej;) Quote
Ziutka Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Edie z dogo (nie jest teraz aktywna na dogo, ma tylko net w telefonie :roll:) wozi psiaki za zwrotem kosztu paliwa, woziła nam psy z Chrcynna i Sochaczewa, jak coś podam jej numer na PW ;) Quote
paros Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Ziutka napisał(a):Wiedziałam, że na Panią Ewę zawsze można liczyć :loveu: Dziękuję jak zawsze za tak szybki odzew :lol: jest Pani nieoceniona :multi: O które Leszno chodzi ? :roll: Leszno koło Poznania ;) Quote
Ziutka Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 paros napisał(a):Leszno koło Poznania ;) Dziękować ;) Quote
E.DEREK Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Ziutka napisał(a):Edie z dogo (nie jest teraz aktywna na dogo, ma tylko net w telefonie :roll:) wozi psiaki za zwrotem kosztu paliwa, woziła nam psy z Chrcynna i Sochaczewa, jak coś podam jej numer na PW ;) To ja bardzo proszę o ten numer :p Quote
Ziutka Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 E.DEREK napisał(a):To ja bardzo proszę o ten numer :p Zrobione :lol: Quote
Recommended Posts