Jump to content
Dogomania

Śpi pod płotem - w typie leonbergera, ok. Warszawy - ZNALAZŁ DOM!!!

Recommended Posts

Posted

Leon już w domu!!!

Kilka dni temu do naszej wsi (ok. Halinowa, Minska Maz.) przyszedł kolejny bezdomny pies, wychudzony, wystraszony. Koczuje pod płotem sąsiadów, karmimy go na spółkę, ale ani oni (6 kotów, 1 pies), ani my (3 koty, 2 psy) nie mozemy go przygarnąć. Jest duży, w typie rasy leonberger, do ludzi łagodny, do innych psów agresywny przy misce, raczej powinien być sam. Koty goni, na razie zadnego nie pogryzł, ale nie jest nastawiony zbyt przyjaźnie. Odrobaczyliśmy go. Dziś pada i ten pies po prostu moknie przy drodze. Na pewno bylby dobrym stróżem, wystarczy mu buda i miska jedzenia.
tel. (25) 75 77 320

Posted

annama napisał(a):
Kilka dni temu do naszej wsi (ok. Halinowa, Minska Maz.) przyszedł kolejny bezdomny pies, wychudzony, wystraszony. Koczuje pod płotem sąsiadów, karmimy go na spółkę, ale ani oni (6 kotów, 1 pies), ani my (3 koty, 2 psy) nie mozemy go przygarnąć. Jest duży, w typie rasy leonberger, do ludzi łagodny, do innych psów agresywny przy misce, raczej powinien być sam. Koty goni, na razie zadnego nie pogryzł, ale nie jest nastawiony zbyt przyjaźnie. Odrobaczyliśmy go. Dziś pada i ten pies po prostu moknie przy drodze. Na pewno bylby dobrym stróżem, wystarczy mu buda i miska jedzenia.
tel. (25) 75 77 320

Cholera..... :placz:
Ja jestem z Halinowa!
Potrzebny DT na cito, ale znaleźć tymczas dla dużego psa będzie ciężko:shake:!

Zaraz napiszę do Cekinki13! Młoda jest, ale niezwykle skuteczna :evil_lol:!

Pies jest przepiękny!!!!

Posted

andzia, chetnie bym go dała tam, gdzie piszesz, ale nie wiem, jak. Pani E. Derek również nie znam.

Leon przetrwał noc, leżąc pod płotem. Ma chyba nadzieję, że wpuszczą go na podwórko, przy którym waruje, ale to niemozliwe.

Posted

jaki on chudy!! zebra mu znać przez to futro! a dzis taka pogoda, nie macie możliwosci na czas szukania mu zrobić jakiegos prowizorycznego schronienia ? jaki on ma stos do ludzi?

Posted

annama napisał(a):
andzia, chetnie bym go dała tam, gdzie piszesz, ale nie wiem, jak. Pani E. Derek również nie znam.

Leon przetrwał noc, leżąc pod płotem. Ma chyba nadzieję, że wpuszczą go na podwórko, przy którym waruje, ale to niemozliwe.

Dałam leosia na molosy:

http://www.forum.**********/showthread.php?p=631444#post631444

mam nadzieję, ze zauważy go ktoś bo śliczny z niego psiak

ps. w miejsce gwiazdek proszę wpisać: molosy

Posted

Cekinka13* napisał(a):
DIF, dzięki za link!

Ja też jestem z Halinowa!

Psiak jest niezykle chudy... :-(

Gdzie on dokładnie przebywa?

zadzwon pod nr tel z 1 postu to może ci wytłumaczy jak i gdzie...

Pomysł z hotelikiem pewnie nie jest brany pod uwagę? kurcze...nie da się go gdzieś zakamuflować u ludzi, którzy go dokarmiają? no przecież mając podwórko chyba znajdzie się parę m2 na takiego psiunka:-( on jest taki piękny...ja go już nie wcisnę...nigdzie:-(:-(:-( Zapytajcie Pati - może weźmie go na hotelik...jeśli nie da się inaczej:shake:

Posted

jakby jednak sie hotelik pojawił na horyzoncie to ja deklaruje na pocz. 50 zł, dajcie znac jak 3ba bedzie
ależ mi go szkoda, pogoda mi o nim i nie tylko przypomina:placz:

Posted

Od godziny próbuję tu cos napisac, ale co zacznę, to mnie cos odciagnie od kompa, w tym czasie mnie wyloguje itd.
Dzieki wszystkim z odzew, juz rozmawiałam z E.Derek, jest dla Leona tymczas, potrzebny jest transport, szczegóły ma napisać E.Derek.
Leon ma sie dobrze, przeskoczył przez płot i zainstalował się na naszym ganku, na szczęście nie doszło do spotkania z naszym psem i niechybnej jatki :cool3:
Ma szopę, do ktorej może się schować, ale boi się do niej wchodzic. Nie jest już głodny, zostawia jedzenie w misce.

Posted

E.DEREK napisał(a):
Psiak może pojechać na nasz leonbergerowy tymczas do Alvaro.

Szukamy transportu (zwrot kosztów) do Leszna !!!

Wiedziałam, że na Panią Ewę zawsze można liczyć :loveu: Dziękuję jak zawsze za tak szybki odzew :lol: jest Pani nieoceniona :multi:

O które Leszno chodzi ? :roll:

Posted

Kochane! Napiszcie do Koperek z Wrocławia- moze ma jeszcze adresy chętnych na psa w typie leonbergera,bo sunia z wrcławskiego schronu znalazła dom,a chętnych na nią było więcej;)

Posted

Edie z dogo (nie jest teraz aktywna na dogo, ma tylko net w telefonie :roll:) wozi psiaki za zwrotem kosztu paliwa, woziła nam psy z Chrcynna i Sochaczewa, jak coś podam jej numer na PW ;)

Posted

Ziutka napisał(a):
Wiedziałam, że na Panią Ewę zawsze można liczyć :loveu: Dziękuję jak zawsze za tak szybki odzew :lol: jest Pani nieoceniona :multi:

O które Leszno chodzi ? :roll:

Leszno koło Poznania ;)

Posted

Ziutka napisał(a):
Edie z dogo (nie jest teraz aktywna na dogo, ma tylko net w telefonie :roll:) wozi psiaki za zwrotem kosztu paliwa, woziła nam psy z Chrcynna i Sochaczewa, jak coś podam jej numer na PW ;)

To ja bardzo proszę o ten numer :p