Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 158
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Biafra']Dotarła pomoc od ciotki Beki :loveu:
Dziękuję :Rose:[/quote]
Ciesze że doszło, trochę skromnie, ale po świętach postaram się coś wygrzebać

Posted

Piękna, delikatna klacz. Po Twoim opisie bałam się, że będzie bardzo wyniszczona, ale na szczęście nie jest w najgorszej formie. Jak jej nóżki?

Cieszę się, że ją kupiłaś. Ten handlarz... może to był pierwszy ludzki gest wobec zwierzęcia w jego życiu. Mówię tu o cenie, jaką podyktował.

P.S. Ktoś mógłby mi polecić jakiś suplement z dużą zawartością żelaza i witamin z grupy B? Nie chodzi o paszę podstawową, tylko dodatek do paszy.

Posted

[quote name='Greven']Piękna, delikatna klacz. Po Twoim opisie bałam się, że będzie bardzo wyniszczona, ale na szczęście nie jest w najgorszej formie. Jak jej nóżki?

Cieszę się, że ją kupiłaś. Ten handlarz... może to był pierwszy ludzki gest wobec zwierzęcia w jego życiu. Mówię tu o cenie, jaką podyktował.

P.S. Ktoś mógłby mi polecić jakiś suplement z dużą zawartością żelaza i witamin z grupy B? Nie chodzi o paszę podstawową, tylko dodatek do paszy.[/quote]

Nóżki ledwo ją noszą. Ścięgna i trzeszczki masakra. Pozrywane wszystko co się da. Szalał na niej po puszczy ile się dało.
Sam szczerze powiedział że koń jest przepalony- nienawidzę tego głupiego okreslenia :angryy:

Odnosnie Twoich witamin to na co mają być- bo nie wiem jakie potrzebujesz stężenie. Bardzo dobre są drożdże piwne i niedrogie, konie chętnie jedzą i pieknie wygladają. Z mocniejszych środków np przy porazeniu mięśni czy problemach z poruszaniem to np. combivit+catosal ale to już do paszy sie nie da, trzeba w domięsniowo, a lepiej dozylnie.
A żelazo w suplementach to raczej tez cięzko będzie, chyba , że niewielkie stężenie.

tutaj masz te drożdże
[url=http://www.equiversum.pl/product_info.php?cPath=166_168_178&products_id=52]Sklep Jeździecki EQUIVERSUM: Makana Drożdże piwne BT[/url]

Posted

[QUOTE]Potem idą w ostatnią drogę. Jesienią i zimą jest najgorzej[/QUOTE]

Transport koni : W zimie dochodzi w tirach do minus 30 stopni (wiatr!) mimo zageszczenia, w lecie mierzono w wagonach kolejowych 70 stopni plus.

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

[quote name='donacja']Biafra, czy na Twoją fundację można przekazać 1 % podatku? Jeżeli tak, to podaj dane i nr KRS.[/quote]

Teoretycznie można tylko w tym roku jeszcze nie jest to zupełnie proste.
Poniżej link do mojej stronki, przeczytaj jak trzeba to zrobić, musisz wybrać wzór pita, który wypełniasz.

[url=http://www.konie.sos.pl/1procent.php]Fundacja :: Zwierzę nie jest rzeczą ::[/url]

Z góry dziękuję :loveu:

Posted

Biafro, mam pytanie - czy spłaciłaś już tą klacz temu facetowi?:roll:

I pytanie na przyszłość, jak trochę kasy znów wpadnie z mojej pensji, na jakie konto mogę wpłacić kaskę żeby wspomóc Twe zwierzaki?

Posted

[quote name='bico']Biafro, mam pytanie - czy spłaciłaś już tą klacz temu facetowi?:roll:

I pytanie na przyszłość, jak trochę kasy znów wpadnie z mojej pensji, na jakie konto mogę wpłacić kaskę żeby wspomóc Twe zwierzaki?[/quote]

Tak , spłaciłam Drumlę.
Teraz tak jak pozostałe zwierzaki muszę ją utrzymywać do końca życia , bo nie wydaję koni do adopcji.
Za wszelkie wpłaty na karmę i leki będę ogromnie wdzięczna :modla:

Numer konta cały czas bez zmian-
Fundacja Zwierzę nie jest rzeczą
Bank Pekao SA
58 1240 1170 1111 0000 2420 9674

z dopiskiem konie,lub psy, lub koty lub zwierzaki
z góry ogromnie dziękuję

Posted

Pozdrawiam serdecznie.
Sadze, ze na tym watku moge prosici to glosno o podpisanie petycji w mojej sygnaturze, ktora wszedzie nie tylko na dogo pokazuje .